xgol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Προσωπικα, το πηρα στο εξωτερικο με Β σε ηλικια 13 ετων, σε χωρα που απευθυνεται μονο σε πολυ εξειδικευμενο κοινο, και ενω υπηρχαν ατομα που αποτυγχαναν επι σειρα ετων, 5-6. Την πρωτη φορα στα 12 μου απετυχα με Ε, την επομενη χρονια διαβασα τα άπαντα απο King, Χαρυ Ποττερ, συνδρομη σε Newsweek (που δε μου τραβουσε τοτε το ενδιαφερον). Τα υπολοιπα τα διαβαζα με παθος. 2
yannis27gr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Βοηθούν πολύ οι ομιλίες στο TEDx καθώς η γλωσσα που χρησιμοποιούν οι ομιλητές και η θεματολογία που αναπτύσσουν είναι πράγματα που θα συναντήσεις στο CPE. Απο κει και πέρα, για να πάρεις Α θα πρέπει να είσαι άριστος σε όλα. Πλούσιο λεξιλόγιο ακόμη και σε κάπως εξειδικευμένους όρους, πολύ καλή γνώση των phrasal verbs (ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια σε όσους μαθαίνουν αγγλικά), γραμματική σε βάθος (ειδικά subjunctive, causative, inversions πρέπει να τα παίζεις στα δάχτυλα), πολύ δυνατές εκθέσεις (και δεν αναφέρομαι μόνο στα αγγλικά' πρέπει ακόμη και στα ελληνικά να μπορείς να γράψεις έκθεση που στις πανελλήνιες θα έπαιρνε πάνω από 17,5) και ροή λόγου στην προφορική εξέταση που θα ζήλευε native speaker. Δηλαδή φαντάσου να τηλεμεταφερόσουν τη μια στιγμή σε μία παμπ του Λονδίνου και την άλλη σε μια στο Παγκράτι και να μπορούσες να πιάσεις κουβεντούλα με τους θαμώνες και εδώ και εκεί με την ίδια άνεση. Όλα αυτά το ξαναλέω αν σε καίει το Α. Αν θες απλώς να περάσεις προφανώς οι απαιτήσεις είναι λιγότερες (αλλά σαφώς περισσότερες από τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού). 1
mr.lucifer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Ρε παιδιά συγνώμη και ολας … είμαι 24. Πήρα Michigan και Cambridge με B στην 2-3 γυμνασίου .. Ούτε ποίηση , ούτε λογοτεχνία ούτε τίποτα .. Μονο καμία ταινία χωρίς υπότιτλους έβλεπα . Έπαιζα online games αρκετές ώρες όποτε μιλούσα σε teamspeak πάνω από 3-4 ώρες την μέρα με ξένους Αλλα ίσως αν διάβαζα κανα βιβλίο να πήγαινα στο Α .. Γιατι θέλεις Α ; Απορία το έχω 1
Gingerbread Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Τι σημασία έχει; Έχω proficiency με C. Είχα λίγο ξενερώσει, αλλά πραγματικά δεν νοιάζει κανέναν. Μόνο στο δημόσιο αλλά και εκεί δεν παίζει ρόλο ο βαθμός. Για απόδειξη επιπέδου σε άλλη χώρα μάλλον θα σε βάλουν για άλλες εξετάσεις έτσι κι αλλιώς. 1
pi314 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Gingerbread είπε Μόνο στο δημόσιο αλλά και εκεί δεν παίζει ρόλο ο βαθμός Τί εννοείς? Μπερδεύτηκα..
velociraptoras Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, pi314 είπε Τί εννοείς? Μπερδεύτηκα.. ότι μόνο στο δημόσιο μετράει σαν πιστοποιητικό αλλά χωρις να μετράει ο βαθμός 1
DrKo Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 54 λεπτά πριν, velociraptoras είπε ότι μόνο στο δημόσιο μετράει σαν πιστοποιητικό αλλά χωρις να μετράει ο βαθμός Δηλαδή... αυτοί οι διάλογοι ούτε στην Λάμψη. - Τι εννοείς μόνο στο δημόσιο; Μίλα καθαρά. - Εννοώ ότι μόνο στο δημόσιο χρειάζεται σαν πιστοποιητικό - Δηλαδή εννοείς ότι μόνο στο δημόσιο χρειάζεται σαν πιστοποιητικό; Μπερδεύτηκα. - Ναι, μόνο στο δημόσιο και δεν μετράει και ο βαθμός. - Δεν μετράει ο βαθμός; Μίλα καθαρά. Τι εννοείς; Υ.Γ. Μετά μου θέλει και summer code camp στην Google. LOL
pi314 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, DrKo είπε Δηλαδή... αυτοί οι διάλογοι ούτε στην Λάμψη. - Τι εννοείς μόνο στο δημόσιο; Μίλα καθαρά. - Εννοώ ότι μόνο στο δημόσιο χρειάζεται σαν πιστοποιητικό - Δηλαδή εννοείς ότι μόνο στο δημόσιο χρειάζεται σαν πιστοποιητικό; Μπερδεύτηκα. - Ναι, μόνο στο δημόσιο και δεν μετράει και ο βαθμός. - Δεν μετράει ο βαθμός; Μίλα καθαρά. Τι εννοείς; Υ.Γ. Μετά μου θέλει και summer code camp στην Google. LOL Χαχαχαχαχα!!!! Γελάσαμε πάλι! Που τα διάβασες όλα αυτά πες μας μόνο!! Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2022 από pi314
LongTom Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Γιατί CPE και όχι κάποιο άλλο; Π.χ. IELTS/TOEFL εάν το θέλεις εξωτερικό σπουδές ή Κρατικό για το Δημόσιο; Στην κυριολεξία δεν υπερέχει πουθενά το CPE και είναι και πανάκριβο (τουλάχιστον από όσο θυμάμαι). Πηγή: Έχω το προφίσενσι του κέμπτριτς με Α ( και το αντίστοιχο μίτσιγκαν, γιατί έφαγα τρελό παπά από το φροντιστήριο για έξτρα "πιθανότητες" == περισσότερα ιδιαίτερα & λυσάρια). Αλλά όταν το χρειάστηκα κάπου ουσιαστικά (σε πανεπιστήμιο εξωτερικού) πήρα τα @@ μου και έδωσα το IELTS Academic μπας και γίνει δουλειά. Πεταμένα 300€ για τα δύο. 2 1
DrKo Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, LongTom είπε Αλλά όταν το χρειάστηκα κάπου ουσιαστικά (σε πανεπιστήμιο εξωτερικού) πήρα τα @@ μου και έδωσα το IELTS Academic μπας και γίνει δουλειά. Νομίζω ότι η χρονική περίοδος που ένα proficiency μπορεί να σε «σώσει» από ένα IELTS, είναι 2 χρόνια. Δηλαδή, εάν έχεις πάρει το proficiency το πολύ πριν από δύο χρόνια, νομίζω δεν σου ζητάνε IELTS, εκτός και εάν θέλεις εσύ να το δώσεις. Δεν είναι σίγουρος για το από πάνω, το είχα ακούσει κάποτε. Και εμένα IELTS μου ζητήσανε όταν ήταν.
LongTom Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 16 λεπτά πριν, DrKo είπε Νομίζω ότι η χρονική περίοδος που ένα proficiency μπορεί να σε «σώσει» από ένα IELTS, είναι 2 χρόνια. Δηλαδή, εάν έχεις πάρει το proficiency το πολύ πριν από δύο χρόνια, νομίζω δεν σου ζητάνε IELTS, εκτός και εάν θέλεις εσύ να το δώσεις. Δεν είναι σίγουρος για το από πάνω, το είχα ακούσει κάποτε. Και εμένα IELTS μου ζητήσανε όταν ήταν. Όντως, ως χαρτί λήγει και είναι σε ισχύ μόνο για 2 χρόνια, κάτι που τα κοπρόσκυλα δεν αναφέρουν πουθενά (τουλάχιστον εάν δεν ψαχτείς με τις λεπτομέρειες). Ούτε οι φροντιστηριούχοι, ούτε φυσικά το Βρετανικό συμβούλιο εξηγούν ότι ΔΕΝ είναι μόνιμο. Ανάλογα το ίδρυμα/χώρα που κάνεις αίτηση, μπορεί να σου ζητήσουν συγκεκριμένο χαρτί. Συνήθως είναι ΙΕLTS-IELTS Academic-TOEFL μέχρι δύο ετών (ή λιγότερο), με την μειοψηφία να δέχεται χαρτιά όπως CPE. Εκεί που είχα κάνει αιτήσεις έφαγα άκυρο γιατί ενώ είχαν ως (τελευταία) επιλογή το CPE, είχαν περάσει 4 χρόνια από την ώρα που είχα το χαρτί και δεν μετρούσε πια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα