butters Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, merphi είπε Το άρθρο φαίνεται καθαρά ότι είναι μετάφραση από λιβελλογράφημα, κυρίως λάσπη. «ο Musk αποκάλεσε τους υγειονομικούς περιορισμούς «φασιστικούς» σε ένα παραλήρημα», η λέξη παραλήρημα είναι περισσότερο από υπερβολή και ένας φθηνός τρόπος για προσβάλεις κάποιον που δεν συμπαθείς. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η γραμμές παραγωγής και τα clark δεν δουλεύουν με vpn ή team viewer. Το να αποκαλεί τους υγειονομικούς περιορισμούς φασιστικούς δεν είναι παραλήρημα / υπερβολή δηλαδή; Ως τι μιλάει ο Musk; Ως ειδικός του θέματος; Να υπενθυμίσω και τι έκανε https://www.nytimes.com/2021/03/13/world/tesla-elon-musk-coronavirus-outbreak.html Από κει και μετά, όποιος θέλει μένει, όποιος θέλει φεύγει. Ίσως χάσει η Tesla, αλλά ίσως τα άτομα που δεν ήθελαν αντικατασταθούν από άτομα που θα είναι ok με το "full office". Συμβαίνουν αυτά στις δουλειές. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από butters 1
filip123go Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Herald είπε Τι ποιο ουσιαστικό λογο χρειαζεσαι από "αυτος που σε πληρώνει θελει να είσαι εκεί"? Και εγώ που του προσφέρω τις υπηρεσίες μου θέλω να είμαι remote. Αλλιώς να κάτσει 10 χρόνια, να μάθει να γράφει κώδικα. Δεν είναι λογική αυτή... Γενικώς υπάρχει η νοοτροποία, εγώ πληρώνω, άρα είσαι σκλάβος. Δεν δουλεύει έτσι πλέον και όσο ποιο γρήγορα τα καταλάβουμε όλοι, τόσο το καλύτερο. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από filip123go 1 2
Herald Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, filip123go είπε Και εγώ που του προσφέρω τις υπηρεσίες μου θέλω να είμαι remote. Αλλιώς να κάτσει 10 χρόνια, να μάθει να γράφει κώδικα. Δεν είναι λογική αυτή... Τους όρους εργασιας τους οριζει αυτος που πληρώνει.
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Spoiler Να ρωτήσω και εγώ κάτι άσχετο ; Γιατί όλοι όσοι γράφετε κώδικα, σε ένα κείμενο 20 γραμμών πετάτε και δέκα εγγλέζικους όρους ; Για το φαντεζί της υπόθεσης (τύπου "γνωρίζω και αγγλικά, μη νομίζεις ότι είμαι κανας βλάχος") ή είναι τύπου "πώς το λέτε εσείς στο Ελλάδα" ; Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από MauroPaltoudias
filip123go Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Τους όρους εργασιας τους οριζει αυτος που πληρώνει. Φυσικά.!! Να μην γκρινιάζει όμως όταν δεν του έρχονται υπάλληλοι για δουλειά, ενώ κάνει σαν 7χρονο. Το "θέλω να έρθεις γιατι σε πληρώνω εγώ" κρύβει από πίσω πολλά κομπλεξ. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δουλεύω για τέτοιο άτομο. 1
Herald Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, filip123go είπε Γενικώς υπάρχει η νοοτροποία, εγώ πληρώνω, άρα είσαι σκλάβος. Δεν δουλεύει έτσι πλέον και όσο ποιο γρήγορα τα καταλάβουμε όλοι, τόσο το καλύτερο. Γενικως υπάρχει η νοοτροπια εγώ πληρώνω αρα εγω θετω τους όρους. Οπως οταν πας σε ενα ρουχαδικο, εσυ θα διαλέξεις τι ρουχα θα αγορασεις. Αυτός που πληρώνει ειναι ο πελατης, ο εργοδοτης ειναι πελατης, οποτε ειτε του δίνεις το προϊόν που ζητάει και για το οποίο θελει να σε πληρψσει η τον κοβεις απο πελάτη Μόλις τώρα, filip123go είπε Φυσικά.!! Να μην γκρινιάζει όμως όταν δεν του έρχονται υπάλληλοι για δουλειά, ενώ κάνει σαν 7χρονο. Το "θέλω να έρθεις γιατι σε πληρώνω εγώ" κρύβει από πίσω πολλά κομπλεξ. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δουλεύω για τέτοιο άτομο. Δεν ξέρω που κολλαει το να μην γκρινιαζει. Να μην γκρινιαζει και ο remote λοιπον που δεν βρίσκει δουλειά 😊 Το ειμαι πελατης - πληρωνω για μια συγκεκριμενη υπηρεσία και αυτη θελω να λαβω ειναι κομπλεξικό? Οκ
filip123go Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, MauroPaltoudias είπε Απόκρυψη περιεχομένων Να ρωτήσω και εγώ κάτι άσχετο ; Γιατί όλοι όσοι γράφετε κώδικα, σε ένα κείμενο 20 γραμμών πετάτε και δέκα εγγλέζικους όρους ; Για το φαντεζί της υπόθεσης (τύπου "γνωρίζω και αγγλικά, μη νομίζεις ότι είμαι κανας βλάχος") ή είναι τύπου "πώς το λέτε εσείς στο Ελλάδα" ; Spoiler Έτσι μιλάμε και day-to-day φίλε... Οταν έχεις δει έναν όρο 10.000.000 φορές στα αγγλικά, και τον γράφεις συνέχεια στα αγγλικά και η official γλώσσα της εταιρείας είναι στα αγγλικά, οπότε μιλάς όλη μέρα στα meetings με αγγλικούς όρους, όσο να ναι μετά σου μένει.....
Xvipes Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, MauroPaltoudias said: Reveal hidden contents Να ρωτήσω και εγώ κάτι άσχετο ; Γιατί όλοι όσοι γράφετε κώδικα, σε ένα κείμενο 20 γραμμών πετάτε και δέκα εγγλέζικους όρους ; Για το φαντεζί της υπόθεσης (τύπου "γνωρίζω και αγγλικά, μη νομίζεις ότι είμαι κανας βλάχος") ή είναι τύπου "πώς το λέτε εσείς στο Ελλάδα" ; care to elaborate? Spoiler see what I did there? Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από Xvipes
dimos33@ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 15 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Btw το job hopping έχει αρχίσει να δημιουργεί μια αρνητική εικόνα και αρκετές εταιρίες το μετράνε για μείον όταν βλέπουν τον άλλον ότι κάθε 1-2 χρόνια αλλάζει εταιρία. Αν το μετράνε ως μείον, ας αναθεωρήσουν τη μισθοδοτική τους πολιτική. Για κάποιον λόγο συμβαίνει το job hopping. Αν, ασχέτως της απόδοσής σου, δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσεις τις αποδοχές σου όσο αν άλλαζες δουλειά, προφανώς θα αλλάξεις δουλειά. Τυπικό φαινόμενο σε ΕΕ/ΗΠΑ: δουλεύουν dev σε εταιρεία, οι αυξήσεις πάνε ψιλογραμμικά με χρόνια/βαθμίδα/(ασόβαρες) αξιολογήσεις. Προσλαμβάνονται νέοι dev με διπλάσιες αποδοχές. Ε ποιος θα κάτσει; 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Έτσι μιλάμε και day-to-day φίλε... Οταν έχεις δει έναν όρο 10.000.000 φορές στα αγγλικά, και τον γράφεις συνέχεια στα αγγλικά και η official γλώσσα της εταιρείας είναι στα αγγλικά, οπότε μιλάς όλη μέρα στα meetings με αγγλικούς όρους, όσο να ναι μετά σου μένει..... Spoiler Ε αν μιλάτε day-to-day έτσι φίλε και η official γλώσσα της εταιρείας είναι στα αγγλικά (άρα και στα meetings), τότε πάσο.
filip123go Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, Herald είπε Να μην γκρινιαζει και ο remote λοιπον που δεν βρίσκει δουλειά 😊 Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος ικανός dev που δεν δουλεύει ήδη remote (εκτός και εαν δεν θέλει). Τώρα κάτι άσχετοι που το παίζουν και ιστορία, αυτούς καλά κάνουν και δεν τους παίρνουν. Εϊχα ένα τέτοιο interview τις προάλλες. Ο τύπος ούτε πως περνανε props σε ένα component στη react δεν ήξερε... 8 λεπτά πριν, Herald είπε Το ειμαι πελατης - πληρωνω για μια συγκεκριμενη υπηρεσία και αυτη θελω να λαβω ειναι κομπλεξικό? Οκ Σου υπογράφω ότι εγώ θα σου βγάλω αυτά που συμφωνήσαμε. Με επαγγελματία άνθρωπο μιλάς. Τώρα, απο εκεί και πέρα, το να θέλεις να με βλέπεις να το κάνω (από τη στιγμή που δεν ξέρεις και τι κάνω κ ολας), να είναι κομπλεξικο. Επίσης, οι δικές μου παραγωγικές ώρες μπορεί να είναι 10:00-14:00 και 23:00 με 3:00. Για ποιο λόγο να με πληρώνεις τις ώρες που δεν είμαι παραγωγικός...
Herald Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, filip123go είπε Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος ικανός dev που δεν δουλεύει ήδη remote (εκτός και εαν δεν θέλει). Τώρα κάτι άσχετοι που το παίζουν και ιστορία, αυτούς καλά κάνουν και δεν τους παίρνουν. Εϊχα ένα τέτοιο interview τις προάλλες. Ο τύπος ούτε πως περνανε props σε ένα component στη react δεν ήξερε... Ρε μαν εσυ εχεις στο μυαλο σου αποκλειστικά την δουλεια του developer. Οκ συμφωνώ αλλα υπαρχουν και αλλα επαγγελματα που ναι μεν γίνεται να πανε full remote, αλλα η αποδοτικοτητα απλα θα πεσει. Πχ εγώ στην εργασια μου ακολουθώ ένα mixed συστημα, μια βδομαδα μπορεί να παω full remote και μετα 1 μηνα να ειμαι στο γραφειο σερι. Οταν εχω μια μεγαλη δουλεια να τελειώσω και δεν χρειάζομαι input απο αλλους, ο ιδιος ο εργοδοτης με παρακαλαει να το κανω απτο σπιτι γιατί ξέρει οτι θα τελειώσω πιο γρήγορα. Το θεμα ειναι να υπαρχει συννενοηση και απτις 2 πλευρές, οχι να λεμε full remote η θανατος.
filip123go Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Ρε μαν εσυ εχεις στο μυαλο σου αποκλειστικά την δουλεια του developer. Οκ συμφωνώ αλλα υπαρχουν και αλλα επαγγελματα που ναι μεν γίνεται να πανε full remote, αλλα η αποδοτικοτητα απλα θα πεσει. Πχ εγώ στην εργασια μου ακολουθώ ένα mixed συστημα, μια βδομαδα μπορεί να παω full remote και μετα 1 μηνα να ειμαι στο γραφειο σερι. Οταν εχω μια μεγαλη δουλεια να τελειώσω και δεν χρειάζομαι input απο αλλους, ο ιδιος ο εργοδοτης με παρακαλαει να το κανω απτο σπιτι γιατί ξέρει οτι θα τελειώσω πιο γρήγορα. Το θεμα ειναι να υπαρχει συννενοηση και απτις 2 πλευρές, οχι να λεμε full remote η θανατος. Προφανώς μιλάμε για δουλείες που δεν απαιτουν φυσική παρουσία..! Εαν είσαι πχ hardware engineer, εννοείται ότι πρέπει να πας στο εργαστήριο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 37 minutes ago, De@th L0rd said: Κλασική Ελλαδάρα να φανταστώ; O Panther νομίζω ότι μένει Κύπρο.
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 18 λεπτά πριν, Xvipes είπε care to elaborate? Nooυ, άϊ ντοντ γουις του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα