Προς το περιεχόμενο

«Πλήρης επιστροφή στο γραφείο ή παραίτηση» αναφέρει ο Musk σε εργαζομένους των Tesla και SpaceX

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 minutes ago, Herald said:

Ρε μαν εσυ εχεις στο μυαλο σου αποκλειστικά την δουλεια του developer. Οκ συμφωνώ αλλα υπαρχουν και αλλα επαγγελματα που ναι μεν γίνεται να πανε full remote, αλλα η αποδοτικοτητα απλα θα πεσει. Πχ εγώ στην εργασια μου ακολουθώ ένα mixed συστημα, μια βδομαδα μπορεί να παω full remote και μετα 1 μηνα να ειμαι στο γραφειο σερι. Οταν εχω μια μεγαλη δουλεια να τελειώσω και δεν χρειάζομαι input απο αλλους, ο ιδιος ο εργοδοτης με παρακαλαει να το κανω απτο σπιτι γιατί ξέρει οτι θα τελειώσω πιο γρήγορα. 

Το θεμα ειναι να υπαρχει συννενοηση και απτις 2 πλευρές, οχι να λεμε full remote η θανατος. 

Βασικά το αντίθετο ακούγεται εδώ μέσα μέχρι στιγμής, ή in house ή άνεργος(και αν σου αρέσει κλπ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Xvipes said:

Όσα δε φτάνει η αλεπού θα πω εγώ. Οπότε οποιος δουλεύει remote είναι τεμπέλης και πως αν δεν δουλέψεις 45ωρο δεν κάνεις επιτυχία.?

Ή είσαι 50+ στην ηλικία και σου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να δουλεύει remote ή δεν είχες ποτέ επαφή με δουλειές που μπορούν να γίνουν remote και θεωρείς πως η εργασία είναι μόνο ότι χρειάζεται σφυρί και καλέμι. 

Μια καινούργια μέρα ξεκινάει...

By the way εκτός της δουλειάς σου θα κάνεις και άλλα πράγματα όπως η εκπαίδευση juniors, brainstorming κλπ. Προσωπικά είμαι μεγάλος φαν του full remote όπως έχω πει αλλά πως να το κάνουμε; μια εταιρία θέλει ανθρώπους να βοηθάνε ο ένας τον άλλον. Η "ένσταση" μου είναι ότι αρκετοί κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους (και καλά κάνουν) αλλά θα πρέπει να γίνει σεβαστό ότι μπορεί μια εταιρία να θέλει ένα hybrid μοντέλο για διάφορους λόγους που έγραψα και πιο πριν.

Επεξ/σία από NotAliki177

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, filip123go said:

Φυσικά.!! Να μην γκρινιάζει όμως όταν δεν του έρχονται υπάλληλοι για δουλειά, ενώ κάνει σαν 7χρονο. 
Το "θέλω να έρθεις γιατι σε πληρώνω εγώ"  κρύβει από πίσω πολλά κομπλεξ. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δουλεύω για τέτοιο άτομο. 

Για πολλοστή φορά θα πω πως είμαι υπέρ του full remote. Αλλά ρε φίλε τώρα, εσύ θα πεις στον άλλον πως να διοικεί την εταιρία του; Οι περισσότερες εταιρίες που ζητάνε από τους υπαλλήλους να έρχονται στα γραφεία (έστω και hybrid) έχουν τους λόγους τους. Έχουν κάνει μελέτες με τα + και τα - και έτσι έχουν πάρει κάποιες αποφάσεις. Δεν μου απαντήσατε όμως... αν το 100% είναι remote, τον junior ποιος θα τον εκπαιδεύσει; πάρε το documentation και μάθε μόνος σου η φάση?

ΥΓ: Γενικά είναι λάθος η λογική "θέλουν να μας έχουν με το μαστίγιο" γιατί ελάχιστες εταιρίες είναι τέτοιες. Όλες οι υπόλοιπες κοιτάνε νούμερα. Αν λοιπόν το 100% remote τους φέρνει περισσότερα λεφτά, είναι οι πρώτοι που θα σου πουν "δούλεψε από το σπίτι".

41 minutes ago, filip123go said:

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος ικανός dev που δεν δουλεύει ήδη remote (εκτός και εαν δεν θέλει). Τώρα κάτι άσχετοι που το παίζουν και ιστορία, αυτούς καλά κάνουν και δεν τους παίρνουν. Εϊχα ένα τέτοιο interview τις προάλλες. Ο τύπος ούτε πως περνανε props σε ένα component στη react δεν ήξερε...

...

Μην είσαι απόλυτος γιατί είμαι σίγουρος ότι αν ο εργοδότης σας ξυπνήσει ένα πρωι και σας πει "όλοι θα περάσετε από technical interivew - έλεγχο γνώσεων" θα κοπείτε αρκετοί. Το θέμα δεν είναι να ξέρεις πράγματα απέξω. Το θέμα είναι να ξέρεις πως να βρίσκεις λύση. Αυτά του τύπου "φτιάχνω eshops και θέλω από τον υποψήφιο να μου φτιάξει τον τάδε πολύπλοκο αλγόριθμο ταξινόμησης κατά το interview είναι αστεία πράγματα".

Επεξ/σία από NotAliki177

Τους βάζει να κατουράνε σε μπουκάλια για να μην χάνουν χρόνο να πάνε τουαλέτα ή αυτό το κάνει μόνο ο Μπέζος?

Στο χέσιμο δεν μάθαμε τι κάνουν.

3 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Αλλά ρε φίλε τώρα, εσύ θα πεις στον άλλον πως να διοικεί την εταιρία του;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ.! Δες τι έχω γράψει παραπάνω. Κανένας δεν θα σου πει πως θα διοικήσεις το μαγαζί σου. Δικό σου είναι. 

4 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Οι περισσότερες εταιρίες που ζητάνε από τους υπαλλήλους να έρχονται στα γραφεία (έστω και hybrid) έχουν τους λόγους τους. Έχουν κάνει μελέτες με τα + και τα - και έτσι έχουν πάρει κάποιες αποφάσεις.

Γιατί δεν τις δείχνουν σε  όλους αυτές τις μελέτες, ώστε, να μην μπορούμε να πούμε τίποτα μετά...;

5 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

αν το 100% είναι remote, τον junior ποιος θα τον εκπαιδεύσει;

Το Udemy. Σε εμάς αυτό τους εκπαιδεύει. Και ότι δεν καταλαβαίνουν έρχονται και ρωτάνε.
Αλλά, μπορώ να δεχθώ (και είναι και το 1ο λογικό επιχείρημα μετά απο 13 σελίδες) πως ένας τελείως junior είναι καλύτερα να έχει έναν senior από δίπλα. Ειδικά σε κάτι custom λύσεις που είναι ανύπαρκτο το documentation. Βέβαια  αυτό είναι χειρότερο για τον senior και για την εταιρεία. 

16 minutes ago, NotAliki177 said:

By the way εκτός της δουλειάς σου θα κάνεις και άλλα πράγματα όπως η εκπαίδευση juniors, brainstorming κλπ. Προσωπικά είμαι μεγάλος φαν του full remote όπως έχω πει αλλά πως να το κάνουμε; μια εταιρία θέλει ανθρώπους να βοηθάνε ο ένας τον άλλον. Η "ένσταση" μου είναι ότι αρκετοί κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους (και καλά κάνουν) αλλά θα πρέπει να γίνει σεβαστό ότι μπορεί μια εταιρία να θέλει ένα hybrid μοντέλο για διάφορους λόγους που έγραψα και πιο πριν.

Δηλαδή αν είσαι remote δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις έναν junior? Μη σου πω πως το κάνεις και καλύτερα γιατί υπάρχει και το share screen και αν το πας και ένα βήμα παραπέρα το να μπορείς να χειριστείς το kb/mouse του junior.
Για το brainstorming πραγματικά δε μπορώ να κτλβω τι παραπάνω προσφέρει να είσαι από κοντά, θες να βλέπεις τους αγκώνες των συναδέλφων όσο σκέφτονται?

Ούτε εγώ είμαι μόνο υπέρ του remote, είμαι υπέρ του ευχαριστημένου υπαλλήλου και των επιχειρημάτων του γιατί η εταιριά θέλει in house ή remote.
Για να δούμε αν σήμερα θα βρούμε κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα στο γιατί "δεν γίνεται να είσαι remote, πρέπει να έρθεις από εδώ" που όσες φορές το έχω ακούσει στην καλύτερη μου σηκώνεται η τρίχα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Xvipes said:

Δηλαδή αν είσαι remote δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις έναν junior? Μη σου πω πως το κάνεις και καλύτερα γιατί υπάρχει και το share screen και αν το πας και ένα βήμα παραπέρα το να μπορείς να χειριστείς το kb/mouse του junior.
Για το brainstorming πραγματικά δε μπορώ να κτλβω τι παραπάνω προσφέρει να είσαι από κοντά, θες να βλέπεις τους αγκώνες των συναδέλφων όσο σκέφτονται?

Ούτε εγώ είμαι μόνο υπέρ του remote, είμαι υπέρ του ευχαριστημένου υπαλλήλου και των επιχειρημάτων του γιατί η εταιριά θέλει in house ή remote.
Για να δούμε αν σήμερα θα βρούμε κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα στο γιατί "δεν γίνεται να είσαι remote, πρέπει να έρθεις από εδώ" που όσες φορές το έχω ακούσει στην καλύτερη μου σηκώνεται η τρίχα.

Και στις 2 περιπτώσεις θα δώσεις υλικό στον junior για να διαβάσει και να μάθει. Η διαφορά στο inhouse είναι ότι ο junior μπορεί να "πρήζει" και έτσι πρέπει γιατί παπαγαλία δεν μαθαίνεις. Αν δεν κάνεις πράγματα στην πράξη, αν δεν ρωτήσεις/ζητήσεις βοήθεια σε πράγματα που διάβασες/άκουσες αλλά δεν κατάλαβες, δεν γίνεται... Για αυτό λέω ότι μια εταιρία μπορεί να προσφέρει ένα ποσοστό (πχ 50%) 100% remote, και οι υπόλοιποι να δουλεύουν σε ένα hybrid μοντέλο. ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

Επεξ/σία από NotAliki177

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 λεπτά πριν, masteripper είπε

Πες ότι δεν παέι καλά το μαγαζί ρε Ελον και άσε τα σάπια για το remote. Τους managers σου να κοιτάξεις και αυτούς που σου βγάζουν τα πλάνα και τα deadlines. Όχι τους μηχανικούς σου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα.... Επομένως ψάχνει εύκολο τρόπο να απολύσει κόσμο.. Γιατί μου λέει κάτι οτι θα ακολουθηθεί αυτή η συνταγή και στο Έλλαδισταν;

Επεξ/σία από b0netruper

33 minutes ago, NotAliki177 said:

Και στις 2 περιπτώσεις θα δώσεις υλικό στον junior για να διαβάσει και να μάθει. Η διαφορά στο inhouse είναι ότι ο junior μπορεί να "πρήζει" και έτσι πρέπει γιατί παπαγαλία δεν μαθαίνεις. Αν δεν κάνεις πράγματα στην πράξη, αν δεν ρωτήσεις/ζητήσεις βοήθεια σε πράγματα που διάβασες/άκουσες αλλά δεν κατάλαβες, δεν γίνεται... Για αυτό λέω ότι μια εταιρία μπορεί να προσφέρει ένα ποσοστό (πχ 50%) 100% remote, και οι υπόλοιποι να δουλεύουν σε ένα hybrid μοντέλο. ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

Αν αυτό εξυπηρετεί junior, senior και εταιρία μια χαρά. Αλλά δεν είναι blocker να γίνουν όλα τα παραπάνω remotely, προσωπικά το θεωρώ πιο εύκολο από το να μου χτυπάει την πλάτη ο junior κάθε 2 λεπτά.

DefiantLividElephantseal-max-1mb.gif

Επίσης άντε βάλε "focus mode" in house, απλά αδύνατον.

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, butters είπε

Το να αποκαλεί τους υγειονομικούς περιορισμούς φασιστικούς δεν είναι παραλήρημα / υπερβολή δηλαδή; Ως τι μιλάει ο Musk; Ως ειδικός του θέματος; Να υπενθυμίσω και τι έκανε https://www.nytimes.com/2021/03/13/world/tesla-elon-musk-coronavirus-outbreak.html

Από κει και μετά, όποιος θέλει μένει, όποιος θέλει φεύγει. Ίσως χάσει η Tesla, αλλά ίσως τα άτομα που δεν ήθελαν αντικατασταθούν από άτομα που θα είναι ok με το "full office". Συμβαίνουν αυτά στις δουλειές.

Οχι δεν είναι παραλήρημα ούτε καν υπερβολή. Καταρχήν είχε πει όποιος δεν θέλει μπορεί να κάτσει σπίτι του, δεν θα χάσει την δουλειά του. Αυτό το κάναμε γαργάρα έτσι;

Αυτό το πράγμα ότι κάποιος πρέπει να έχει πάρει την στάμπα του ειδικού απο την πολιτεία για να πει την γνώμη του είναι γελοίο. Πάντως ξέρει περισσότερα απο τον μέσο άνθρωπο, αν σκεφτείς ότι συνεργάστηκε με εταιρίες κατασκευής εμβολίων και κατασκεύασε στα εργοστάσια της Tesla ventilators όταν χρειαζόταν.

https://www.cnbc.com/2020/04/06/video-tesla-building-ventilators-for-covid-19-patients-from-car-parts.html

https://www.biopharma-reporter.com/Article/2020/07/03/Tesla-building-RNA-microfactories-for-CureVac

Άσε που τελικά το δεύτερο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο ιατρικής στο κόσμο μετά το Harvard, το John Hopkins, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα lockdowns βοήθησαν απο ελάχιστα ως καθόλου.

https://www.newsweek.com/did-johns-hopkins-study-prove-lockdowns-dont-work-what-we-know-so-far-1676724

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, merphi said:

Άσε που τελικά το δεύτερο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο ιατρικής στο κόσμο μετά το Harvard, το John Hopkins, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα lockdowns βοήθησαν απο ελάχιστα ως καθόλου.

https://www.newsweek.com/did-johns-hopkins-study-prove-lockdowns-dont-work-what-we-know-so-far-1676724

Μέσα από το άρθρο που έβαλες:

written by Steve Hanke, a professor of applied economics

His co-authors were Jonas Herby, a special adviser at the Centre for Political Studies in Copenhagen, and Lars Jonung, a Lund University economist.

The paper is yet to undergo peer-review and has not been shared or promoted by JHU

author noting in the document that "views expressed in each working paper are those of the authors and not necessarily those of the institutions that the authors are affiliated with."

it has received criticism on several fronts from the scientific community.

The author's methodology has been criticized by some members of the scientific community, including leading immunologists, health policy experts and mathematicians.

Among their primary concerns was the fact that the paper had not been peer-reviewed, that it had picked a very limited time frame to focus on, and that the vast majority of literature was dismissed by the authors, who chose to focus on just 24 papers.

Επεξ/σία από NickTG
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, merphi είπε

Πάντως, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, το Johns Hopkins δεν κατέληξε σε κανένα τέτοιο συμπέρασμα (ίσα ίσα ανέφερε ότι οι απόψεις στο paper είναι των συγγραφέων και όχι απαραίτητα του ινστιτούτου, εννοώντας το JHU), αλλά είναι ένα paper/μετα-ανάλυση που εκπονήθηκε από τρεις οικονομολόγους, εκ των οποίων μόνο ο ένας είναι από το Johns Hopkins. Επιπλέον τουλάχιστον όταν δημοσιεύθηκε το παρόν άρθρο δεν είχε γίνει ακόμα peer-reviewed και υπάρχουν αρκετοί επικριτές του εν λόγω paper.

https://www.forbes.com/sites/brucelee/2022/02/06/did-so-called-johns-hopkins-study-really-show-lockdowns-were-ineffective-against-covid-19/?sh=7f9e934c1225

https://www.medicaleconomics.com/view/john-hopkins-working-paper-says-covid-19-lockdowns-not-worth-it-sparks-fierce-debate

https://nationalpost.com/health/johns-hopkins-study-finding-lockdowns-do-little-to-prevent-covid-deaths-flawed-critics-say

https://healthfeedback.org/claimreview/claims-johns-hopkins-study-showed-lockdowns-ineffective-reducing-covid-19-mortality-based-working-paper-questionable-methods-fox-news-daily-mail/

https://www.medpagetoday.com/special-reports/exclusives/97056

https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2022/02/18/fact-check-working-paper-isnt-proof-lockdown-dont-work-experts-say/6749032001/

Και τέλος το off topic από εμένα... 🙂

Επεξ/σία από FCastor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...