Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας 

Εχω το εξής θέμα : αγόρασα μια καινούργια μητρική(asush610ma-d4) με επεξεργαστή (i312100)ραμ(g skill 8gb ddr4)και σκληρό(980pro). Ουσιαστικά καινούργιο pc! Τα συνδέω δοκιμάζω να δω αν ανοίγει χωρίς να έχω οθόνη πάνω όλα οκ ανεμιστήρας cpu και κουτιού. Μετά φυσάω το κουτί γιατί ήταν παλιό και είχε φουλ σκόνη με τη μητρική την καινούργια πάνω και πάω συνδέσω πάλι στο ρεύμα και δεν ανοίγει με τίποτα από τότε. Δοκίμασα το τροφοδοτικό με πολυμετρο. Όλα εντάξει. Βλέπω την τάση στα πινάκια για το powerbutton της μητρικής 3,3-3,5 βολτ περίπου. Βγάζω ραμ  βγάζω ssd τίποτα δεν παίρνει. Βραχυκλωνω τα πινάκια κάτω από την τροφοδοσία της μητρικής ξεκινάει ο ανεμιστήρας της cpu αλλά μόλις αφήνω τα πινάκια τίποτα. Να πω ότι δοκίμασα με κατσαβίδι να βραχυκλωσω το power button αλλά και πάλι δεν δούλεψε. Σας βάζω ένα βίντεο που δείχνει αυτό με το  βραχυκύκλωμα της τροφοδοσίας μόνο έτσι παίρνει μπρος για όσο είναι βραχυκυκλωμένη. Μετά τίποτα. Αν έχετε άποψη πείτε την γιατί είναι για δουλειά το pc και το χρειάζομαι άμεσα. Ευχαριστώ 

https://drive.google.com/file/d/16ANizSBs_sUvyR6BPIVjBQyjIdU3ZLP7

Δημοσ.

Σήκωσε το στο youtube το βίντεο ή κάπου που να μπορεί κάποιος να το δει με 1 click το να πρέπει να κάνει log in να ζητήσει να το κατεβάσει, να το κατεβάσει και να το παίξει (και μετά να το σβήσει) δεν ειναι βέβαια σκάψιμο κάτω απο τον ήλιο αλλά αρκετοί που ενδεχομένως θα βλέπανε το βίντεο σου αν το είχες στο youtube η κάπου αντίστοιχα (vimeo κτλ) δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν. 

• Like 1
Δημοσ.

Ουσιαστικά καινούργιο pc, πρακτικά παλιό τροφοδοτικό;

Μάλλον θα ήταν το πρώτο που θα έλεγχα, αν υπάρχει δεύτερο να κάνεις σκάτζα.

Ελέγχεις όλες τις συνδέσεις, βγάζεις/βαζεις ραμ και πριν επανεκκινήσεις κάνεις clear cmos με μπαταρία εκτός και ρεύμα εκτός.

btw  πρώτη φορά βλέπω να βραχυκυκλώνουν το power κάτω από το atx...

Δημοσ.

Ναι έχω βάλει τρία τροφοδοτικά με κανένα δεν δουλευει. Προσπαθούσα να σκεφτώ τρόπο μπας και δούλεψει γ αυτό βραχυκύκλωσα από κάτω 

Δημοσ.

βραχυκύκλωσέ το κ πάρε αμέσως το κατσαβίδι πλζ

όταν πατάς το power on, ένας παλμός πάει κ ανάβει ο ΗΥ

τώρα το είχες 3-4 δευτερόλεπτα, σαν να είχε κολλήσει το λειτουργικό κ να έκανες force shutdown

Δημοσ.

Η σκόνη είναι πολύ ύπουλο πράγμα... Μπορεί να δημιουργήσει, πέρα από το συνηθισμένο "μπούκωμα" ανεμιστηριών και ψυκτρών, απίθανα ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά προβλήματα, λειτουργώντας άλλοτε σαν καλός και άλλοτε σαν κακός αγωγός του ρεύματος. Όπως θα κατάλαβες, θα έπρεπε πρώτα να ξεσκονίσεις το κουτί και μετά να εγκαταστήσεις τη νέα μητρική. Εγώ θα ξεκούμπωνα τη μητρική, θα έκανα ένα καλό καθαρισμό του κουτιού και ένα πολύ καλό ξεσκόνισμα της μητρικής, θα αφαιρούσα τη μπαταρία, θα άφηνα τη μητρική απόψε να "ξεκουραστεί" και θα τη ξανατοποθετούσα αύριο για μια νέα δοκιμή.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, ker2zw1 είπε

Ναι έχω βάλει τρία τροφοδοτικά με κανένα δεν δουλευει. Προσπαθούσα να σκεφτώ τρόπο μπας και δούλεψει γ αυτό βραχυκύκλωσα από κάτω 

1) Αν το έχεις σε VGA δοκίμασε σε HDMI
2) δοκίμασε να βάλεις την μνήμη στο άλλο slot

3) σιγουρέψου πως το FAN της CPU το έβαλες στην υποδοχή για το FAN της CPU και όχι σε κάποιο άλλο fan header  (θα γράφει CPU FAN σαν λεζάντα κοιτώντας φωτό ειναι δίπλα στις ram) 

4) αφαίρεσε τον SSD και ότι άλλο (πχ pci κάρτες ή sata σκληρούς) 

5) μετά απο το 1,2,3,4 βγάλε την μπαταρία της μητρικής και την τροφοδοσία της μητρικής και του επεξεργαστή και αστα εκτός για κάνα 5λεπτο. 

6) μετά το 5, βάλε πάλι μπαταρία και τροφοδοσία CPU και μητρικής αλλά ΜΗΝ βάλεις nvme sata PCI (μόνο CPU, CPU fan και ραμ + σύνδεση HDMI στην οθόνη) 

Δοκίμασε μετά απο το 1,2,3,4,5,6 να κάνεις boot βραχυκυκλώνοντας τα πινάκια που είναι για να συνδεθούν στο power button

Παραμένει έτσι ανοιχτό; 

Αν ναι δείχνει τίποτα στην οθόνη;  (σιγουρέψου ότι στο μενού της οθόνη ως πηγή/source ειναι το HDMI port που έχεις συνδέσει) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

btw  πρώτη φορά βλέπω να βραχυκυκλώνουν το power κάτω από το atx...

Α! Εγώ το έχω κάνει πολλές φορές (όχι ότι δούλεψε ποτέ χαλασμένη μητρική έτσι).

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασε το ξανα εκτος κουτιου με πολύ βασικά πανω του.cpu,μια ram.Ουτε σκληρους ούτε περιφερειακά.Αν παλι δεν παίξει το μονο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι οταν φυσιξες το κουτι κάποιος αναμιστηρας γυρισε γρηγορα και επέστρεψε ρεύμα στην μητρικη

Δημοσ.
On 02/06/2022 at 23:55, blitzNikos said:

σκόνη είναι πολύ ύπουλο πράγμα... Μπορεί να δημιουργήσει, πέρα από το συνηθισμένο "μπούκωμα" ανεμιστηριών και ψυκτρών, απίθανα ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά προβλήματα, λειτουργώντας άλλοτε σαν καλός και άλλοτε σαν κακός αγωγός του ρεύματος

ΗΜΑΡΤΟΝ, οτι του κατέβει στο κεφάλι κάποιου το πετά και όποιον πάρει ο χάρος......

Δημοσ.

Παρε φιλε ενα τροφοδοτικο , αν δε πεταξες τα ματια της μητρικης με το κατσαβιδι

Και αν δεν απατωμαι πρωτα εβαλες τα πραγματα και μετα φυσηξες το κουτι ........σε καλο δρομο εισαι , συνεχισε χωρις ανγχος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/6/2022 στις 9:48 ΠΜ, itanium είπε

ΗΜΑΡΤΟΝ, οτι του κατέβει στο κεφάλι κάποιου το πετά και όποιον πάρει ο χάρος......

Είχα την άποψη ότι η σωρευμένη σκόνη πολλών χρόνων που έπεσε πάνω στη καινούργια μητρική μπορεί να επηρέασε τη λειτουργία της. Η σκόνη είναι υδρόφιλη και ένας θεός ξέρει τι είδους μπίχλα θα είχε σχηματιστεί τόσα χρόνια... Μπορεί να κάνω λάθος... Πάντως ότι πρότεινα, στη χειρότερη περίπτωση, δε θα είχε κανένα αποτέλεσμα. Ζημιά, μια φορά, δε θα προκαλούσα.

Ας δεχτούμε όμως ότι, αυτό που έγραψα, ήταν εντελώς λάθος.

Το insomnia, στο φτωχό μυαλό μου, δεν είναι σύλλογος σοφών επιστημόνων αλλά μια μεγάλη παρέα ανθρώπων, που επικοινωνούν για να μάθουν και να αντιμετωπίσουν πρακτικά προβλήματα σχετικά με τους υπολογιστές. Όσοι είναι και ειδικοί, μπορούν να "φωτίσουν" τους υπόλοιπους, που δεν έχουμε επιστημονική σχέση με το αντικείμενο, είμαστε απλοί ερασιτέχνες, αυτοδίδακτοι και, σίγουρα, με χαρά θα ακούσουμε κάποιον που μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε κάτι ή να μας διορθώσει κάπου που κάνουμε λάθος.

Δε νομίζω ότι τέτοιες παρεμβάσεις είναι στο πνεύμα του forum, ούτε προσφέρουν κάτι, πέρα από το να χλευάσουμε κάποιον που, ίσως, έκανε κάποιο λάθος. Ούτε εγώ έμαθα τίποτα, ούτε ο φίλος που έχει το πρόβλημα βοηθήθηκε.

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω να συμμετέχω με τις πολύ περιορισμένες γνώσεις μου στις συζητήσεις στο forum, ελπίζοντας ότι, την επόμενη φορά που θα γράψω κάτι που μπορεί να μην είναι σωστό, θα βρεθεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει να μάθω κάτι και όχι να με ειρωνευτεί.

Καλή συνέχεια

φιλικά

Νίκος 

Επεξ/σία από blitzNikos
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι ακριβώς.

Έχω πει κι εγώ στο παρελθόν για την σκόνη και χλευάστηκα από τους "τεχνικούς" του site.

Συσσωρευμένη σκόνη και υγρασία = πιθανό βραχυκύκλωμα.

Μιλάω από προσωπική πείρα, προβλήματα σκόνης που αντιμετώπισα ο ίδιος και όχι άκουσα, μου είπαν κοκ.

Όπως και να έχει η κατακλείδα είναι οτι αυτού του τύπου οι απαντήσεις, δεν προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο δημιουργούν άσκοπες εντάσεις-λογομαχίες.

Spoiler

θεωρώ πιθανώς άστοχο το σχόλιο περί σκόνης στη προκειμένη περίπτωση, ωστόσο η αντιμετώπιση και ο χλευασμός ήταν ακόμα πιο άστοχος

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...