Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά συγνώμη γιατί θα τρελαθώ. Φτιάξαμε κάτι πράγματα για να πουλάμε με ένα συνέταιρο και αποχώρησα και υπάρχει πρόβλημα με τη μοιρασιά. Αρχικά βάλαμε 100€. Αγοράσαμε υλικά φτιάξαμε τα πράγματα τα πούλησαμε και βγάλαμε πίσω 1000 ευρώ. Αυτά τα χίλια ευρώ τα επένδυσαμε ΞΑΝΑ και φτιάξαμε για να πουλήσουμε ξανά. Αποχώρησα την επόμενη μέρα που φτιάξαμε τα πάντα με τα χίλια ευρώ για διάφορους λόγους. Δε πρέπει να πάρω πίσω τα 500€ από τα χίλια που επένδυσαμε; τα πήραμε τα βάλαμε στη τσέπη μας και τα βάλαμε ξανά στην εταιρεία. Αυτός στην αρχή έλεγε ότι πρέπει να μου δώσει τα αρχικά 100€ μόνο που βαλαμε. Δηλαδή τα επόμενα 500€ που έβαλα τα τσεπώνει αυτός; είναι δυνατόν; εν τέλη τα βρήκαμε κάπου στη μέση απλά θέλω να δω από περιέργεια πως σκέφτονται και άλλοι ή αν το βλέπω εγώ λάθος. 

Υ.Γ. Τα ποσά είναι τυχαία. 

Επεξ/σία από DjTony
Δημοσ.

Ότι ορίσεις από την αρχή. Όταν ξεκινάς κάποια δουλειά με άλλον κ στη μέση παίζουν χρήματα θα πρέπει να υπάρχει από την αρχή ξεκαθάρισμα τι θα γίνει με τη ζημιά ή το κέρδος. 

Όσο πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα τόσο καλύτερα για όλους. Τώρα δε χρειάζεται να σου αναλύω το αυτονόητο. 

Από κει και πέρα πονηροι είναι πολλοί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε πραγματικές συνθήκες είναι ότι έχει αρχικά συμφωνηθεί σε περίπτωση που κάποιο από τα δύο μέλη φύγει από το επιχειρηματικό πλάνο πριν την αποπεράτωσή του. Από την άλλη ως απλο μαθηματικό πρόβλημα δικαιούσαι τα μισά από τα κέρδη ή κινητό κεφάλαιο που υπάρχει -αν υπάρχει- αυτή τη στιγμή.

Επεξ/σία από Speculoos
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Σε πραγματικές συνθήκες είναι ότι έχει αρχικά συμφωνηθεί σε περίπτωση που κάποιο από τα δύο μέλη φύγει από το επιχειρηματικό πλάνο πριν την αποπεράτωσή του. Από την άλλη ως απλο μαθηματικό πρόβλημα δικαιούσαι τα μισά από τα κέρδη ή κινητό κεφάλαιο που υπάρχει -αν υπάρχει- αυτή τη στιγμή.

18 λεπτά πριν, chaosmaster είπε

Ότι ορίσεις από την αρχή. Όταν ξεκινάς κάποια δουλειά με άλλον κ στη μέση παίζουν χρήματα θα πρέπει να υπάρχει από την αρχή ξεκαθάρισμα τι θα γίνει με τη ζημιά ή το κέρδος. 

Όσο πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα τόσο καλύτερα για όλους. Τώρα δε χρειάζεται να σου αναλύω το αυτονόητο. 

Από κει και πέρα πονηροι είναι πολλοί. 

Δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα από την αρχή. Ήταν όλα πολύ ερασιτεχνικά. Απλά αποχωρώ και υπάρχουν χίλια ευρώ σε πράγματα που θα πουληθούν και τα κέρδη τα ήθελε όλα δικά του και να μου έδινε πίσω το αρχικό μικρό πολύ μικρό κεφάλαιο που βαλαμε. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, DjTony είπε

Δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα από την αρχή. Ήταν όλα πολύ ερασιτεχνικά. Απλά αποχωρώ και υπάρχουν χίλια ευρώ σε πράγματα που θα πουληθούν και τα κέρδη τα ήθελε όλα δικά του και να μου έδινε πίσω το αρχικό μικρό πολύ μικρό κεφάλαιο που βαλαμε. 

Αρα παιρνεις 100 και τέλος και αν στα δώσει και αυτα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, DjTony είπε

Αν τα πράγματα που αγοράστηκαν με τα 100 ευρώ πουληθούν και δεν υπήρχε σκοπός να χρησιμοποιηθεί αυτό το κεφάλαιο για κάποια άλλη επένδυση τότε δικαιούσαι τα μισά από τα λεφτά που θα μαζευτούν.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, DjTony είπε

δωσε του 100€ και παρε τα εσύ.

• Like 7
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αρα παιρνεις 100 και τέλος και αν στα δώσει και αυτα

Το 100 πως προκύπτει σαν αριθμός εφόσον έβαλα 500€ και την επόμενη έφυγα; αυτά τα 500€ δηλαδή γιατί να τα βάλει τσέπη; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εσυ γιατι εφυγες πριν πωληθουν και βαλετε στην τσεπη τα 1000 ή οποιο αλλο ποσο ειναι αυτο ετσι ωστε να ζητησεις τα 500?

Πως εισαι σιγουρος οτι θα πωληθουν αυτα που εχουν επενδυθει τα 1000? Τα 500 δεν υπαρχουν ως χρηματα αλλα ως προιον το οποιο βεβαια θα φερει ενα αντισοιχο κερδος (1000) με το προιον που κοστισε 100. Αρα τα 1000 θα φερουν 10000

Επεξ/σία από winawer
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, winawer είπε

Και εσυ γιατι εφυγες πριν πωληθουν και βαλετε στην τσεπη τα 1000 ή οποιο αλλο ποσο ειναι αυτο ετσι ωστε να ζητησεις τα 500?

Πως εισαι σιγουρος οτι θα πωληθουν αυτα που εχουν επενδυθει τα 1000? Τα 500 δεν υπαρχουν ως χρηματα αλλα ως προιον το οποιο βεβαια θα φερει ενα αντισοιχο κερδος (1000) με το προιον που κοστισε 100. Αρα τα 1000 θα φερουν 10000

Τσακώθηκαμε και αναγκαστικά έφυγα. Τα 500 δεν υπάρχουν ως χρήματα θα βγουν σχετικά σύντομα όμως. Δε πρέπει να τα πάρω; αφού τα έβαλα. Θα τα έπαιρνα. Επειδή έφυγα δηλαδή τα χάνω; που το λέει αυτό;; από την τσέπη μου μπήκαν. Λάθος το βλέπω; 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, DjTony είπε

Τσακώθηκαμε και αναγκαστικά έφυγα. Τα 500 δεν υπάρχουν ως χρήματα θα βγουν σχετικά σύντομα όμως. Δε πρέπει να τα πάρω; αφού τα έβαλα. Θα τα έπαιρνα. Επειδή έφυγα δηλαδή τα χάνω; που το λέει αυτό;; από την τσέπη μου μπήκαν. Λάθος το βλέπω; 

δεν το θεωρω λαθος. Προσωπικα θα διεκδικουσα τα μισα κερδη απο τα προιοντα των 1000. Ουτε καν τα 500. Για εμενα κακως εφυγες και δεν περιμενες

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DjTony είπε

Αυτά τα χίλια ευρώ τα επένδυσαμε ΞΑΝΑ και φτιάξαμε για να πουλήσουμε ξανά.

1 ώρα πριν, DjTony είπε

Αποχώρησα την επόμενη μέρα που φτιάξαμε τα πάντα με τα χίλια ευρώ για διάφορους λόγους.

1 ώρα πριν, DjTony είπε

Δε πρέπει να πάρω πίσω τα 500€ από τα χίλια που επένδυσαμε; τα πήραμε τα βάλαμε στη τσέπη μας και τα βάλαμε ξανά στην εταιρεία.

Όχι. Και το αρχικό κεφάλαιο που σου δίνει να είσαι ευχαριστημένος. 

28 λεπτά πριν, DjTony είπε

Αν όμως η επιχείρηση δεν τα βγάλει και για διάφορους λόγους μπει μέσα θα πληρώσεις εσύ απ' την τσέπη σου τη χασούρα?

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Όχι. Και το αρχικό κεφάλαιο που σου δίνει να είσαι ευχαριστημένος. 

Αν όμως η επιχείρηση δεν τα βγάλει και για διάφορους λόγους μπει μέσα θα πληρώσεις εσύ απ' την τσέπη σου τη χασούρα?

Τα πράγματα έχουν ήδη πουληθεί, ήταν κλεισμένα ότι φτιάχτηκε για παραγγελίες. Δηλαδή έβαλα 500€ και επειδή τα σπάσαμε έχει το δικαίωμα να τα κρατήσει τα κέρδη από τα δικά μου επενδυμένα λεφτά ε; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...