Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Πολυ αδυναμη CPU ακομα και για την κατηγορια των 280€ οταν μιλαμε για προσφορα. Θετικο τα 8GB για την τιμη, αλλα...

• Like 6
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Πολυ αδυναμη CPU ακομα και για την κατηγορια των 280€ οταν μιλαμε για προσφορα. Θετικο τα 8GB για την τιμη, αλλα...

Για απλες εργασιες ειναι οκ - και εχει και καλα σχολια απο κατοχους του συγκεκριμενου μηχανηματος

• Moderators
Δημοσ.

Οταν ειναι στο 1/4 της δυναμης ενος με 500 ευρω, για μενα ειναι πολλα τα 280. Το "απλες εργασιες" ειναι φλου και αοριστο (ο καθενας μπορει να το εκλαβει διαφορετικα και να την πατησει - αν εννοουμε να σερφαρεις σε μια ιστοσελιδα, οκ, σιγουρα ειναι μια χαρα)  πιθανον δεν θα αρκει ουτε για "απλα πραγματα" σε 2-3 χρονια.

Να ξερει τι παιρνει κανεις, αν ξερει κανενα προβλημα. Δεν υπηρχε καμια αναφορα οτι ειναι για "απλες εργασιες" στο τοπικ, τωρα υπαρχει. ;) 

• Like 6
Δημοσ.

Για  χρήση MS office και browsing και ταινιούλες είναι μια χαρά. Για gaming και streaming και video editing ακατάλληλο προφανώς.

Επομένως όσοι θέλουν να τη βγάλουν οικονομικά να το προτιμήσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, netlag είπε

Για  χρήση MS office και browsing και ταινιούλες είναι μια χαρά.

To browsing ας μπει σε ερωτηματικο, μονο για ελαφριες σελιδες και οχι πανω απο 5 tabs :P

Τα 8gb ram ειναι εξαρχης 7 η 6 λογω vga (αναλογα ρυθμιση bios) και μειωνονται περαιτερω δυναμικα, κατα την χρηση.

Τα windows update, μονο νυχτα και restart το πρωι, αλλιως θα βαρεθει να περιμενει ο αμοιρος κατοχος...

Μην πετατε τα λεφτα σας, σε τετοια μηχανηματα, μολις το φορτωσετε λιγο παραπανω, (ακομη και με προσεκτικη χρηση, με τον καιρο θα φορτωσετε διαφορα προγραμματα εξτρα ετσι κ αλλιως), θα σερνεται και σε 1-2 χρονια θα το χαρισετε σε συγγενη για να μην σαπιζει στο ραφι.

Επεξ/σία από nek4d
  • Like 8
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Καλα μπορεις να αφησεις και 256mb στην igpu. Επίσης νομίζω οτι μπορεις να κανεις upgrade τη ram στο συγκεκριμένο.

Δεν χρειάζεται Zen3 ή Alder Lake για browsing. Ακόμα και λαπτοπακι με πρωτης γενιας i3 τη παλεύει.

Υπάρχει κοσμος που δεν μπορει να δωσει 500 ευρω, και δεν χρειαζεται κιολας να τα δωσει. Με αυτα τα specs για office, browsing και ταινιες ειναι καλυμμένος.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, netlag είπε

Για  χρήση MS office και browsing και ταινιούλες είναι μια χαρά. Για gaming και streaming και video editing ακατάλληλο προφανώς.

Δεν νομίζω ούτε και για αυτό να ειναι καλος ο άθλιον εκτός αν μιλάμε για πρώτο υπολογιστή για κάποιον που δεν ξέρει τι να περιμένεις απο θέμα ανταπόκρισης κτλ πχ κάνα παππού ή κάνα παιδάκι. 

Νομίζω το minimum για απλή και σπαρτιατική χρήση αλλά αξιοπρεπή ειναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/30495665/HP-255-G8-Ryzen-3-3250U-8GB-256GB-FHD-No-OS-Dark-Ash-Silver.html

Δημοσ.

Παιδιά ο επεξεργαστής είναι παραπάνω από αξιοπρεπής και δεν το συζητώ ότι είναι υπεραρκετός για broswing παρότι διπύρηνος με δύο threads. Μη νομίζετε πως είναι σαν τα σαπάκια τους atom καμία σχέση. Συνήθως σε τέτοια χρήματα σου δίνουν άτομ με 4 ραμ και βαριά κανένα 128αρη ssd. Απο μένα είναι ναι στο λαπτοπάκι εφόσον δε θέλετε να παίζετε games πέρα από πολύ ελαφριά ή δε θέλετε video editing προφανώς. Ταχύτατο. Μάθατε όλοι στους 6 πύρηνους και στους 8 πύρηνους. Για απλή χρήση δε σταματάει πουθενά το συγκεκριμένο.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα Yoga με CoreM 6y30. Fanless. Που σημαίνει ότι κάνει throttle down λόγω thermals σε sustained workloads. Για χρήση MS Office, Google Chrome, και ταινίες προφανώς είναι υπέρ αρκετό. Δεν ιδρώνει καν πως να το πω.

Στο screenshot εβαλα σε versus το cpu που εχει το δικό μου notebook, με αυτό του θέματος. Επιβεβαιώνω τα νούμερα που γράφει για το δικό μου CPU. Αν λοιπόν είναι ακριβή και για το CPU του θέματος, τότε εννοείται πως ειναι τουλάχιστον το ίδιο ικανό για τέτοια χρήση (office/browsing/media consuming).

Για την ακρίβεια θα είναι ακόμα καλύτερο από το δικό μου ως προς τις επιδόσεις, γιατί έχει και δυνατότερο ST, αλλά κυρίως αν έχει ενεργό σύστημα ψύξης. Μάλλον δεν έχει.

Αν έχετε στο μυαλό σας κάτι σαπάκια Atom που μπαίνανε σε tablet το 2014 και είχαν 2gb ram και eMMC storage κλπ, απλά καμία σχέση. Καμία απολύτως σχέση.

chrome_fTtts6YYas.png

chrome_5o9iqgixNd.png

Επεξ/σία από netlag
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και για μένα αν ξέρει κάποιος τι παίρνει αξίζει, είναι πολύ καλή η τιμή για κανονικό λάπτοπ και μάλιστα με αρκετή μνήμη και ssd.

Μπορεί να καλύψει πολύ κόσμο που θέλει απλά πράγματα και πάει και δίνει 500-600€ χωρίς λόγο.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 31/5/2022 στις 4:23 ΜΜ, netlag είπε

Ουτε youtube δε θα μπορει να δει καλα καλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω ετρεχα comsol, solidworks, ολα της autocad , zbrush κ.α. με igpu HD3000, αν κανανε πορτ τα drivers της HD4000 στην HD3000 για να τρεχει τα πιο καινουργια opengl versions θα εκανε ακομα και ΑΑΑ 3d rendering ... αναλογα τι θελει ο καθενας, καλη παστα και τρεχει στο 100% ολη μερα 😆

Επεξ/σία από Deathy
  • Like 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...