Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους! Θελω να εγκαταστησω ενα κλιματιστικο 9000 btu αλλα η αποσταση απο το δωματιο που θα μπει το εσωτερικο μηχανημα  μεχρι το εξωτερικο μηχανημα που θα τοποθετηθει σε ταρατσα ειναι η αποσταση 12 μετρα γιατι μεσολαβει αλλος οροφος συγγενη μου.Δηλαδη οι σωληνες κλπ θα εχουν αποσταση 12 μετρα μεταξυ εξωτερικης και εσωτερικης μοναδας.

Θα υπαρχει καποιο προβλημα στην αποδοση του λογω της αποστασης εσωτερικου και εξωτερικου μηχανηματος;

Σας ευχαριστω!

Δημοσ.

Βρες το μανουαλ του κλιματιστικου που θες να αγορασεις και διαβασε. Υπαρχουν μοντελα με μεγιστο 10, 15, 25 κοκ μετρα. Νομιζω τα μικρα παιζουν στα 10-15, αλλα εξαρταται και απο τον κατασκευαστη.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Βρες το μανουαλ του κλιματιστικου που θες να αγορασεις και διαβασε. Υπαρχουν μοντελα με μεγιστο 10, 15, 25 κοκ μετρα. Νομιζω τα μικρα παιζουν στα 10-15, αλλα εξαρταται και απο τον κατασκευαστη.

To manual αναφερει μονο περι αποστασης σωληνων οτι το ελαχιστο μηκος που απαιτειται μεταξυ εσωτερικου και εξωτερικου μηχανηματος ειναι τα τρια μετρα.Δηλαδη δεν υπαρχει οριο στην αποσταση απο τα τρια μετρα και μετα; Εγω αυτο καταλαβαινω.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.

Να σου πω για αρχή,  πως το κόστος εγκατάστασης που δίνουν οι περισσότεροι είναι για μέχρι 3 μέτρα  από εκεί και έπειτα θα πληρώσεις με το μετρό και ο χαλκός (όλα τα μέταλλα) είναι φωτιά.

Νομίζω μέχρι τα 12 μέτρα δεν θα έχεις πρόβλημα λειτουργίας, ίσως να υπάρχει θέμα με την πλήρωση του φρεον, καθώς λόγο αύξησης της "δεξαμενής"  πρακτικά αλλάζει η πίεση. Αν χρειαστεί να συμπληρώσει και υγρά θα πληρώσεις ανάλογα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...