Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ερωτηση ειναι χωρις σωστο η λάθος απλα θέλω να ακουσω διαφορετικές αποψεις.

Ειμαι απο επαρχια και σπούδασα σε επαρχια σχετικα κοντα στο σπιτι μου.

Τωρα εφτασε η ωρα να κανω μεταπτυχιακό. Το ερωτημα ειναι θα επιλεγατε να πατε αθηνα για το μεταπτυχιακό που θελετε ή θα καθοσασταν πιο ευκολα επαρχια να κανετε κάτι παραπλήσιο;.

Ο ενδοιασμος μου ειναι ότι τωρα εχω γνωρισει κοσμο στην επαρχια και δεν ειναι ευκολο να τα αφησω ολα για ενα μαστερ στην αθηνα.

Ευχαριστώ 😛

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, epsilonN είπε

Η ερωτηση ειναι χωρις σωστο η λάθος απλα θέλω να ακουσω διαφορετικές αποψεις.

Ειμαι απο επαρχια και σπούδασα σε επαρχια σχετικα κοντα στο σπιτι μου.

Τωρα εφτασε η ωρα να κανω μεταπτυχιακό. Το ερωτημα ειναι θα επιλεγατε να πατε αθηνα για το μεταπτυχιακό που θελετε ή θα καθοσασταν πιο ευκολα επαρχια να κανετε κάτι παραπλήσιο;.

Ο ενδοιασμος μου ειναι ότι τωρα εχω γνωρισει κοσμο στην επαρχια και δεν ειναι ευκολο να τα αφησω ολα για ενα μαστερ στην αθηνα.

Ευχαριστώ 😛

Σε ποια πανεπιστημια αναφερεσαι;

Πχ επαρχια ειναι και η Πατρα, που εχει παρα πολυ καλο πανεπιστημιο.

Δημοσ.

Τι εννοείς "έφτασε η ώρα για μεταπτυχιακό" ? 

Ασχολήθηκες με το αντικείμενό σου και αποφάσισες οτι θέλεις να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη οδό, οπότε ψάχνεις μια εξειδίκευση στην ίδια κατεύθυνση ?

Η απλά είπες προπτυχιακό+μεταπτυχιακό > προπτυχιακό, οπότε ας κάνω ένα να έχω πιο δυνατό βιογραφικό και να παίρνω περισσότερα χρήματα?

Νομίζω οτι αν ειλικρινά απαντήσεις στον εαυτό σου, θα ξέρεις και την καλύτερη λύση.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Theo1903 είπε

Ασχολήθηκες με το αντικείμενό σου και αποφάσισες οτι θέλεις να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη οδό, οπότε ψάχνεις μια εξειδίκευση στην ίδια κατεύθυνση ?

Η απλά είπες προπτυχιακό+μεταπτυχιακό > προπτυχιακό, οπότε ας κάνω ένα να έχω πιο δυνατό βιογραφικό και να παίρνω περισσότερα χρήματα?

Νομίζω οτι αν ειλικρινά απαντήσεις στον εαυτό σου, θα ξέρεις και την καλύτερη λύση.

Αυτό ακριβώς. Ο ts έχει πέσει στην παγήδα που πέφτουν οι περισσότεροι (και εγώ ανάμεσά τους) . Ts, το Master είναι ειδίκευση στο αντικείμενο της δουλειάς σου. Εκτός αν θέλεις master για μόρια, οπότε πάσο. Πήγαινε όπου θέλεις. 

Να ξέρεις πάντως, γενικά εαν εσύ έχεις όρεξη, σε όλα τα πανεπιστήμια θα βρεθούν καθηγητές να σε βοηθήσουν και να σου δώσουν το κάτι παραπάνω. 

Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες. Τι πτυχίο έχεις, και σε ποιον τομέα θέλεις να κάνεις master?

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Theo1903 είπε

Αυτό ήταν και η δική μου απορία, αλλά ξέρω πάνω-κάτω πως θα καταλήξει και δεν είχα το κουράγιο να ρωτήσω. 

Η νοοτροπία του Έλληνα "στην σχολή δεν μαθαίνεις τίποτα και μάζευε χαρτιά, ό,τι και να είναι, για να βρεις μία δουλειά και μετά να μάθεις" είναι από τις πιο τραγικές της Ευρώπης. Καθόλου έκπληξη που παρόμοιες νοοτροπίες συναντάει κανείς σε βαλκανικές χώρες όπως Σερβία κτλ. 

Δηλαδή, σε όλο το post τα δεδομένα και τα στοιχεία περιστρέφονται γύρω από το πού μένει κανείς και ότι ήρθε η ώρα για ένα ακόμα χαρτί. 

Τι αντικείμενο, τι στόχους, τι προοπτικές, τι θέλω, και τι συγκεκριμένες ερωτήσεις πάνω στο αντικείμενο και στην συγκεκριμένη γνώση που αποζητά κανείς, είναι επιστημονική φαντασία. 

• Like 3
Δημοσ.

Αρχικά, μιας και μου έκαναν εντύπωση οι απαντήσεις των άνω συμφορουμιτών, αν εσύ προσωπικά θεωρείς πως είναι η ώρα να κάνεις ένα μεταπτυχιακό, κάντο. Δεν υπάρχει αντικειμενική κρίση στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ο καθένας με αυτό το ζήτημα, εσύ ξέρεις καλύτερα. Προσωπικά είμαι από αυτούς που τελειώνοντας στρατό, παρουσίασα διπλωματική και την επόμενη μέρα ήμουν στην Αθήνα για την αίτηση του μεταπτυχιακού μου. Με βοήθησε πολύ στην μετέπειτα εξέλιξή μου και δεν μετανιώνω καθόλου που το έκανα back-to-back.

Στο δια ταύτα, νομίζω πως η ερώτησή σου πρέπει να βασιστεί στο αντικείμενο του μεταπτυχιακού και το γενικότερο περιβάλλον της πραγματοποίησής του. Σαφώς το λεκανοπέδιο της Αττικής προσφέρει μεταπτυχιακά σχεδόν για κάθε τι που μπορείς να φανταστείς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογες σχολές με μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην επαρχία. Για παράδειγμα, αν τελειώνεις ΗΜΜΥ στο TUC και θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό στην κυβερνοασφάλεια, ενδεχομένως να πρέπει να κοιτάξεις το ΠΑ.ΠΕΙ., το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Διεθνές Πανεπιστήμιο κ.ο.κ. Επίσης, μπορείς να μπεις σε forum, και facebook group να δεις τι παίζει. Όχι τόσο για την δυσκολία, αλλά αν υπάρχει community, σημειώσεις και γενικότερο ενδιαφέρον. Τέλος, ο τίτλος του μεταπτυχιακού ή το αντικείμενο από μόνο του δεν λέει κάτι, θα πρέπει να εξετάσεις ένα ένα τα μαθήματα και να αξιολογήσεις αν καλύπτουν τους στόχους σου και αυτό που θες να κάνεις.

Βέβαια, υπάρχουν και οι παράγοντες όπως που θα μείνεις, αν υπάρχει προοπτική στην Αθήνα ή στην επαρχία, αν θα ψάξεις παράλληλα για δουλειά κ.λπ. Όπως και να έχει το debate Αθήνα/Επαρχία νομίζω δεν υφίσταται, ζύγιζε τους υπόλοιπους παράγονες (αντικείμενο, αν θες να δουλέψεις, που θες να μείνεις και οτιδήποτε) άλλο και πάρε την απόφασή σου.

Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...