bonorov Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Καλησπερα Εχω την μητρικη του τιτλου με εναν ryzen 5 5600g και θα ηθελα να της προσθεσω heatsinks στα vsoc μιας και ειναι γυμνα.Εχω βρει καποια στο ebay με 2-3 ευρω μαζι με τα μεταφορικα. Αξιζει τον κοπο απο πλευρας θερμοκρασιων η μονο για την εμφανιση ειναι τα κλασικα heatsinks του ebay;Μελλοντικα ισως μπει και ενας 5ης γενιας 8πυρηνος πανω που θα την ταλαιπωρει ακομα περισσοτερο με τα ρευματα. Σκεφτομαι να τα βαλω με thermalpad της Arctic μιας και ηδη εχω παραγγειλει ενα heatsink για τον nvme.
nickol-us Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Το κουτί σου γενικά παίζει με καλές θερμοκρασίες; Κάνεις μεγάλα και συνεχόμενα reads/writes; Έχεις διαπιστώσει οτι ανεβάζεις θερμοκρασίες ο δίσκος σου; Έχω m2 sata δίσκο, χωρίς heatsing και δεν είχα ποτέ θέματα, βέβαια σε mesh front κουτί που δεν έχει ιδιαίτερα θέματα με θερμοκρασίες. Προσωπικά αμφιβάλλω οτι αυτά τα φτηνιάρικα heatsinks θα προσφέρουν κάτι, ωστόσο ανέμεινε κι άλλες γνώμες. 1
bonorov Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, nickol-us είπε Το κουτί σου γενικά παίζει με καλές θερμοκρασίες; Κάνεις μεγάλα και συνεχόμενα reads/writes; Έχεις διαπιστώσει οτι ανεβάζεις θερμοκρασίες ο δίσκος σου; Έχω m2 sata δίσκο, χωρίς heatsing και δεν είχα ποτέ θέματα, βέβαια σε mesh front κουτί που δεν έχει ιδιαίτερα θέματα με θερμοκρασίες. Προσωπικά αμφιβάλλω οτι αυτά τα φτηνιάρικα heatsinks θα προσφέρουν κάτι, ωστόσο ανέμεινε κι άλλες γνώμες. Γενικά καλές είναι οι θερμοκρασίες του κουτιού μιας και είναι mesh με 4 fans.Παρολα αυτά είναι καλοκαίρι και έχουν ανέβει αισθητά οι θερμοκρασίες σε σχέση με τον χειμώνα. Για τον nvme έχω δει κάποια reviews και από ότι έχω διαπιστώσει κάτι θα κάνει το heatsink σε σχέση με το τώρα. Για την μητρική τώρα δεν έχω βρει κάποιο review σε σχέση με αυτά τα φτηνά heatsinks για το αν κάνουν δουλειά ή όχι. Υπόψιν ότι θα τοποθετηθούν στα vsoc και στον controller που βρίσκονται ψηλά στην μητρική μιας και και τα vrm έχουν ήδη heatsink.
nickol-us Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Προσπέρασα τελείως τα heatsink στο vsoc και είδα μόνο τον nvme Όταν αναβάθμισα στον 9600k από 8300, λόγω έλλειψης vrm heatsing γενικώς, προσπάθησα να κάνω ανάλογη πατέντα. Βρήκα heatsings από παλιές mobo (chipset) και τα πάτησα επάνω στα mosfet με thermal pad. Το αποτέλεσμα ήταν άκυρο, υποψιάζομαι ως λόγο οτι δεν είχα κάτι να ασκεί πίεση και αυτό θα γινόταν μόνο σε περίπτωση που θα μπορούσα να βιδώσω επάνω. Η λύση του "στημένου" ανεμιστήρα με direct airflow στα vrm ήταν η πιο αποτελεσματική(και με ακολουθεί ως σήμερα). Εδώ θα βρεις τη συζήτηση και εικόνες από την πατέντα που έκανα αλλά και παρόμοια πατέντα του seogorath μέχρι που κατέληξα στον ανεμιστήρα Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από nickol-us 1
bonorov Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 17 λεπτά πριν, nickol-us είπε Προσπέρασα τελείως τα heatsink στο vsoc και είδα μόνο τον nvme Όταν αναβάθμισα στον 9600k από 8300, λόγω έλλειψης vrm heatsing γενικώς, προσπάθησα να κάνω ανάλογη πατέντα. Βρήκα heatsings από παλιές mobo (chipset) και τα πάτησα επάνω στα mosfet με thermal pad. Το αποτέλεσμα ήταν άκυρο, υποψιάζομαι ως λόγο οτι δεν είχα κάτι να ασκεί πίεση και αυτό θα γινόταν μόνο σε περίπτωση που θα μπορούσα να βιδώσω επάνω. Η λύση του "στημένου" ανεμιστήρα με direct airflow στα vrm ήταν η πιο αποτελεσματική(και με ακολουθεί ως σήμερα). Εδώ θα βρεις τη συζήτηση και εικόνες από την πατέντα που έκανα αλλά και παρόμοια πατέντα του seogorath μέχρι που κατέληξα στον ανεμιστήρα Εχω το cougar 410 mesh argb κι έχω βάλει τους ανεμιστήρες σε configuration 2 μπροστά να βάζουν και 2 πισω να βγάζουν.Θεωρώ ότι έχω καλό airflow και αν βάλω ανεμιστηρακι να ρίχνει πανω στα vrm+vsoc θα βελτιώσει την θερμοκρασία τους αλλά ίσως χαλάσει το γενικό airflow του κουτιού. Θα τα παραγγειλω, ουτως ή άλλως η τιμή είναι χαμηλή, για να δω αν θα κάνουν κάποια διαφορά στις θερμοκρασίες του vsoc,και σε περιπτωση που κάποιος έχει σοβαρό προβλημα με θερμοκρασίες,να έχει αυτή την εναλλακτική. Ουτως ή άλλως θα πατανε πανω σε thermalpad,δεν νομίζω να μου κάνουν κανένα βραχυκύκλωμα στη μητρική.
nickol-us Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Έχω το Aero 500, με 3x120 fan (2 μπροστά βάζουν, 1 πίσω βγάζει, βρίσκεται "σε σειρά" ενδιάμεσα και η ψύκτρα με έναν 120αρη ) και έχω έναν 80αρη fan που φυσάει τα vrm, ρυθμισμένο με curve να ανεβάζει από τους 60 και μετά. Τα fans του κουτιού είναι ρυθμισμένα στην χαμηλή ταχύτητα και οι θερμοκρασίες που έχω θεωρώ πως είναι εξαιρετικές, ειδικά εφόσον συγκρίνεις και την πολύ μέτρια ποιότητα του επιμέρους hardware. Δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις με τα heatsinks, προσωπικά δεν έκανα δουλειά και είπα μήπως σε γλιτώσω από τσάμπα κόπο. Το έξοδο δεν είναι μεγάλο και εφόσον θες να ασχοληθείς, θα περιμένουμε να μας ανακοινώσεις τα αποτελέσματα.
bonorov Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 50 λεπτά πριν, nickol-us είπε Έχω το Aero 500, με 3x120 fan (2 μπροστά βάζουν, 1 πίσω βγάζει, βρίσκεται "σε σειρά" ενδιάμεσα και η ψύκτρα με έναν 120αρη ) και έχω έναν 80αρη fan που φυσάει τα vrm, ρυθμισμένο με curve να ανεβάζει από τους 60 και μετά. Τα fans του κουτιού είναι ρυθμισμένα στην χαμηλή ταχύτητα και οι θερμοκρασίες που έχω θεωρώ πως είναι εξαιρετικές, ειδικά εφόσον συγκρίνεις και την πολύ μέτρια ποιότητα του επιμέρους hardware. Δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις με τα heatsinks, προσωπικά δεν έκανα δουλειά και είπα μήπως σε γλιτώσω από τσάμπα κόπο. Το έξοδο δεν είναι μεγάλο και εφόσον θες να ασχοληθείς, θα περιμένουμε να μας ανακοινώσεις τα αποτελέσματα. Να περιμενετε τα αποτελέσματα μου αρχές Αυγουστου,με τα 40αρια,που υποθετικά θα έρθουν και μακάρι να κάνουν δουλειά για να έχουμε αυτή την φθηνή εναλλακτική-μοντα για τις low μπάτζετ μητρικές. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Ένας γνωστός μου έκανε το παρακάτω για να μπορέσει να clockάρει (προηγουμένως ακόμα και με στοκ οριακά την πάλευαν τα VRM): * Σήμερα, 6 χρόνια μετά, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά η μητρική με το O.C. Θέλει βέβαια να πιάνουν και τα χέρια σου... 1
triplex1 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Στις 31/5/2022 στις 7:55 ΜΜ, bonorov είπε Καλησπερα Εχω την μητρικη του τιτλου με εναν ryzen 5 5600g και θα ηθελα να της προσθεσω heatsinks στα vsoc μιας και ειναι γυμνα.Εχω βρει καποια στο ebay με 2-3 ευρω μαζι με τα μεταφορικα. Αξιζει τον κοπο απο πλευρας θερμοκρασιων η μονο για την εμφανιση ειναι τα κλασικα heatsinks του ebay;Μελλοντικα ισως μπει και ενας 5ης γενιας 8πυρηνος πανω που θα την ταλαιπωρει ακομα περισσοτερο με τα ρευματα. Σκεφτομαι να τα βαλω με thermalpad της Arctic μιας και ηδη εχω παραγγειλει ενα heatsink για τον nvme. Τι θερμοκρασιες εχεις μεχρι σημερα πες μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα