Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τί χρειάζεται για να πάρει κάποιος το Cambridge Proficiency με "Α"? Σίγουρα διαβάζω αρκετά αλλά δε νομίζω να αρκεί...όλοι όσοι δίνουν διαβάζουν πιστεύω...

Δημοσ.

Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να γράφεις κείμενο σαν να μεγάλωσες στην Αγγλία. Αυτό προϋποθέτει και ευφράδεια σε αγγλική λογοτεχνία και ποίηση. όχι μόνο γνώση αλλά να σου γίνει και κτήμα ώστε ότι περάσεις στο χαρτί να θεωρείται native expression.

Αν μέχρι να δώσεις τις εξετάσεις, ανοίξεις βιβλία Αγγλικής λογοτεχνίας/ποίησης θα έχεις φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο για να αγγίξεις και το άριστο.

• Like 1
Δημοσ.

Άν έχει κανένας να προτείνει κάτι από αγγλική λογοτεχνία/ποίηση, που να είναι παλευable για αρχή, θα του ήμουν ευγνώμων...Θα ρωτήσω και την καθηγήτρια βέβαια, αλλά για αρχή να μην καώ τελείως...έχω κάνα μήνα που ξεκίνησα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και έδωσα το Michigan, δύο πράγματα με βοήθησαν περισσότερο απο τα υπόλοιπα (εννοείται θέλει και διάβασμα αρκετό). 1) ταινίες αρχικά με αγγλικούς υπότιτλους και μετά χωρίς υπότιτλους, 2) ξενα τραγούδια να μαθαίνεις τα lyrics (listening, μαθαίνεις προφορά κτλ) Ξαναλέω αυτό με βοήθησε εμένα. Ίσως να μην είναι για όλους το ίδιο. 

Επεξ/σία από TheoAlex50
Δημοσ.
2 ώρες πριν, greekfragma είπε

Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να γράφεις κείμενο σαν να μεγάλωσες στην Αγγλία. Αυτό προϋποθέτει και ευφράδεια σε αγγλική λογοτεχνία και ποίηση. όχι μόνο γνώση αλλά να σου γίνει και κτήμα ώστε ότι περάσεις στο χαρτί να θεωρείται native expression.

Εάν γράψεις κείμενο σαν να μεγάλωσες στην Αγγλία, μόνο lower θα πάρεις και αυτό παίζεται.

Το να έχει κανείς «ευφράδεια σε ποίηση» [sic] δεν βοηθάει σε κανένα δίπλωμα/εξέταση γλωσσομάθειας. 

• Like 5
Δημοσ.
4 minutes ago, DrKo said:

Εάν γράψεις κείμενο σαν να μεγάλωσες στην Αγγλία, μόνο lower θα πάρεις και αυτό παίζεται.

Το να έχει κανείς «ευφράδεια σε ποίηση» [sic] δεν βοηθάει σε κανένα δίπλωμα/εξέταση γλωσσομάθειας. 

ότι πεις....για την ιστορία έχω Cambridge Proficiency με Β.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Κι εγω ρε αδερφε εχω και τα 2 "γνωστα" Proficiency, και οσα ειχαν βαθμους (του Cambridge δλδ), τα επαιρνα με Β και πανω. Δεν ξερω γρι αγγλικη ποιηση/λογοτεχνια και ΟΧΙ, οταν εδινα εξετασεις, δεν εγραφα εκθεση λες κ ειχα ζησει Αγγλια 10 χρονια. 

Αντιθετως, ξερω ατομα (απ το φροντιστηριο μου) που διαβαζαν αγγλικα λογοτεχνικα βιβλια και εδωσαν 2 φορες για το Advanced και 2 για το Proficiency..

Το σκεφτηκες πολυ για να το πεις αυτο?? Τι μπαρουφες ειν αυτες?? Οσοι δλδ δε διαβαζουν αγγλικη ποιηση/λογοτεχνια ειναι βλαχουτσες, που με το ζορι θα παρουν το Proficiency με C? Ημαρτον δηλαδη εδω μεσα..

• Confused 1
Δημοσ.

δεν έγραψα πουθενά αυτά που έγραψες και μη βάζεις λόγια σε άλλων μελών τα γραπτά. 

έγραψα τη δική μου σκοπιά και τι με βοήθησε να μιλήσω και να γράψω πιο σωστά στη φιλοσοφία των εξετάσεων του Cambridge. πουθενά δεν ανέφερα οτι αν δε το κάνει κάποιος είναι βλαχούτσος ή όπως το γραψες.

αντίστοιχα και η παρακολούθηση ταινιών με αγγλικούς υπότιτλους ή χωρίς υπότιτλους όπως ανέφερε και το άλλο μέλος.

λύσεις και τρόπους για καλύτερα και πιο native Αγγλικά δείχνουμε στο παλικάρι που ρώτησε.

σου επιστρέφω το ήμαρτον και γενικά το υφάκι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

Ό,τι και να έχεις, δεν αλλάζει το γεγονός πως «ευφράδεια στη ποίηση» είναι άσχετο με εξετάςεις για γλωσσομάθεια και πως εάν μεγάλωσες στην Αγγλία το πιο πιθανό είναι να μην μπορείς να πάρεις το proficiency χωρίς ειδική προετοιμασία. Όπως ακριβώς εσύ χρησιμοποιείς λάθος το «ευφράδεια» και θα έπαιρνες τα 2+1 εάν έδινες «proficiency» για Ελληνικά, έτσι και οι περισσότεροι Άγγλοι δεν μιλάνε σωστά Αγγλικά για proficiency. 

• Like 2
Δημοσ.

πότε δίνεις? θα δώσει (μάλλον) του χρόνου η κόρη μου C2 Michigan, η προφορά της είναι σαν να τα έχει μητρική γλώσσα καθως μιλάει από πολύ μικρή και διαβαζει λογοτεχνία αλλά για την έκθεση η καθηγήτρια της είπε να διαβαζει κι άλλα είδη κειμένων με έμφαση σε εφημερίδες (ή μεγάλα site ειδήσεων), επιστημονικά κείμενα, οικονομικά άρθρα, φιλοσοφικά κείμενα, να παρακολουθήσει ομιλίες πολιτικών κι επιστημόνων, γενικά να αποκτήσει τριβή και με τη χρήση της γλώσσας σε διάφορους τομείς ωστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στο θέμα που θα πέσει. Η λογοτεχνία τη βοήθησε για το B2, στο C2 όμως ανεβαίνουν οι απαιτήσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ακούσει/γνωρίσει/μιλήσει ποτέ με κάποιον με "Α" στο Cambridge Proficiency (που αντικειμενικά, με όσους έχω μιλήσει είναι και το πιο δύσκολο proficiency) ...

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ.

Όσο περισσότερη εξοικείωση έχεις με τη γλώσσα, τόσο ευκολότερο είναι να πετύχεις υψηλό βαθμό σε εξετάσεις γλωσσομάθειας. Καλώς ή κακώς η γλώσσα δε μαθαίνεται απο ένα βιβλίο και μόνο, για να πετύχεις βαθμό πρέπει να την κατέχεις. Το καλό με τα αγγλικά είναι πως είναι πολύ εύκολο να έχεις ερεθίσματα απο τη γλώσσα εκτός μαθήματος. Σειρές, ταινίες, μουσική, εφημερίδες, ο,τι σου αρέσει. Απ' όλα έχει ο μπαχτσες. Και όσο μεγαλύτερη έκθεση έχεις στη γλώσσα, τόσο ευκολότερα θα είναι και τα υπόλοιπα μέρη της εξέτασης, πλην του speaking και του listening. Θα ξέρεις αυτόματα τι είναι γραμματικά σωστό, όχι όμως επειδή θα θυμάσαι τον κανόνα σελ 32, παράγραφος 4, μερικές φορές δε θα ξέρεις καν να εξηγήσεις πώς βρήκες τη σωστή απάντηση, θα σου έρχεται απο μόνη της. Θέλει κόπο; Σίγουρα, αφού έχεις βάλει χρονικό όριο. Αλλά ξεφεύγει απο τα στενά όρια του διαβάσματος. 

Μην περιορίζεσαι να διαβάζεις σε ΒΕ μόνο (μιας που θα δώσεις Cambridge), σημασία έχει αυτό που διαβάζεις/βλέπεις/ακούς να περιλαμβάνει όσο "ορθότερη" χρήση του λόγου γίνεται, δηλαδή και House of Cards να δεις χωρις ελληνικούς υποτιτλους (αλλά με αγγλικούς για να μη χάνεσαι), μια χαρά σε βοηθάει, η γλώσσα δεν αλλάζει. 

• Like 3
Δημοσ.

Από αυτά που μου λέτε είναι κάτι εφικτό, αρκετά σπάνιο (φαντάζομαι), αλλά εφικτό για έναν που δεν έχει τα αγγλικά μητρική γλώσσα....για να δούμε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...