Προς το περιεχόμενο

«Πλήρης επιστροφή στο γραφείο ή παραίτηση» αναφέρει ο Musk σε εργαζομένους των Tesla και SpaceX

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, vste είπε

Ειμαι ο μονος που στραβωσα κυριως με το "ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 ωρες την εβδομαδα"; Μαλιστα απο οτι βλεπω δεν σχολιαστηκε και απο κανενα αλλο. Τι στα κομματια ολοι Ιαπωνες γινατε και αν δεν δουλευετε τουλαχιστον 100 ωρες την εβδομαδα θεωρειτε οτι τεμπελιαζετε; Η λατρευετε τοσο πολυ τον Elon που και 140 ωρες την εβδομαδα να σας ελεγε να δουλεψετε θα κανατε τουμπες απο την χαρα σας; 

Κατσε ρε καβουρα, 40 ωρες την εβδομαδα ειναι 5 8ωρα κοινως ο νομιμος χρονος εργασιας. Απο εκει και πανω αρχιζει η υπερεργασια. Ναι το ξερω οτι οι περισσοτερες εταιριες στο Μουρικα ειναι μηχανες του κιμα που τα 80 ωρα τα εχουν για την πλακα τους αλλα μην το τριβεις τοσο casual στα μουτρα των δουλων σου.

*χρειαζεται αλλη μια Γαλλικη επανασταση, η εστω αλλη μια πρωτομαγια γιατι εχουν ξεφυγει τα πραγματα και πλεον δουλευουμε περισσοτερο απο τους σκλαβους που μαζευαν μπαμπακι στην Αλαμπαμα.

υπάρχει επίσης και το Το χρονικό αυτό διάστημα είναι μικρότερο από ό,τι ζητάμε από τους εργάτες εργοστασίου.

δηλαδή πόσο δουλεύουν οι εργάτες στην Τέσλα; πόσες υπερωρίες κάνουν τον μήνα και εάν αρνηθούν να κάνουν πάνω από το νόμιμο, τι γίνεται;

γελάω με το γεγονός πως όλοι πιστεύουν πως θα βρουν remote δουλειές. δεν μπορούν να γίνουν όλες οι δουλειές remote δυστυχώς, δεν είναι όλες οι δουλειές project, πάρε κάνε κάτι και σε 10 ημέρες το θέλω τελειωμένο. σε πολλές χρειάζεσαι εξοπλισμός, επαφή με άλλα τμήματα κτλ, επαφές με πελάτες κτλ

όσες φορές έχω δουλέψει απομακρυσμένα γίνεται μπάχαλο. όταν δεν έχεις άμεση επαφή με τον άλλον και χρειάζεσαι να του γράψεις ή να τον πάρεις τηλέφωνο για να βγάλεις άκρη και να προχωρήσεις την δουλειά σου τότε δεν μπορείς να καταλάβεις το πόσο μη αποδοτική γίνεται η εργασία σου. μιλάμε για εργασία που είσαι με ένα τηλέφωνο στο χέρι για να συντονίσεις ομάδα, πελάτη, αποθήκη, οδηγούς. να χειριστείς παράπονα κτλ. αυτά απομακρυσμένα δεν γίνονται.

το να είσαι μέλος μίας ομάδας και ο καθένας να αναπτύσσει κάτι ή να έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο που όμως δεν χρειάζεσαι να έχεις επαφή με άλλο άτομο εκτός της ομάδας, τότε γίνεται απομακρυσμένα. σε διαφορετική περίπτωση όχι.

• Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Τόσα replies και κάποιον ουσιαστικό λόγο στο in house ακόμα δεν έχω ακούσει, το μόνο μέχρι στιγμής ήταν η "οτι η επιχειριση που εργάζεσαι έχει επενδύσει τόσα για εγκαταστάσεις να πηγαίνεις εσύ, να προβάλεται επίσης και μη μου λες οτι η προβολή δεν έχει σημασία".

Στη συγκεκριμενη εταιρια, επειδη ειναι ιδιαιτερα καινοτομα και εικαζω πως τεραστια συμβολη στην επιτυχια εχουν τα διαφορα brainstorming, meetings, προσωπικη επαφη μεταξυ των υπαλληλων, κλπ και επειδη ο Ελον βρισκεται διαρκως στα γραφεια της εταιριας, πιστευω απλα πως θελει να συνεχισει η εταιρια ετσι οπως ητανε μεχρι τωρα. Μεμονωμενα μπορει καθε υπαλληλος να αποδιδει το ιδιο η και καλυτερα wfh σε σχεση με το inhouse, αλλα ειναι αυτς οι πολλες οι ωρες meetings και συζητησεων στο γραφειο που τελικα δημιουργουν τα ιδια τα εργα-tasks-projects και που τελικα καθοριζουν την πορεια της επιχειρησης. Αυτο δε θελει ο Μασκ να χαθει. 

Προσοχη, δεν το δικαιολογω, απλα προσπαθω να αιτιολογησω το σκεπτικο του

3 λεπτά πριν, koutsis είπε

400€ τη μέρα;  😳😳

Yep. Είναι αρκετα νορμαλ ποσό. Το max που έχω δει εγω σε offer είναι 600 euro την  ημέρα. Φίλος μου στην Ελλαδα έχει contract με μεγάλη εταιρεία που έχει γραφεία στην Ελλάδα (όχι ελληνικη) 320 euro την ημέρα (μεικτά παντα, έτσι). 

32 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Η δουλειά είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου (8/24 ώρες) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ευχάριστο κομμάτι. Στην πλειοψηφία οι εργαζόμενοι δεν γουστάρουν να βλέπουν τα μούτρα του άλλου... Η καθημερινότητά σου είναι εκτός δουλειάς. Βόλτες, φίλοι και ότι άλλο κάνεις. Αυτά δεν αλλάζουν! αντιθέτως με WFH γλιτώνεις το τοξικό περιβάλλον της εργασίας. Το θέμα είναι να είμαστε ρεαλιστές και υπεύθυνοι. Παραγωγικός είσαι επειδή αντικειμενικά είσαι (ανάλογα πως το ορίζει η κάθε εταιρία) και όχι επειδή το λες εσυ. Αρκετοί στις αρχές της καραντίνας είχανε πολύ λιγότερη δουλειά και λέγανε "νιώθω πιο παραγωγικός γιατί βγάζω τα tasks μου πιο εύκολα"... τι να πει κανείς δλδ...

δεν είναι όλες οι δουλειές και όλοι οι συνάδελφοι τοξικοί... για τον υπόλοιπο χρόνο το καταλαβαίνω, πως εάν δουλεύεις 8 ώρες από το σπίτι, στις 5, μπορείς να είσαι έτοιμος να πας ακόμη και για μπανάκι το καλοκαίρι...

7 λεπτά πριν, koutsis είπε

400€ τη μέρα και αρνήθηκες;  😳😳

Ναι, γιατι 1ον δεν θέλω να αφήσω το team μου και το project στο οποίο είμαι αυτή τη στιγμή στη μέση και 2ον, μπορώ να πάρω τα ίδια λεφτά με full remote (όχι Ελλαδα) . 

Επίσης το contract ηταν για 2 χρόνια, που σημαίνει ότι μετά απο 2 χρόνια εγώ πάλι θα έπρεπε να ψάχνω σπίτι.

1 ώρα πριν, merphi είπε

Οι περισσότεροι από την παρέα της Paypal, οι συνιδρυτές του Google και του Twitter, γενικά ξέρει σε προσωπικό επίπεδο και έχει περάσει προσωπικό χρόνο με μεγάλο μέρος των ισχυρότερων προσωπικοτήτων της Καλιφόρνιας και του Τέξας. Εσύ τι περίμενες να έχει η λίστα, φιλοσόφους και μουσικοσυνθέτες; Αυτά είναι για τους αιθεροβάμονες.

Ο Elon έχει ορίσει σαν "ελευθερία του λόγου" ότι δεν είναι παράνομο, καθαρά υβριστικό ή παρακινεί σε βία. Η  "ελευθερία του λόγου" που έχει αυτή την στιγμή το Twitter είναι ελευθερία να υποστηρίζεις μόνο τις πολιτικές ιδέες που αυτοί θέλουν.

Ορίστε ένα απόσπασμα απο κρυφή κάμερα όπως έκαναν και στην Ελλάδα παλιότερα πριν γίνει παράνομο. Οι ίδιοι οι μηχανικοί του Twitter μιλάνε για την "ελευθερία του λόγου".

Α, μάλιστα... Το ακούσαμε κι αυτό, ότι ο πολιτισμός είναι για τους αιθεροβάμονες και οι ισχυροί της Καλιφόρνια και του Τέξας είναι οι κορυφαίες προσωπικότητες της Δύσης! Άραγε την ελευθερία του λόγου, ως αξία της Δύσης, τη θεμελίωσαν ισχυροί και "άξιοι" έμποροι σαν τον Elon Musk ή αιθεροβάμονες φιλόσοφοι;

Για την ελευθερία του λόγου, δεν έχω πολλά να πω. Έχω μεγάλη αντίθεση με τον τρόπο που οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης διαχειρίζονται την ελευθερία του λόγου, αλλά το ότι και καλά το Twitter προωθεί μία συγκεκριμένη πολιτική άποψη είναι τουλάχιστον αστείο! Επίσης, τσέκαρε λίγο κάτι πριν το ποστάρεις: "οι μηχανικοί" του Twitter που αναφέρεις είναι "ένας μηχανικός" που (ισχυρίζεται ότι) είναι ένας απλός senior engineer και ο οποίος φαίνεται να μην υπάρχει καν στο LinkedIn. Η πλάκα, βέβαια, είναι ότι δε λέει και κάτι απαραίτητα κακό, εκτός από το ότι το Twitter σέβεται τους υπαλλήλους του και τους προσφέρει καλές συνθήκες εργασίες. Αλλά προφανώς αυτό είναι κάτι αρνητικό για εσένα;

• Thanks 1

Όπως κερδίζεις το σεβασμό και δεν τον απαιτείς έτσι ο πετυχημένος manager (aka leader) εμπναίει την ομάδα και δεν την κυνηγάει από πίσω.

Προφανώς ορισμένοι προσπαθούν να ικανοποιήσουν την ανασφάλεια τους μέσα από τον αυξημένο έλεγχο (κατά το ρητό: αν δεν σε σέβονται να σε φοβούνται), χωρίς να καταλαβαίνουν οτι αυτό δεν μπορεί να βελτιώσει ούτε το αποτέλεσμα (και μάλιστα σε βάθος χρόνου), ούτε και τους ίδιους στην πραγματικότητα.

ΥΓ1. Υπάρχουν και ειδικότητες που απαιτούν αντικειμενικά φυσική παρουσία, για όλες οι άλλες η όποια απαίτηση είναι τεχνητή.

ΥΓ2. Η τηλεργασία δεν προσφέρει απαραίτητα κέρδος σε χρόνο και χρήμα, αν υπολογίσεις οτι αρκετοί εργάζονται περισσότερες ώρες επηρεασμένοι από την άνεση που τους δίνει ένας οικείος χώρος (όπως το σπίτι),καθώς επίσης και το να συντηρείς το χώρο σου στις ιδανικές συνθήκες εργασίας (θερμοκρασία, εξοπλισμό, αναλώσιμα) δεν αντισταθμίζεται απαραίτητα από την εξοικονόμηση λόγω μη καθημερινής μετακίνησης.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, james01gr είπε

υπάρχει επίσης και το Το χρονικό αυτό διάστημα είναι μικρότερο από ό,τι ζητάμε από τους εργάτες εργοστασίου.

δηλαδή πόσο δουλεύουν οι εργάτες στην Τέσλα; πόσες υπερωρίες κάνουν τον μήνα και εάν αρνηθούν να κάνουν πάνω από το νόμιμο, τι γίνεται;

Αν μιλάμε για Κίνα, σίγουρα 15/ημέρα!

Επεξ/σία από agnostos13

11 minutes ago, Xvipes said:

Σόρρυ που στο χαλάω αλλά μπορείς να έχεις τέτοιο μισθό(και καλύτερο) χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνεις στην εταιρία.

Τόσα replies και κάποιον ουσιαστικό λόγο στο in house ακόμα δεν έχω ακούσει, το μόνο μέχρι στιγμής ήταν η "οτι η επιχειριση που εργάζεσαι έχει επενδύσει τόσα για εγκαταστάσεις να πηγαίνεις εσύ, να προβάλεται επίσης και μη μου λες οτι η προβολή δεν έχει σημασία".

Συμφωνώ μαζί σου. Ακόμα και τώρα μπορούν να γλιτώσουν λειτουργικά έξοδα...

Από κει και πέρα όμως αν μια εταιρία προτιμάει το δια ζώσης είναι δικαίωμα της.

Just now, NotAliki177 said:

Συμφωνώ μαζί σου. Ακόμα και τώρα μπορούν να γλιτώσουν λειτουργικά έξοδα...

Από κει και πέρα όμως αν μια εταιρία προτιμάει το δια ζώσης είναι δικαίωμα της.

Άρα το επιχείρημα μέχρι στιγμής είναι το "γιατί έτσι"?
Ναι προφανώς δικαιωμά της, δε νομίζω πως αυτό συζητάμε όμως τόσην ώρα.

p.s πόσοι από εδώ δουλεύουν τώρα και κάθονται και απαντάνε στο insomnia? 🙈 (και σε τι ποσοστό in house/remote :P)

• Like 1

1 ώρα πριν, ChownTuen είπε

Ο όρος συμφωνημένη δουλεία παραπέμπει σε ελεύθερο επαγγελματία.

Ο υπάλληλος δεν έχει συμφωνημένες δουλείες, έχει πόστο, έχει ωράριο κτλ. 

Θέλεις να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας με προνόμια υπάλληλου ή μήπως υπάλληλος με προνόμια ελεύθερου επαγγελματία γιατί δεν καταλάβα τι προσπαθείς να πεις. Πάντως και τα δυο δεν μπορούν να λειτουργήσουν. 

Ναι το συμφωνημενη ειναι λαθος λεξη 

Βγαζω την αναμενομενη δουλεια που θα εβγαζα και απο το γραφειο . Ουτε λιγοτερο , ουτε περισσοτερο . Φαινομαι οτι ειμαι online 8ωρες την ημερα . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Xvipes said:

Άρα το επιχείρημα μέχρι στιγμής είναι το "γιατί έτσι"?
Ναι προφανώς δικαιωμά της, δε νομίζω πως αυτό συζητάμε όμως τόσην ώρα.

p.s πόσοι από εδώ δουλεύουν τώρα και κάθονται και απαντάνε στο insomnia? 🙈 (και σε τι ποσοστό in house/remote :P)

Αν ψάχνεις για επιχειρήματα νομίζω θα πρέπει να ρωτήσεις τις ίδιες τις εταιρίες. Γιατί δεν αφήνουν 100% remote? μπορεί πχ να πιστεύουν ότι συνολικά η ομάδα είναι πιο παραγωγική (ναι ναι "εγώ" πάντα είμαι πιο παραγωγικός από το σπίτι αλλά guess...). Μπορεί να έχει πέσει η ποιότητα και να περνάνε reviews πιο εύκολα και να θέλουν να το βελτιώσουν αυτό. Μπορεί να θέλουν κόσμο για να μαθαίνουν τους πιο juniors (μην μου πείτε "δεν είναι δουλειά μου να μαθαίνω τους juniors"). Μπορεί να σε θέλουν για να έχεις προσωπική επαφή με πελάτες. Αλλά ναι, υπάρχουν και πολλές εταιρίες που χωρίς ουσιαστικό λόγο σε θέλουν να σε βλέπουν να δουλεύεις.

Επεξ/σία από NotAliki177

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...