Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά σε όλους.

Γενικά δεν αλλάζω κινητό εύκολα, παρά μόνο αν προκύψει περίπτωση για να "πουλήσω" το κινητό μου σε συγγενή/φίλο και με μικρότερο συγκριτικά κόστος και για τους δύο, να κάνουμε αναβάθμιση τα παλαιότερα κινητά μας. Προσωπικά παίρνω πάντα αμεταχείριστο (νέο) κινητό και το διατηρώ σε άριστη κατάσταση, οπότε μιλάμε για Win Win φάση...

Μια τέτοια περίπτωση παρουσιάστηκε τώρα, οπότε βλέπω μια ευκαιρία για αναβάθμιση αλλά δυστυχώς από μια έρευνα που έκανα δυσκολεύομαι να βρω κάτι που να με καλύπτει!

Από το Xiaomi Mi 9 Lite δεν έχω κάποιο σοβαρό παράπονο, (με εξαίρεση τον μονοφωνικό ήχο). Στέκεται περισσότερο από ικανοποιητικά 2,5 χρόνια μετά την αγορά του και σε ότι αφορά τις δυνατότητες/χαρακτηριστικά του είναι μακράν το πληρέστερο κινητό που είχα ποτέ!

Παραθέτω μερικά πολύ σημαντικά για εμένα χαρακτηριστικά, που θέλω οπωσδήποτε από το κινητό που θα το αντικαταστήσει:

- Σαφώς ανώτερο σε επιδώσεις CPU & GPU. Να αξίζει δηλαδή η αναβάθμιση...

- Τουλάχιστον 128GB ROM, (θα προτιμούσα σαφώς 256)

- Τουλάχιστον παρόμοια, αν όχι καλύτερη αυτονομία. Η γρήγορη φόρτιση είναι ευπρόσδεκτη αλλά όχι αν δε συνδυάζεται με καλή αυτονομία.

- 4G band 20, (φυσικά το 5G είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτο)

- Υποδοχή microSD

- Δακτυλικό Αποτύπωμα

- NFC

- Αισθητήρα υπερύθρων

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν τα διαπραγματεύομαι.

Από κει και πέρα, με σειρά προτίμησης, θα ήθελα:

- Dual SIM

- Να μην έχει μονοφωνικό ήχο!

- Υποδοχή 3.5mm Jack

- Ραδιόφωνο FM, (αν και γνωρίζω ότι αυτό πλέον έχει σχεδόν εκλείψει από την αγορά)

Ελπίζω να υπάρχουν τελικά αξιόλογες προτάσεις κι ας δυσκολεύομαι να τις βρω.

Ως όριο τιμής θα έβαζα τα 350 ευρώ περίπου, (δεδομένου ότι θα πάρω χρήματα από το Mi 9 Lite) αλλά αν χρειαστεί, μπορεί να ανέβω λίγο ακόμα...

Τέλος, δε με απασχολεί αν η αγορά του γίνει από Ελλάδα, Ευρωπαϊκή αποθήκη ή από Κίνα...

Επεξ/σία από corduroy27
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

IR μόνο σε Xiaomi.

Οπότε εστιάζεις εκεί.

POCO X4 Pro 5G(και η Παναγία μαζί σου).

Είναι αυτό που έχει τα περισσότερα που θες και από την πρώτη σειρά και από την δεύτερη.

https://www.netmobile.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=12971&ref=bestprice.gr

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι η Xiaomi γενικά είναι πρώτη στις προτιμήσεις μου, οπότε δε με χαλάει.

Το κακό είναι ότι δε βρίσκω μοντέλα που να έχουν όλα αυτά τα καλούδια του Mi 9 Lite μαζεμένα.

Το δυσκολότερο κομμάτι νομίζω είναι η ύπαρξη υποδοχής microSD, χωρίς να θυσιάσω κάτι από αυτά που θεωρώ απαραίτητα... 🤔

Έκανα και μια επεξεργασία, γιατί μου είχαν διαφύγει κάποια στοιχεία.

Επεξ/σία από corduroy27
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, corduroy27 είπε

Η αλήθεια είναι ότι η Xiaomi γενικά είναι πρώτη στις προτιμήσεις μου, οπότε δε με χαλάει.

Το κακό είναι ότι δε βρίσκω μοντέλα που να έχουν όλα αυτά τα καλούδια του Mi 9 Lite μαζεμένα.

Το δυσκολότερο κομμάτι νομίζω είναι η ύπαρξη υποδοχής microSD, χωρίς να θυσιάσω κάτι από αυτά που θεωρώ απαραίτητα... 🤔

Έκανα και μια επεξεργασία, γιατί μου είχαν διαφύγει κάποια στοιχεία.

Δες αυτό που σου έβαλα.

Δημοσ.

Το Poco X4 Pro 5G είναι από τα κινητά που μου τράβηξαν την προσοχή.

Το απέρριψα γιατί είδα πολλά σχόλια που μιλούν για υποβάθμιση του CPU σε σχέση με τον προκάτοχό του, κάτι που κάνει ασύμφορη την αγορά του.

Σε κάθε περίπτωση, συγκρινόμενο με το δικό μου κινητό, αυτό δεν ισχύει. Από ότι βλέπω εδώ, ο επεξεργαστής είναι σαφώς καλύτερος για μια σειρά από λόγους.

Οπότε στην πραγματικότητα μάλλον είναι μια καλή πρόταση για εμένα.

Θυσιάζοντας την καλύτερη νομίζω κάμερα του Mi 9 Lite, κερδίζω σε CPU/GPU, 5G, μνήμη ROM, σημαντικά μεγαλύτερη μπαταρία, (που ελπίζω να προσθέτει ώρες αυτονομίας στην πράξη), πιο γρήγορη φόρτιση, σαφώς καλύτερο ήχο και φυσικά ότι συνεπάγεται από το γεγονός ότι μιλάμε για νέο μοντέλο, άρα και υποστήριξη σε αναβαθμίσεις για τα επόμενα 2 χρόνια περίπου.

Σ' ευχαριστώ που με έκανες να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτό το μοντέλο.

Κάτι τελευταίο.

Σχετικά με το κατάστημα που έστειλες στο link, έχεις άποψη;

Έχει μεν την καλύτερη τιμή αλλά δεν το έχω υπόψιν μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, corduroy27 είπε

Το Poco X4 Pro 5G είναι από τα κινητά που μου τράβηξαν την προσοχή.

Το απέρριψα γιατί είδα πολλά σχόλια που μιλούν για υποβάθμιση του CPU σε σχέση με τον προκάτοχό του, κάτι που κάνει ασύμφορη την αγορά του.

Σε κάθε περίπτωση, συγκρινόμενο με το δικό μου κινητό, αυτό δεν ισχύει. Από ότι βλέπω εδώ, ο επεξεργαστής είναι σαφώς καλύτερος για μια σειρά από λόγους.

Οπότε στην πραγματικότητα μάλλον είναι μια καλή πρόταση για εμένα.

Θυσιάζοντας την καλύτερη νομίζω κάμερα του Mi 9 Lite, κερδίζω σε CPU/GPU, 5G, μνήμη ROM, σημαντικά μεγαλύτερη μπαταρία, (που ελπίζω να προσθέτει ώρες αυτονομίας στην πράξη), πιο γρήγορη φόρτιση, σαφώς καλύτερο ήχο και φυσικά ότι συνεπάγεται από το γεγονός ότι μιλάμε για νέο μοντέλο, άρα και υποστήριξη σε αναβαθμίσεις για τα επόμενα 2 χρόνια περίπου.

Σ' ευχαριστώ που με έκανες να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτό το μοντέλο.

Κάτι τελευταίο.

Σχετικά με το κατάστημα που έστειλες στο link, έχεις άποψη;

Έχει μεν την καλύτερη τιμή αλλά δεν το έχω υπόψιν μου.

Ναι η αρχιτεκτονική του 695 είναι καλύτερη από τον 710 που έχεις.

Δεν παίζει ρόλο συνήθως το νούμερο.

Κοίτα έχω πάρει 2 κινητά από το συγκεκριμένο κατάστημα και ήμουν οκ.

Για εμένα το μόνο αρνητικό έτσι όπως το βλέπω εγώ είναι ότι έρχεται με Android 11 και όχι με 12.

Τώρα όσο για την εγγύηση και τα σχετικά με τα Xiaomi τα ξέρεις.

Και πιστεύω να είναι καλύτερο από τα άλλα Poco που έχουν προβλήματα και να μην σε πάρω στο λαιμό μου.

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@GATE123, σ' ευχαριστώ και πάλι. Όντως το μαγαζάκι βλέπω έχει πολλές καλές κριτικές...

@tasvar, στο Redmi Note 10 Pro δε θα πήγαινα. Έχει κατώτερες επιδώσεις από το Poco, ενώ ταυτόχρονα βγαίνει στη μισή μνήμη ROM και χωρίς 5G όπως λες.

Εν τέλη όμως βρήκα άλλο ένα μοντέλο που μπαίνει δυνατά ως επιλογή. Το Redmi Note 11 Pro+ που το βρήκα στα 350 ευρώ από Ευρώπη.

Υπερτερεί σε όλους τους τομείς σε  σχέση με το Poco X4 Pro. Δείτε ενδεικτικά εδώ.

Το θέμα είναι αν η διαφορά των 80 ευρώ μεταξύ των δύο μοντέλων αξίζει για αυτή την υπεροχή ή όχι.

Στη θεωρία ΟΚ. Αλλά στην πράξη μπορεί να μη καταλαβαίνω διαφορές, οπότε ίσως να μην αξίζουν τα παραπάνω χρήματα.

Επίσης το Poco είναι κάπως πιο νέο σε κυκλοφορία. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα μπορούσε αν παίξει κάποιο ρόλο στις αναβαθμίσεις που θα πάρουν τα κινητά κατά τη διετία της υποστήριξής τους από την Xiaomi. Αν και δύσκολο το βλέπω να πάρει κάποια παραπάνω αναβάθμιση το Poco σε MIUI ή πολύ περισσότερο στο Android...

Έγραψα και στην επίσημη κοινότητα (MIUI-Hellas) και περιμένω να δω αν θα μου πουν κάτι.

Επεξ/σία από corduroy27
Δημοσ.
3 ώρες πριν, corduroy27 είπε

@GATE123, σ' ευχαριστώ και πάλι. Όντως το μαγαζάκι βλέπω έχει πολλές καλές κριτικές...

@tasvar, στο Redmi Note 10 Pro δε θα πήγαινα. Έχει κατώτερες επιδώσεις από το Poco, ενώ ταυτόχρονα βγαίνει στη μισή μνήμη ROM και χωρίς 5G όπως λες.

Εν τέλη όμως βρήκα άλλο ένα μοντέλο που μπαίνει δυνατά ως επιλογή. Το Redmi Note 11 Pro+ που το βρήκα στα 350 ευρώ από Ευρώπη.

Υπερτερεί σε όλους τους τομείς σε  σχέση με το Poco X4 Pro. Δείτε ενδεικτικά εδώ.

Το θέμα είναι αν η διαφορά των 80 ευρώ μεταξύ των δύο μοντέλων αξίζει για αυτή την υπεροχή ή όχι.

Στη θεωρία ΟΚ. Αλλά στην πράξη μπορεί να μη καταλαβαίνω διαφορές, οπότε ίσως να μην αξίζουν τα παραπάνω χρήματα.

Επίσης το Poco είναι κάπως πιο νέο σε κυκλοφορία. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα μπορούσε αν παίξει κάποιο ρόλο στις αναβαθμίσεις που θα πάρουν τα κινητά κατά τη διετία της υποστήριξής τους από την Xiaomi. Αν και δύσκολο το βλέπω να πάρει κάποια παραπάνω αναβάθμιση το Poco σε MIUI ή πολύ περισσότερο στο Android...

Έγραψα και στην επίσημη κοινότητα (MIUI-Hellas) και περιμένω να δω αν θα μου πουν κάτι.

Το Redmi Note 11 Pro+ το είχα δει και εγώ αλλά δεν στο είπα για τους εξής λόγους:

Έχει επεξεργαστή mtk, συνήθως τον αποφεύγουμε γιατί υπάρχει θέμα με GPS , σήμα, κλπ

Μικρότερη μπαταρία 

Δεν ξέρουμε τη "ψάρια" πιάνει η κάμερα (λογικά σαν το Poco)

Είναι λίγο ποιο πίσω από το Poco(4 μήνες περίπου)

Σε αναβάθμιση θα πάρει ότι και το Poco

Θετικό τα 120W φόρτιση.

Υ.Γ Αυτή την στιγμή το 11 pro+ μπορείς να το βρεις από σκρουτζαδικο στα 305€ περίπου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά σε Hardware νομίζω πως είναι ανώτερο το Redmi Note Pro+ αλλά σε σχέση με τον CPU υπάρχει όντως θέμα.

Δε γνωρίζω για αυτά που αναφέρεις αλλά η μη υποστήριξη Custom ROMs είναι μεγάλο μείον. Κάτι που μου θύμισαν από το Ελληνικό φόρουμ Xiaomi MIUI Hellas.

Ως παράδειγμα. Πριν από λίγες μέρες στην κυριολεξία ανέστησα το Redmi Note Pro 3 που έχω δώσει εδώ και χρόνια στον πατέρα μου,

περνώντας του την PixelExperience_kenzo-9.0-20190906

Κακά τα ψέματα, μεγάλη υπόθεση η ύπαρξη Custom ROMs... Τουλάχιστον για όσους από εμάς δεν αλλάζουμε κινητό σαν τα πουκάμισα! 😆

Πάνω λοιπόν που πήγαινα για το Redmi Note, η πλάστιγγα γέρνει πάλι στο Poco... 😗

Όσο για την τιμή που λες για το Redmi Note Pro+ αφορά την έκδοση με 6GB RAM/128GB ROM την οποία δε θα επέλεγα.

Καλύτερη τιμή από τα 350 ευρώ δεν έχω βρει.

Επεξ/σία από corduroy27
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι η έκδοση 6/128 κάνει 305€.

Όσο για mtk και Snapdragon τα έχουμε πει αρκετές φορές σε διάφορα θέματα.

Γι'αυτό είπα ότι προτιμάμε τον Snapdragon για πολλούς και διάφορους λόγους.

Εάν δεν ήθελες Αισθητήρα υπερύθρων με τα 350€ θα είχες ένα ωραιότατο  Realme .

Για κοίταξε το Xiaomi 11 Lite 5G NE (8GB/256GB) .

Αρνητικό είναι ότι έχει μικρότερη μπαταρία από το poco και δεν έχει Audio jack.

Έχει όμως στερεοφωνικά ηχεία και καλύτερη κάμερα.

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά επικράτησε το Redmi Note 11 Pro+ (8GB RAM/256GB ROM) γιατί θέλει να μου το πάρει ο αδερφός μου μετά από κάνα χρόνο...! 😄

Τον εντυπωσίασε η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, η καλύτερη (συγκριτικά με το Poco) κάμερα,

ενώ δε το απασχολούν οι Custom ROMs και το GPS (αν όντως υπάρχει θέμα, λόγω του CPU) σε βαθμό που να τον αποτρέπουν από την αγορά του...

Το κινητό έχει ήδη αποσταλεί από την Ισπανική αποθήκη του goboo και είναι κάπου στη Μαδρίτη. Τελική τιμή 344 ευρώ με ένα κουπονάκι.

Επεξ/σία από corduroy27
Δημοσ.

Μια χαρά επιλογή έκανες αλλά πολλά τα λεφτά για  Redmi, το μόνο που εμένα χαλάει είναι η μικρή μπαταρία, θα την ήθελα 5000 τουλάχιστον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...