Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

βρηκα εναν ηλεκτρολογο στην περιοχη μου με καλες αξιολογησεις τελικα γιατι τον αλλον δεν τον πολυ εμπιστευομαι, και για ελεγχο πινακα και μετρηση γειωσεων μου πε 35 απο βδομαδα μου πε θα ερθει οποτε οτι προκυψει απο τον ελεγχο θα ενημερωσω

30 λεπτά πριν, Haldol είπε

Όχι, ο γενικός είναι άλλο πράγμα. Τυπικά, η "σειρά" στον πίνακα, είναι γενικός διακόπτης - γενική ασφάλεια - ρελέ διαρροής.

Επίσης, το ρελέ διαρροής έχει κουμπάκι "test" πάνω του (τα άλλα δύο στοιχεία έχουν μόνο το "μοχλό" που ανεβοκατεβαίνει).

IMG_20220602_193218.jpg

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Sotorious είπε

βρηκα εναν ηλεκτρολογο στην περιοχη μου με καλες αξιολογησεις τελικα γιατι τον αλλον δεν τον πολυ εμπιστευομαι, και για ελεγχο πινακα και μετρηση γειωσεων μου πε 35 απο βδομαδα μου πε θα ερθει οποτε οτι προκυψει απο τον ελεγχο θα ενημερωσω

IMG_20220602_193218.jpg

αφου εκλεισες ραντεβου κοιτα να σου βαλει ενα ρελε αν και ειναι λιγο στριμωγμενα και ισως να μην χωραει ...το πολυ πολυ να αλλαξεις το πινακα

οτι κανεις καντο σωστα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο....πιστευω και ο ηλεκτρολογος αυτο θα σου προτεινει....σκεψου οτι ισως χρειαστει ριζικη ανακαινηση.....ακου προσεκτικα τι θα σου πει και τα ξαναλεμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικά θα καλέσεις ηλεκτρολόγο ή θα γίνεις ηλεκτρολόγος με το θρεντ στο ινσομνια;

(αναμένουμε από εβδομάδα. μέχρι τότε μη κάνεις άλλα πειράματα μόνος σου)

Επεξ/σία από greekfragma
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλεσα ναι ενοειτε μονος μου τι να κανω ειμαι παντελως ασχετος ,σιγουρα πειραματα με ρευματα δεν κανω το φοβαμαι τοσο πολυ το ρευμα που ακομα και για σσυνδεση φωτιστικου φωναζω ηλεκτρολογο το ρευμα με παει τρεις και μια

19 λεπτά πριν, greekfragma είπε

τελικά θα καλέσεις ηλεκτρολόγο ή θα γίνεις ηλεκτρολόγος με το θρεντ στο ινσομνια;

καλεσα

20 λεπτά πριν, kostasbm είπε

αφου εκλεισες ραντεβου κοιτα να σου βαλει ενα ρελε αν και ειναι λιγο στριμωγμενα και ισως να μην χωραει ...το πολυ πολυ να αλλαξεις το πινακα

οτι κανεις καντο σωστα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο....πιστευω και ο ηλεκτρολογος αυτο θα σου προτεινει....σκεψου οτι ισως χρειαστει ριζικη ανακαινηση.....ακου προσεκτικα τι θα σου πει και τα ξαναλεμε

ναι το καταλαβαινω οτι οτι πρεπει να κανεις πρεπει να το κανεις σωστα, αλλα οτι γινει εκτος των ελεγχων πρεπει να γινει πολυ στοχευμενα ,γιατι για ριζικη ανακαινηση αλλον πινακα τιμες πανω κατω  200 ευρω το ρελε που λες δεν θα χει κανα 30αρι?  για ανεργο που αναμενει αποφαση δικαστηροιου για το σπιτι (νομος κατσελη) ειναι εντελως ανεφικτο

οταν εχω τα λεφτα γενικως δεν τσιγκουνευομαι να κανω αυτο που πρεπει 

Επεξ/σία από Sotorious
Δημοσ.

Όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα κοιτάμε πρώτα το πιο απλό. 

Αν δεν ανάβει ο υπολογιστής δεν πάμε ν' αλλάξουμε τροφοδοτικό ας πούμε. Κοιτάμε πρώτα αν είναι στην πρίζα.

Αν δεν ξεκινάει τ' αμάξι δεν πάμε ν' αλλάξουμε όλη τη μηχανή. Κοιτάμε πρώτα αν έχουμε βενζίνη.

Έπεσε μια φορά η ασφάλεια και πάτε να τον βάλετε τον άνθρωπο ν' αλλάξει όλο τον πίνακα. 😅

• Like 5
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Έπεσε μια φορά η ασφάλεια και πάτε να τον βάλετε τον άνθρωπο ν' αλλάξει όλο τον πίνακα. 😅

Εγώ νομίζω υπάρχει και μια συναδελφική αλληλεγγύη να φάει ψωμάκι κάποιος ηλεκτρολόγος ας πούμε :P και να εντυπωθεί ότι πάντα να παίρνεις τηλέφωνο τον ηλεκτρολόγο ακόμη και για κάτι τέτοιο (μπορεί να τους πάρουν και τους ίδιους κάπως έτσι) 

Δεν διαφωνώ εντελώς βέβαια δεν λέω άνθρωποι χωρίς γνώσεις να ασχολούνται με τον πίνακα προς θεού αλλά όπως είπες πρώτα κοιτάμε τα απλά. 

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδη για ΑΛΛΗ μια φορα μου εκατσε επαγγελματιας οπου ο λογος του ειναι εγγύησή , τελικα η εβδομαδα που περασε αλλαξε για αυτη την εβδομαδα,

μια ερωτηση ας απαντησει καποιος που ειναι σχετικος με το θεμα ,επειδη η ασφαλεια δεν εχει ξαναπεσει απο τοτε ο ελεγχος ειναι καλο να τον κανω η θα πανε στραφι τα λεφτα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η ασφαλεια μπορει να επεσε για πολους λογους.η εχει φθαρει λογο χρονου και εχει μιωθει η ανοχη της,η το pc σου στο ανοιγμα του τραβαει παραπανω ρευμα για λιγο.σιγουρα δεν εχεις μονο το pc σε αυτη την πριζα αλλα και αλλα πραγματα πανω που ειναι η ασφαλεια.η δοκιμαζεις σε αλλη πριζα να δεις πως θα παει με λιγοτερα φορτια η βγαζεις φωρτια απο την γραμμη που ειναι στην ασφαλεια.

αλλη επιλογη ειναι να αλλαξεις την ασφαλεια με μεγαλυτερη ανοχη αλλα οχι τα αμπερ της.

οπως βλεπω ειναι 3000kA θα πρεπει να βαλεις 6κΑ στα αμπερ τα ιδια που εχει η ασφαλεια σου οστε να εχει καλυτερη ανοχη,και θα πρεπει να μετριθουν τα αμπερ που τραβαει η γραμμη σε φουλ καταναλωση.

σε καμια περιπτωση δεν φταιει το ρελε διαροης οταν πεφτει μια ασφαλεια.η ασφαλεια υπαρχη για να ασφαλιζει το καλωδιο που παει στις πριζες και μονο ,ενω το ρελε διαροης ασφαλιζει τον ανθρωπο απο πιθανει διαροη ρευματος απο συσκευες.

Επεξ/σία από nikos1982
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Sotorious είπε

Επειδη για ΑΛΛΗ μια φορα μου εκατσε επαγγελματιας οπου ο λογος του ειναι εγγύησή , τελικα η εβδομαδα που περασε αλλαξε για αυτη την εβδομαδα,

μια ερωτηση ας απαντησει καποιος που ειναι σχετικος με το θεμα ,επειδη η ασφαλεια δεν εχει ξαναπεσει απο τοτε ο ελεγχος ειναι καλο να τον κανω η θα πανε στραφι τα λεφτα?

Δωσε τα λεφτα να πας ενα μπανιο την Κυριακη και ασε τους ηλεκτρολογους.

ΥΓ Μην πολυρωτας εδω,βλεπω να πετας και τον πίνακα και τον υπολογιστη σε λιγο :)

Επισκέπτης
Δημοσ.
21 ώρες πριν, nikos1982 είπε

η ασφαλεια μπορει να επεσε για πολους λογους.η εχει φθαρει λογο χρονου και εχει μιωθει η ανοχη της,η το pc σου στο ανοιγμα του τραβαει παραπανω ρευμα για λιγο.σιγουρα δεν εχεις μονο το pc σε αυτη την πριζα αλλα και αλλα πραγματα πανω που ειναι η ασφαλεια.η δοκιμαζεις σε αλλη πριζα να δεις πως θα παει με λιγοτερα φορτια η βγαζεις φωρτια απο την γραμμη που ειναι στην ασφαλεια.

αλλη επιλογη ειναι να αλλαξεις την ασφαλεια με μεγαλυτερη ανοχη αλλα οχι τα αμπερ της.

οπως βλεπω ειναι 3000kA θα πρεπει να βαλεις 6κΑ στα αμπερ τα ιδια που εχει η ασφαλεια σου οστε να εχει καλυτερη ανοχη,και θα πρεπει να μετριθουν τα αμπερ που τραβαει η γραμμη σε φουλ καταναλωση.

σε καμια περιπτωση δεν φταιει το ρελε διαροης οταν πεφτει μια ασφαλεια.η ασφαλεια υπαρχη για να ασφαλιζει το καλωδιο που παει στις πριζες και μονο ,ενω το ρελε διαροης ασφαλιζει τον ανθρωπο απο πιθανει διαροη ρευματος απο συσκευες.

οχι ,σιγουρα η ασφαλεια σηκωνει μονο το pc και τα καλοκαιρια που βαζω σε μια δευτερη πριζα  εναν επιτραπεζιο  ανεμιστηρα thats all , απλα μου κανει εντυπωση που δεν εχει ξαναπεσει, εκτος αν η ασφαλεια τεινει προς το τελος της και το πρωτο πεσιμο ηταν ενα σημαδι και ισως αν το αφησω αργοτερα τα πεσιματα να γινουν ποιο συχνα ,anyway θα τον κανω τον ελεγχο για σιγουρια

20 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Καθε φορα που ανοιγοκλεινεις τον υπολογιστή ανοιγοκλεινεις και το κουμπι του τροφοδοτικου?

οχι , αν και το ειχα κανει προσφατα 2 με 3 φορες αυτο,  θα δουμε στον ελεγχο τι και αν φταιει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...