Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, aypnia είπε

Μια ομιλία του Cook είναι η καμπάνια των iPhones; Σοβαρά τώρα;
Και που λέει αυτά που λες εσύ ότι τρίτοι και διαφημιστές έχουν στη κατοχή τους τις πληροφορίες αυτές;
Το θέμα του είναι ότι έχει μια εταιρεία όλες αυτές τις πληροφορίες.
Καλά κάνει και λέει αυτά που λέει εκεί που τα λέει, στο πραγματικό κόσμο όμως βάζει στη τσέπη 10 δις το χρόνο από τις διαφημίσεις της Google.

Eίπε κανείς ότι δεν τα βγάζει από τις διαφημίσεις;
Από τις διαφημίσεις τα βγάζει, το κακό που είναι σε αυτό δεν καταλαβαίνω.
Αν ο κόσμος είχε πρόβλημα με αυτό τότε δεν θα χρησιμοποιούσε τις υπηρεσίες της και τη μηχανή αναζήτησης τους και θα πήγαιναν σε συνδρομητικές που βγάζουν λεφτά με συνδρομές.
Ααα, δεν υπάρχει καμία συνδρομητική μηχανή αναζήτησης...γιατί.. πολύ απλά δεν υπάρχει ζήτηση για κάτι τέτοιο.
Μπερδεύεσαι σε κάτι όμως, οι προσωποποιημένες διαφημίσεις δεν σημαίνει ότι ο διαφημιστής ξέρει τα προσωπικά στοιχεία αυτών που στοχεύουν οι διαφημίσεις.
Και σε προκαλώ αφού λες ότι διαφημίζεις την επιχείρηση σου μέσω Google.
Δείξε μας τα προσωπικά στοιχεία αυτών που είδαν τις διαφημίσεις σου.
Τρίτος είσαι αγαπητέ, τα έχεις ναι ή ου;

Έχει κάνει πολλές τέτοιες και διαφημιστική καμπάνια. Το αν θα το δεχτείς ή όχι είναι δικό σου θέμα. Δεν αλλάζει τα δεδομένα. Έχουν βγάλει και φυλλάδια…

https://www.apple.com/privacy/docs/A_Day_in_the_Life_of_Your_Data.pdf

Τρέχει καμπάνια για προστασία προσωπικών δεδομενων

https://www.cnbc.com/2021/06/07/apple-is-turning-privacy-into-a-business-advantage.html

ο Tim Cook ρίχνει καρφιά στη Google και το Facebook. Σιγά μωρέ..”Nothing to see here” για τον @aypnia…

θελω πηγή για τα εκατομμύρια που του δίνει η Google, ώστε να δούμε και πως και γιατί τα παίρνει.

Δεν τα βγάζει από τις διαφημίσεις. Τα βγάζει από τις προσωποποιημένες διαφημίσεις, για τις οποίες μαζεύει ένα σωρό προσωπικά δεδομένα, τα οποία δίνει και σε τρίτες εταιρείες για επεξεργασία. Το γράφει και ξεκάθαρα στους όρους της, που σου παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ μου.

Το να ξέρει πιο πολλά για σένα από εσένα δεν είναι κακό; Οκ, δικαίωμα σου να το πιστεύεις….

Ο περισσότερος κοσμος, όπως και εσυ, αγνοούν ή υποβαθμίζουν την ουσία του μοντέλου που χρησιμοποιεί. Το γράφει, βέβαια, στους όρους της (με ύπουλο και καθησυχαστικό τρόπο φυσικά…), αλλά ποιος τους διαβάζει;

Ποτε δεν έγραψα ότι ο διαφημιζόμενος λαμβάνει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της Google. Αν το έκανα, τότε κάνε μου παράθεση το κείμενο μου. Γράφω ότι τα χρησιμοποιεί για διαφημίσεις.

Τα υπόλοιπα τα γράφεις εσυ, όχι εγώ, όποτε δε θα απαντήσω.

Ξαναγραφω ότι όποτε θέλεις σου δίνω το προσωπικό μου site και screenshot το google ads μου.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Tlykog είπε

Το app tracking transparency δεν δουλεύει έτσι.

https://techxplore.com/news/2021-04-apple-app-tracking-transparency-fuss.html

Κανενα επιχείρημα δεν έθεσες στο πρώτο σχόλιο σου που δεν απάντησα. Είτε δέχεσαι, είτε όχι αυτή είναι η απάντηση: το κινητό είναι το πιο προσωποποιημένο gadget στην εποχή αυτή και όλοι θέλουν να πάρουν τις πληροφορίες που περιέχει...

¨…

App tracking transparency is a continuation of Apple's push to be recognized as the platform of privacy. The new feature allows apps to display a pop-up notification that explains what data the app wants to collect, and what it proposes to do with it.

Η Google δεν έκρυψε ποτέ ότι δίνει τα δεδομένα σε τρίτους. Όλοι οι χρήστες της το ξέρουν και το δέχονται ή δεν το ξέρουν ή δεν τους νοιάζει. Problem solved for Google. 

Από αυτά που έγραψες στο πρώτο σου σχόλιο φαίνεται ότι δε γνωρίζεις καν τον τρόπο που η Google βγάζει χρήματα... Γιατί δεν απαντάς στον εαυτό σου στην ερώτηση: γιατί η Google έβγαλε άλλη μία "δωρεάν" εφαρμογή; Πως θα πληρώσει τους προγραμματιστές που την έφτιαξαν και τη συντηρούν; Από που βγάζει χρήματα; Από την αγάπη των χρηστών της ή από απρόσωπες διαφημίσεις; Οι προσωποποιημένες διαφημίσεις έχουν το χρήμα...

Σωστά χρησιμοποίησες τη λέξη "άποψη" και όχι τη λέξη "γνώμη". Για να έχει κάποιος άποψη για κάτι, πρέπει να γνωρίζει. Η γνώμη είναι συνταγματικό δικαίωμα κάθε έλληνα πολίτη, αλλά δεν προϋποθετει γνώση.

Παρολα αυτά δεν είμαι απόλυτος και ξέρω ότι πάντα κάποιος ξέρει περισσότερα από μένα. Απάντησε στα επιχειρήματα μου με τεκμηρίωση, φέρε μου τα δικά σου επιχειρήματα και σε ότι δε μπορέσω να σου απαντήσω, στο γράφω ειλικρινά, θα το δεχτώ σαν σωστό. Το έχω κάνει όσες φορές είχα άδικο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν κάνω συζήτηση καφενείου/οπαδική, ούτε συζητάω για να έχω δίκιο. Θέλω να βλέπω τί ισχύει.

Αυτό που παρέθεσες για το App Transparency (που προφανέστατα δεν ξέρεις τι είναι), σταματάει στο pop up που βγαίνει και σε ενημερώνει πού θέλει να έχει πρόσβαση η εφαρμογή σου. Το App Transparency όμως ΞΕΚΙΝΑΕΙ από το σημείο αυτό. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτό που παρέθεσες (προφανώς googlαρες και έκανες copy paste ό,τι βρηκες πρόχειρο). Αν σε ενδιαφέρει, ψάξε τι είναι και τι κάνει και μετά θα καταλάβεις ότι η αναφορά μου σε αυτό ήταν μια χαρά επιχείρημα. Σε κάθε περίπτωση όμως, μην "επιχειρηματολογείς" με ημιμάθεια.

Ρωτάς "γιατί να ξοδέψει πόρους η Google για ένα app αν είναι να μην βγάλει χρήματα από αυτό;". Φυσικά και θέλει να βγάλει χρήματα. Η απλοϊκή προσέγγιση είναι "αυτό το app θα με παρακολουθεί παραπάνω αλλά αυτά δεν περνάνε σε μένα". Υπάρχει άλλη μία προσέγγιση που πάλι εξηγεί γιατί η Google θέλει να χρησιμοποιείς το app αυτό: Για να σε κρατάει engaged, να σε βοηθάει να χρησιμοποιείς ακόμα περισσότερο και με μεγαλύτερη ευκολία το Android TV και να βγάζει χρήματα από το οικοσύστημά της. ΔΕΝ θα μάθει περισσότερα ΑΠΟ το app σου. Θα μάθει από το Android TV σου, είτε τη χρησιμοποιούσες ΜΕ το app είτε ΧΩΡΙΣ. Τα ίδια ακριβώς θα μάθει. Απλά με το app θα σου προσφέρει καλύτερη εμπειρία για να τη χρησιμοποιήσεις περισσότερο. Αυτό; Είναι επιχείρημα;

Συγγνώμη που θα στο πω, αλλά μιλάς σαν boomer, σαν τον θείο που κάθεται με τη νεολαία ένα πράγμα. Κάτι έχεις ακούσει για διαχείριση δεδομένων, κάτι έχεις ψιλοκαταλάβει για το πώς βγάζει λεφτά η Google, (αφού... τρέχεις Google Ads για την επιχείρησή σου, σίγουρα θα ξέρεις) ένας αχταρμάς του "περίπου", χωρίς καμία ακρίβεια σε αυτά που λες. Προσωπικά δεν έχω διάθεση επιχειρηματολογίας σε τόσο σαθρή βάση διαλόγου. Ο λόγος που μπήκα στην κουβέντα δεν ήταν για να σε πείσω (στατιστικά δεν καταλήγουν πουθενά τέτοιες συζητήσεις), απλά ήθελα να γραφτεί κάπου ένα "νισάφι πια".

Τελικά δεν κατάλαβα, έχεις Android TV;

Επεξ/σία από apos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Tlykog είπε

Έχει κάνει πολλές τέτοιες και διαφημιστική καμπάνια. Το αν θα το δεχτείς ή όχι είναι δικό σου θέμα. Δεν αλλάζει τα δεδομένα. Έχουν βγάλει και φυλλάδια…

https://www.apple.com/privacy/docs/A_Day_in_the_Life_of_Your_Data.pdf

Τρέχει καμπάνια για προστασία προσωπικών δεδομενων

https://www.cnbc.com/2021/06/07/apple-is-turning-privacy-into-a-business-advantage.html

ο Tim Cook ρίχνει καρφιά στη Google και το Facebook. Σιγά μωρέ..”Nothing to see here” για τον @aypnia…

θελω πηγή για τα εκατομμύρια που του δίνει η Google, ώστε να δούμε και πως και γιατί τα παίρνει.

Δεν τα βγάζει από τις διαφημίσεις. Τα βγάζει από τις προσωποποιημένες διαφημίσεις, για τις οποίες μαζεύει ένα σωρό προσωπικά δεδομένα, τα οποία δίνει και σε τρίτες εταιρείες για επεξεργασία. Το γράφει και ξεκάθαρα στους όρους της, που σου παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ μου.

Το να ξέρει πιο πολλά για σένα από εσένα δεν είναι κακό; Οκ, δικαίωμα σου να το πιστεύεις….

Ο περισσότερος κοσμος, όπως και εσυ, αγνοούν ή υποβαθμίζουν την ουσία του μοντέλου που χρησιμοποιεί. Το γράφει, βέβαια, στους όρους της (με ύπουλο και καθησυχαστικό τρόπο φυσικά…), αλλά ποιος τους διαβάζει;

Ποτε δεν έγραψα ότι ο διαφημιζόμενος λαμβάνει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της Google. Αν το έκανα, τότε κάνε μου παράθεση το κείμενο μου. Γράφω ότι τα χρησιμοποιεί για διαφημίσεις.

Τα υπόλοιπα τα γράφεις εσυ, όχι εγώ, όποτε δε θα απαντήσω.

Ξαναγραφω ότι όποτε θέλεις σου δίνω το προσωπικό μου site και screenshot το google ads μου.

Ωραία, παραδέχεσαι λοιπόν ότι οι τρίτοι όπως εσύ δεν έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Το να μη σου αρέσει το μοντέλο αυτό, το να υπάρχουν διαφημίσεις στο internet ουσιαστικά και να είναι τα πάντα όλα συνδρομητικά, από το να ψάχνεις κάτι στο internet μέχρι και το να μπεις στο insomnia και να γράψεις το σχόλιό σου δικαίωμα σου.

Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι θα έφτιαχναν όπως είπες τόσοι προγραμματιστές μηχανές αναζήτησης αφιλοκερδώς, δεν θα έτρεχαν οι άνθρωποι που τους ανήκει το insomnia το site για τη ψυχή της μάνας τους και θα έβαζαν και χρήματα από τη τσέπη τους.

Το μέγεθος των δεδομένων που κρατάνε είναι συζητήσιμο σαφέστατα, αλλά για αυτό δεν μας φταίει καμία Google, καμία Microsoft, κανένα Twitter κοκ, αυτό είναι δουλειά των ρυθμιστικών αρχών να το ορίσουν.

Κι εγώ θέλω iphone με 100 ευρώ, τόσο πιστεύω ότι έπρεπε να κοστίζουν, φτου σου Apple που μας κλέβεις και μας τα παίρνεις χοντρά χωρίς λόγο. Όσο σοβαρό είναι αυτό άλλο τόσο σοβαρό είναι το να έχω απόψεις τύπου, φτου σου Google που μαζεύεις τα πάντα όλα ενώ θα έβγαινες χωρίς να μαζέψεις και μου δίνεις ψίχουλα γιατί αυτά που μου παίρνεις κοστίζουν περισσότερο.

Το να μη σου αρέσει το μοντέλο αυτό και να θέλεις να είναι όλα τζάμπα στο internet δεν γίνεται. Το να θέλεις να γίνουν τα πάντα όλα συνδρομητικά επίσης δεν γίνεται. Οπότε απευθύνσου στις ρυθμιστικές αρχές έτσι ώστε να απαιτήσεις να γίνουν όλα συνδρομητικά και να καταργηθούν οι διαφημίσεις στο internet. 

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
Στις 3/6/2022 στις 3:44 ΜΜ, Tlykog είπε

Είμαι έλληνας με ipad και iphone και μιλάω για εμένα, όπου απευθύνεται και το εν λόγω άρθρο. Αν έχεις android δεν σε αφορά το άρθρο, αλλά έχεις κάθε δικαιωμα να γράψεις και εσύ τη γνώμη σου. Δημοκρατία (λέμε τώρα...) έχουμε.

Παρόλα αυτά ξαναγράφω: πόσοι θα έχουν πάνω 2-3 υπηρεσίες και από αυτές το Netflix και Apple TV έχουν άριστες native εφαρμογές, που δεν θα άλλαζα έτσι κι αλλιώς. Είμαι συνδρομητής και στις 2.

Απευθυνεται σε χρηστες με ipad και iphone. Τελεια. Το οτι εισαι Ελληνας (μαλλον εννοουσες οτι εισαι Ελλαδα) δεν εχει καμια σημασια. Εξωτερικο λιγο πολυ σε καθε σπιτι εχουν αρκετες συνδρομητικες υπηρεσιες.

Εχεις google tv ή καποιο box κτλ? 

Στις 3/6/2022 στις 11:49 ΠΜ, Tlykog είπε

Σιγά μη βάλω Google στο iphone και στο ipad και να το μολύνω.

🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Απευθυνεται σε χρηστες με ipad και iphone. Τελεια. Το οτι εισαι Ελληνας (μαλλον εννοουσες οτι εισαι Ελλαδα) δεν εχει καμια σημασια. Εξωτερικο λιγο πολυ σε καθε σπιτι εχουν αρκετες συνδρομητικες υπηρεσιες.

Εχεις google tv ή καποιο box κτλ? 

🤣

Το ότι είμαι Έλληνας που ζω στη Ελλάδα έχει να κάνει με το ότι οι συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεόρασης που υπαρχουν στη Ελλάδα είναι λίγες.Έχει μεγάλη σημασία.

Στο εξωτερικό ναι, στην Ελλάδα πολύ λιγοτερο.

Έχω Netflix και Apple TV, δυο από τος υπηρεσίες που υποστηρίζονται και Google tv υπάρχει σε iOS.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Έχω Netflix και Apple TV, δυο από τος υπηρεσίες που υποστηρίζονται και Google tv υπάρχει σε iOS.

Στις 1/6/2022 στις 11:47 ΜΜ, nchatz είπε

Οι χρήστες iPhone και iPad που διαθέτουν Google TV ή άλλη συσκευή Android TV OS

Στις 3/6/2022 στις 3:44 ΜΜ, Tlykog είπε

όπου απευθύνεται και το εν λόγω άρθρο.

Αρα το αρθρο δεν απευθυνεται σε εσενα.

Απλα να'χαμε να λεγαμε περι privacy

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αρα το αρθρο δεν απευθυνεται σε εσενα.

Απλα να'χαμε να λεγαμε περι privacy

Δυστυχώς θα πρέπει να ξαναδιαβασεις το άρθρο φιλε μου. Απευθύνεται και σε μένα.

Ο καθένας του δίνει τη δίκη του σημασία. Αν δεν ενδιαφέρει εσένα δικαίωμα σου. Μην απαξιώνεις τους άλλους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, apos είπε

Αυτό που παρέθεσες για το App Transparency (που προφανέστατα δεν ξέρεις τι είναι), σταματάει στο pop up που βγαίνει και σε ενημερώνει πού θέλει να έχει πρόσβαση η εφαρμογή σου. Το App Transparency όμως ΞΕΚΙΝΑΕΙ από το σημείο αυτό. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτό που παρέθεσες (προφανώς googlαρες και έκανες copy paste ό,τι βρηκες πρόχειρο). Αν σε ενδιαφέρει, ψάξε τι είναι και τι κάνει και μετά θα καταλάβεις ότι η αναφορά μου σε αυτό ήταν μια χαρά επιχείρημα. Σε κάθε περίπτωση όμως, μην "επιχειρηματολογείς" με ημιμάθεια.

Ας ξεκινήσω από τη μέση. Εσύ το σπόυδασες το App transparency; Γιατί αν δεν το σπόυδασες, τότε και εσύ από Googlάρισμα έμαθες πως δουλεύει.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν ξέρεις πώς δουλεύει και εξακολουθείς να κατηγορείς το συνομιλητή σου για αμάθεια. Θα στο γράψω και έντονα για να το καταλάβεις: πραγματικά δεν ξέρεις πώς δουλεύει.

Είναι μια ασπίδα, αλλά παρακάμπτεται και εταιρείες σαν τη Google έχουν βρει τρόπους. Δε θα σου κάνω μάθημα. Υπάρχουν πολλα άρθρα για το πως ακριβώς δουλεύει και πως παρακάμπτεται. Ίσως να έμπαινα στο κόπο να στο εξηγήσω, αλλά είσαι αγενής και δε θα σου κάνω τη χάρη. Μία παραπομπή και τέλος:

https://techxplore.com/news/2021-04-apple-app-tracking-transparency-fuss.html

Αν θέλεις παραγματικά να μάθεις, τότε κάνε ένα Googlάρισμα και θα βρεις άλλες 100 πηγές... Πιθανόν...

Η Google δεν έκρυψε επίσης ότι κάνει και λογοκρισία στις αναζητήσεις της...

19 ώρες πριν, apos είπε

Ρωτάς "γιατί να ξοδέψει πόρους η Google για ένα app αν είναι να μην βγάλει χρήματα από αυτό;". Φυσικά και θέλει να βγάλει χρήματα. Η απλοϊκή προσέγγιση είναι "αυτό το app θα με παρακολουθεί παραπάνω αλλά αυτά δεν περνάνε σε μένα". Υπάρχει άλλη μία προσέγγιση που πάλι εξηγεί γιατί η Google θέλει να χρησιμοποιείς το app αυτό: Για να σε κρατάει engaged, να σε βοηθάει να χρησιμοποιείς ακόμα περισσότερο και με μεγαλύτερη ευκολία το Android TV και να βγάζει χρήματα από το οικοσύστημά της. ΔΕΝ θα μάθει περισσότερα ΑΠΟ το app σου. Θα μάθει από το Android TV σου, είτε τη χρησιμοποιούσες ΜΕ το app είτε ΧΩΡΙΣ. Τα ίδια ακριβώς θα μάθει. Απλά με το app θα σου προσφέρει καλύτερη εμπειρία για να τη χρησιμοποιήσεις περισσότερο. Αυτό; Είναι επιχείρημα;

Είσαι ΠΑΑΑΡΑ πολύ ρομοντικός. Μακάρι να μείνεις έτσι (δεν το γράφω ειρωνικά). Στη σχολή μου έμαθα ότι καμία επιχείρηση δε σκέφτεται σαν τη λογική του ρομαντικού 20 χρονου που έχεις. Η 10 ετής εμπειρία μου (ήταν το δεύτερο πτυχίο μου, δεν είμαι τόσο μικρός) απλά το επιβεβαιώνει κάθε μέρα... Αυτό ΔΕΝ είναι επιχείρημα. Είναι μια ρομαντική εκδοχή. Η Google έχει ήδη ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα και δεν έχει κανένα λογο να ξοδέψει επιπλέον πόρους για να φτιάξει κάτι που δεν έχει πρακτικά κανένας ανταγωνιστής της.

19 ώρες πριν, apos είπε

Συγγνώμη που θα στο πω, αλλά μιλάς σαν boomer, σαν τον θείο που κάθεται με τη νεολαία ένα πράγμα. Κάτι έχεις ακούσει για διαχείριση δεδομένων, κάτι έχεις ψιλοκαταλάβει για το πώς βγάζει λεφτά η Google, (αφού... τρέχεις Google Ads για την επιχείρησή σου, σίγουρα θα ξέρεις) ένας αχταρμάς του "περίπου", χωρίς καμία ακρίβεια σε αυτά που λες. Προσωπικά δεν έχω διάθεση επιχειρηματολογίας σε τόσο σαθρή βάση διαλόγου. Ο λόγος που μπήκα στην κουβέντα δεν ήταν για να σε πείσω (στατιστικά δεν καταλήγουν πουθενά τέτοιες συζητήσεις), απλά ήθελα να γραφτεί κάπου ένα "νισάφι πια".

Τελικά δεν κατάλαβα, έχεις Android TV;

Μέρος των σπουδών μου ήταν η διαχείρηση τεράστιων βάσεων δεδομένων και έχω κάνει διαχείριση αρκετών στη ζωή μου με προσωπικά δεδομένα. Δεν είμαι τόσο μεγάλος, αλλά σίγουρα δεν είμαι πιτσιρικάς. Ο σαθρός διάλογος είναι αυτός που στερείται θεωρητικών γνώσεων, σπιχειρημάτων και ανοικτού τρόπου σκέψης και δυστυχώς για σένα δεν είμαι εγώπου έχω το πρόβλημα αυτό.

... και καταλήγουμε στην παλιά κλασσική τακτική καφενείου: δε μου αρέσουν αυτά που γράφεις, δεν έχω επιχειρήματα, απλά σκάσε... Τα ίδια με το παλικάρι λίγο πιο πάνω. Τουλάχιστον εσύ προσπάθησες να επιχειρηματολογήσεις, εκείνος ήταν λίγο πιο ευγενικός. 

17 ώρες πριν, aypnia είπε

Ωραία, παραδέχεσαι λοιπόν ότι οι τρίτοι όπως εσύ δεν έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Γιατί; Πότε το αρνήθηκα;

Το να μη σου αρέσει το μοντέλο αυτό, το να υπάρχουν διαφημίσεις στο internet ουσιαστικά και να είναι τα πάντα όλα συνδρομητικά, από το να ψάχνεις κάτι στο internet μέχρι και το να μπεις στο insomnia και να γράψεις το σχόλιό σου δικαίωμα σου.

Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι θα έφτιαχναν όπως είπες τόσοι προγραμματιστές μηχανές αναζήτησης αφιλοκερδώς, δεν θα έτρεχαν οι άνθρωποι που τους ανήκει το insomnia το site για τη ψυχή της μάνας τους και θα έβαζαν και χρήματα από τη τσέπη τους.

Υπάρχουν πολλά άλλα μοντέλα είσπραξης. Η Google διάλεξε αυτό γιατί εκτός από χρήμα της δίνει και δύναμη. Σου παρέχει μια υπηρεσία και θα έπρεπε να της δίνει μόνο χρήμα κατά τη γνώμη μου. Παρόλα αυτά είναι ένας τρόπος πληρωμής. Άλλοι τον δέχονται, άλλοι όχι. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι δικαίωμα του καθενός. Σε εμένα δεν αρέσει.

Το μέγεθος των δεδομένων που κρατάνε είναι συζητήσιμο σαφέστατα, αλλά για αυτό δεν μας φταίει καμία Google, καμία Microsoft, κανένα Twitter κοκ, αυτό είναι δουλειά των ρυθμιστικών αρχών να το ορίσουν.

... όπως και της αστυνομίας να σε προστατεύει από τους εμπόρους ναρκωτικών, αλλά και εσύ πρέπει να προστατεύεις τον εαυτό σου. Σου προσφέρει μία ευκολία, αλλά το εύκολο δεν είναι πάντα καλό για σένα. Πχ είναι πιο εύκολο να κάθεσαι όλη μέρα σε ένα καναπέ και να τρως πίτσες και σουβλάκια από το να κάνεις άσκηση και καλή διατροφή. Το καλό για εσένα ποιο είναι;

Θεωρώ ότι αι ο κόσμος θα έπρεπε με τη στάση του να πιέσει τη Google να αλλάξει τον τρόπο που βγάζει χρήματα. Τεχνικά, η Google φταίει μόνο στο γεγονός ότι εκμεταλλεύεται τα νομικά παραθυράκια για να παίρνει όσο το δυνατο περισσότερα προσωπικά δεδομένα και στο ότι στο privacy statement της ανφέρει τα πράγματα πολύ "παραμυθένια" και απλά. Είναι τόσο απλά, που χρειάζεται 20 σελίδες για να απαντήσει σε 3 βασικές ερωτήσεις: τί δεδομένα μαζεύει, τί τα κάνει και σε ποιους τα δίνει. Θα έπρεπε να απαντάει το πολύ σε 1-1,5 σελίδες.

Φταίει και σε κάποιες παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων, όπου καταδικάστηκε τελεσίδικα και πλήρωσε πρόστιμα...

Κι εγώ θέλω iphone με 100 ευρώ, τόσο πιστεύω ότι έπρεπε να κοστίζουν, φτου σου Apple που μας κλέβεις και μας τα παίρνεις χοντρά χωρίς λόγο. Όσο σοβαρό είναι αυτό άλλο τόσο σοβαρό είναι το να έχω απόψεις τύπου, φτου σου Google που μαζεύεις τα πάντα όλα ενώ θα έβγαινες χωρίς να μαζέψεις και μου δίνεις ψίχουλα γιατί αυτά που μου παίρνεις κοστίζουν περισσότερο.

Το παράδειγμα με το iphone δεν είναι έτσι. Έχει κόστος κατασκευής πολύ μεγαλύτερο από αυτό που γράφεις, κόστος για τη σχεδίαση του επιμέρους hardware, λειτυργικά κόστη της εταιρείας, κόστος πληρωμής προγραμματιστών και ειδικών ασφαλείας για τις ενημερώσεις λειτουργικού για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και πολλά άλλα.

Παρόλα αυτά με παρεξήγησες. Το έγραψα και παραπάνω: δεν μισώ τη Google. Καμία εταρεία δεν μισώ ή αγαπώ. Είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, πολυεθνικές δισεκατομμυρίων. Δεν έχω κανένα λόγο να αγαπήσω ή να μισήσω κάποια. Δεν έχει νόημα. Μου ακούγεται τόσο χαζό, όσο να μου γράψει κάποιος ότι αγαπάει τη Skip γιατί τη συνιστούν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων. Είναι εντελώς λάθος φιλοσοφία εξαρχής. 

Θέλω απλά να κάνουν τη δουλειά τους. Όπου με εξυπηρετουν να τις πληρώνω και να μου προσφέρουν τα αγαθά που θέλω. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Το να μη σου αρέσει το μοντέλο αυτό και να θέλεις να είναι όλα τζάμπα στο internet δεν γίνεται. Το να θέλεις να γίνουν τα πάντα όλα συνδρομητικά επίσης δεν γίνεται. Οπότε απευθύνσου στις ρυθμιστικές αρχές έτσι ώστε να απαιτήσεις να γίνουν όλα συνδρομητικά και να καταργηθούν οι διαφημίσεις στο internet. 

Μια χαρά γίνεται. Απλά δε συμφέρει. Το "δωρεάν" βγάζει πιο πολύ χρήμα. Τα προσωπικά δεδομένα δε δίνουν μόνο χρήμα, αλλά και δύναμη που δεν εξαγοράζεται με όλο το χρήμα του κόσμου. Αυτό το έπιασε από νωρίς η Google και όχι μόνο...

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Θεωρώ ότι αι ο κόσμος θα έπρεπε με τη στάση του να πιέσει τη Google να αλλάξει τον τρόπο που βγάζει χρήματα. Τεχνικά, η Google φταίει μόνο στο γεγονός ότι εκμεταλλεύεται τα νομικά παραθυράκια για να παίρνει όσο το δυνατο περισσότερα προσωπικά δεδομένα.

Ο μόνος άλλος τρόπος είναι το χέρι στη τσέπη, όλα τα άλλα είναι για 10χρονα.

Όσοι δεν γουστάρουν να πάνε να βάλουν proton που δεν κρατάει δεδομένα, για 15 gb που δίνει χωρίς χρέωση η Google, ένα email και ένα calendar θέλει 4 ευρώ το μήνα. Ο δρόμος ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα.

Ας βγάλει ο Cook το iSearch, μηχανή που δεν κρατάει κανένα δεδομένο, με 5 ευρώ το μήνα. Στείλτε του emails να το βγάλει. Γιατί δεν το βγάζει να μας σώσει;

Ο κόσμος δεν θέλει να αλλάξει το μοντέλο αυτό.  Και ξέρεις γιατί; Γιατί αυτό το φακέλωμα που λες δεν έχει επηρεάσει αρνητικά σε κάτι τη ζωή του. Το μόνο που έχει δει είναι τζάμπα ιντερνετικές υπηρεσίες που κάνουν πιο απλή τη ζωή του. Τόσο απλά φίλτατε.

Και για να κάνω λίγο πλάκα. Εσύ όπως έχεις πει προηγουμένως είσαι διαφημιζόμενος στη Google. Δεν το γουστάρεις το μοντέλο της ιντερνετικής διαφήμισης γιατί σε αναγκάζει να τα σκας στη Google για την επιχείρησή σου. Γιατί ο ανταγωνισμός σου το κάνει οπότε θα πρέπει να το κάνεις κι εσύ αν δεν θες να σε φάει κάποια στιγμή η μαρμάγκα. Θα σε βόλευε να εξαφανιστεί η ιντερνετική διαφήμιση για να μη τη πληρώνεις και το χρηματικό κόστος των υπηρεσιών της να μετακινηθεί σε εμάς. Και μας αραδιάζεις ιδιωτικότητες και άλλα συγκινητικά, λες και δεν είμαστε φακελωμένοι από παντού,  γιατί ενδόμυχα θέλεις να ψοφήσει η ιντερνετική διαφήμιση για να γλυτώνεις λεφτά. Όχι, θα εξακολουθήσει να υπάρχει η ιντερνετική διαφήμιση κι εσύ θα συνεχίσεις να πληρώνεις τη Google για εμάς, ok ? Και οι μερακλήδες θα βάζουν και adblockers για να σε χρεώνει ακόμη πιο πολύ ανα διαφήμιση 😆

Πλάκα κάνω, έτσι, για να μη παρεξηγηθούμε 😀

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο μόνος άλλος τρόπος είναι το χέρι στη τσέπη, όλα τα άλλα είναι για 10χρονα.

Εδώ θα διαφωνήσω. Υπάρχουν τρόποι, αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση και εκτός θέματος.

Όσοι δεν γουστάρουν να πάνε να βάλουν proton που δεν κρατάει δεδομένα, για 15 gb που δίνει χωρίς χρέωση η Google, ένα email και ένα calendar θέλει 4 ευρώ το μήνα. Ο δρόμος ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα.

Proton έχω. Είναι θέμα επιλογής. Λογικο είναι να το πληρώνω γιατί κάποιοι δούλεψαν και δουλεύουν γι αυτό και δεν είμαι τσαμπατζής. Το θέμα μου δεν είναι να μην πληρώνω, είναι να δίνω το σωστό αντίτιμο.

Ας βγάλει ο Cook το iSearch, μηχανή που δεν κρατάει κανένα δεδομένο, με 5 ευρώ το μήνα. Στείλτε του emails να το βγάλει. Γιατί δεν το βγάζει να μας σώσει;

Το κάνει δεν το κάνει, δε με νοιάζει. Υπάρχουν μηχανές αναζήτησης που δεν κρατάνε δεδομένα και είναι δωρεάν. Επιπλέον, δεν είμαι κατά της διαφήμισης (σε λογικό επίπεδο), είμαι κατά της προσωποποιημένης διαφήμισης. Διαφημίσεις βλέπουμε και στην τηλεόραση.

Ο κόσμος δεν θέλει να αλλάξει το μοντέλο αυτό.  Και ξέρεις γιατί; Γιατί αυτό το φακέλωμα που λες δεν έχει επηρεάσει αρνητικά σε κάτι τη ζωή του. Το μόνο που έχει δει είναι τζάμπα ιντερνετικές υπηρεσίες που κάνουν πιο απλή τη ζωή του. Τόσο απλά φίλτατε.

Ο κόσμος δε θέλει γιατί υποτιμάει την αξία των δεδομένων του. Σε αυτό θα απαντήσω με μία απλή ερώτηση: αν τα δεδομένα μας δεν έχουν αξία, τότε γιατί όλοι καίγονται να τα πάρουν; Τροφή για σκέψη...

Γιατί πχ η Google δεν έχει κάποια premium συνδρομή που όποιος πληρώσει να μην του κάνουν καθόλου συλλογή δεδομένων; Γιατί δε θέλουν. Η δύναμη που έρχεται από τη γνώση δεν αναπληρώνεται με χρήμα μόνο. Τόσο απλά.

Και για να κάνω λίγο πλάκα. Εσύ όπως έχεις πει προηγουμένως είσαι διαφημιζόμενος στη Google. Δεν το γουστάρεις το μοντέλο της ιντερνετικής διαφήμισης γιατί σε αναγκάζει να τα σκας στη Google για την επιχείρησή σου. Γιατί ο ανταγωνισμός σου το κάνει οπότε θα πρέπει να το κάνεις κι εσύ αν δεν θες να σε φάει κάποια στιγμή η μαρμάγκα. Θα σε βόλευε να εξαφανιστεί η ιντερνετική διαφήμιση για να μη τη πληρώνεις και το χρηματικό κόστος των υπηρεσιών της να μετακινηθεί σε εμάς. Και μας αραδιάζεις ιδιωτικότητες και άλλα συγκινητικά, λες και δεν είμαστε φακελωμένοι από παντού,  γιατί ενδόμυχα θέλεις να ψοφήσει η ιντερνετική διαφήμιση για να γλυτώνεις λεφτά. Όχι, θα εξακολουθήσει να υπάρχει η ιντερνετική διαφήμιση κι εσύ θα συνεχίσεις να πληρώνεις τη Google για εμάς, ok ? Και οι μερακλήδες θα βάζουν και adblockers για να σε χρεώνει ακόμη πιο πολύ ανα διαφήμιση 😆

Πλάκα κάνω, έτσι, για να μη παρεξηγηθούμε 😀

Αν δεν το είχα εγώ δε θα το είχαν και οι άλλοι, άρα στην αγορά (ίσως...) να επιβίωνε ο καλύτερος και όχι ο πιο έξυπνα διαφημισμένος...

Μου θυμίζεις το ανέκδοτο με την πεθερά που λέει στο γαμπρό "να δω τί θα κάνεις αν πεθάνω..." και απαντάει "πέθανε εσύ και μη σε νοιάζει..."

Η επιχείρησή μου θέλω να είναι φακελωμένη όσο δεν πάει. Μέχρι τα μπούνια. Σαν ιδιώτης δεν θέλω. Αυτό σου γράφω τόσες φορές.

Το φακέλωμα έχει διάφορα σταδια και το θέμα είναι ποιος ειναι ο αποδέκτης. Πχ στην εφορία δε με νοιάζει να είμαι φακελωμένος, αλλά το να χρησιμοποιούνται προσωπικά μου δεδομένα για διαφημίσεις ιδιωτών με νοιάζει.

Σαν ιδιώτης δε χρησιμοποιώ ΚΑΜΙΑ, το εννοώ ΚΑΜΙΑ, υπηρεσία της Google. Παρόλα αυτά με φακελώνει μέσω φίλων και γνωστών που τη χρησιμοποιούν. Εκεί για ποιο λόγο πληρωνω με προσωπικά δεδομένα;

Δε σε παρεξηγώ. Μια χαρά άνθρωπος φαίνεσαι.:)

Επεξ/σία από Tlykog

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...