DaCrab Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα θέμα. Αρχικά έχω ένα πάρα πολύ παλιό tablet (πιο συγκεκριμένα το mediapad t3 10) και θα ήθελα ,άμα γίνεται και αξίζει, να του φλασαρω νέα ROM για καλύτερη απόδοση και αυτονομία μπαταρίας Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε ROM ή να με παραπέμψετε στα κατάλληλα site.. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
jim_p Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Huawei = κλειδωμενος bootloader => αν ξεκλειδωνει, θα ξεκλειδωνει μονο με αιτηση στην huawei ή με καποια εφαρμογη third party => αν οντως ξεκλειδωνει θα μπορεσεις να βαλεις custom recovery στην καλυτερη περιπτωση, αντε και root αμα εισαι πολυ τυχερος. Αλλα γενικα ουτε λογος για custom rom και αυτα λενε και στο σχετικο θεμα του xda εδω https://forum.xda-developers.com/t/huawei-mediapad-t3-10-ags-w09-ags-l09.3735471/ Στις 1/6/2022 στις 10:52 ΜΜ, Hasta La Vista είπε Ισχύει , οτι mediatek CPU υπάρχει δεν ξεκλειδώνει. Αντιθέτως όλοι οι snapdragon ξεκλειδώνουν και υπάρχει κόσμος που ασχολείται. Ας απαντησω και σε αυτο γιατι το ξεχασα. Η cpu ΔΕΝ καθοριζει αν ο bootloader θα ειναι κλειδωμενος. Αυτο το καθοριζει η εκαστοτε εταιρια που φτιαχνει τη συσκευη. Η cpu καθοριζει την διαθεσιμοτητα των roms, μιας και για να φτιαχτει μια rom απο την αρχη απαιτουνται sources για αυτη. Η mediatek δεν δινει sources, οποτε οτι roms υπαρχουν για συσκευες με mediatek ειναι πρακτικα modded roms των στοκ. Τα ιδια χαλια εχει η huawei με τους kirin. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2022 από jim_p 1
koutsis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 21 ώρες πριν, Nik1239 είπε Εγώ ανέστησα ένα Samsung note 3 με a11 , ένα j5 2015 με A10 , ένα redmi note 7 με a11 , και τώρα προσπαθώ και ενα tablet Lenovo για A10/11 πάντα lineage os Ρε παιδιά όταν λέτε αναστήσατε κινητά 7ετιας τι εννοείτε; ότι απλά ανάβουν και κάνουν κλήσεις; με hardware midrange κινητού 7ετιας τι άλλο μπορείς να κάνεις;
Nik1239 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, koutsis είπε Ρε παιδιά όταν λέτε αναστήσατε κινητά 7ετιας τι εννοείτε; ότι απλά ανάβουν και κάνουν κλήσεις; με hardware midrange κινητού 7ετιας τι άλλο μπορείς να κάνεις; Μπορείς να κάνεις ότι θες εκτός από βαριά παιχνίδια και βαριές εφαρμογές. Απλά δεν είναι τόσο γρήγορα όσο αυτά που κυκλοφορούν τώρα αλλά την δουλειά τους την κάνουν.
koutsis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 27 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Μπορείς να κάνεις ότι θες εκτός από βαριά παιχνίδια και βαριές εφαρμογές. Απλά δεν είναι τόσο γρήγορα όσο αυτά που κυκλοφορούν τώρα αλλά την δουλειά τους την κάνουν. Οκ. Άντε να δεχτώ ότι κάνουν κάποιες βασικές δουλειές αλλά πιο αργά. Ποιός θα τα χρησιμοποιήσει αυτά τα κινητά; άντε κανένας ηλικιωμένος που δεν κάνει τίποτε με το κινητό του...
Nik1239 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 39 λεπτά πριν, koutsis είπε Οκ. Άντε να δεχτώ ότι κάνουν κάποιες βασικές δουλειές αλλά πιο αργά. Ποιός θα τα χρησιμοποιήσει αυτά τα κινητά; άντε κανένας ηλικιωμένος που δεν κάνει τίποτε με το κινητό του... Κοίτα αν εξαιρέσουμε το j5 2015 που οκ είναι είναι λίγο αργο σε Instagram , yt , και όχι στα υπόλοιπα , το Samsung note 3 που το έχω βάλει πάει μπαλα σε όλα σαν να βγηκε χτες. Αν ο επεξεργαστής δεν είναι τελείως low end (πχ 1.2ghz 4core j5) το κινητό δεν έχει θέμα να κάνει ότι του ζητησεις εκτός από βαριά παιχνίδια και εφαρμογές τύπου editing. Ή το redmi note 7 που του έβαλα επίσημη lineage os διανομή κάνει τα πάντα χωρις να κολλάει με έναν low budget cpu (sd660).
Basilhs1982 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, koutsis είπε Ρε παιδιά όταν λέτε αναστήσατε κινητά 7ετιας τι εννοείτε; ότι απλά ανάβουν και κάνουν κλήσεις; με hardware midrange κινητού 7ετιας τι άλλο μπορείς να κάνεις; Να σου πω για την δική μου περίπτωση Galaxy A5 Android 7 Nougat. Καταρχάς το έκανα κυρίως γιατί κάποιες εφαρμογές απλά δεν λειτουργούσαν σωστά ή κράσαραν ενώ τώρα δουλεύουν. Κατά δεύτερον και ίσως το ποιο σημαντικό είναι η εγκατάσταση των GApps που δεν φορτώνεις το τηλέφωνο με άχρηστες εφαρμογές. Για αυτονομία μπαταρίας κτλ είναι δύσκολο να απαντηθεί γιατί θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες μετρήσεις πριν και μετά. Από άποψη απόκρισης υπάρχει εμφανής βελτίωση και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. 1
Hasta La Vista Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Ο κύριος λόγος είναι όλο το bloat της συσκευής που αφαιρείς.Έναν τόνο εφαρμογές που πιάνουν χώρο και τρώνε πόρους. (Έτσι έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας(επιτρέψτε μου να πω χαοτική διάρκεια μπαταρίας) και πιο ελαφρύ κινητό) Προσωπικά το κάνω απο την αρχή της χρήσης του κινητού . Τώρα πήρα ένα Redmi Note 9 Pro , του πέταξα το LOS και πετάει. Αν το έτρεχα μαμίσιο θα έκλεγα την μπαταρία μου και την RAM μου απο το κινέζικο bloat. Ας μην μπούμε στο θέμα των διαφημίσεων. Σε μια πιο παλιά περίπτωση, σε ένα Samsung A3 2015 , το κινητό θα έβλεπε τα ραδίκια ανάποδα . Του έβαλα LOS και η μπαταρία αντέχει πάνω απο βδομάδα χωρίς φόρτιση και χρήση. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Καλησπερα και απο εμενα. Πως το κανετε αυτο βρε παιδια? να βαλετε ενα αλλο λειτουργικο στο κινητο εννοω. Εχω ενα redmi note 10s που το πειραζω συνεχως. Εδω και μερικες μερες βρηκα τον τροπο να κανω Bloatware Remove. Απεγκατεστησα ολα τις εφαρμογες Mi και σχεδον λες τις google. αλλα αυτο που λετε εσεις εδω ειναι πιο ενφιαφερον.
Nik1239 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Bullrich είπε Καλησπερα και απο εμενα. Πως το κανετε αυτο βρε παιδια? να βαλετε ενα αλλο λειτουργικο στο κινητο εννοω. Εχω ενα redmi note 10s που το πειραζω συνεχως. Εδω και μερικες μερες βρηκα τον τροπο να κανω Bloatware Remove. Απεγκατεστησα ολα τις εφαρμογες Mi και σχεδον λες τις google. αλλα αυτο που λετε εσεις εδω ειναι πιο ενφιαφερον. Η διαδικασία είναι πολύ πιο περίπλοκη και υπάρχει ένα ρίσκο να χαλάσει η συσκευή (brickαρισμα). Αν θες οδηγίες πες
Hasta La Vista Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Bullrich είπε Καλησπερα και απο εμενα. Πως το κανετε αυτο βρε παιδια? να βαλετε ενα αλλο λειτουργικο στο κινητο εννοω. Εχω ενα redmi note 10s που το πειραζω συνεχως. Εδω και μερικες μερες βρηκα τον τροπο να κανω Bloatware Remove. Απεγκατεστησα ολα τις εφαρμογες Mi και σχεδον λες τις google. αλλα αυτο που λετε εσεις εδω ειναι πιο ενφιαφερον. https://forum.xda-developers.com/f/redmi-note-10s.12317/ Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω τα κινητά που φοράνε MediaTek δεν δύναται να γίνει αλλαγή εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων. Με αυτό που έκανες είσαι ΟΚ πιστευώ. Αν και με προσοχή. edit:Μιας και δεν αναφέρθηκε στην ουσία κερδίζεις και παραπάνω χρόνια "Support" , μιας και μπορείς να φορέσεις Android εκδόσεις που δεν φτάνουν απο την εταιρία. Όπως Galaxy A3 2015 , που έφτανε μέχρι απο 4.4.4 - 6.0.1 και του τρέχω 10 . Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2022 από Hasta La Vista 1
Grim Ripper Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Έκανα όταν είχα πάρει μεταχειρισμένο το nexus 4, το πρώτο μου ουσιαστικά smartphone. Ωραίες εποχές, μου λείπει λίγο η όλη φάση αλλά πλέον δεν χρειάζεται. Εαν καταφέρω να φτιάξω ένα pixel 2 xl που έχω ίσως ασχοληθώ λίγο ξανά. 😛
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, Nik1239 είπε Η διαδικασία είναι πολύ πιο περίπλοκη και υπάρχει ένα ρίσκο να χαλάσει η συσκευή (brickαρισμα). Αν θες οδηγίες πες Καλησπερα, εδω https://lineageos.org/ δεν φαινεται να υποστηριζεται το redmi note 10s. Τωρα για το αν γινει τουβλο εγινε... θα ηθελα να το δω και με ενα αλλο OS. Θυμαμαι οταν το πηρα εβλεπα μονο διαφημισεις. Ειδα και επαθα να βρω πως να τις απενεργοποιησω.
Tsilitheo2 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Στις 10/6/2022 στις 11:54 ΠΜ, Nik1239 είπε Εγώ ανέστησα ένα Samsung note 3 με a11 , ένα j5 2015 με A10 , ένα redmi note 7 με a11 , και τώρα προσπαθώ και ενα tablet Lenovo για A10/11 πάντα lineage os Τύφλα να'χει ο Χριστός λεμε που ανεστησε τον Λαζαρο... Εσυ τον ξεπερασες κατα ποδας.... Τα a10 11 δεν καταλαβαίνω μιας και δεν μιλας για apple αλλα ουτε για arm
chios Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 40 λεπτά πριν, Bullrich είπε Καλησπερα, εδω https://lineageos.org/ δεν φαινεται να υποστηριζεται το redmi note 10s. Τωρα για το αν γινει τουβλο εγινε... θα ηθελα να το δω και με ενα αλλο OS. Θυμαμαι οταν το πηρα εβλεπα μονο διαφημισεις. Ειδα και επαθα να βρω πως να τις απενεργοποιησω. Το 10s φοράει mtk οπότε ξεχνάς τις custom ROM.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα