ibiza_fr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 καλησπέρα σας, Έχω μια ερώτηση πιο πολυ για mikrotik. έχω ftth απο ΟΤΕ. το δίκτυο έχει ως εξής gpon nokia > Η1600 ΟΤΕ Router (bridge mode) > Mikrotik. υπάρχει περίπτωση να ξεφορτωθώ τελέιως το router του ΟΤΕ και μετα το gpon να πάω κατευθείαν πάνω στο mikrotik? αν ναι πως?? γιατί το δοκίμασα και δεν παίζει... ( πχ gpon se ether1 και dhcp client στην ether1 και δεν παιρνει καν ip) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Μπορείς, απλά αντί DHCP client που έχεις ορίσει στην eth του WAN, θα ορίσεις να κάνει κλήση ΡΡΡοΕ. Φυσικά θα ορίσεις VLAN ID με τιμή 835 και τα δικά σου credentials (username/password). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ibiza_fr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 8 ώρες πριν, jkoukos είπε Μπορείς, απλά αντί DHCP client που έχεις ορίσει στην eth του WAN, θα ορίσεις να κάνει κλήση ΡΡΡοΕ. Φυσικά θα ορίσεις VLAN ID με τιμή 835 και τα δικά σου credentials (username/password). το έχω κανει και αυτό και τίποτα 😕 έτσι και αλλιώς κάνω κλήση ΡΡΡοΕ για να δουλεύουν VPN κτλ κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 12 ώρες πριν, ibiza_fr είπε το έχω κανει και αυτό και τίποτα Μόνο με ΡΡΡοΕ θα συνδεθείς. Με καμία άλλη επιλογή. Δες τις ρυθμίσεις σου, πολλοί το έχουν κάνει. Αυτό είναι το καλό με το FTTH. Μπορούμε να βάλουμε όποιον Router θέλουμε κατευθείαν στον ΟΝΤ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ibiza_fr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Μόνο με ΡΡΡοΕ θα συνδεθείς. Με καμία άλλη επιλογή. Δες τις ρυθμίσεις σου, πολλοί το έχουν κάνει. Αυτό είναι το καλό με το FTTH. Μπορούμε να βάλουμε όποιον Router θέλουμε κατευθείαν στον ΟΝΤ. ΡΡΡοΕ έχω και δουλευει κανονικα... θα τσεκαρω παλι ρυθμισεις vlan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Αν σου δουλεύει κανονικά το ΡΡΡοΕ, που είναι το πρόβλημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ibiza_fr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 17 λεπτά πριν, jkoukos είπε Αν σου δουλεύει κανονικά το ΡΡΡοΕ, που είναι το πρόβλημα; μου δουλευει μαζί με το ρουτερ του ΟΤΕ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Για να δουλέψει η κλήση ΡΡΡοΕ και η σύνδεση στο διαδίκτυο, χρειάζονται 2 απλά πράγματα. Σωστά credentials και σωστό VLAN ID. Για να σου δουλεύει στο Η1600 και όχι στο Mikrotik, σημαίνει ότι κάτι πάει στραβά ή υπάρχει λάθος ρύθμιση στο δεύτερο. Κάνε του reset και ξεκίνα από την αρχή, μόνο αυτό συνδεδεμένο στο ΟΝΤ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ibiza_fr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 53 λεπτά πριν, jkoukos είπε Για να δουλέψει η κλήση ΡΡΡοΕ και η σύνδεση στο διαδίκτυο, χρειάζονται 2 απλά πράγματα. Σωστά credentials και σωστό VLAN ID. Για να σου δουλεύει στο Η1600 και όχι στο Mikrotik, σημαίνει ότι κάτι πάει στραβά ή υπάρχει λάθος ρύθμιση στο δεύτερο. Κάνε του reset και ξεκίνα από την αρχή, μόνο αυτό συνδεδεμένο στο ΟΝΤ. μαλλον δεν με καταλαβες...τωρα μου δουλευει ως εξης. nokia ont --> H1600 (pppoe sli credentials) --> mikrotik (pppoe δικα μου credentials) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Με την παραπάνω αλυσίδα συνδέσεων, έχεις 2 ανεξάρτητες κλήσεις ΡΡΡοΕ και 2 διαφορετικές δημόσιες ΙΡ. Είναι έτσι τα πράγματα; Αντί αυτού, μπορεί να έχεις κατευθείαν nokia ont --> mikrotik (pppoe δικα μου credentials). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CMOS_Z Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Θα φτιάξεις ενα VLAN με ID 835 στο interface που θα είναι το Nokia. Στο pppoe που έχεις τώρα, αλλάζεις το interface και βάζεις το VLAN που μόλις έφτιαξες. Θα χρειαστεί να αλλάξεις ρυθμίσεις στο h1600 για να πάρεις voip. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ibiza_fr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 26 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε Θα φτιάξεις ενα VLAN με ID 835 στο interface που θα είναι το Nokia. Στο pppoe που έχεις τώρα, αλλάζεις το interface και βάζεις το VLAN που μόλις έφτιαξες. Θα χρειαστεί να αλλάξεις ρυθμίσεις στο h1600 για να πάρεις voip. δεν με ενδιαφερει το voip γιατι έχω τηλ κεντρο 3cx και εχω βαλει κατευθειαν τα sip επανω στο κεντρο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα