Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Garmin δεν έχει ανανεώσει τα έξυπνα ρολόγια της μεσαίας σειράς Forerunner 200 από το 2019, αλλά είναι έτοιμη να καλύψει το κενό με μια σημαντική αναβάθμιση, προσθέτοντας άλλη μια επιλογή για απαιτητικούς αθλητές. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα το Forerunner 255, τη «συνέχεια» του 245 που προσθέτει πλήρη υποστήριξη για τρίαθλο, καθώς και καλύτερο GPS πολλαπλών ζωνών. Άλλα νέα χαρακτηριστικά που βλέπουμε είναι η υποστήριξη Garmin Pay αλλά και εργαλείων προετοιμασίας αγώνα που περιλαμβάνουν ένα widget πολλαπλών λειτουργιών και μια "πρωινή αναφορά" με δεδομένα ύπνου και προτάσεις για την προπόνησή σας. Μπορείτε επίσης να περιμένετε πλήρη παρακολούθηση των καρδιακών σας παλμών και άλλα στατιστικά στοιχεία από τα HRM-Pro ή Running Dynamics Pod της Garmin.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα για την κατηγορία. Σε πλήρη λειτουργία smartwatch, η αυτονομία φτάνει τις 14 ημέρες χρήσης ενώ με πλήρως ενεργοποιημένο το GPS αναμενόμενα πέφτει δραματικά στις 30 ώρες. Η σειρά Forerunner 255 είναι διαθέσιμη άμεσα, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 350 δολάρια για το Forerunner 255S των 41 χιλιοστών ενώ την ίδια τιμή διαθέτει και το μεγαλύτερο μοντέλο των 46 χιλιοστών. Πιο ακριβά είναι τα μοντέλα που υποστηρίζουν αναπαραγωγή μουσικής από αντίστοιχες υπηρεσίες όπως Amazon Music, Deezer και Spotify, με κόστος 400 δολαρίων για το 255S Music και το 255 Music. 

solar.jpeg.4371bd4dea5d93d03eef4a4388d70f1c.jpeg

Για πιο απαιτητικές καταστάσεις η Garmin λανσάρει επίσης το Forerunner 955 Solar. Το ηλιακό πάνελ που βρίσκεται μέσα στο γυαλί χαρίζει έως και 20 ημέρες χρήσης και 49 ώρες με ενεργό GPS - χρήσιμο για δρομείς μεγάλων αποστάσεων ή για οποιονδήποτε που δεν θέλει τη συνεχή φόρτιση. Το ρολόι διαθέτει ακόμα μια οθόνη αφής για ευκολότερη πλοήγηση όταν δεν αρκούν τα πέντε κουμπιά που είναι υπεύθυνα για το χειρισμό. Περιλαμβάνεται ακόμα multi-band GPS, το ίδιο που διαθέτει και το Forerunner 255, υποστήριξη αναπαραγωγής μουσικής και Garmin Pay ενώ μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς τους καρδιακούς σας παλμούς. Το 955 Solar είναι άμεσα διαθέσιμο με κόστος 600 δολαρίων, ενώ ένα πιο «βασικό» σε χαρακτηριστικά Forerunner 955 διατίθεται με 100 δολάρια λιγότερα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Ο DC rainmaker (και όχι μόνο) για το 255 είπε τα καλύτερα. Ανέβηκε η τιμή του σε σχέση με τον προκάτοχό του (245) αλλά μπήκαν πάρα πολλές λειτουργίες από ακριβότερες σειρές. Ποτέ μου δεν είχα Garmin (ήμουν φαν της Suunto) αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή. 

Δυστυχώς η απλή φθηνότερη έκδοση χωρίς μουσική που με ενδιαφέρει βγαίνει σε γκρι χρώμα και όχι μαύρο (τα ίδια και στο 245).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ ξεκίνησα από Suunto πριν αρκετά χρόνια, κάποια στιγμή γύρισα σε Garmin και τώρα δύσκολο να αλλάξω. Το 955 στην πραγματικότητα είναι φθηνότερο από το 945 όταν αυτό πρωτοβγήκε και το 255 μοιάζει ακριβότερο από το 245, αλλά έχει τόσο πολλές προσθήκες που, ουσιαστικά, επισκιάζει το απλό 955 και καθιστά το τελευταίο  χρήσιμο μόνο σε κάποιον που-για κάποιον ακατανόητο σε εμένα λόγο-θέλει touchscreen σε αθλητικό ρολόι. Για εμένα ή παίρνεις το 255 ή το 955 solar.

Εγώ θα τα χαρακτήριζα "sports watches",  όχι "έξυπνα ρολόγια" ή smartwatches.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 8
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Και εγώ ξεκίνησα από Suunto πριν αρκετά χρόνια, κάποια στιγμή γύρισα σε Garmin και τώρα δύσκολο να αλλάξω. Το 955 στην πραγματικότητα είναι φθηνότερο από το 945 όταν αυτό πρωτοβγήκε και το 255 μοιάζει ακριβότερο από το 245, αλλά έχει τόσο πολλές προσθήκες που, ουσιαστικά, επισκιάζει το απλό 955 και καθιστά το τελευταίο  χρήσιμο μόνο σε κάποιον που-για κάποιον ακατανόητο σε εμένα λόγο-θέλει touchscreen σε αθλητικό ρολόι. Για εμένα ή παίρνεις το 255 ή το 955 solar.

Εγώ θα τα χαρακτήριζα "sports watches",  όχι "έξυπνα ρολόγια" ή smartwatches.

Συμφωνώ. Sportwatches είναι, κι όχι smartwatches.
Το 955 έχει και χάρτες. Είναι βασική διαφορά για όσους τους χρειάζονται / θέλουν.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, stark είπε

Συμφωνώ. Sportwatches είναι, κι όχι smartwatches.
Το 955 έχει και χάρτες. Είναι βασική διαφορά για όσους τους χρειάζονται / θέλουν.

Μακάρι να έβγαινε ένα 955 solar χωρίς χάρτες, μουσική, Garmin Pay και να κόστιζε €100 λιγότερα!

Δημοσ.

255 vs Coros Pace 2; Μου αρέσει το NFC στο 255, ιδιαίτερα βολικό για εμένα, δεν κουβαλαω κινητό-πορτοφολι στο τρέξιμο και μου έχει λείψει δυνατότητα πληρωμής 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε

255 vs Coros Pace 2; Μου αρέσει το NFC στο 255, ιδιαίτερα βολικό για εμένα, δεν κουβαλαω κινητό-πορτοφολι στο τρέξιμο και μου έχει λείψει δυνατότητα πληρωμής 

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην web εφαρμογή μεταξύ των δύο. Η Garmin είναι αξεπέραστη σε αυτό. 

Αν το δουλεύεις από το κινητό και δεν είσαι στους φανατικούς, που περνάμε και κοιτάμε κάθε προπόνηση πάρε το φθηνότερο. 
Βγαίνουν περίπου με ένα 100αρι διαφορά. Αλλά για να είμαστε σωστοί δεν είναι ισάξια ρολόγια. 
Το 255 είναι ο πρώτο διάδοχος του 735XT. Κάθε ρολόι της garmin εδώ και χρόνια παίρνει επιπλέον πράγματα και καταλήγει να αλλάξει την κατηγορία τιμής. 

Συνήθως αξίζει να περιμένεις να βγει στο amazon μία δυνατή προσφορά για να χτυπήσεις τα garmin. βλέπε 186€ το 245 κλπ. 

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην web εφαρμογή μεταξύ των δύο. Η Garmin είναι αξεπέραστη σε αυτό. 

Αν το δουλεύεις από το κινητό και δεν είσαι στους φανατικούς, που περνάμε και κοιτάμε κάθε προπόνηση πάρε το φθηνότερο. 
Βγαίνουν περίπου με ένα 100αρι διαφορά. Αλλά για να είμαστε σωστοί δεν είναι ισάξια ρολόγια. 
Το 255 είναι ο πρώτο διάδοχος του 735XT. Κάθε ρολόι της garmin εδώ και χρόνια παίρνει επιπλέον πράγματα και καταλήγει να αλλάξει την κατηγορία τιμής. 

Συνήθως αξίζει να περιμένεις να βγει στο amazon μία δυνατή προσφορά για να χτυπήσεις τα garmin. βλέπε 186€ το 245 κλπ. 

Η Coros έχει πολύ καλύτερη web εφαρμογή.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Ναι μεν η Garmin κορυφή αλλά η οθόνη και η αυτονομία του Coros πολύ δυνατά. Στα συν για το 255 το web προφανώς αλλά και το pay. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Τώρα τελευταία το Garmin Connect (Web, το app απλά συγχρονίζει με το web app) κάνει πολλά νερά. Πρόσφατα δεν έδειχνε τίποτα, υπάρχουν προβλήματα με τα segments που είτε δεν προβάλλονται κατά την δραστηριότητα, ή αργότερα η δραστηριότητα δεν κάνει match με κανένα segment αν και η απόκλιση του segment από το patch είναι ένα δυο μέτρα.

Κι εγώ από το Suunto πήγα στο Fenix 6 Pro και το Edge 130 (στο ποδήλατο). Είμαι ευχαριστημένος και με τα δυο (πάνε όλα στο Strava) αλλά κάτι αστοχίες σαν τα παραπάνω με ψιλοχαλάνε.

2 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Ναι μεν η Garmin κορυφή αλλά η οθόνη και η αυτονομία του Coros πολύ δυνατά. Στα συν για το 255 το web προφανώς αλλά και το pay. 

To Coros έχει πολύ μέτριο GPS. Τόσο που δεν κάνει match κανένα segment στο Strava. Κάτι τέτοια σε sportwatches ρολόγια είναι όλο το ζουμί.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια μεταξύ Coros pace 2 & απλού χωρίς μουσική Garmin 255. Το πρώτο έχει 200€ & το δεύτερο 350€. Από τα reviews φαίνεται ότι το Garmin έχει εξαιρετικό Gps και είναι φορτωμένο με λειτουργίες (ίσως πολλές δεν ενδιαφέρουν τον μέσο δρομέα). Επίσης ο παλμογράφος καρπού δείχνει να κάνει καλή δουλειά (προσωπικά δεν με ενδιαφέρει γιατί φοράω πάντα ζώνη). Η εφαρμογή του Coros στο κινητό είναι άψογη. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμένα του Coros είναι η έλλειψη κουμπιών και η χρήση του περιστροφικού κουμπιού. Δεν το συνήθισα καθόλου την μικρή περίοδο που είχα το ρολόι.

Στο θέμα Gps το Coros μου έκανε κάτι νερά σε αντίθεση με το παλιό Suunto Ambit 2 R που είχε εξαιρετικό Gps (μιας και το Gps οι παλιές σειρές το είχαν "εξωτερικό").

Τέλος κάτι που δεν έχει σχέση με τις λειτουργίες του ρολογιού αλλά την εμφάνιση (όσους τους ενδιαφέρει) τα Watch Faces του Coros είναι το λιγότερο cringe.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Τι εννοείς; Δεν το έχω δει το Coros, τί τεχνολογίας οθόνη έχει; Ρωτάω επειδή θεωρώ αξεπέραστες τις transflective της Garmin για την δουλειά που προορίζονται, που όσο πιο πολύ τις βλέπει ο ήλιος, τόσο πιο ευκρινείς γίνονται. Φυσικά, στο ημίφως/σκοτάδι, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, hariskar είπε

Η Coros έχει πολύ καλύτερη web εφαρμογή.

Το κοίταξα ξανά γιατί δεν την θυμάμαι καλά. Μετά τις αλλαγές που έγιναν ένα 6μηνο πριν είναι όντως φανταστική. Εξαιρετική δουλειά από την εταιρεία!

8 ώρες πριν, liakinen είπε

Η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια μεταξύ Coros pace 2 & απλού χωρίς μουσική Garmin 255. Το πρώτο έχει 200€ & το δεύτερο 350€.

Μάχη να τα φορτώνουν features και να ανέβουν κατηγορία τιμής. Δεν το κατάλαβα αυτό. Πλέον στα 350€ θέλει σκέψη. 

Για αυτό πάντα περιμένω το ιστορικό χαμηλό στο Amazon. Είναι οι μόνοι που βάζουν εκπτώσεις πάνω από την πολιτική της εταιρείας γιατί δεν του ενδιαφέρει αν θα αποκλειστούν για μήνες χωρίς νέες παραλαβές. Το 255 θα παίξει κάποια στιγμή 250-270. Όπως το 245 πέφτει από τα 250 στα 180-190€.

Σου έχει δουλέψει καλά το coros σε στάδια με ταρτάν?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Σου έχει δουλέψει καλά το coros σε στάδια με ταρτάν?

Φίλε το είχα λίγο καιρό και οι προπονήσεις μου είναι σχεδόν όλες εκτός σταδίου. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος ένας γνωστός που το έχει και όλες τις προπονήσεις τις κάνει στο ταρτάν είναι απόλυτα ευχαριστημένος. Το απόλυτα σίγουρος το έγραψα γιατί κάτι άκουσα μία φορά να λέει ότι έχει λειτουργία που επιλέγεις τον διάδρομο που θα τρέξεις (πχ 3ο διάδρομο) για περισσότερη ακρίβεια.

Το ρολόι ο μόνος λόγος που το έδωσα ήταν το περιστροφικό κουμπί. Ο γνωστός μου το βρήκε περισσότερο εύχρηστο από τα κλασικά κουμπιά. Οπότε όποιος το σκέφτεται καλό είναι αν μπορεί να κάνει μία δοκιμή.

Εγώ επέστρεψα στο παλιό μου Suunto Ambit 2 R το οποίο όταν το πλένω είναι σε κατάσταση καινούργιου 8 χρόνια μετά. Ούτε μία γρατζουνιά, ακρίβεια σε Gps, ζώνη για τους παλμούς και μπαταρία σε άριστη κατάσταση εξαιτίας της αργής φόρτισης σε υπολογιστή (2,5 ώρες περίπου από 15% σε 100%).

Το 255 της Garmin φαίνεται εξαιρετικό για την χρήση που το θέλω αλλά 350€ δεν δίνω (στο music δεν πάω ούτως ή άλλως αφού δεν με ενδιαφέρει στις προπονήσεις που κάνω). Στα 300€ θα το χτυπούσα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγώ το πήρα με τιμολόγιο κ απαλλαγή βγαίνει 280.. ωραίο ρολόι για προπόνηση αγώνες καταγραφεί τα πάντα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...