soconium Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Οκ, ας συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε. ...πολλοί, βέβαια, πηγαίνουν σε Apple για να γλυτώσουν από τη Google. Αν είσαι τόσο εξαρτημένος από τις υπηρεσίες τους, τότε ίσως να σκεφτείς να πας σε κάποιο Google android κινητό την επόμενη φορά. Ξέρουμε πως αλλάζει το default search engine στο spotlight του iOS? Η Google πληρώνει αδρά την apple για αυτό.
Tlykog Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 25 λεπτά πριν, soconium είπε Ξέρουμε πως αλλάζει το default search engine στο spotlight του iOS? Η Google πληρώνει αδρά την apple για αυτό. Στο ποιο;
tsironick Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Αγόρασα ένα Chromecast με Google TV προκειμένου να βλέπω Vodafone TV μιας και υπάρχει εφαρμογή για Android και Google TV τηλεοράσεις (από όσο διάβασα), αλλά δεν μου την βγάζει για εγκατάσταση. Ξέρετε αν υπάρχει κάποια λύση;
apos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 10 ώρες πριν, Tlykog είπε Σιγά μη βάλω Google στο iphone και στο ipad και να το μολύνω. Το γράφει ξεκάθαρα: "...με στόχο να βοηθήσει τους κατόχους iPhone και iPad να δημιουργούν λίστες παρακολούθησης, να λαμβάνουν προτάσεις περιεχομένου, να βαθμολογούν ταινίες κ.ά...." Με λίγα λόγια: δεν είναι απλά ένα τηλεκοντρόλ. Αυτό δε βγάζει χρήματα στη Google. Φυσικά και θέλει να δημιουργήσει λίστες με το τί σου αρέσει, να σου προβάλουν τα προγράμματα που θέλουν κ.α. Ευχαριστώ. Δε θα πάρω... ...και αυτό φυσικά. Έχεις καταλάβει ότι το iPhone και το iPad θα είναι τα "τηλεχειριστήρια" της... ANDROID TV, έτσι; Αν έχεις Android TV και θεωρείς ότι το iPhone και το iPad θα γίνουν οι δούριοι ίπποι της Google για την ιδιωτικότητά σου, κάτι σκέφτεσαι λάθος. Αν δεν έχεις Android TV και γράφεις όλα τα παραπάνω... τότε κάτι σκέφτεσαι διπλά λάθος. Δεν πολυβγάζει νόημα ο... Φιλιππικός που αράδιασες, γενικώς...
Tlykog Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, apos είπε Έχεις καταλάβει ότι το iPhone και το iPad θα είναι τα "τηλεχειριστήρια" της... ANDROID TV, έτσι; Αν έχεις Android TV και θεωρείς ότι το iPhone και το iPad θα γίνουν οι δούριοι ίπποι της Google για την ιδιωτικότητά σου, κάτι σκέφτεσαι λάθος. Αν δεν έχεις Android TV και γράφεις όλα τα παραπάνω... τότε κάτι σκέφτεσαι διπλά λάθος. Δεν πολυβγάζει νόημα ο... Φιλιππικός που αράδιασες, γενικώς... Σαφώς και το κατάλαβα. Αυτό που δεν κατάλαβες εσύ είναι ότι ταυτόχρονα συλλέγει δεδομένα που πριν ΔΕΝ μπορούσε να συλλέξει. Android TV βλέπουν πολλοί σε μια οικογένεια, το κινητό όμως είναι προσωπικό... Λίγη ευγένεια δε βλάπτει. Αν σου λείπει δε μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω, απλά δε θα κάνω διάλογο μαζί σου αν δεν την έχεις. Επιπλέον, καλά θα κάνεις να μη χρησιμοποιείς λέξεις που δεν καταλαβαίνεις τη σημασία τους... Εκτός και αν το κάνεις εσκεμμένα... Φιλιππικός είναι ο δικός σου λόγος. Έχω γράψει πάνω από μία φορά σε κάθε ποστ μου ότι αυτά που γράφω είναι για εμενά και ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει τα δικά του, τα οποία σέβομαι σε κάθε περίπτωση. Κάνω διάλογο με επιχειρήματα (θεματική πρόταση, επιχειρηματολογία, κατακλείδα). Εκτός, βέβαια, και αν θεωρείς ότι προσέβαλα τη Google και παρεξηγήθηκες, το οποίο είναι ακόμη χειρότερο, γιατί ΟΥΤΕ αυτό έκανα. Το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι πασίγνωστο (δεν το κρύβουν ούτε οι ίδιοι) και τη χρησιμοποιώ όπου μου επιτρέπουν να πληρώνω για τις υπηρεσίες τους. Πχ έγραψα ότι πρόσφατα έκανα μία διαφημιστική καμπάνια για την επιχείρησή μου μέσω αυτής (google ads). Σαν επαγγελματίας με βολεύει όλη αυτή η συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. Σαν ιδιώτης όμως... ξέρω να μένω μακρυά από αυτή... Δεν τη μισώ, αλλά ούτε και την αγαπώ. Τέτοια συναισθήματα είναι ανούσια όταν μιλάμε για εταιρείες. Τη χρησιμοποιώ όποτε, όταν και όπως με συμφέρει... με το αζημίωτο φυσικά. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από Tlykog
soconium Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 12 ώρες πριν, Tlykog είπε Στο ποιο; Spotlight. Απ´οσο γνωρίζω χρησιμοποιεί Google search.
Tlykog Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, soconium είπε Spotlight. Απ´οσο γνωρίζω χρησιμοποιεί Google search. Δεν τη χρησιμοποίησα ποτέ. Από το πρώτο δευτερόλεπτο απενεργοποίησα τα πάντα που είχαν να κάνουν με τη Siri και την αναζητηση από τις ρυθμίσεις. Μπαίνω στο browser και βρίσκω ότι θέλω. Επιπλέον, η τοπική αναζητηση εφαρμογών δουλεύει κανονικά. Ακόμα και σε Google κινητό δεν χρησιμοποίησα ποτέ την αναζητηση αυτή. Παρολα αυτά το spotlight δεν χρησιμοποιεί Google εδώ και χρόνια, νομίζω από το 2015, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Έχεις κάποια αξιόπιστη πηγή, πρόσφατη, που να γράφει κάτι τέτοιο; Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από Tlykog 1
aypnia Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Tlykog είπε Οκ, ας συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε. ...πολλοί, βέβαια, πηγαίνουν σε Apple για να γλυτώσουν από τη Google. Αν είσαι τόσο εξαρτημένος από τις υπηρεσίες τους, τότε ίσως να σκεφτείς να πας σε κάποιο Google android κινητό την επόμενη φορά. Το "πολλοί" που λες συγνώμη κιόλας αλλά δεν ισχύει. Ο κόσμος αγοράζει συσκευές Apple γιατί πουλάει καλές συσκευές. Δεν έχει τη σκορδοκαΐλα να γλυτώσει από καμία Google. Ο κόσμος παίρνει κάτι, χρησιμοποιεί κάτι αν του αρέσει, είτε είναι της Apple, είτε είναι της Google είτε είναι της Amazon, είτε είναι της Nvidia, είτε είναι του φούφουτου. Σε android κινητό είμαι, σε android tv γιατί τα θεωρώ τα καλύτερα στη κατηγορία τους, σε apple tablet γιατί τα θεωρώ τα καλύτερα στη κατηγορία τους, και σε apple desktop γιατί μου αρέσει περισσότερο το macos από τα wnidows. Επιλέγω με βάση το τι θεωρώ καλύτερο για τις ανάγκες μου, όχι με βάση τη μάρκα και το αν έχω απέχθεια σε κάποια εταιρεία. Δεν έχουν οι "πολλοί" τα θέματα τα δικά σου με τη Google, αν τα είχαν δεν θα είχε ποσοστό 90% η Google στο βασικό προϊόν της (το search) στους χρήστες iOS. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από aypnia
apos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Tlykog είπε Σαφώς και το κατάλαβα. Αυτό που δεν κατάλαβες εσύ είναι ότι ταυτόχρονα συλλέγει δεδομένα που πριν ΔΕΝ μπορούσε να συλλέξει. Android TV βλέπουν πολλοί σε μια οικογένεια, το κινητό όμως είναι προσωπικό... Λίγη ευγένεια δε βλάπτει. Αν σου λείπει δε μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω, απλά δε θα κάνω διάλογο μαζί σου αν δεν την έχεις. Επιπλέον, καλά θα κάνεις να μη χρησιμοποιείς λέξεις που δεν καταλαβαίνεις τη σημασία τους... Εκτός και αν το κάνεις εσκεμμένα... Φιλιππικός είναι ο δικός σου λόγος. Έχω γράψει πάνω από μία φορά σε κάθε ποστ μου ότι αυτά που γράφω είναι για εμενά και ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει τα δικά του, τα οποία σέβομαι σε κάθε περίπτωση. Κάνω διάλογο με επιχειρήματα (θεματική πρόταση, επιχειρηματολογία, κατακλείδα). Εκτός, βέβαια, και αν θεωρείς ότι προσέβαλα τη Google και παρεξηγήθηκες, το οποίο είναι ακόμη χειρότερο, γιατί ΟΥΤΕ αυτό έκανα. Το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι πασίγνωστο (δεν το κρύβουν ούτε οι ίδιοι) και τη χρησιμοποιώ όπου μου επιτρέπουν να πληρώνω για τις υπηρεσίες τους. Πχ έγραψα ότι πρόσφατα έκανα μία διαφημιστική καμπάνια για την επιχείρησή μου μέσω αυτής (google ads). Σαν επαγγελματίας με βολεύει όλη αυτή η συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. Σαν ιδιώτης όμως... ξέρω να μένω μακρυά από αυτή... Δεν τη μισώ, αλλά ούτε και την αγαπώ. Τέτοια συναισθήματα είναι ανούσια όταν μιλάμε για εταιρείες. Τη χρησιμοποιώ όποτε, όταν και όπως με συμφέρει... με το αζημίωτο φυσικά. Δεν είμαι φανατικός καμιας εταιρείας. Αυτή τη στιγμή γράφω από iPhone και είμαι heavy χρήστης υπηρεσιών της Google σε προσωπικό και κυρίως επαγγελματικό επίπεδο. Αυτά που έγραψες είναι ανυπόστατα και εξηγώ τον λόγο στο πρώτο μου σχόλιο (προσθέτω τώρα και το Apple app tracking transparency). Το ότι κάνεις...disclaimer για προσωπικές απόψεις κτλ δεν αλλάζει το γεγονός ότι γράφεις πράγματα που δεν στέκουν. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από apos
soconium Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, Tlykog είπε Δεν τη χρησιμοποίησα ποτέ. Από το πρώτο δευτερόλεπτο απενεργοποίησα τα πάντα που είχαν να κάνουν με τη Siri και την αναζητηση από τις ρυθμίσεις. Μπαίνω στο browser και βρίσκω ότι θέλω. Επιπλέον, η τοπική αναζητηση εφαρμογών δουλεύει κανονικά. Ακόμα και σε Google κινητό δεν χρησιμοποίησα ποτέ την αναζητηση αυτή. Παρολα αυτά το spotlight δεν χρησιμοποιεί Google εδώ και χρόνια, νομίζω από το 2015, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Έχεις κάποια αξιόπιστη πηγή, πρόσφατη, που να γράφει κάτι τέτοιο; Αυτό είναι το αστείο, δεν μπορώ να βρω έγκυρες πληροφορίες πουθενά. Μόνο οτι το 2017 άλλαξε από bing σε google. Άλλου διαβάζω πως ξανά άλλαξε και χρησιμοποιεί ότι search engine βάλεις στο safari. Θα απενεργοποίησω τα πάντα όπως έκανες για να είμαι ήσυχος. 1
Tlykog Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, aypnia είπε Το "πολλοί" που λες συγνώμη κιόλας αλλά δεν ισχύει. Ο κόσμος αγοράζει συσκευές Apple γιατί πουλάει καλές συσκευές. Δεν έχει τη σκορδοκαΐλα να γλυτώσει από καμία Google. Ο κόσμος παίρνει κάτι, χρησιμοποιεί κάτι αν του αρέσει, είτε είναι της Apple, είτε είναι της Google είτε είναι της Amazon, είτε είναι της Nvidia, είτε είναι του φούφουτου. Σε android κινητό είμαι, σε android tv γιατί τα θεωρώ τα καλύτερα στη κατηγορία τους, σε apple tablet γιατί τα θεωρώ τα καλύτερα στη κατηγορία τους, και σε apple desktop γιατί μου αρέσει περισσότερο το macos από τα wnidows. Επιλέγω με βάση το τι θεωρώ καλύτερο για τις ανάγκες μου, όχι με βάση τη μάρκα και το αν έχω απέχθεια σε κάποια εταιρεία. Δεν έχουν οι "πολλοί" τα θέματα τα δικά σου με τη Google, αν τα είχαν δεν θα είχε ποσοστό 90% η Google στο βασικό προϊόν της (το search) στους χρήστες iOS. Δεν το έγραψα με αυτή τη λογική. Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί τη Google στο μέγιστο βαθμό, τότε προφανώς και πάει σε Google Android. Είναι όλες οι εφαρμογές της εκεί, ενσωματωμένες βαθιά στο λειτουργικό και δουλεύουν out of the box. Δε μίλησα για εσένα. Προφανώς εσυ ξέρεις καλύτερα για σένα από εμένα. Η Apple στήριξε και στηρίζει ολόκληρη καμπάνια marketing πάνω στο διαφορετικό τρόπο που χειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών της σε σχέση με τη Google. Προφανώς και δεν το έκανε τυχαία. Εκεί στηρίζω και τη λογική ότι πολύ αλλάζουν σε Apple για να ξεφύγουν από τη Google. Δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Το ότι έχει το 90% πρέπει να σε ανησυχεί και όχι να το προβάλεις σαν επιχείρημα για να στηρίξεις οποιοδήποτε θετικό συμπέρασμα. Η εμπορική επιτυχία ενός προϊόντος δεν έχει πάντα σχέση με την ποιότητά του, αλλά με το πόσο καλά πλασσάρεται στο κοινό. Η Google δεν έκρυψε ποτέ ότι τα αποτελέσματα των αναζητήσεων δεν είναι σύμφωνα με το ταίριασμα των λέξεων κλειδιών του χρήστη, αλλά με ένα δικό της τρόπο... 4 ώρες πριν, soconium είπε Αυτό είναι το αστείο, δεν μπορώ να βρω έγκυρες πληροφορίες πουθενά. Μόνο οτι το 2017 άλλαξε από bing σε google. Άλλου διαβάζω πως ξανά άλλαξε και χρησιμοποιεί ότι search engine βάλεις στο safari. Θα απενεργοποίησω τα πάντα όπως έκανες για να είμαι ήσυχος. Εγώ βρήκα αυτή που λέει ότι δεν χρησιμοποιεί Google. https://techcrunch.com/2021/06/09/spotlight-gets-more-powerful-in-ios-15-even-lets-you-install-apps/?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly9kdWNrZHVja2dvLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAALngyxYeDMuUDJSJYJLXNPKih-ZeZtLNDpxV6euqWF5wDkwEmKRR76cBn5ws0DU_AF2MHMsYesy5M7MS8OkLnv-sldSOnlMgnItRoOLWEZa81zIdBmBBmPhiobFPVKS0x9a14vIpCCqSpls230USsrlHGc7ZL9FEoRrQlPYlE32_ Προσωπικά δε το βρίσκω χρήσιμο, αλλά ο καθένας με τα γούστα του. 4 ώρες πριν, apos είπε Δεν είμαι φανατικός καμιας εταιρείας. Αυτή τη στιγμή γράφω από iPhone και είμαι heavy χρήστης υπηρεσιών της Google σε προσωπικό και κυρίως επαγγελματικό επίπεδο. Αυτά που έγραψες είναι ανυπόστατα και εξηγώ τον λόγο στο πρώτο μου σχόλιο (προσθέτω τώρα και το Apple app tracking transparency). Το ότι κάνεις...disclaimer για προσωπικές απόψεις κτλ δεν αλλάζει το γεγονός ότι γράφεις πράγματα που δεν στέκουν. Το app tracking transparency δεν δουλεύει έτσι. https://techxplore.com/news/2021-04-apple-app-tracking-transparency-fuss.html Κανενα επιχείρημα δεν έθεσες στο πρώτο σχόλιο σου που δεν απάντησα. Είτε δέχεσαι, είτε όχι αυτή είναι η απάντηση: το κινητό είναι το πιο προσωποποιημένο gadget στην εποχή αυτή και όλοι θέλουν να πάρουν τις πληροφορίες που περιέχει... ¨… App tracking transparency is a continuation of Apple's push to be recognized as the platform of privacy. The new feature allows apps to display a pop-up notification that explains what data the app wants to collect, and what it proposes to do with it. Η Google δεν έκρυψε ποτέ ότι δίνει τα δεδομένα σε τρίτους. Όλοι οι χρήστες της το ξέρουν και το δέχονται ή δεν το ξέρουν ή δεν τους νοιάζει. Problem solved for Google. Από αυτά που έγραψες στο πρώτο σου σχόλιο φαίνεται ότι δε γνωρίζεις καν τον τρόπο που η Google βγάζει χρήματα... Γιατί δεν απαντάς στον εαυτό σου στην ερώτηση: γιατί η Google έβγαλε άλλη μία "δωρεάν" εφαρμογή; Πως θα πληρώσει τους προγραμματιστές που την έφτιαξαν και τη συντηρούν; Από που βγάζει χρήματα; Από την αγάπη των χρηστών της ή από απρόσωπες διαφημίσεις; Οι προσωποποιημένες διαφημίσεις έχουν το χρήμα... Σωστά χρησιμοποίησες τη λέξη "άποψη" και όχι τη λέξη "γνώμη". Για να έχει κάποιος άποψη για κάτι, πρέπει να γνωρίζει. Η γνώμη είναι συνταγματικό δικαίωμα κάθε έλληνα πολίτη, αλλά δεν προϋποθετει γνώση. Παρολα αυτά δεν είμαι απόλυτος και ξέρω ότι πάντα κάποιος ξέρει περισσότερα από μένα. Απάντησε στα επιχειρήματα μου με τεκμηρίωση, φέρε μου τα δικά σου επιχειρήματα και σε ότι δε μπορέσω να σου απαντήσω, στο γράφω ειλικρινά, θα το δεχτώ σαν σωστό. Το έχω κάνει όσες φορές είχα άδικο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν κάνω συζήτηση καφενείου/οπαδική, ούτε συζητάω για να έχω δίκιο. Θέλω να βλέπω τί ισχύει. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από Tlykog
aypnia Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Tlykog είπε Η Apple στήριξε και στηρίζει ολόκληρη καμπάνια marketing πάνω στο διαφορετικό τρόπο που χειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών της σε σχέση με τη Google. Προφανώς και δεν το έκανε τυχαία. Εκεί στηρίζω και τη λογική ότι πολύ αλλάζουν σε Apple για να ξεφύγουν από τη Google. Δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Η καμπάνια έχει να κάνει την ασφάλεια του σαν λειτουργικό, την ασφάλεια των εφαρμογών στο iOS που δεν μπορεί να μπει οποιαδήποτε εφαρμογή και οποιοσδήποτε να κλέψει προσωπικά στοιχεία, κάρτες, φωτογραφίες κλπ Και καλώς φωνάζει που θέλουν να την αναγκάσουν να επιτρέψει το sideloading, η όλη της καμπάνια θα πρέπει να αλλάξει τότε. Η καμπάνια της δεν έχει να κάνει με τη Google όταν είναι η προεπιλογή του λειτουργικού για αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Το πως την εκλαμβάνεις εσύ γιατί έχεις θέμα με τη Google είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. 42 λεπτά πριν, Tlykog είπε Η Google δεν έκρυψε ποτέ ότι δίνει τα δεδομένα σε τρίτους. Όλοι οι χρήστες της το ξέρουν και το δέχονται ή δεν το ξέρουν ή δεν τους νοιάζει. Problem solved for Google. Τι δεδομένα δίνει σε τρίτους; Προσωπικά στοιχεία; Στο TOS γράφει ότι δεν μοιράζεται με τρίτους προσωπικά στοιχεία. Μπορείς να το αποδείξεις ότι μοιράζεται προσωπικά στοιχεία χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη; Να κάνουμε καμία μήνυση ρε παιδάκι μου για παραβίαση των όρων χρήσης να βγάλουμε λεφτά. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από aypnia
Tlykog Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, aypnia είπε Η καμπάνια έχει να κάνει την ασφάλεια του σαν λειτουργικό, την ασφάλεια των εφαρμογών στο iOS που δεν μπορεί να μπει οποιαδήποτε εφαρμογή και οποιοσδήποτε να κλέψει προσωπικά στοιχεία, κάρτες, φωτογραφίες κλπ Και καλώς φωνάζει που θέλουν να την αναγκάσουν να επιτρέψει το sideloading, η όλη της καμπάνια θα πρέπει να αλλάξει τότε. Η καμπάνια της δεν έχει να κάνει με τη Google όταν είναι η προεπιλογή του λειτουργικού για αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Το πως την εκλαμβάνεις εσύ γιατί έχεις θέμα με τη Google είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Τι δεδομένα δίνει σε τρίτους; Προσωπικά στοιχεία; Στο TOS γράφει ότι δεν μοιράζεται με τρίτους προσωπικά στοιχεία. Μπορείς να το αποδείξεις ότι μοιράζεται προσωπικά στοιχεία; Να κάνουμε καμία μήνυση ρε παιδάκι μου για παραβίαση των όρων χρήσης να βγάλουμε λεφτά. Όχι. Δεν δήλωσε μόνο αυτό. Δήλωσε ότι σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της. "Καρφί" στη Google έριξε. https://www.ired.gr/blog/item/2020-tim-cook-privacy-google.html Δεν έχω κανένα θέμα με τη Google. Κάποιοι άλλοι έχουν και τη στηρίζουν λες και είναι του πατέρα τους. Εγώ τη χρησιμοποιώ για επαγγελματικούς λόγους και τη πληρώνω. Αν θέλεις μπορώ να στο αποδείξω και με pm. Ακόμα και τώρα τρέχει η διαφημιστική καμπάνιά της επιχείρησής μου στο Google ads. Έχω και επαγγελματικό site μέσω google business. Χρησιμοποιεί προσωπικά, αλλά όχι προσωποποιημένα στοιχεία για προβολή διαφημίσεων τρίτων. Δυστυχώς εκεί υπάρχει και η παρεξήγηση. Αυτοί θεωρούν προσωπικά δεδομένα το όνομα, το email, τη διεύθυνσή και λίγα ακόμη και όχι το πως ζεις, τί ψωνίζεις, τι χαρακτήρας είσαι και γένικά όσα πράγματα σε κάνουν μοναδικό. Το να παίζουν με τις λέξεις είναι ειδικότητά τους... Γι αυτό πληρώνουν δικηγόρους. Εδώ τα γράφουν όλα: https://policies.google.com/privacy?hl=el#infocollect Διάβασέ το προσεκτικά. Κάθε λέξη, κάθε παράδειγμα, έχει επιλεγεί ώστε να σε καθησυχάζει. Αν όμως το διαβάσεις με καθαρό μυαλό λέει, εν συντομία: μαζεύω προσωπικά δεδομένα και προσωποποιημένα. Τα προσωπικά (κατά το νομικό όρο και όχι κατά ουσία...) δεν τα πουλάω. Τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιώ για να σου παρέχω υπηρεσίες (που μαζεύουν ακόμα περισσότερα δεδομένα) και για προσωποποιημένες διαφημίσεις (για τις οποίες πρέπει να ξέρω πολλά πράγματα για εσένα...). Όλη η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων θα μπορούσε να συνοψιστεί σε λίγες γράμμες. Ξέρεις γιατί είναι τόσο μεγάλη; Για να μη τη διαβάσεις και να πατήσεις, τυφλά, το "αποδέχομαι". Παλιότερα ήταν ακόμα μεγαλύτερη και έπεσε ο πέλεκης της δικαιοσύνης, αναγκάζοντάς τους να την κάνουν μικρότερη. ΑΚόμα κι έτσι είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όσο θα έπρεπε... Δεν παραβιάζει κανένα όρο γιατί απλά τους δέχεσαι εξαρχής. Ακόμα και το facebook δεν πουλάει προσωπικά δεδομένα... https://www.facebook.com/help/207216349317757/?locale=el_GR Το Facebook δεν πουλάει τις πληροφορίες σας σε διαφημιστές. ... σίγουρα... Η αλήθεια είναι ότι έχουν δίκιο: δεν τα πουλάνε άμεσα. Τα χρησιμοποιούν. Δεν πουλάνε το πως σε λένε (προσωπικά δεδομένα), αλλά το ποιος πραγματικά είσαι (προσωπικές προτιμήσεις, πως ζεις κτλ). Οπότε, νομικά, έχει δίκιο. Γιατί δεν απαντάς στον εαυτό σου στην ερώτηση: γιατί η Google έβγαλε άλλη μία "δωρεάν" εφαρμογή; Πως θα πληρώσει τους προγραμματιστές που την έφτιαξαν και τη συντηρούν; Από που βγάζει χρήματα; Από την αγάπη των χρηστών της ή από απρόσωπες διαφημίσεις; Οι προσωποποιημένες διαφημίσεις έχουν το χρήμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι προτιμήσεις σειρών και ταινιών, βάσει πχ ηλικίας, ώρας της ημέρας κτλ... Το πως σε λένε δε νοιάζει πραγματικά καμία εταιρεία. Το πως σκέφτεσαι έχει όλο το χρήμα... Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από Tlykog
aypnia Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Γιατί δεν απαντάς στον εαυτό σου στην ερώτηση: γιατί η Google έβγαλε άλλη μία "δωρεάν" εφαρμογή; Πως θα πληρώσει τους προγραμματιστές που την έφτιαξαν και τη συντηρούν; Από που βγάζει χρήματα; Από την αγάπη των χρηστών της ή από απρόσωπες διαφημίσεις; Οι προσωποποιημένες διαφημίσεις έχουν το χρήμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι προτιμήσεις σειρών και ταινιών, βάσει πχ ηλικίας, ώρας της ημέρας κτλ... 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Όχι. Δεν δήλωσε μόνο αυτό. Δήλωσε ότι σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της. "Καρφί" στη Google έριξε. https://www.ired.gr/blog/item/2020-tim-cook-privacy-google.html Μια ομιλία του Cook είναι η καμπάνια των iPhones; Σοβαρά τώρα; Και που λέει αυτά που λες εσύ ότι τρίτοι και διαφημιστές έχουν στη κατοχή τους τις πληροφορίες αυτές; Το θέμα του είναι ότι έχει μια εταιρεία όλες αυτές τις πληροφορίες. Καλά κάνει και λέει αυτά που λέει εκεί που τα λέει, στο πραγματικό κόσμο όμως βάζει στη τσέπη 10 δις το χρόνο από τις διαφημίσεις της Google. 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Γιατί δεν απαντάς στον εαυτό σου στην ερώτηση: γιατί η Google έβγαλε άλλη μία "δωρεάν" εφαρμογή; Πως θα πληρώσει τους προγραμματιστές που την έφτιαξαν και τη συντηρούν; Από που βγάζει χρήματα; Από την αγάπη των χρηστών της ή από απρόσωπες διαφημίσεις; Οι προσωποποιημένες διαφημίσεις έχουν το χρήμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι προτιμήσεις σειρών και ταινιών, βάσει πχ ηλικίας, ώρας της ημέρας κτλ... Eίπε κανείς ότι δεν τα βγάζει από τις διαφημίσεις; Από τις διαφημίσεις τα βγάζει, το κακό που είναι σε αυτό δεν καταλαβαίνω. Αν ο κόσμος είχε πρόβλημα με αυτό τότε δεν θα χρησιμοποιούσε τις υπηρεσίες της και τη μηχανή αναζήτησης τους και θα πήγαιναν σε συνδρομητικές που βγάζουν λεφτά με συνδρομές. Ααα, δεν υπάρχει καμία συνδρομητική μηχανή αναζήτησης...γιατί.. πολύ απλά δεν υπάρχει ζήτηση για κάτι τέτοιο. Μπερδεύεσαι σε κάτι όμως, οι προσωποποιημένες διαφημίσεις δεν σημαίνει ότι ο διαφημιστής ξέρει τα προσωπικά στοιχεία αυτών που στοχεύουν οι διαφημίσεις. Και σε προκαλώ αφού λες ότι διαφημίζεις την επιχείρηση σου μέσω Google. Δείξε μας τα προσωπικά στοιχεία αυτών που είδαν τις διαφημίσεις σου. Τρίτος είσαι αγαπητέ, τα έχεις ναι ή ου; Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από aypnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα