Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Δεν ειπα οτι ξερω τι εχεις υπογράψει ειπα οτι αν έχεις σύμβαση που ορίζει να πηγαίνεις εκεί τότε πρέπει να πηγαίνεις τωρα αν εσυ η ο κάθε εσυ  έχει επιλέξει να λέει τον μασκ  η τον καθε εργοδοτη φασίστα επειδή του λέει να γυρίσει στην εργασία του την οποία μόνος του επέλεξε να έχει τότε μάντεψε ποιος είναι ο κυρ Παντελής στην ιστορία... οσο για τον μασκ εδώ θα είμαστε να τα λέμε ποσο άσχετος ειναι και πόσες εταιριες θα καταστρέψει.. εγώ λέω να τους κλείσει ένα νησί στον ειρηνικό για να αποφύγουν το τοξικό περιβάλλον του γραφείου και φυσικά να μην είναι τόσο άσχετοι και καταστρέψουν την εταιρία τους...

Καλο το παραμυθακι οτι ο εργαζομενος εχει επιλογη ... Κριμα βεβαια που στο RnD εχει χαχαχα την πατησατε εκει νεοφιλελεδες.... Θα φτιαξουμε ενα νησακι για τον Μασκ και τους οπαδους του να ζουνε εκει το ονειρο οσο θα αλλαζουμε τον κοσμο. 

• Confused 1
  • Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ θα το κλείσω εδώ, μιας και πήγε 6 και σχόλασε κόσμος, λέγοντας πως χαρούμενος υπάλληλος === υγιής και παραγωγική εταιρία. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ducatista είπε

Δεν μιλάω για το τι θα ήταν καλύτερο για τον καθένα λεω για την συμφωνία που είχε κάποιος όταν άρχισε να δουλεύει κάπου και ξαφνικά επειδή έτσι θέλει να μείνει σπίτι του

Αυτό λέμε τόσες σελίδες. Εάν έχεις υπογράψει on-premise και σου άρεσε το remote και ο εργοδότης σου δεν θέλει remote, τότε σηκώνεσαι και φεύγεις. Το θέμα είναι ότι οι εργοδότες στραβωνουν που φεύγεις . Δηλαδή δεν θέλουν να φύγεις και δεν θέλουν να σου δώσουν και remote. Ε δεν γίνεται έτσι όμως...

Δεν δίνεις remote, θα πάω στον δίπλα που δίνει. Και θα πάρω και την ωραία μου αύξηση από το  job hopping. Και μετά ας καθήσει ο εργοδότης να κλαίγεται ότι δεν μπορεί να στεριώσει υπάλληλο. Δεν είναι στραβος ο γυαλός. Αυτοί στραβά αρμενιζουν.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, randomcat είπε

Διαβάζοντας τέτοια σχόλια νιώθω ότι υπάρχει κάποια ενόχληση και κόμπλεξ με το να μπορεί κάποιος να κάνει ευχάριστα τη δουλειά για την οποία πληρώνεται, μεταξύ άλλων πίνοντας το ποτάκι του στο Miami. Δηλαδή γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει το αν ο άλλος φοράει μπουρνούζι και τρώει φιστίκια Αιγίνης ενώ γράφει κώδικα;

Αν ο εργοδότης είναι οκ με αυτό τότε καμια αντίρρηση..  δεν μιλησα για το εαν ο εργοδοτης ενω εχει στην συμβαση να ειναι στο γραφειο ο υπάλληλος τελικα ειναι οκ να βρίσκεται οπου θελει απαντησα στο γιατι καποιοι ενοχλούνται με το να γυρισουν στο γραψειο ενω αυτο ειχαν συμφωνήσει εξ αρχής και μάλιστα απαιτούν κιολας να αλλαξει αυτο.. το κόμπλεξ που κολλαει ακριβώς;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ducatista είπε

το κόμπλεξ που κολλαει ακριβώς;

Το κόμπλεξ κολλάει στο υφάκι για τα ποτάκια στο Miami. Θα ήθελες και εσύ μάλλον.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, hliasgiannopoulos είπε

Καλο το παραμυθακι οτι ο εργαζομενος εχει επιλογη ... Κριμα βεβαια που στο RnD εχει χαχαχα την πατησατε εκει νεοφιλελεδες.... Θα φτιαξουμε ενα νησακι για τον Μασκ και τους οπαδους του να ζουνε εκει το ονειρο οσο θα αλλαζουμε τον κοσμο. 

Πριν αλλάξετε τον κόσμο διάλεξτε νησάκι που θέλετε να δουλέψετε οχι τίποτα μην είναι το εργασιακό περιβάλλον τοξικό και χάσουμε την αλλαγη

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, apatsi00 είπε

«Και μην μου πείτε τώρα ότι μηχανικός της TESLA δεν θα μπορέσει να βρει αλλού δουλειά.» 

ακριβως όπως το λες μηχανικός της ΤΕΣΛΑ δηλαδή σου έχει δώσει την δυνατότητα στην επόμενη στου δουλειά να αναφερθείς  στο βιογραφικό σου ως μηχανικος της ΤΕΣΛΑ  δηλαδή εκείνη  που σε ζηταγε να πας στο γραφειο αλλά εσυ Προτίμησες την αναρχία!  Δηλαδή Εκείνη που σου έκανε μάγκα. Άνθρωπε αν έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα θα σ’ αφήσει εξ αποστάσεως αλλιώς πας στο γραφείο όπως ο Υπόλοιπος πλανήτης. 

Έχετε παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Στην Τέσλα (και στην κάθε Τέσλα) δεν πηγαίνει ο εργαζόμενος να πιεί καφέ. Προσφέρει της υπηρεσίες του και τις γνώσεις του. Υπάρχει ένα contract. Εάν αυτό το contract σταματήσει να ικανοποιήσει ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΈΣ, τότε λύνεται όμορφα και πολιτισμένα και ο καθένας τραβάει το δρόμο του. Για ποια αναρχία μιλάς;; 

Τα πάντα συμφωνημένα είναι. Και στην Τέσλα ο μηχανικός δεν μπήκε τυχαία. Έχει ρήξει άπειρο διάβασμα , έχει περάσει από συνεντεύξεις και κάθε μέρα αποδεικνύει την αξια του.

Επίσης θα εκπλαγείς από το τι κάνει ο υπόλοιπος πλανήτης. Γράφω πιο πάνω το τι κάνουν κάποιες μεγάλες εταιρείες.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, randomcat είπε

Το κόμπλεξ κολλάει στο υφάκι για τα ποτάκια στο Miami. Θα ήθελες και εσύ μάλλον.

Για να το λες εσύ κάτι παραπάνω θα ξερεις δεν μπορει...  Το υφακι πάει σε όσους απαιτούν να αλλάξουν την σύμβαση εργασίας με το έτσι θέλω αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς καταλαβαίνω γιατί λες τα δικα σου..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Για να το λες εσύ κάτι παραπάνω θα ξερεις δεν μπορει...  Το υφακι πάει σε όσους απαιτούν να αλλάξουν την σύμβαση εργασίας με το έτσι θέλω αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς καταλαβαίνω γιατί λες τα δικα σου..

Σα δε ντρέπονται λίγο..!! Που φτάσαμε. Σε λίγο θα ζητήσουν και αύξηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, filip123go είπε

Σα δε ντρέπονται λίγο..!! Που φτάσαμε. Σε λίγο θα ζητήσουν και αύξηση.

Αύξηση μπορούν να ζητήσουν όπως και remote μπορούν να ζητήσουν δεν είναι αυτό το θέμα..  με το έτσι θέλω  δεν μπορείς να απαιτείς να αλλάξεις κάτι για το οποίο έχεις συμφωνήσει... εκτός και αν αυτό μπορεί να συμβεί και  από την πλευρά του εργοδότη τότε θα είναι οκ;

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.

Eννοείτε στο γραφείο! Όχι,  θα πληρώνω ρεύμα στο σπίτι για να δουλεύω...
Γραφείο και πάλι γραφείο, μεταφορικά ούτως η άλλως είναι πληρωμένα... άσε που θα φορτίζω εκεί και το κινητό και powerbank για όλη την οικογένεια

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ducatista είπε

Αύξηση μπορούν να ζητήσουν όπως και remote μπορούν να ζητήσουν δεν είναι αυτό το θέμα..  με το έτσι θέλω  δεν μπορείς να απαιτείς να αλλάξεις κάτι για το οποίο έχεις συμφωνήσει... εκτός και αν αυτό μπορεί να συμβεί και  από την πλευρά του εργοδότη τότε θα είναι οκ;

Τι ακριβώς δεν κατάλαβες απο αυτό που σου έγραψα παραπάνω;

14 λεπτά πριν, filip123go είπε

Αυτό λέμε τόσες σελίδες. Εάν έχεις υπογράψει on-premise και σου άρεσε το remote και ο εργοδότης σου δεν θέλει remote, τότε σηκώνεσαι και φεύγεις. Το θέμα είναι ότι οι εργοδότες στραβωνουν που φεύγεις . Δηλαδή δεν θέλουν να φύγεις και δεν θέλουν να σου δώσουν και remote. Ε δεν γίνεται έτσι όμως...

Δεν δίνεις remote, θα πάω στον δίπλα που δίνει. Και θα πάρω και την ωραία μου αύξηση από το  job hopping. Και μετά ας καθήσει ο εργοδότης να κλαίγεται ότι δεν μπορεί να στεριώσει υπάλληλο. Δεν είναι στραβος ο γυαλός. Αυτοί στραβά αρμενιζουν.

Φυσικά και μπορεί να αλλάξει ο εργοδότης την συμφωνία. Έρχεται και σου λέει δεν πάει  καλή η εταιρεία, -20% στον μισθό. Θες, καλώς, δεν θες, στο καλό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου αρέσει που κάποιοι λέτε με ύφος ότι υπογράψαμε συμβόλαιο και μας δεσμεύει. Παρότι σε μια λειτουργική κοινωνία αυτό έχει λογική, αν αρχίσουν όλοι στην Ελλάδα να τηρούν μόνο ότι λέει το συμβόλαιο και ο νόμος, βλέπω τον μέσο Έλληνα επιχειρηματία να πηδάει από τα παράθυρα. Δεν βλέπω τις εταιρείες να καίγονται για το τι λέει το συμβόλαιο όταν αφορά τις υποχρεώσεις τους. Προφανώς εδώ που έχει πάτημα ο εργαζόμενος θα απαιτήσει ότι τον βολεύει. 

Επεξ/σία από giwrgostr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, filip123go είπε

Τι ακριβώς δεν κατάλαβες απο αυτό που σου έγραψα παραπάνω;

Φυσικά και μπορεί να αλλάξει ο εργοδότης την συμφωνία. Έρχεται και σου λέει δεν πάει  καλή η εταιρεία, -20% στον μισθό. Θες, καλώς, δεν θες, στο καλό. 

Το θέμα λοιπόν για να το ξαναπώ είναι στο ότι ΔΕΝ πρέπει να αλλάξει μια σύμβαση για κανένα  λογο επειδή η μια πλευρά θέλει να κάνει οτι την βολεύει στην προκειμένη ο εργοδότης να σου μειώσει τον μισθό και στην άλλη περίπτωση  να μείνεις remote επειδή σε βολέψε εσενα... ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ μιλάω για την αλλαγή μιας σύμβασης χωρίς να συμφωνούν και οι 2 και μάλιστα να το απαιτούν κιολας

6 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Μου αρέσει που κάποιοι αναφέρεται με ύφος ότι υπογράψαμε συμβόλαιο κάτι και μας δεσμεύει. Παρότι σε μια λειτουργική κοινωνία αυτό έχει λογική, αν αρχίσουν όλοι στην Ελλάδα να τηρούν μόνο ότι λέει το συμβόλαιο και ο νόμος, βλέπω τον μέσο Έλληνα επιχειρηματία να πηδάει από τα παράθυρα. Δεν βλέπω τις εταιρείες να καίγονται για το τι λέει το συμβόλαιο όταν αφορά τις υποχρεώσεις τους. 

Θα έπρεπε και η πλευρά του εργοδότη και του εργαζόμενου να τηρούν την συμφωνία τους

Επεξ/σία από Ducatista
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Μου αρέσει που κάποιοι λέτε με ύφος ότι υπογράψαμε συμβόλαιο και μας δεσμεύει. Παρότι σε μια λειτουργική κοινωνία αυτό έχει λογική, αν αρχίσουν όλοι στην Ελλάδα να τηρούν μόνο ότι λέει το συμβόλαιο και ο νόμος, βλέπω τον μέσο Έλληνα επιχειρηματία να πηδάει από τα παράθυρα. Δεν βλέπω τις εταιρείες να καίγονται για το τι λέει το συμβόλαιο όταν αφορά τις υποχρεώσεις τους. Προφανώς εδώ που έχει πάτημα ο εργαζόμενος θα απαιτήσει ότι τον βολεύει. 

Μα πως εχει πάτημα ο εργαζόμενος εδώ; το ποιο ενοχλητικό ειναι πως σου ζηταει μα δουλέψεις παραπάνω από την σύμβαση σου. Η οποία αναφέρει 40ωρες την εβδομάδα. Και αυτός σου ζητάει να δουλέψεις παραπάνω χωρίς να διευκρινίζει τον λόγο... Εφόσον το συμβόλαιο σου λέει να δουλεύεις από το γραφείο, τότε πρέπει να δουλεύεις από το γραφείο. Εάν δεν σου αρέσει αυτό και έχεις βολευτεί να δουλεύεις από το σπίτι, ώρα καλή στην πρυμνη σου και αέρα στα πανιά σου, από δω παν και οι άλλοι, ουδείς αναντικαταστατος και τέλος. Αλλά όχι να διαμαρτυρεστε γιατί σου ζητάνε να εφαρμόσεις αυτά που έχεις υπογραψει

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...