Witcher1st Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Εβαλα εχθες το Kodi στην τηλεοραση και το συνδεω με τον υπολογιστη μεσω smb, αλλα οταν παιζει 4k ταινιες βαρβατες 50+ gb, κολλαει συνεχεια και αναφερει οτι υπαρχει Low read speed. Η τηλεοραση ειναι συνδεδενη ασυρματα με ρουτερ της cosmote. Εχω και deco mesh, αλλα απο τα λιγα που διαβασα δεν μπορει το kodi να δουλεψει ετσι, το sharing δε δουλευει. Μπορει να διορθωθει η κατασταση εαν συνδεση την τηλεοραση με καλωδιο ethernet; Η ταχυτητα που εχω ειναι 50Mbps. Ειναι αρκετα για αναπαραγωγη τοσο μεγαλων ταινιων;
micos000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν έχεις 100άρι εσωτερικό δίκτυο ίσως να φταίει αυτό. Πως ακριβώς είναι το setup σου; Δηλαδή πως συνδέεται το pc που μοιράζει τα αρχεία στο ρούτερ; Αν είναι με απλό καλώδιο Cat5 100άρι και η κάρτα δικτύου σου είναι gigabit και το ίδιο και το ρούτερ τότε πρέπει να αλλάξεις καλώδιο και να βάλεις 1000άρι (cat5e ή cat6). Μετά είναι και το θέμα με το ασύρματο. Τι wifi έχει η τηλεόραση; Δηλαδή τι πρωτόκολλα υποστηρίζει; a, b, g, n, ac κτλ. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον n και καλύτερα ac (για a, b, g ξέχνα το 4k) αλλά παίζει ρόλο και η απόσταση και το πόσο καθαρή είναι η σύνδεση. Αν σε παίρνει να τραβήξεις ένα καλώδιο και στην τηλεόραση δοκίμασε το να δεις αν πάει καλύτερα. Τροφή για μελέτη -> https://pointerclicker.com/can-4k-be-streamed-over-wifi/#Is_Wi-Fi_Fast_Enough_for_4K_Streaming Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2022 από micos000 1
Witcher1st Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 33 λεπτά πριν, micos000 είπε Αν έχεις 100άρι εσωτερικό δίκτυο ίσως να φταίει αυτό. Πως ακριβώς είναι το setup σου; Δηλαδή πως συνδέεται το pc που μοιράζει τα αρχεία στο ρούτερ; Αν είναι με απλό καλώδιο Cat5 100άρι και η κάρτα δικτύου σου είναι gigabit και το ίδιο και το ρούτερ τότε πρέπει να αλλάξεις καλώδιο και να βάλεις 1000άρι (cat5e ή cat6). Μετά είναι και το θέμα με το ασύρματο. Τι wifi έχει η τηλεόραση; Δηλαδή τι πρωτόκολλα υποστηρίζει; a, b, g, n, ac κτλ. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον n και καλύτερα ac (για a, b, g ξέχνα το 4k) αλλά παίζει ρόλο και η απόσταση και το πόσο καθαρή είναι η σύνδεση. Αν σε παίρνει να τραβήξεις ένα καλώδιο και στην τηλεόραση δοκίμασε το να δεις αν πάει καλύτερα. Τροφή για μελέτη -> https://pointerclicker.com/can-4k-be-streamed-over-wifi/#Is_Wi-Fi_Fast_Enough_for_4K_Streaming Εχω και την λυση του HDMI, αλλα τα δεν υπαρχει καλη συνεργασια με το HDR, θα πρεπει καθε φορα να το κανω εγω force enable στη τηλεοραση και να αλλαζω Luminance και brightness. Επισης θελει μονο duplicate screen, δλδ διπλη καταναλωση ενεργειας, καθως εαν εχω ενεργο moniton μονο την τηλεοραση, στις 4k ταινιες κανει tearing και λυση δεν εχω βρει πουθενα στο ιντερνετ. Για αυτο προσπαθησα να δοκιμασω και το Kodi που φαινεται καλη φαση, καθως σου δειχνει ολες τις ταινιες που εχεις με περιγραφες και φωτογραφιες. Αλλα υπαρχει αυτο το προβλημα.. Η τηλεοραση ειναι περσινο μοντελο Sony A80j, υποστηριζει τα παντα λογικα. Το καλωδιο που συνδεεται στο ρουτερ ειναι το απλο που ειχε το ρουτερ. Cat5e γραφει. Επισης πριν λιγο διαβασα ενα ποστ που λεει οτι ακομα και η 100αρα συνδεση δεν ειναι αρκετη για Stream μεγαλων 4k αρχειων, οπως εχω εγω. Θελει 200αρα και ανω. Μαλλον θα βολευτω με τη λυση του HDMI. Kodi ισως μονο για καμια σειρα 1080p, εκει δεν παρατηρω καποιο προβλημα.
greekfragma Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 για 50άρες ταινίες χρειάζεσαι σοβαρό ρούτερ με σοβαρό ασύρματο σήμα αξιόπιστο και γρήγορο. Το κλασσικό Speedport του ΟΤΕ μόνο στη 5άρα και μόνο υπό προϋποθέσεις να είναι γενικά κοντά δίχως άλλα ασύρματα των γειτόνων να χώνουν παράλληλα στις ίδιες μπάντες. Αλλιώς μόνο καλώδιο είτε απευθείας είτε μέσω Powerline kits έχεις μπερδέψει τη ταχύτητα διαμοιρασμού δικτυακά ενσύρματα και ασύρματα με τη ταχύτητα του ίντερνετ. αυτά τα 2 συγχρονίζονται μόνο άμα τραβάς τις ταινίες στριμάροντας μέσω του παρόχου. αν τα αρχεία τα έχεις τοπικά σε υπολογιστή-δικτυιακό δίσκο κλπ σε νοιάζει μόνο η ταχύτητα αποστολής προς την τηλεόραση.
Witcher1st Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, greekfragma είπε έχεις μπερδέψει τη ταχύτητα διαμοιρασμού δικτυακά ενσύρματα και ασύρματα με τη ταχύτητα του ίντερνετ. αυτά τα 2 συγχρονίζονται μόνο άμα τραβάς τις ταινίες στριμάροντας μέσω του παρόχου. αν τα αρχεία τα έχεις τοπικά σε υπολογιστή-δικτυιακό δίσκο κλπ σε νοιάζει μόνο η ταχύτητα αποστολής προς την τηλεόραση. Τα αρχεια τα εχω στον υπολογιστη. Αλλα wireless δεν γινεται η μεταφορα των αρχειων; Μεσω του ρουτερ. Γενικα 1η φορα ασχολουμαι με Kodi και share, οποτε ειμαι ασχετος.
micos000 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Γίνεται και wireless αλλά η ταχύτητες δεν είναι και τόσο αξιόπιστες για να αντέξει το streaming τέτοιων μεγάλων αρχείων.
Witcher1st Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, micos000 είπε Γίνεται και wireless αλλά η ταχύτητες δεν είναι και τόσο αξιόπιστες για να αντέξει το streaming τέτοιων μεγάλων αρχείων. Εβαλα και plex και κανει παλι τα ιδια. Θα δοκιμασω και με καλωδιο. Να φανταστω συνδεω τον υπολογιστη με το ρουτερ; Δε γινεται με καποιο τροπο μεσω HDMI να γινεται η συνδεση μεταξυ υπολογιστη και τηλεορασης χωρις να χρειαζεται να κανω duplicate screens; Ισως εαν το HDMI ηταν και ethernet μαζι; Βασικα επειδη δεν εχω 5 μετρα καλωδιο και για να μη δινω λεφτα χωρις λογο, υπαρχει περιπτωση να γινεται το stream χωρις κολληματα; Το ρουτερ που εχω ειναι το Speedport Entry 2i. @greekfragma φιλε ειμαι ασχετος! Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από Witcher1st 1
greekfragma Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 η τηλεόραση με το kodi δε γίνεται να παίξει 50γίγα αρχείο αν σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής που μεσολαβεί για να βρεθεί η πηγή (δηλαδή το αρχείο) υπάρχει ασύρματη σύνδεση με φθηνιάρικο ρούτερ του παρόχου. εχεις 3 σημεία. 1) ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 2) ΡΟΥΤΕΡ 3) ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ αυτά μεταξύ τους ΠΡΕΠΕΙ να είναι με καλώδιο ΔΗΛΑΔΗ ο υπολογιστής 1 καλώδιο με ρουτερ και η τηλεόραση 1 καλώδιο με ρούτερ αλήθεια.....το kodi πως το εγκατέστησες στη τηλεόραση; ποιά τηλεόραση είναι, ποιά έκδοση kodi έβαλες δε γίνεται να λες οτι ασχολείσαι με kodi plex και να μη ξέρεις τι σου γράφουμε για καλωδίωση μεταφοράς. smb διαβάζω.... είναι σα να λες ξεκίνησα να φτιάχνω παστίτσιο αλλά δε ξερω σε τι θερμοκρασία να βάλω το φούρνο να το ψήσει.
Witcher1st Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε η τηλεόραση με το kodi δε γίνεται να παίξει 50γίγα αρχείο αν σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής που μεσολαβεί για να βρεθεί η πηγή (δηλαδή το αρχείο) υπάρχει ασύρματη σύνδεση με φθηνιάρικο ρούτερ του παρόχου. εχεις 3 σημεία. 1) ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 2) ΡΟΥΤΕΡ 3) ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ αυτά μεταξύ τους ΠΡΕΠΕΙ να είναι με καλώδιο ΔΗΛΑΔΗ ο υπολογιστής 1 καλώδιο με ρουτερ και η τηλεόραση 1 καλώδιο με ρούτερ αλήθεια.....το kodi πως το εγκατέστησες στη τηλεόραση; ποιά τηλεόραση είναι, ποιά έκδοση kodi έβαλες δε γίνεται να λες οτι ασχολείσαι με kodi plex και να μη ξέρεις τι σου γράφουμε για καλωδίωση μεταφοράς. Δε θελει γνωσεις για να μπει το Kodi στη τηλεροαση. Μεσω Playstore. Η τελευταια εκδοση εχει μπει 19.3 Δεν ασχολουμαι με Kodi,Plex. Εχθες 1η φορα τα εγκατεστησα. Τεσπα, τα καλωδια δεν ειναι αρκετα ακριβα. Θα παρω ενα cat7 να συνδεσω το ρουτερ με την τηλεροαση και βλεπουμε! Αλλιως θα βολευτω με το HDMI ή το Usb stick.
greekfragma Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 1 καλώδιο δεν αρκεί. θες και 2ο από τον υπολογιστή στο ρουτερ. γράφουμε κάποια πράγματα. τα διαβάζεις ή τα προσπερνάς;
Witcher1st Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 17 λεπτά πριν, greekfragma είπε 1 καλώδιο δεν αρκεί. θες και 2ο από τον υπολογιστή στο ρουτερ. γράφουμε κάποια πράγματα. τα διαβάζεις ή τα προσπερνάς; Απο τον υπολογιστη στο ρουτερ εχω ηδη καλωδιο. Btw, εβαλα να συνδεθει το Deco M4R με την τηλεοραση και το plex τα παιζει ολα μπομπα χωρις κανενα κολλημα! Με το Kodi υπαρχει προβλημα, δεν μπορει να συνδεθει, εχει και τοσες επιλογες SMB, NFS και δε βγαζω ακρη. Αλλα το Plex δε θελει τιποτα. Απλα το ανοιξα και τα παιζει ολα. Ακομα και ταινια 100Gb.
greekfragma Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 1 hour ago, Witcher1st said: Εβαλα και plex και κανει παλι τα ιδια. Θα δοκιμασω και με καλωδιο. Να φανταστω συνδεω τον υπολογιστη με το ρουτερ; λυπάμαι αλλά καθόμαστε σχεδόν 2 σελίδες όπως τα γράφεις μπερδεμένα και άκρη δε βγαίνει. τη μια ρωτάς αν συνδέεις υπολογιστή και ρούτερ με καλώδιο και τώρα λες οτι έχεις ήδη καλώδιο. 1 1
Witcher1st Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, greekfragma είπε λυπάμαι αλλά καθόμαστε σχεδόν 2 σελίδες όπως τα γράφεις μπερδεμένα και άκρη δε βγαίνει. τη μια ρωτάς αν συνδέεις υπολογιστή και ρούτερ με καλώδιο και τώρα λες οτι έχεις ήδη καλώδιο. Δε πειραζει φιλε μου. Εγω ακρη εβγαλα, οποτε ολα καλα. DECO M4R FTW. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από Witcher1st
greekfragma Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Ναι εντάξει...η δουλίτσα μας να γίνει και όλα καλά. Παρακαλούμε. neeeeeext
micos000 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Witcher1st είπε εβαλα να συνδεθει το Deco M4R με την τηλεοραση και το plex τα παιζει ολα μπομπα χωρις κανενα κολλημα! Μάλλον δεν ξέρεις πως δουλεύει το plex. Από προεπιλογή το plex κάνει transcode το βίντεο on-the-fly σε μικρότερο αρχείο για να μπορεί να στριμαριστεί. Οπότε αν στο κατέβασε στα 3.000 Kbps από τα 20.000 είναι λογικό να μπορείς να το δεις "μπόμπα". Το kodi από την άλλη, τραβάει το αρχείο αυτούσιο από το δίκτυο (smb) οπότε θέλει πολύ μεγαλύτερο badwidth (γίγαμπιτ τουλάχιστον) για να μπορείς να δεις μια ταινία με υψηλό bitrate χωρίς παγώματα. Δοκίμασε να ορίσεις στο plex να μην κάνει transcoding και πες μας μετά αν δεις ταινία 1000gb μέσω wifi. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα