Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα η αλλαγή στο χρώμα της διπλανής μου κάνει εντύπωση(μιας και όλες οι άλλες δεν έχουν το ίδιο κιτρινισμένο χρώμα)  και "άρπαξε" λίγο και η επίμαχη ασφάλεια που ειναι δίπλα της. 

Βλέπω "ΑΠΟ" οπότε υποθέτω πάει στην αποθήκη,  μήπως έχεις κάνα mining rig στην αποθήκη που ζορίζει αρκετά την ασφάλεια ζεσταίνεται και ζεσταίνει και την δίπλα; :P  

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Εμένα η αλλαγή στο χρώμα της διπλανής μου κάνει εντύπωση(μιας και όλες οι άλλες δεν έχουν το ίδιο κιτρινισμένο χρώμα)  και "άρπαξε" λίγο και η επίμαχη ασφάλεια που ειναι δίπλα της. 

Βλέπω "ΑΠΟ" οπότε υποθέτω πάει στην αποθήκη,  μήπως έχεις κάνα mining rig στην αποθήκη που ζορίζει αρκετά την ασφάλεια ζεσταίνεται και ζεσταίνει και την δίπλα; :P  

η ασφαλεια που λει απο ειναι αποροφητηρας ,καποια στιγμη ειχα καψει τον αποροφητηρα και αλλαξα πλακετα , οντως φενεται ποιο κιτρινη, αλλα δεν ξερω αν εχει σχεση με την διπλανη ασφαλεια που επεσε χτες

5 λεπτά πριν, Sotorious είπε

η ασφαλεια που λει απο ειναι αποροφητηρας ,καποια στιγμη ειχα καψει τον αποροφητηρα και αλλαξα πλακετα , οντως φενεται ποιο κιτρινη, αλλα δεν ξερω αν εχει σχεση με την διπλανη ασφαλεια που επεσε χτες

αμα ειχα Mining rig δεν θα ειχα καρτα 2 gb :D :D:D 

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Haldol είπε

Οι ασφάλειες (αλλιώς, μικροαυτόματοι) πέφτουν σε υπερένταση. Με άλλα λόγια, κάτι τράβηξε στη γραμμή ΠΟΛΥ παραπάνω ρεύμα από όσο επιτρέπει η ασφάλεια. Δες αν έχεις ασφάλεια 10Α (συνηθισμένη σε γραμμές για φώτα ή "μη-ενισχυμένες" πρίζες) ή 16Α και υπολόγισε [χοντρικά] πόσα ampere(s) τραβάει η γραμμή αυτή. Αν π.χ. έχεις 10Α και βάλεις δύο θερμάστρες (ντάξει, τώρα το καλοκαίρι απίθανο, αλλά κάνα aircondition;) πολύ πιθανό να πέσει η ασφάλεια. Εάν δεν έγινε υπέρβαση στο νούμερο αυτό, είναι επίσης πολύ πιθανό να υπήρξε βραχυκύκλωμα (που και αυτό υπερένταση είναι, και μάλιστα πιο "ακραία").

οπως λες κατι τραβηξε παραπανω ρευμα απο οσο επιτρεπει η ασφαλεια  ,η λογικη δεν λει οτι αυτο συνεβει απο to pc? και αν εφοσον συνεβει λογο τροφοδοτικου ας υποθεσουμε το πολυμπριζο ασφαλειας δεν προστατευει απο αυτο?

3 ώρες πριν, Haldol είπε

Η ασφάλεια είναι 10Α οπότε σηκώνει έως ~2300W (ωμικά). Υπόψιν όμως ότι η γραμμή μπορεί να έχει και άλλα φορτία (π.χ. άλλη/ες πρίζα/ες). Εσύ μπορεί να βλέπεις 1 πρίζα, αλλά το καλώδιο μπορεί να 'χει άλλες... 5 πάνω του (ακόμα και σ' άλλο δωμάτιο). Ρίξε την ασφάλεια και ψάξε τι άλλο δεν έχει ρεύμα ώστε να τα υπολογίσεις σωστά. 

οκ αν εχει ακομα 5 πριζες πανω της  ,εφοσον αυτες  οι 5 πριζες δεν εχουν καμια ηλεκτρικη η ηλεκτρονικη συσκευη συνδεδεμενες  πανω τους ,αρα? πως δημιουργουν προβλημα?

Δημοσ.
3 minutes ago, Sotorious said:

οπως λες κατι τραβηξε παραπανω ρευμα απο οσο επιτρεπει η ασφαλεια  ,η λογικη δεν λει οτι αυτο συνεβει απο to pc? και αν εφοσον συνεβει λογο τροφοδοτικου ας υποθεσουμε το πολυμπριζο ασφαλειας δεν προστατευει απο αυτο?

ναι ειδικά το πολύμπριζο crystal της προσφοράς των 5ευρώ. 🤧

Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, greekfragma είπε

ναι ειδικά το πολύμπριζο crystal της προσφοράς των 5ευρώ. 🤧

μην μου το θυμιζεις :) ηταν σε προσφορα μαζι με ενα 3 θεσεων  στο οποιο τα συρματακια στην κεντρικη θεση ηταν με τετοιο τροπο οπου δεν μπορουσες να χρησιμοποιησεις τις αλλες δυο θεσεις  δεν ξερω αν το με την εξηγηση μου το καταλαβαινεις το χαν βαλει πακετο με το πολυμπριζο των 5 θεσεω επειδη ηταν προβληματικο θα μπορουσα να το παω πισω αλλα δεν το πηγα ,δεν πηγενε το μυαλο μου ,ενταξει βιαστηκα επρεπε να παρω κατι καλυτερο κατευθειαν ,τις κανω αυτες τις βλακειες παω για το φτηνο και τα πληρωνω διπλα μετα

20 λεπτά πριν, Sotorious είπε

οκ αν εχει ακομα 5 πριζες πανω της  ,εφοσον αυτες  οι 5 πριζες δεν εχουν καμια ηλεκτρικη η ηλεκτρονικη συσκευη συνδεδεμενες  πανω τους ,αρα? πως δημιουργουν προβλημα?

by the way το τσεκα εκλεισα την ασφαλεια και τσεκαρα ποιες πριζες δεν εχουν ρευμα,  συνολικα  ειναι 4 πριζες εκ των οποιων στην μια ειναι το pc και στις αλλες δεν εχω καμια συκευη πανω συνδεδεμενη  αυτο δεν λει κατι?

Δημοσ.

Παντως και εμενα πιο παλια ειχε τυχει να ξανα συνδεσω το πολυμπριζο και απλα επεσε η ασφαλεια. Προφανως ολα κλειστα. Μετα σηκωσα την ασφαλεια και ολα οκ. Εχει κανα χρονο+

Δημοσ.

Αυτές οι ασφάλειες του πίνακα δεν είναι ακριβές σαν υλικό. Μετά από αρκετά χρόνια (και ταλαιπωρία) έχουν μερικές φορές την τάση είτε να πέφτουν χωρίς ιδιαίτερο φορτίο (κάτω από το αναγραφόμενο) είτε να μην πέφτουν όταν πρέπει (ή ακόμα και να "κολλάνε" και να μην κατεβαίνουν ούτε με το χέρι). Ένας έλεγχος από ηλεκτρολόγο, έστω προληπτικά είναι μια σωστή κίνηση. Η ασφάλεια που "κιτρίνισε" είναι ένας λόγος παραπάνω για έλεγχο από ηλεκτρολόγο.

Μια επίσης καλή κίνηση είναι να ξεφορτωθείς το "ύποπτο" πολύμπριζο και να το αντικαταστήσεις με κάτι σίγουρο. Προσωπικά προτιμώ κάτι τέτοιο της APC και βάζω ότι πολύμπριζο με βολεύει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Sotorious είπε

η ασφαλεια που επεσε απασχολει μια πριζα οπου εχω το pc οπου υπαρχει και το πολυμπριζο το οποιο ειναι crystal το οποιο δεν το εχω σε εχω σε εκτιμηση αλλα απο την αλλη ειναι ενος χρονου ,επισης απασχολει το ενα φωτιστικο το οποιο ηταν κλειστο οταν επεσε η ασφαλεια

Πριν φωνάξεις ηλεκτρολόγο κάνε μερικές δοκιμές. Βγάλτα όλα απ' την πρίζα και δοκίμαζε τα ξεχωριστά. Επίσης δοκίμασε τα και σε άλλη πρίζα. Λογικά το πολύπριζο θα φταίει. Σε περίπτωση που με τις δοκιμές δεν βγάλεις άκρη (ή καταλάβεις ότι φταίει κάτι που θέλει ειδικό π.χ. η ασφάλεια), τότε φώναξε ηλεκτρολόγο.

Επεξ/σία από Stam123
Επισκέπτης
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Stam123 είπε

Πριν φωνάξεις ηλεκτρολόγο κάνε μερικές δοκιμές. Βγάλτα όλα απ' την πρίζα και δοκίμαζε τα ξεχωριστά. Επίσης δοκίμασε τα και σε άλλη πρίζα. Λογικά το πολύπριζο θα φταίει. Σε περίπτωση που με τις δοκιμές δεν βγάλεις άκρη (ή καταλάβεις ότι φταίει κάτι που θέλει ειδικό π.χ. η ασφάλεια), τότε φώναξε ηλεκτρολόγο.

με τις δοκιμες δεν θα βγαλω ακρη απο ποια αποψη, εχτες σχεδον ολη μερα με ανοιχτο το pc δεν επεσε η ασφαλεια  ενταξει λογικα κατι προκαλεσε να πεσει η ασφαλεια αλλα δεν πεφτε ανα καποια τακτικα διαστηματα ξερεις για να μου το δειξουν οι δοκιμες αυτες, φενετε δυστηχως οτι τον ελεγχο απο ηλεκτρολογο και ενα ποιο αξιοπιστο πολυπριζο δεν τα γλυτωνω ,την τυχη μου μεσα

1 ώρα πριν, TopCLR είπε

Αυτές οι ασφάλειες του πίνακα δεν είναι ακριβές σαν υλικό. Μετά από αρκετά χρόνια (και ταλαιπωρία) έχουν μερικές φορές την τάση είτε να πέφτουν χωρίς ιδιαίτερο φορτίο (κάτω από το αναγραφόμενο) είτε να μην πέφτουν όταν πρέπει (ή ακόμα και να "κολλάνε" και να μην κατεβαίνουν ούτε με το χέρι). Ένας έλεγχος από ηλεκτρολόγο, έστω προληπτικά είναι μια σωστή κίνηση. Η ασφάλεια που "κιτρίνισε" είναι ένας λόγος παραπάνω για έλεγχο από ηλεκτρολόγο.

Μια επίσης καλή κίνηση είναι να ξεφορτωθείς το "ύποπτο" πολύμπριζο και να το αντικαταστήσεις με κάτι σίγουρο. Προσωπικά προτιμώ κάτι τέτοιο της APC και βάζω ότι πολύμπριζο με βολεύει.

απο πολυμπριζο ναι φενετε το apc kalo exei pollew καλεσ αξιολογησεις αυτο θα παρω λογικα  APC Πολύπριζο Ασφαλείας 5 Θέσεων με Διακόπτη και Καλώδιο 1.83m Λευκό PM5-GR | Skroutz.gr

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως καταλήξατε ότι φταίει το πολύμπριζο, εμένα τα ποιο πιθανά είναι αφενός η ασφάλεια παραδίδει πνεύμα, αφετέρου το τροφοδοτικό του υπολογιστή με πιθανότερο το δεύτερο.. 

Φωτισμό κοίταξες? 10άρα ασφάλεια, για να την έχουν βάλει σε τόσες πρίζες, λογικά έχει και κυκλώματα φωτισμού πάνω. Δες και τα φώτα σου.

Γενικά οι ηλεκτρολόγοι ειδικά απο εκείνες τις εποχές εκάναν εγκλήματα... Οχι οτι έφταιγαν αυτοί, μάλλον οι εργολάβοι πίεζαν για το μικρότερο δυνατό κόστος... ενίοτε δεν ήταν καν ηλεκτρολόγοι αυτοί που ..καλωδίωναν το σπίτι...

Δημοσ.

Φώναξε ηλεκτρολόγο καλύτερα να κάνει κάποιο ελέγχω στο πίνακα να τον ανοίξει να δει σε τι κατάσταση είναι τα καλώδια αν έχουν φθορές... 

Μεγάλο φορτίο δεν είχες όταν έπεσε από ότι κατάλαβα άρα η κάποιο βραχυκύκλωμα έγινε από το ποληπριζο π.χ Που δεν είναι κάποιο αξιόλογο η ή ασφαλείας χάλασε με το καιρό και θέλει άλλαγμα. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε

Φώναξε ηλεκτρολόγο καλύτερα να κάνει κάποιο ελέγχω στο πίνακα να τον ανοίξει να δει σε τι κατάσταση είναι τα καλώδια αν έχουν φθορές... 

Μεγάλο φορτίο δεν είχες όταν έπεσε από ότι κατάλαβα άρα η κάποιο βραχυκύκλωμα έγινε από το ποληπριζο π.χ Που δεν είναι κάποιο αξιόλογο η ή ασφαλείας χάλασε με το καιρό και θέλει άλλαγμα. 

κατι απο τα 2 θελω να πιστευω και εγω οτι φταινε

Μόλις τώρα, Sotorious είπε

κατι απο τα 2 θελω να πιστευω και εγω οτι φταινε ,θα φερω ηλεκτρολογο

1 ώρα πριν, nkarama είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω πως καταλήξατε ότι φταίει το πολύμπριζο, εμένα τα ποιο πιθανά είναι αφενός η ασφάλεια παραδίδει πνεύμα, αφετέρου το τροφοδοτικό του υπολογιστή με πιθανότερο το δεύτερο.. 

Φωτισμό κοίταξες? 10άρα ασφάλεια, για να την έχουν βάλει σε τόσες πρίζες, λογικά έχει και κυκλώματα φωτισμού πάνω. Δες και τα φώτα σου.

Γενικά οι ηλεκτρολόγοι ειδικά απο εκείνες τις εποχές εκάναν εγκλήματα... Οχι οτι έφταιγαν αυτοί, μάλλον οι εργολάβοι πίεζαν για το μικρότερο δυνατό κόστος... ενίοτε δεν ήταν καν ηλεκτρολόγοι αυτοί που ..καλωδίωναν το σπίτι...

η ασφαλεια απασχολει 4 πριζες και ενα φωτιστικο, τι ενοεις να δω τα φωτα μου ,τι φωτιστικο ηταν κλειστο οταν επεσε η ασφαλεια ,δεν ξερω αν εχει σημασια απλα το λεω

τωρα που μιλησα με εναν ηλεκτρολογο που εχει ερθει μερικες φορες  σπιτι , μου ειπε να το αφησω να το ξανακανει αλλη μια φορα ωστε να ερθει για ελεγχο γιατι μπορει να ηταν random το πεσιμο και οτι αμα ηταν βραχυκυκλωμα απο το τροφοδοτικο ,οτ θα σταματουσε να λειτουργει

Δημοσ.

ελα σου ειπαν ποιο πανω να κανεις ενα τεστ

μολις κλεισεις τη συγκεκριμενη κοιτα τι αλλο δε δουλευει  ...εννοειται εκει που ειναι συνδεμενα πραγματα... μηπως και παρεις καποια ενδειξη τι φταιει

και ενα τελευταιο....εχει ηλεκτρολογος βαλει καποιο χαρτακι ελεγχου στο πινακα????  αν οχι οταν φωναξεις καποιον πες να κανει ενα τεστ με τα οργανα του....

εχει ρελε ο πινακας σου ????

Επισκέπτης
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kostasbm είπε

ελα σου ειπαν ποιο πανω να κανεις ενα τεστ

μολις κλεισεις τη συγκεκριμενη κοιτα τι αλλο δε δουλευει  ...εννοειται εκει που ειναι συνδεμενα πραγματα... μηπως και παρεις καποια ενδειξη τι φταιει

και ενα τελευταιο....εχει ηλεκτρολογος βαλει καποιο χαρτακι ελεγχου στο πινακα????  αν οχι οταν φωναξεις καποιον πες να κανει ενα τεστ με τα οργανα του....

εχει ρελε ο πινακας σου ????

ποιο ειναι το ρελε τωρα, ο γενικος η βλακεις λεω? :)  καποιο χαρτακι δεν βλεπω

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Sotorious είπε

ποιο ειναι το ρελε τωρα, ο γενικος η βλακεις λεω? :)  καποιο χαρτακι δεν βλεπω

Όχι, ο γενικός είναι άλλο πράγμα. Τυπικά, η "σειρά" στον πίνακα, είναι γενικός διακόπτης - γενική ασφάλεια - ρελέ διαρροής.

Επίσης, το ρελέ διαρροής έχει κουμπάκι "test" πάνω του (τα άλλα δύο στοιχεία έχουν μόνο το "μοχλό" που ανεβοκατεβαίνει).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...