Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα ερώτημα,  κυρίως προς αυτούς που ασχολούνται με διοίκηση επιχειρήσεων:

Αναφορικώς με τον καθορισμό στόχων για μια νέα επιχείρηση και αφού έχουν γίνει κάποιες γενικές οικονομικοπολιτικές προβλέψεις-εκτιμήσεις, υπάρχουν οι εξής επιλογές:

α) Με την εσωτερική ανάλυση (αυτοανάλυση) προσδιορίζω τις διαθέσιμες ικανότητες, δυνατότητες, δεξιότητες και τους διαθέσιμους παραγωγικούς συντελεστές καθώς και αυτούς που μπορώ να δανειστώ και έπειτα καθορίζω τους στόχους (δηλαδή το τι επιχείρηση μπορώ να κάνω με αυτά);

ή

β) Καθορίζω τους Στόχους (δηλαδή το τι επιχείρηση θέλω να δημιουργήσω) και έπειτα προσδιορίζω τις απαιτούμενες ικανότητες, δυνατότητες, δεξιότητες και τους απαιτούμενους παραγωγικούς συντελεστές, ώστε να τους αναζητήσω και αποκτήσω;

Εσείς πως σκέφτεστε, κατά την ίδρυση μια νέας επιχειρήσεως;

Επεξ/σία από EVMENHS
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδη δεν ξέρεις ούτε τι επιχείρηση θέλεις να κάνεις;

Υπάρχουν αρκετές ιδέες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Απο ιδεες ξέρεις πόσες έχω εγώ.

Πελάτες δεν βρίσκω όμως 

Οι ιδέες για να καρποφορήσουν πρέπει να γίνουν πράξη. Αλλά για να γίνουν πράξη, πρέπει να υπάρχει κάποια ευκαιρία (τόσο χρηματοδοτική, όσο και ύπαρξης αγοράς στόχου).

Αν έχεις πραγματοποιήσει κάποια ιδέα και δεν πάει καλά, τότε, πολλά μπορεί να συμβαίνουν, πχ να πάσχει ο τομέας των πωλήσεων, ή τελικώς, το προϊόν να μην καλύπτει κάποια υπάρχουσα ανάγκη, ή μπορεί να είναι πιο μπροστά από την εποχή του, κλπ.

Επεξ/σία από EVMENHS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...