Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθω να βγαλω ακρη τοσους μηνες, εχω φαει ολα τα φορουμ και ακρη δεν εχω βγαλει ακομα.. Εχω μια τηλεοραση Sony A80j και εναν υπολογιστη. Τα εχω συνδεσει μεσω HDMI. Οταν κανω κλωνοποιηση εικονας και βαζω να παιξει μια HDR ταινια, το HDR δεν ανοιγει αυτοματα στην τηλεοραση, και ισως ειναι λογικο; 

Αν παω να το ενεργοποιησω απο τις ρυθμισεις της τηλεορασης στο video signal και βαλω HDR10, η εικονα αλλαζει. Αλλα δεν ξερω αν παραγινεται σκουρη ή οχι. 

Δεν ξερω αν εχει προβλημα ο υπολογιστης, η τηλεοραση ή τα ματια μου. Ή το μυαλο μου στη τελικη..

Το HDR φαινεται μια χαρα οταν η τηλεοραση παιζει Netflix ή βλεπω HDR video στο youtube. Αυτα μεσα απο την ιδια την τηλεοραση, χωρις να εμπλεκεται ο υπολογιστης. Εχω δοκιμασει αλλες επιλογες οπως Kodi/Plex και usb stick και σε ολα οταν αλλαζω το video signal απο Auto σε HDR10 δεν υπαρχει διαφορα, αλλα η εικονα φαινεται σαν να ειναι SDR. Οταν το βαζω στο off, ειναι ακομα πιο χαλια. 

Παρατηρησα ενα βιντεο στο youtube, που εχει διαφορες εικονες απο την ιδια ταινια με SDR και HDR και πραγματικα δε βλεπω διαφορες. Και το βιντεο το ειδα μεσω youtube απο την τηλεοραση, με το HDR ενεργοποιημενο.. Μηπως τελικα το SDR με το HDR δεν εχει τοσο μεγαλη διαφορα; 

Απο την αλλη, οπως ειπα και στην αρχη, οταν αλλαζω το video signal στην κλωνοποιηση απο Auto σε HDR10 η διαφορα ειναι τεραστια. Δλδ το Auto ειναι ποιοτητα οπως δειχνει Kodi/Plex και usb stick στο Auto=HDR10.

Σιγουρα σας εχω μπερδεψει, αλλα αλλο τοσο και ακομα περισσοτερο μπερδεμενος ειμαι και εγω.. 

Βιντεο εχω βγαλει με το κινητο, αλλα ακρη δε βγαζεις.. Αν δεν ερθει καποιος να το δει απο κοντα δε γινεται δουλεια νομιζω.

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ.

Καλημέρα. 2-3 πράγματα: 1ον Στις ρυθμίσεις οθόνης έχεις HDR επιλογή που απαιτεί τουλ HDMI 2.0 υποδοχή στο PC; 2ον: Έχεις NVIDIA ή AMD κάρτα γραφικών; (Με Intel δεν έχω καταφέρει να δω σωστά ταινία, μόνο παιχνίδια), 3ον έχεις δοκιμάσει το MPC-HC μέσω του K-Lite code pack (αφού έχεις διαλέξει κατά την εγκατάσταση ή μετέπειτα από τις ρυθμίσεις του MPC-HC για renderer το MADVR);
Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν να είναι ανοιχτό το HDMI deep color ή όποιος αλλιώς το λένε στην Sony στην θύρα που είναι συνδεμένο το PC.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, CsIns είπε

Καλημέρα. 2-3 πράγματα: 1ον Στις ρυθμίσεις οθόνης έχεις HDR επιλογή που απαιτεί τουλ HDMI 2.0 υποδοχή στο PC; 2ον: Έχεις NVIDIA ή AMD κάρτα γραφικών; (Με Intel δεν έχω καταφέρει να δω σωστά ταινία, μόνο παιχνίδια), 3ον έχεις δοκιμάσει το MPC-HC μέσω του K-Lite code pack (αφού έχεις διαλέξει κατά την εγκατάσταση ή μετέπειτα από τις ρυθμίσεις του MPC-HC για renderer το MADVR);
Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν να είναι ανοιχτό το HDMI deep color ή όποιος αλλιώς το λένε στην Sony στην θύρα που είναι συνδεμένο το PC.

Για το 1ο ερωτημα δε καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις. Η τηλεοραση που εχω ειναι η Sony A80J. Εχω την 2070s. Μεσω MadVr ισως γινεται δουλεια, αλλα θελει αρκετο ψαξιμο, τρωει αρκετα watt, σχεδον σα να παιζω παιχνιδια, και τελος εχω screen tearing αν βαλω κυρια οθονη την τηλεοραση. Με κλωνοποιηση εικονας μεταξυ τηλεορασης και Pc monitor δεν υπαρχει το θεμα με το tearing, αλλα τα watt αυξανονται ακομα περισσοτερο. Λυση δεν εχω βρει ακομα σε αυτο το προβλημα και το κανει με ολους τους Players και σε ολα τα βιντεο, ακομα και 720p.

Απο τα λιγα που εχω καταλαβει τα windows δεν συνεργαζονται καλα με το HDR. Μοναδικη λυση αν θελω να εχω HTPC ειναι το MadVR. Αλλη λυση που τωρα δοκιμαζω ειναι το Usb stick, μεχρι στιγμης ο MX player δεν παρουσιαζει καποιο κολλημα στα 4k remuxes. 

Σιγουρα παντως θα πειραματιστω και με το MadVR καποια στιγμη.. Απλα θα πρεπει να βρω και τον καταλληλο driver για την καρτα γραφικων. Διαβαζω οτι απο Update σε update μπορει να κανει broken αρκετες ρυθμισεις στο MadVR.

Δημοσ.

Η κάρτα μου (2080Super) συνήθως όταν βλέπω ταινία 4k HDR δεν ξεπερνάει τα 50-60W από 23-24W που τρώει απλά με το να κάθεται idle. Ναι, υπάρχουν ρυθμίσεις στο MadVR που μπορούν να την κάνουν να την ακούσει σε κατανάλωση αλλά δεν χρειάζονται. Με τα default είμαι εγώ, άντε το πολύ πολύ αντί για Auto να έχει passthrough την ρύθμιση για το HDR.

Τα παραπάνω ισχύουν τόσο σε LG Oled TV φίλου, όσο και σε μένα με dual monitor 27-22 ίντσες LG με το να παίζει HDR ταινία το 27ρι.

Δημοσ.
Στις 4/6/2022 στις 3:34 ΠΜ, Witcher1st είπε

Για το 1ο ερωτημα δε καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις. Η τηλεοραση που εχω ειναι η Sony A80J. Εχω την 2070s. Μεσω MadVr ισως γινεται δουλεια, αλλα θελει αρκετο ψαξιμο, τρωει αρκετα watt, σχεδον σα να παιζω παιχνιδια, και τελος εχω screen tearing αν βαλω κυρια οθονη την τηλεοραση. Με κλωνοποιηση εικονας μεταξυ τηλεορασης και Pc monitor δεν υπαρχει το θεμα με το tearing, αλλα τα watt αυξανονται ακομα περισσοτερο. Λυση δεν εχω βρει ακομα σε αυτο το προβλημα και το κανει με ολους τους Players και σε ολα τα βιντεο, ακομα και 720p.

Απο τα λιγα που εχω καταλαβει τα windows δεν συνεργαζονται καλα με το HDR. Μοναδικη λυση αν θελω να εχω HTPC ειναι το MadVR. Αλλη λυση που τωρα δοκιμαζω ειναι το Usb stick, μεχρι στιγμης ο MX player δεν παρουσιαζει καποιο κολλημα στα 4k remuxes. 

Σιγουρα παντως θα πειραματιστω και με το MadVR καποια στιγμη.. Απλα θα πρεπει να βρω και τον καταλληλο driver για την καρτα γραφικων. Διαβαζω οτι απο Update σε update μπορει να κανει broken αρκετες ρυθμισεις στο MadVR.

Καλημέρα, είμαι με a80j από την Παρασκευή που μας πέρασε και mpc-be+madvr+lav filters σε ryzen 2700 με amd sapphire 5700xt.

Τα mpc-be+madvr+lav filters τα χρησιμοποιώ εδώ και 8 χρόνια περίπου, τα 5 τελευταία με την προηγούμενη 4k sony xe9005.

Τα watt της κάρτας δεν είναι πολλά (αντίθετα είναι ελάχιστα) αρκεί να φτιάξεις ένα profile underclock στην κάρτα σου. Φαντάσου ότι στην 5700xt έχω τους ανεμιστήρες στο 26% αν θυμάμαι καλά και όταν λειτουργούν (σπάνια) δεν ακούγονται καθόλου.

Κατέβασε mpc-be (είναι ελάχιστα καλύτερος σε απόδοση χρωμάτων από mpc-hc) και μετά lav filters και madvr. Το βράδυ που θα είμαι σπίτι θα αναρτήσω τις ρυθμίσεις μου σε mpc-be και madvr. Η κάρτα σου είναι πολύ δυνατή, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να ακολουθήσεις τις ίδιες ρυθμίσεις. Στον driver της AMD έχω μόνιμα Full RGB 4:4:4 και 8bit αλλά όταν βλέπω ταινίες γυρνάει αυτόματα σε FULL RGB 4:4:4 10bit. Τον διακόπτη στα windows δεν χρειάζεται να τον χρησιμοποιείς, αλλάζει αυτόματα σε HDR από τον madvr. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NIKOS25271 είπε

Καλημέρα, είμαι με a80j από την Παρασκευή που μας πέρασε και mpc-be+madvr+lav filters σε ryzen 2700 με amd sapphire 5700xt.

Τα mpc-be+madvr+lav filters τα χρησιμοποιώ εδώ και 8 χρόνια περίπου, τα 5 τελευταία με την προηγούμενη 4k sony xe9005.

Τα watt της κάρτας δεν είναι πολλά (αντίθετα είναι ελάχιστα) αρκεί να φτιάξεις ένα profile underclock στην κάρτα σου. Φαντάσου ότι στην 5700xt έχω τους ανεμιστήρες στο 26% αν θυμάμαι καλά και όταν λειτουργούν (σπάνια) δεν ακούγονται καθόλου.

Κατέβασε mpc-be (είναι ελάχιστα καλύτερος σε απόδοση χρωμάτων από mpc-hc) και μετά lav filters και madvr. Το βράδυ που θα είμαι σπίτι θα αναρτήσω τις ρυθμίσεις μου σε mpc-be και madvr. Η κάρτα σου είναι πολύ δυνατή, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να ακολουθήσεις τις ίδιες ρυθμίσεις. Στον driver της AMD έχω μόνιμα Full RGB 4:4:4 και 8bit αλλά όταν βλέπω ταινίες γυρνάει αυτόματα σε FULL RGB 4:4:4 10bit. Τον διακόπτη στα windows δεν χρειάζεται να τον χρησιμοποιείς, αλλάζει αυτόματα σε HDR από τον madvr. 

Τελικα εβαλα Kodi στον υπλογιστη και ολα δουλευουν ρολοϊ. Αυτο που ηθελα ηταν να εμπαινε αυτοματα το hdr mode, και τωρα γινεται. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Τελικα εβαλα Kodi στον υπλογιστη και ολα δουλευουν ρολοϊ. Αυτο που ηθελα ηταν να εμπαινε αυτοματα το hdr mode, και τωρα γινεται. 

Με madvr θα έχεις απίστευτο upscaling σε 1080p. Στην ουσία έχω ρυθμίσει να κάνει doubling τα 1080p και x4 τα 720p. 

Ένα καλό 1080p αρχείο φαίνεται σαν 4k στις 77''.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NIKOS25271 είπε

Με madvr θα έχεις απίστευτο upscaling σε 1080p. Στην ουσία έχω ρυθμίσει να κάνει doubling τα 1080p και x4 τα 720p. 

Ένα καλό 1080p αρχείο φαίνεται σαν 4k στις 77''.

Το θεμα ειναι οτι πλεον βλεπω μονο 4k remux. Με τετοιο ιντερνετ γιατι καποιος να ασχολειται με 1080p αρχεια; Απλα ηθελα ενα τροπο να ενεργοποιειται σωστα το HDR. 

Αν και για καμια παλια ταινια, ισως να λεει. Μπορεις να ποσταρεις τις ρυθμισεις που εχεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...