Προς το περιεχόμενο

«Πλήρης επιστροφή στο γραφείο ή παραίτηση» αναφέρει ο Musk σε εργαζομένους των Tesla και SpaceX

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, merphi είπε

Καράβλαχος : Ο άνθρωπος συναναστρέφεται με τις κορυφαίες προσωπικότητες του δυτικού κόσμου και είχε σχέσεις με μερικές από τις ομορφότερες γυναίκες

πες μας οτι εισαι fanboy χωρις να μας πεις οτι εισαι fanboy

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, hliasgiannopoulos είπε

Εγω manager ειμαι φιλε μου. Μαλλον φαντασου project coordinator σε 14 εταιρίες project... Δουλευω εδω και 2 χρονια απο σπιτι και το project παει σφαιρα... Μην σου πω πολυ καλυτερα απο το ναετρωγαν ολοι 1.5 ωρα καθε μερα στην κινηση και στα νευρα... Απλα ο Μασκ ειναι καραβλαχος ασχετος και φασισταριο που γεννηθηκε στα λεφτα και τα κονε και το παιζει μεγιστανας. Κλασσικο "success story".

Επειδή ο Covid βοήθησε στο όλο εγχείρημα αυτό δεν σημαίνει πως ήρθε για να μείνει!! Συμφωνώ πως ίσως υπάρχει παραγωγικότητα αλλά πιστεύω πως δεν υπάρχει ποιότητα και μέλλον. Ισως για 1-2 φορές τον μήνα να μπορείς να το κάνεις αυτό για διευκόλυνση σου και για λίγο καλύτερη ποιότητα-άγχος στην καθημερινότητα σου αλλά όχι η απόσταση να έρθει για να μείνει!! Θα χάσουμε και την ανθρώπινη καθημερινή διατριβή μεταξύ ανθρώπων και αξιών!! Ίσως τα βλέπω ρομαντικά αλλά η αλήθεια είναι κάπου στην μέση στο συγκεκριμένο!

• Like 3
  • Confused 2

1 ώρα πριν, atsob είπε

Μπράβο του. Μακάρι και κάποιες άλλες εταιρείες να ανοιγαν εκ νέου τα γραφεία που τα έκλεισαν για τα καλά και δουλεύουν όλοι υποχρεωτικά από το σπίτι (με ότι επακόλουθα έχει αυτό από άποψη εξόδων για τον κάθε εργαζόμενο και teamwork).

Απόκρυψη περιεχομένων

Ενώ να χάνει ο εργαζόμενος 2 ώρες στο δρόμο και να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά σε βενζίνη είναι καλύτερα;

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1

• Super Moderators
5 minutes ago, mangeo said:

Θα χάσουμε και την ανθρώπινη καθημερινή διατριβή μεταξύ ανθρώπων και αξιών!!

Σταθερή αξία τα καθημερινά μπινελίκια στο δρόμο μέσα στη κίνηση. 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Retromaniac said:

Ενώ να χάνει ο εργαζόμενος 2 ώρες στο δρόμο και να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά σε βενζίνη είναι καλύτερα;

6 minutes ago, Thresh said:

Σταθερή αξία τα καθημερινά μπινελίκια στο δρόμο μέσα στη κίνηση. 😛

Συμπληρώνω λέγοντας: 

- Ταπεράκι φαγητό στην καλύτερη γιατί τις περισσότερες φορές θα παραγγείλεις στην εταιρία

- Σίγουρα θα κάτσεις παραπάνω γιατί "μείνε λίγο να τελειώσω και φύγουμε παρέα" ή "ε καλά είναι δυνατόν να φεύγεις στο 8ωρο;" (και τα 2 μου τα έχουν πει πολλάκις αυτολεξή)

- Να αργείς να φτάσεις δουλειά ή σπίτι και να είσαι ψώφιος για οποιαδήποτε προσωπική δουλειά

- Να πρέπει να πάρεις όλη τη μέρα άδεια για να πεταχτείς σε μια υπηρεσία

Μπορώ να γράφω με τις ώρες, αλλά ναι αν δεν δούμε τον βαρεμένο manager που έκανε παιδί και αποφεύγει να είναι σπίτι από κοντά χάνεται η αξία της ζωής...

Επεξ/σία από Xvipes
  • Like 4
  • Thanks 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, mangeo said:

Επειδή ο Covid βοήθησε στο όλο εγχείρημα αυτό δεν σημαίνει πως ήρθε για να μείνει!! Συμφωνώ πως ίσως υπάρχει παραγωγικότητα αλλά πιστεύω πως δεν υπάρχει ποιότητα και μέλλον. Ισως για 1-2 φορές τον μήνα να μπορείς να το κάνεις αυτό για διευκόλυνση σου και για λίγο καλύτερη ποιότητα-άγχος στην καθημερινότητα σου αλλά όχι η απόσταση να έρθει για να μείνει!! Θα χάσουμε και την ανθρώπινη καθημερινή διατριβή μεταξύ ανθρώπων και αξιών!! Ίσως τα βλέπω ρομαντικά αλλά η αλήθεια είναι κάπου στην μέση στο συγκεκριμένο!

Η δουλειά είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου (8/24 ώρες) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ευχάριστο κομμάτι. Στην πλειοψηφία οι εργαζόμενοι δεν γουστάρουν να βλέπουν τα μούτρα του άλλου... Η καθημερινότητά σου είναι εκτός δουλειάς. Βόλτες, φίλοι και ότι άλλο κάνεις. Αυτά δεν αλλάζουν! αντιθέτως με WFH γλιτώνεις το τοξικό περιβάλλον της εργασίας. Το θέμα είναι να είμαστε ρεαλιστές και υπεύθυνοι. Παραγωγικός είσαι επειδή αντικειμενικά είσαι (ανάλογα πως το ορίζει η κάθε εταιρία) και όχι επειδή το λες εσυ. Αρκετοί στις αρχές της καραντίνας είχανε πολύ λιγότερη δουλειά και λέγανε "νιώθω πιο παραγωγικός γιατί βγάζω τα tasks μου πιο εύκολα"... τι να πει κανείς δλδ...

18 minutes ago, Retromaniac said:

Συγνώμη, όσο σκληρό και αν ακούγεται,... αυτό δεν αφορά την εταιρία. Μετακόμισε πιο κοντά, αποδέξου την κατάσταση ή απλά βρες κάτι κοντά σου. Είναι σκληρό... και δεν θέλω να είμαι απόλυτος. Για αυτό θα πω πρέπει να υπάρχει μια οικονομική ενίσχυση είτε στον μισθό είτε σε καύσιμα.

ΥΓ: Αλήθεια, εσεις που σας έπιασε ο πόνος για τους υπαλλήλους της τεσλα. Αν σας έλεγε κάποιος: θα σου δίνω 5000 ευρώ αλλά με την προϋπόθεση θα είσαι στην πόλη που είναι η εταιρία, θα το κάνατε ή θα προτιμούσατε να μείνετε στο χωριό σας για 800 ευρώ? δλδ οκ. ποια έξοδα μετακίνησης δλδ λέμε για αυτούς; που πληρώνονται 200-300κ το χρόνο. (μάλλον λέω λίγα).

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 1

Επισκέπτης
37 λεπτά πριν, vs_skg είπε

πες μας οτι εισαι fanboy χωρις να μας πεις οτι εισαι fanboy

Ασε ρε φίλε που είμαστε fanboy γιατί δεν μπορούμε να ακούμε βλακίες. Καράβλαχος λέει ο άλλος. Απο το λεξικό : (μειωτικό) άνθρωπος άξεστος ή/και αγροίκος, ο οποίος προέρχεται από περιοχή κτηνοτρόφων.

Περιγράφει αυτό τον Elon ή έχουμε χάσει το μέτρο απλά για κράξουμε; 

Δεν ξέρω για fanboy, αλλά σαν κάποιος που το μεγαλύτερο του πάθος είναι η αστρονομία και το διάστημα, μόνο τον Elon έχουμε για να ασχουλούμαστε. Ολοι οι άλλοι, ακόμα και ο Bezos, είναι ένα βήμα μπρος, δύο πίσω.

16 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Αλήθεια, εσεις που σας έπιασε ο πόνος για τους υπαλλήλους της τεσλα. Αν σας έλεγε κάποιος: θα σου δίνω 5000 ευρώ αλλά με την προϋπόθεση θα είσαι στην πόλη που είναι η εταιρία, θα το κάνατε ή θα προτιμούσατε να μείνετε στο χωριό σας για 800 ευρώ? δλδ οκ. ποια έξοδα μετακίνησης δλδ λέμε για αυτούς; που πληρώνονται 200-300κ το χρόνο. (μάλλον λέω λίγα).

Έχω αρνηθεί άπειρες δουλειές από Ευρωπαϊκούς φορείς (EuLisa, EPO κλπ κλπ) με άπειρα λεφτα γιατί ήθελαν relocation. To τελευταίο ήταν contract 400 euro την ημέρα. 
Οπότε ναι το full remote (η ψυχική μου υγεία ουσιαστικά) για εμένα είναι πιο σημαντικό από τα χρήματα.

• Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, filip123go said:

Έχω αρνηθεί άπειρες δουλειές από Ευρωπαϊκούς φορείς (EuLisa, EPO κλπ κλπ) με άπειρα λεφτα γιατί ήθελαν relocation. To τελευταίο ήταν contract 400 euro την ημέρα. 
Οπότε ναι το full remote (η ψυχική μου υγεία ουσιαστικά) για εμένα είναι πιο σημαντικό από τα χρήματα.

Πολύ καλά κάνεις και εγώ το ίδιο προτιμώ. Όσοι όμως είναι στην "silicon valley" είναι επειδή τους αρέσει η όλη φάση (τρόπος ζωής, λεφτά, εταιρίες). Αν βαρέθηκαν μπορούν πολύ ευχαρίστως να φύγουν από την silicon valley και να πάνε όπου αλλού θέλουν με τον αντίστοιχο μισθό.

Επεξ/σία από NotAliki177

21 minutes ago, NotAliki177 said:

ΥΓ: Αλήθεια, εσεις που σας έπιασε ο πόνος για τους υπαλλήλους της τεσλα. Αν σας έλεγε κάποιος: θα σου δίνω 5000 ευρώ αλλά με την προϋπόθεση θα είσαι στην πόλη που είναι η εταιρία, θα το κάνατε ή θα προτιμούσατε να μείνετε στο χωριό σας για 800 ευρώ? δλδ οκ. ποια έξοδα μετακίνησης δλδ λέμε για αυτούς; που πληρώνονται 200-300κ το χρόνο. (μάλλον λέω λίγα).

Σόρρυ που στο χαλάω αλλά μπορείς να έχεις τέτοιο μισθό(και καλύτερο) χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνεις στην εταιρία.

Τόσα replies και κάποιον ουσιαστικό λόγο στο in house ακόμα δεν έχω ακούσει, το μόνο μέχρι στιγμής ήταν η "οτι η επιχειριση που εργάζεσαι έχει επενδύσει τόσα για εγκαταστάσεις να πηγαίνεις εσύ, να προβάλεται επίσης και μη μου λες οτι η προβολή δεν έχει σημασία".

• Like 2

Ο εργοδοτης καθοριζει τις συνθηκες και το περιβαλλον εργασιας (εφοσον ειναι μεσα στα πλαισια ασφαλειας, υγιεινης, κλπ) και ο υπαλληλος καλειται να αποδεχτει την θεση η οχι. Εαν δεν του αρεσει, του υπαλληλου, απλα ψαχνει κατι καλυτερο. 

Για να το πιασουμε απο την αρχη:

Ο εργοδοτης ειναι ο πελατης -> Πληρωνει για τις υπηρεσιες μας -> Ο πελατης ζηταει και καθοριζει πως επιθυμει να ειναι το προιον (οπως ζηταει το σπιτι απο εναν αρχιτεκτονα-μηχανικο η το κοστουμι απο εναν ραφτη, η τον προορισμο μιας διαδρομης ταξι, κλπ) -> Ο υπαλληλος-πωλητης υπηρεσιων καλειται να αποδεχτει εαν θελει να εργαστει πανω σε αυτο που ζηταει ο πελατης η οχι. Μπορει μεν αν θελει να προτεινει εναλλακτικες και να τις αιτιολογησει, αλλα παντα τον τελευταιο λογο τον εχει ο πελατης. Εδω και χιλιετιες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, filip123go είπε

400€ τη μέρα και αρνήθηκες;  😳😳

Επεξ/σία από koutsis

4 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Τόσα replies και κάποιον ουσιαστικό λόγο στο in house ακόμα δεν έχω ακούσει, το μόνο μέχρι στιγμής ήταν η "οτι η επιχειριση που εργάζεσαι έχει επενδύσει τόσα για εγκαταστάσεις να πηγαίνεις εσύ, να προβάλεται επίσης και μη μου λες οτι η προβολή δεν έχει σημασία".

It's a culture thing… - 9GAG

• Like 4
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...