Προς το περιεχόμενο

Οι δοκιμές του Netflix για την καταπολέμηση της κοινής χρήσης λογαριασμών, παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης για τις συνδρομητικές υπηρεσίες streaming είναι μια γνωστή πρακτική σε όλο τον κόσμο, και ενώ το Netflix συνήθιζε να μη δίνει σημασία, το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει κάνει στροφή 180 μοιρών πάνω στο θέμα.

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες εβδομάδες, το Netflix είχε ξεκινήσει μια σειρά δοκιμών καταπολέμησης του συγκεκριμένου φαινομένου σε 3 χώρες, τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού. Το σχέδιο προβλέπει ότι το Netflix θα μεταφέρει τους «επιπλέον» χρήστες σε δικές τους συνδρομές ή τουλάχιστον θα χρεώνει ένα τέλος για όσους δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. Οι πρώτες πάντως αναφορές από τις δοκιμές, φανερώνουν ένα…χάος.

Σε έκθεση του, το Rest of World πήρε συνέντευξη από περισσότερους από δώδεκα χρήστες του Netflix στο Περού, με το δοκιμαστικό πρόγραμμα καταπολέμησης του διαμοιρασμού να μην αποδίδει για το Netflix τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Στο Περού, οι λογαριασμοί που  προστίθενται στα συνδρομητικά πακέτα για διαμοιρασμό, κοστίζουν 2 δολάρια όταν η υπάρχουσα συνδρομή έχει κόστος 6,80 δολάρια. Για ορισμένους χρήστες, η αύξηση της τιμής τους οδήγησε σε πλήρη διακοπή της συνδρομής τους ενώ άλλοι ανέφεραν ότι «δεν απολαμβάνουν πλέον το νέο περιεχόμενο» ως πρόσθετο λόγο για την ακύρωση.

Άλλη μερίδα χρηστών ωστόσο, συνέχισε να διαμοιράζεται τους λογαριασμούς τους, είτε μη γνωρίζοντας είτε αγνοώντας σκοπίμως τη νέα πολιτική-κάτι που μπορεί να οφείλεται στο ότι το Netflix δεν τους ενημέρωσε καταλλήλως ή δεν έκανε υποχρεωτική την τήρηση των νέων χρεώσεων. Ανώνυμη υπάλληλος του Netflix αναφερόμενη στην έκθεση σημειώνει ότι της είπαν απλώς να ενημερώσει στους χρήστες ότι μπορούσαν ακόμα να μοιραστούν τον λογαριασμό τους χωρίς επιπλέον χρεώσεις, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό επαλήθευσης. Στην προκειμένη περίπτωση έχει τη δική του σημασία ότι η ίδια η υπάλληλος μοιράζεται και αυτή το λογαριασμό της με άτομα εκτός της οικίας της.

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι η γλώσσα, με το Netflix να ορίζει τον όρο "νοικοκυριό" ως "τα άτομα κάτω από την ίδια στέγη ", ενώ για πολλούς από αυτούς τους συνδρομητές, ο όρος θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια ευρύτερη έννοια των στενών μελών μιας οικογένειας.

Η σύγχυση που επικρατεί τουλάχιστον στη 1 από τις 3 χώρες που το Netflix δοκιμάζει τη νέα πολιτική του, ίσως αποτελεί μια ένδειξη για το τι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αν αποφάσιζε την επέκτασή της παγκοσμίως. Ορισμένοι χρήστες μπορεί πράγματι να πληρώσουν για τους πρόσθετους λογαριασμούς, άλλοι απλώς θα αγνοήσουν τη νέα πολιτική, και κάποιοι μπορεί ακόμη και να προτιμήσουν να ακυρώσουν τη συνδρομή τους αντί να πληρώσουν ακόμη περισσότερα χρήματα στο Netflix, το οποίο έχει γίνει ήδη αρκετά ακριβό σε ορισμένα μέρη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ας κανουν τα στραβα ματια διοτι θα χασουν κι αλλουs!

τωρα ειδικα που η disney+ δινει 4 ταυτοχρονες θεασεις και δεν πολυασχολειται, ακομα ;)

Επεξ/σία από pcos
  • Like 16

Κινήσεις πανικού χωρίς αρκετή μελέτη από μια εταιρεία που φαίνεται πως χρειάζεται απεγνωσμένα καινούριο CEO πριν να είναι αργά, αν δεν είναι ήδη δηλαδή

• Like 8
  • Confused 1

Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα το ελέγξει. Αν βασίζεται στην ΙΡ, π.χ. έχω πάει ταξίδι και προφανώς δει άλλη ΙΡ, θα χρεωθώ έξτρα?? Δεν νομίζω ότι έχει λογική αυτό, αφού υποτίθεται σου δίνει την δυνατότητα για mobile χρήση. Προφανώς θα χάσει ακόμη περισσότερο κόσμο, ήδη πάει χάλια...

• Like 9

• Super Moderators
13 minutes ago, pcos said:

ας κανουν τα στραβα ματια διοτι θα χασουν κι αλλουs!

Έτσι όπως το βλέπω θα κάνουν στροφή 360 μοιρών τελικά. 😛

7 minutes ago, SaFiS said:

Αν βασίζεται στην ΙΡ, π.χ. έχω πάει ταξίδι και προφανώς δει άλλη ΙΡ, θα χρεωθώ έξτρα??

Μου αρέσει που λες για ταξίδι, ενώ με μια διακοπή ρεύματος ή  με ένα modem/router reboot, αλλάζεις και πάλι, χωρίς να έχεις βγει έξω από το σπίτι. 😛

• Like 18

4 minutes ago, Thresh said:

Μου αρέσει που λες για ταξίδι, ενώ με μια διακοπή ρεύματος ή  με ένα modem/router reboot, αλλάζεις και πάλι, χωρίς να έχεις βγει έξω από το σπίτι. 😛

Καλά ναι, αυτό που το βάζεις. Ξινό θα τους βγει. Και απο εμένα άκυρο θα φάει, έχω ενημερώσει ήδη τα φιλαράκια που μοιράζομαι την συνδρομή, ότι παίζει να το κόψω αν γίνει καμμιά μλκία...

• Like 3
  • Confused 1

Όπως έκαναν στροφή 180 μοιρών να κάνουν άλλες 180 μοίρες γιατί φαίνεται η κατηφόρα στις συνδρομές να μην έχει σταματημό.. πλέον δεν είναι μονοπώλιο.  

Πολλοί θα θελήσουν έτσι κ αλλιώς σε λίγο καιρό να δοκιμάσουν μια άλλη πλατφόρμα, με αυτόν τον τρόπο τους (μας) σπρώχνουν ποιο γρήγορα.  

Καλά θα πάει αυτό..! Ο μοναδικός λόγος που πληρώνω Netflix πλέον είναι για να βλέπουν καμία σειρά οι γονείς μου στο χωριό. Εάν πρέπει να πληρώσω έξτρα ΚΑΙ για αυτό, έχω φύγει για Disney+ χθές.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά διακρίνω μια υπερβολική σε αυτά που λέτε..   εγώ είμαι πλήρως ικανοποιημένος για τα χρήματα που θέλει το Netflix στο μεγαλο πακέτο το δίνω και δε 3 άτομα τζαμπα πραγματικά και μόνος μου είναι αξιοπρεπές ποσο για να βλέπεις ταινία με 2 κλικ σε αυτή την ποιότητα.. δηλαδη τι θέλετε 3 ευρώ τον μήνα? Η να μπαίνουν καίμε βδομάδα 5 μπλοκμπαστερ και 2 υπερ- σειρές? Προφανώς αν βλεπεις κάθε μέρα 2 ταινίες και 1 σειρά θα λες οτι δεν αξίζει το νετφλιξ μετά από 2 μήνες... εδω το YouTube για να βλέπουμε χωρίς διαφημίσεις θέλει 7 ευρώ τον μήνα! Έλεος!! 9 νομίζω πληρώνω!

Επεξ/σία από Ducatista
  • Like 10
  • Thanks 3
  • Confused 5
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...