Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Για να μην το μακραίνουμε αν δεν συμφωνείς μπορείς να πας στην δικαιοσύνη 

Δε χρειάζεται, τα έχω πάρει τα μισά. Αυτά δηλαδή που έπρεπε να πάρω εξαρχής. Αλλά ήθελα να δω αν είναι λάθος ή όχι το σκεπτικό μου. 

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, DjTony είπε

Τα πράγματα έχουν ήδη πουληθεί, ήταν κλεισμένα ότι φτιάχτηκε για παραγγελίες. Δηλαδή έβαλα 500€ και επειδή τα σπάσαμε έχει το δικαίωμα να τα κρατήσει τα κέρδη από τα δικά μου επενδυμένα λεφτά ε; 

Από τη στιγμή που τα επενδύσατε μαζί ξανά τότε δεν θεωρούνται κέρδη. Ας μην έφευγες

Και σε ξαναρωτάω, επειδή απέφυγες να απαντήσεις. Αν η επιχείρηση μπει μέσα, θα είναι σωστό να έρθει και να σου ζητάει λεφτά για να πληρώσετε τα χρέη? Θα τα δώσεις?

3 λεπτά πριν, DjTony είπε

Δε χρειάζεται, τα έχω πάρει τα μισά. Αυτά δηλαδή που έπρεπε να πάρω εξαρχής. Αλλά ήθελα να δω αν είναι λάθος ή όχι το σκεπτικό μου. 

Good wines

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα επρεπε να κοιταξεις το συμφερον σου και να μην αποχωρησεις πριν εξασφαλισεις οτι θα παρεις το μεριδιο που σου αναλογει. Απο τη στιγμη που για τους Χ Υ δικους σου προσωπικους σου λογους εφυγες νωριτερα, δε στεκει να απαιτεις μεριδιο απο τα μελλοντικα εισοδηματα. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Από τη στιγμή που τα επενδύσατε μαζί ξανά τότε δεν θεωρούνται κέρδη. Ας μην έφευγες

Και σε ξαναρωτάω, επειδή απέφυγες να απαντήσεις. Αν η επιχείρηση μπει μέσα, θα είναι σωστό να έρθει και να σου ζητάει λεφτά για να πληρώσετε τα χρέη? Θα τα δώσεις?

Good wines

Τα χρήματα που επένδυσαν ξανά κατά 50% ο καθενας έγινε εμπόρευμα της επιχείρησης. Άρα είναι περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης. Γιατί να μην δικαιούται την μισή περιουσία της επιχείρησης αφού είχε επενδυσει το μισό αρχικό κεφάλαιο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, DjTony είπε

αφου τα έχεις πάρει τι ψάχνεις;Θα αλλάξει κάτι αν σου πουμε κακώς τα πήρες;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Τα χρήματα που επένδυσαν ξανά κατά 50% ο καθενας έγινε εμπόρευμα της επιχείρησης. Άρα είναι περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης. Γιατί να μην δικαιούται την μισή περιουσία της επιχείρησης αφού είχε επενδυσει το μισό αρχικό κεφάλαιο.

Γιατί αποχώρησε, οπότε δεν έχει κανένα μερίδιο ούτε στα κέρδη ούτε στις ζημιές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Γιατί αποχώρησε, οπότε δεν έχει κανένα μερίδιο ούτε στα κέρδη ούτε στις ζημιές. 

Σε ποιο οικονομικό Πανεπιστήμιο το διδάσκουν αυτό ότι όποιος αποχωρεί από μια επένδυση-συνεργασια (πες το όπως θες) χάνει το μερίδιο του;; Δεν ζητάει τα κέρδη από το εμπόρευμα που θα πουλούσαν, ζητάει το μερίδιο που έβαλε.

Επεξ/σία από mihanikos1
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mihanikos1 είπε

Σε ποιο οικονομικό Πανεπιστήμιο το διδάσκουν αυτό ότι όποιος αποχωρεί από μια επένδυση-συνεργασια (πες το όπως θες) χάνει το μερίδιο του;;

Το μερίδιο του σε τι? Αν έρθει ο άλλος και του πει μπήκαμε μέσα, χρωστάμε 5 χιλιάρικα θα τα δώσει ο ts τα μισά? το μερίδιο του δηλαδή στη ζημιά. Ποιά η γνώμη σου?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, DjTony είπε

Δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα από την αρχή. Ήταν όλα πολύ ερασιτεχνικά. Απλά αποχωρώ και υπάρχουν χίλια ευρώ σε πράγματα που θα πουληθούν και τα κέρδη τα ήθελε όλα δικά του και να μου έδινε πίσω το αρχικό μικρό πολύ μικρό κεφάλαιο που βαλαμε. 

σιγά μην είναι εταιρία.. παράνομα θα τα πουλάνε...

Επεξ/σία από GeorgeHellas
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Το μερίδιο του σε τι?

Το μερίδιο του στο κεφάλαιο που έχει επενδυθεί, στην σημερινή αξία της επιχείρησης.

44 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αν έρθει ο άλλος και του πει μπήκαμε μέσα, χρωστάμε 5 χιλιάρικα θα τα δώσει ο ts τα μισά? το μερίδιο του δηλαδή στη ζημιά. Ποιά η γνώμη σου?

Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, αυτό που περιγράφεις είναι πιθανή ζημιά της επιχείρησης στο μέλλον, η οποία ΔΕΝ αφορά τον ts όπως ακριβώς δεν τον αφορούν ούτε τα πιθανά κέρδη της επιχείρησης στο μέλλον μια και μόλις αποχώρησε.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DjTony είπε

Δε χρειάζεται, τα έχω πάρει τα μισά.

Και τοτε τι ψαχνεις;

Για δωσε ενα λινκ της "επιχειρησης" να δω κατι.

2 ώρες πριν, vs_skg είπε

Η εταιρεία τι νομικη υποσταση εχει;

Καμια. Μιλαμε για επενδυση 100 ευρω ο καθενας.
Μαγαζακι του fb ειναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφορά σε κείμενο

Back at the Vamonos office, Mike divides the profit into three piles — $367,000 each. He first takes $40,000 from each pile and gives it to Jesse for the $120,000 he fronted for the new setup. Mike takes money from each pile to pay for distribution drivers and Ira's fumigation crew. But Walt balks when Mike takes additional money from each pile to pay his nine jailed men - what Mike calls "legacy costs." Walt's outraged by Mike's audacity, but he tells Walt that since he killed Gus they're his responsibility. Jesse, uncomfortable with them arguing over money, offers to cover Walt's share. The prideful Walt finally relents, insisting he'll pay his own way, but bitterly complaining at his net reduced profit. After Mike leaves, Walt asks Jesse how he feels about it. Jesse glumly reports that he broke up with Andrea as it was inevitable. Walt cuts him short; he was asking about the money. Jesse reasons that ultimately they're getting a bigger piece of the pie than when they worked with Gus, so they shouldn't complain as ultimately they're still doing better and are their own bosses. Walt disagrees, and as they're about to leave, he brings up Victor - Maybe, he surmises, Gus didn't just kill Victor to send a message.

https://breakingbad.fandom.com/wiki/Hazard_Pay

Επεξ/σία από hln3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, DjTony είπε

Τσακώθηκαμε και αναγκαστικά έφυγα. Τα 500 δεν υπάρχουν ως χρήματα θα βγουν σχετικά σύντομα όμως. Δε πρέπει να τα πάρω; αφού τα έβαλα. Θα τα έπαιρνα. Επειδή έφυγα δηλαδή τα χάνω; που το λέει αυτό;; από την τσέπη μου μπήκαν. Λάθος το βλέπω; 

Αφου δεν είχατε προβλεψει και συμφωνήσει απο πριν τι θα γίνει σε περίπτωση αποχωρησης κάποιου, μπακαλικα θα έπρεπε να παρεις τα μισα πράγματα που φτιαξατε. Σε αυτό εχει μετατραπεί το αρχικο σου κεφάλαιο. Αν του ελεγες αποχωρω και σου πουλάω τα μισά πράγματα για 500 ευρώ, θα ήταν πιο κατανοητο. Γιατι απο αυτο που λες εταιρία δεν καταλαβαίνω τι ειναι τα 1000 ευρώ, κέρδη με όλες τις υποχρεώσεις πληρωμένες; 

10 ώρες πριν, winawer είπε

δεν το θεωρω λαθος. Προσωπικα θα διεκδικουσα τα μισα κερδη απο τα προιοντα των 1000. Ουτε καν τα 500. Για εμενα κακως εφυγες και δεν περιμενες

Όχι, να πάρεις τα μισά πράγματα, αυτο έχουν γίνει τα χρήματα σου, μετα πουλησε τα και βγαλε εσυ το κέρδος. Το να τα πουλήσεις ειναι μέρος της επιχείρησης και το TS αποχώρησε, δεν θα του κανουμε delivery και κέρδη απο δουλειά που δεν εκανε. 

Δεν ξέρουμε αν το TS έφυγε γιατι αυτός ήταν ο προβληματικός. Μπορεί και να αργησε να φύγει... 

8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

αφου τα έχεις πάρει τι ψάχνεις;Θα αλλάξει κάτι αν σου πουμε κακώς τα πήρες;

Ε, να μην έχουμε και το λαϊκό δικαστήριο με το μέρος μας; 

5 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Καμια. Μιλαμε για επενδυση 100 ευρω ο καθενας.

Μαγαζακι του fb ειναι.

Και εγω φαντάζομαι οτι δεν υπάρχει κάποια επιχείρηση αλλα τα 100€ ειναι τυχαίο πόσο. Το γράφει ο TS στο πρώτο ποστ, "τα ποσά είναι τυχαία". 

Επεξ/σία από dbrillis
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ναι μαγαζάκι του FB ήταν. Βασικά όχι FB. Μεταξύ γνωστών κάναμε ότι κάναμε και πήγε πολύ καλά και ξεκινήσαμε να κάνουμε νέα επιχείρηση άνοιγμα βιβλίων για να κόβουμε αποδείξεις και να ανοιχτούμε σε μαγαζιά, να στέλνουμε delivery, να δίνουμε το προϊόν σε ξενοδοχεία κλπ κλπ. Όμως ο συνεργάτης ήθελε να κάνουμε ένα τεράστιο άνοιγμα πέρα από αυτά που πουλάγαμε ήδη και εγώ δεν ήμουν σε θέση τη δεδομένη χρονική στιγμή να διαθέσω αυτό τ ποσό. Οπότε έφυγα. Εντωμεταξύ ούτε ο άλλος μπορεί μόνος να διαθέσει το ποσό που σκεφτόταν ούτε να το τρέξει μόνος του λόγω χρόνου. Ήμασταν δύο και τρέχαμε όλη μέρα. Οπότε το παράτησε και εκείνος. Απλώς σαν πονηροί Έλληνες που είμαστε ήθελε να κρατήσει τα κέρδη 100% ενώ την προηγούμενη είχα βάλει 500 εγώ και τα ήθελε δικά του με το έτσι θέλω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...