Προς το περιεχόμενο

Repeater ή Extender για να πάω wifi 20-25 μέτρα μακρυά.

tvkal
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από comfuzio,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.  Το μοντεμ του σπιτιού μου (speedboοster 5g) είναι στα 20+ μέτρα απο το σπιτι που θα μείνω 3 μήνες το καλοκαίρι.

Παρεμβάλεται μικρο δρομάκι 2,5-3 μέτρων και οικόπεδο φάτσας 10 μέτρων.

Στο τηλέφωνο και οταν πάω στο απέναντι σπιτι μου αχνοβγάζει βγάζει μια γραμμή σήματος απο το speedboster αλλά δεν συνδέεται.

Δοκίμασα και ένα tp-link extender wa850 που έχω και το έβαλα αρχικά στο ένα σπίτι και μετά στο 2ο αλλά και στις 2 περιπτώσεις σήμα που να συνδέομαι δεν έπιανα.

Προφανώς στην πρώτη περίπτωση το tp link ήταν μακρυά και στη  δεύτερη ενώ ήταν κοντά μου (στο 2ο σπίτι),  δεν έπιανε το αρχικό σήμα του μοντεμ.

Υπάρχει λύση ?   Με ένα 2ο tp link μήπως έκανα δουλειά μου ? Δηλαδή απο το speedboοster να στέλνω στο παλιό tp link και να πάρω αλλο ένα να το βάλω στο νέο σπίτι ?

Υπάρχει κάτι άλλο ? Ευχαριστώ  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, rackal είπε

Και γτ δε παίρνεις μια κεραία wifi, να τη συνδέσεις με lan και να στέλνεις το σήμα στο 2ο σπίτι ατόφιο; 

Εννοείς αυτές που βλέπω ως κεραίες wifi με ethernet ? Κάποια συγκεκριμένη ?  Απ ότι είδα βγαινουν ακριβούτσικες,  έχουν 2πλάσια τιμή απο ένα repeater. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, tvkal είπε

Εννοείς αυτές που βλέπω ως κεραίες wifi με ethernet ? Κάποια συγκεκριμένη ?  Απ ότι είδα βγαινουν ακριβούτσικες,  έχουν 2πλάσια τιμή απο ένα repeater. 

Κοιτα, αν θες να γινει δουλεια θα πληρωσεις το κατι παραπανω μια και εξω. Αν θες ιντερνετ τσαμπα και ρεπεατερ (σχεδον) τσαμπα. Θα εχεις και σχεδον ιντερνετ...

Το απο repeater σε extender (repeater) δεν θα δουλεψει.(γενικα το repeater-extender-οπως θες πες το το ιδιο ειναι δεν σου κανει...)

Παρε 2 απο αυτες + poe https://www.skroutz.gr/s/22878878/Ubiquiti-NanoStation-Loco-5AC-Εξωτερική-Κεραία-WiFi-Sectorial-13dBi-με-σύνδεση-Ethernet.html,https://www.skroutz.gr/s/26074386/Ubiquiti-POE-24-7W-G-WH-PoE-Injector.html

Επεξ/σία από gorge18
  • Like 1

6 λεπτά πριν, gorge18 είπε

.... Το απο repeater σε extender (repeater) δεν θα δουλεψει.(γενικα το repeater-extender-οπως θες πες το το ιδιο ειναι δεν σου κανει...)

Παρε 2 απο αυτες + poe https://www.skroutz.gr/s/22878878/Ubiquiti-NanoStation-Loco-5AC-Εξωτερική-Κεραία-WiFi-Sectorial-13dBi-με-σύνδεση-Ethernet.html,https://www.skroutz.gr/s/26074386/Ubiquiti-POE-24-7W-G-WH-PoE-Injector.html

OK κατάλαβα αλλά δεν ξέρω αν για 3 μήνες αξίζει να δώσω αυτά τα χρήματα 100+ ευρώ. Σε κάτι πιο οικονομικό σε παρακαλώ .... 

Ελεγα μήπως με 15-30 ευρώ κάνω δουλειά μου. 

Επισης δεν κατάλαβα γιατι μου μιλάς για "2 απο αυτές". Μια δεν φθάνει ως κεραία ? Δέκτης μετά δεν είναι το τηλέφωνο ή το pc ή το tablet ? 

36 λεπτά πριν, tvkal είπε

Επισης δεν κατάλαβα γιατι μου μιλάς για "2 απο αυτές". Μια δεν φθάνει ως κεραία ? Δέκτης μετά δεν είναι το τηλέφωνο ή το pc ή το tablet ? 

Δεν θα την "δουν" Θες 2 μια πομπο και μια δεκτη. 

• Like 1

Οπως είπα και στην αρχή θέλω να στείλω προσωρινά για 3 μήνες σήμα Internet σε γειτονικό σπίτι στα 20 μέτρα απο το δικό  μου. 

Ηθελα να ρωτήσω εάν αντι για repeater κεραίες κλπ εριχνα προσωρινά στο διπλανό οικόπεδο 20 μέτρα καλώδιο ethernet + άλλα τόσα πες για το μπες-βγες στα σπίτια σύνολο 40+  και αφού έχω τη σύμφωνη γνώμη του γείτονα που δεν έχει πρόβλημα,  θα δούλευε ?   

Θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα λογω έκθεσης του καλωδίου στον ήλιο, τη ζέστη και πιθανα κάποια καλοκαιρινή βροχή ?  

• Λύση
8 ώρες πριν, tvkal είπε

Οπως είπα και στην αρχή θέλω να στείλω προσωρινά για 3 μήνες σήμα Internet σε γειτονικό σπίτι στα 20 μέτρα απο το δικό  μου. 

Ηθελα να ρωτήσω εάν αντι για repeater κεραίες κλπ εριχνα προσωρινά στο διπλανό οικόπεδο 20 μέτρα καλώδιο ethernet + άλλα τόσα πες για το μπες-βγες στα σπίτια σύνολο 40+  και αφού έχω τη σύμφωνη γνώμη του γείτονα που δεν έχει πρόβλημα,  θα δούλευε ?   

Θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα λογω έκθεσης του καλωδίου στον ήλιο, τη ζέστη και πιθανα κάποια καλοκαιρινή βροχή ?  

Αν πάρεις PET (cat 5e ~ 6)καλώδιο που είναι φτιαγμένο για τέτοιες συνθήκες δεν θα έχεις θέμα με τα καιρικά φαινόμενα. Και γενικά είναι καλύτερη λύση το ethernet.

Για το wifi η λύση που σου είπε ο gorge18 είναι καλή για να έχεις σωστά αποτελέσματα, αλλιώς ρισκάρεις να έχεις ναι μεν full σήμα αλλά να έχει τρελό packetloss και jitter και αν έχεις λέω εγώ τώρα 100mbps internet στην πηγή, να σου φτάνει 1-2mbps στην άλλη άκρη.

Αφού όμως παίζει το σενάριο του ethernet, αν πας σε PET ethernet θα έχεις το ίδιο internet με ότι και στην πηγή

• Like 1

20 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Αν πάρεις PET (cat 5e ~ 6)καλώδιο

Υπάρχει τερματισμένο πχ στα 50 μέτρα ?   Ή έστω να πάρω 5Χ10μ με μούφες ?   Δεν έχω εργαλεία και γνώσεις για να το φτιάξω. 

1 ώρα πριν, tvkal είπε

Υπάρχει τερματισμένο πχ στα 50 μέτρα ?   Ή έστω να πάρω 5Χ10μ με μούφες ?   Δεν έχω εργαλεία και γνώσεις για να το φτιάξω. 

Λογικά εκεί που θα το πάρεις μπορείς να ζητήσεις να στο φτιάξουν έτοιμο

Στις 3/6/2022 στις 1:38 ΜΜ, tvkal είπε

Σωστά αυτές. Οι τιμές ξεκινάνε απο 50 ευρώ, όσο τα 2 repeater που σκέφτεσαι να βάλεις. πχ της TP-LINK η CPE605, απλά την βάζεις πάνω στο ρουτερ, τη βγάζεις στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα, στοχεύεις που θες να φτάσει το wifi σήμα και είσαι κομπλέ., έχω καλύψει με αυτή 300 μέτρα (ευθεία χωρίς εμπόδια) με φουλ σήμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...