Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μιας και είναι το θέμα των ημερών, έχω κάποιες παρατηρήσεις και απορίες. Αν κάποιος ξέρει να μας απαντήσει.

Υποτίθεται ότι οι τιμές αλλάζουν μόλις το πρατήριο προμηθευτεί καύσιμα με νέες τιμές. Τελικά αυτό ισχύει ή όχι;

Έχω παρατηρήσει ότι όταν θα ανεβάσει ένα πρατήριο την τιμή, την ίδια ακριβώς μέρα (και ώρα) θα την ανεβάσουν όλοι. Να πω την αλήθεια μου έχει τύχει να δω πρατήριο που να την ανεβάζει την επόμενη μέρα.

Τι σύμπτωση είναι αυτή; Όλοι μα όλοι εφοδιάζονται την ίδια στιγμή;

Ακούγεται κάτι για αύξηση και βλέπεις την επόμενη μέρα έχουν αυξήσει τις τιμές. Καλά οι δεξαμενές που έχουν τα πρατήρια πόσο καύσιμο χωράνε και σε πόσες μέρες αδειάζει; Κάθε μέρα γεμίζουν; ή έρχεται κάθε μέρα το βυτίο και βάζει από 100 λίτρα και αυτομάτως αλλάζουν τις τιμές επειδή προμηθεύτηκαν 100 λίτρα στους πόσους τόνους.. με νέα τιμή;

πηγαίνω στη δουλειά μου το πρώί και βλέπω μονίμως ένα πρατήριο το οποίο πάντα θα είναι το πρώτο που θα αυξήσει την τιμή. λες και δίνει το σύνθημα στα υπόλοιπα.

Ακους στις ειδήσεις ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αυξηθούν οι τιμές και Δευτέρα πρωί πρωί μόλις ανοίξει, με την τσίμπλα στο μάτι θα αλλάξει την τιμή. Πότε πρόλαβε και προμηθεύτηκε με τη νέα τιμή; Και κοίτα να δεις σύμπτωση, μόλις αυξήθηκαν οι τιμές "προμηθεύτηκε" καύσιμο.

Και επειδή περνάω πρωί, ξέρω ότι δεν έχει προμηθευτεί καύσιμα εκτός αν το έκανε στις 4-5 το πρωί.

τι συμβαίνει; μας δουλεύουν ή κάτι δεν έχω καταλάβει εγώ;

Κανείς με πρατήριο να μας εξηγήσει;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, filidonas είπε

μιας και είναι το θέμα των ημερών, έχω κάποιες παρατηρήσεις και απορίες. Αν κάποιος ξέρει να μας απαντήσει.

Υποτίθεται ότι οι τιμές αλλάζουν μόλις το πρατήριο προμηθευτεί καύσιμα με νέες τιμές. Τελικά αυτό ισχύει ή όχι;

Έχω παρατηρήσει ότι όταν θα ανεβάσει ένα πρατήριο την τιμή, την ίδια ακριβώς μέρα (και ώρα) θα την ανεβάσουν όλοι. Να πω την αλήθεια μου έχει τύχει να δω πρατήριο που να την ανεβάζει την επόμενη μέρα.

Τι σύμπτωση είναι αυτή; Όλοι μα όλοι εφοδιάζονται την ίδια στιγμή;

Ακούγεται κάτι για αύξηση και βλέπεις την επόμενη μέρα έχουν αυξήσει τις τιμές. Καλά οι δεξαμενές που έχουν τα πρατήρια πόσο καύσιμο χωράνε και σε πόσες μέρες αδειάζει; Κάθε μέρα γεμίζουν; ή έρχεται κάθε μέρα το βυτίο και βάζει από 100 λίτρα και αυτομάτως αλλάζουν τις τιμές επειδή προμηθεύτηκαν 100 λίτρα στους πόσους τόνους.. με νέα τιμή;

πηγαίνω στη δουλειά μου το πρώί και βλέπω μονίμως ένα πρατήριο το οποίο πάντα θα είναι το πρώτο που θα αυξήσει την τιμή. λες και δίνει το σύνθημα στα υπόλοιπα.

Ακους στις ειδήσεις ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αυξηθούν οι τιμές και Δευτέρα πρωί πρωί μόλις ανοίξει, με την τσίμπλα στο μάτι θα αλλάξει την τιμή. Πότε πρόλαβε και προμηθεύτηκε με τη νέα τιμή; Και κοίτα να δεις σύμπτωση, μόλις αυξήθηκαν οι τιμές "προμηθεύτηκε" καύσιμο.

Και επειδή περνάω πρωί, ξέρω ότι δεν έχει προμηθευτεί καύσιμα εκτός αν το έκανε στις 4-5 το πρωί.

τι συμβαίνει; μας δουλεύουν ή κάτι δεν έχω καταλάβει εγώ;

Κανείς με πρατήριο να μας εξηγήσει;

Είναι ξεκάθαρα κερδοσκόποι. Πιστεύεις ότι αν σήμερα η τιμή αγοράς του βαρελιού πάει στα 100$ για παράδειγμα, την επόμενη μέρα το πρατήριο σε μια συνοικία της Αθήνας θα αγοράσει με αυτή την τιμή;
Για να φτάσει το βαρέλι αυτό να έρθει στην Ελλάδα, να πάει στα διυλιστήρια και να το αγοράσει το βενζινάδικο σε αυτή την τιμή, μπορούν να περάσουν ακόμα και βδομάδες. Φυσικά η τιμή θα ανέβει και την ίδια μέρα, αλλά όταν υπάρχει πτώση, θα είναι πιο αργή και από κλεψύδρα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα ασχοληθώ με το θέμα τιμής που πολλά παίζουν και σίγουρα παίζει μια κάποια εκμετάλλευση απο τα πρατήρια. Θα γράψω όμως σχετικά με την επιλογή βάσει τιμής. Αρχικά κάνω πολλά χρόνια (>15) ποσοτικές μετρήσεις, αλλά έχει τύχει να έχω εμπλακεί και σε ποιοτικές που έγιναν στο χημείο του κράτους τον τελευταίο καιρό.

Να θυμάστε 1 βασικό. Να ΜΗΝ επιλέγετε πρατήριο βάσει τιμής. Μην κοιτάτε καν πόσο έχει. Το μόνο σχετικά αξιόπιστο για έναν απλό χρήστη είναι να βρει ένα πρατήριο που να φάει λίγη ώρα να ψάξει κριτικές στο Google maps πχ να δει τι γράφουν οι υπόλοιποι. Αφου βρει ένα πρατήριο, να πηγαίνει μόνο σε αυτό. Θα μειώσετε τη λίστα με τα πρατήρια αν μείνετε στα εταιρικά. 

Το πόσο κλέβουν ποσοτικά και πόσο εύκολα, δεν φαντάζεστε. Μπορεί σε γέμισμα να γλιτώσεις 1€ λόγω χαμηλότερης τιμής και να σου κλέψει 5€.

Επίσης η νοθεία χτυπάει κόκκινο, όσο ανεβαίνουν οι τιμές. Είναι πολλά τα φαινόμενα. 

Παράδειγμα. Σε αυτοκίνητο που έμεινε με μεγάλη ζημιά, λίγη ώρα μετά απο πλήρες γέμισμα, έγινε την επόμενη ημέρα ανάλυση στο χημείο του κράτους και βρέθηκε νοθεία με συγκεκριμένους διαλύτες. Εντός 2 ημερών πήγε συνεργείο ελέγχου ποιότητας και φυσικά δεν βρήκε τίποτα στο πρατήριο. Γιατί? Γιατί υπάρχει ειδική διάταξη παροχής καυσίμου για τέτοιες περιπτώσεις....

Ενα βενζινάδικο με 100άδες κριτικές ότι νοθεύει

image.png.79c36b13146c18dfe3eb3bb55d23d241.png

Ένα με 100άδες κριτικές ότι κλέβει

image.png.ccb7737f02294d67e8099c688e6e56da.png

• Like 2
Δημοσ.

ο καθένας ψάχνει αφορμή για να βγάλει περισσότερα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ο καθένας μόλις ξυπνάει είναι πως θα βγάλει λεφτά. Έτσι λοιπόν πιάνονται από οποιαδήποτε αφορμή μπορούν για να δικαιολογήσουν αυξήσεις. Αυτό το κάνουν ΟΛΟΙ αρκεί να μπορούν.

Ένα άλλο παράδειγμα ακριβώς στην ίδια λογική για να το καταλάβετε.

Ας πάρουμε τα τυριά. Τα τυριά για όσους δε ξέρουν δε γίνονται αμέσως όπως ένα γλυκό. Θέλει κάποιο διάστημα να ωριμάσουν. Σαν το κρασί. Ανάλογα το τυρί, το διάστημα μπορεί να είναι και αρκετά μεγάλο. Πάνω από χρόνο.

Κοιτάξτε τώρα το δούλεμα.

Ανεβαίνει η τιμή του γάλακτος και σου λέει ο τυροκόμος ότι ανέβηκε το γάλα οπότε θα ανέβει και η τιμή του τυριού. Καλά λες εσύ και το δέχεσαι σαν φυσιολογικό.

Το τυρί όμως αυτό έχει φτιαχτεί με γάλα το οποίο είχε αγοραστεί καιρό πριν (βδομάδες, μήνες) οπότε η δικαιολογία του τυροκόμου είναι για ηλίθιους όπως θα έλεγε και ο συμπαθής Κυρίτσης.

Το γάλα που θα αγοραστεί τώρα, με αυξημένη τιμή, θα γίνει τυρί και θα βγει στην αγορά μετά από εβδομάδες. Άρα αυτό πρέπει να έχει αυξημένη τιμή.

Οπότε, το αυξήθηκε το γάλα ΤΩΡΑ, αυξάνω την τιμή του τυριού ΤΩΡΑ,  είναι απλά για ηλίθιους.

Αντί για τυρί βάλτε την βενζίνη ή μπορείτε να βάλετε κι άλλα προϊόντα. Έτσι λειτουργεί η πιάτσα και μη ψάχνετε να βρείτε λογική

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Bitbit είπε

ο καθένας ψάχνει αφορμή για να βγάλει περισσότερα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ο καθένας μόλις ξυπνάει είναι πως θα βγάλει λεφτά. Έτσι λοιπόν πιάνονται από οποιαδήποτε αφορμή μπορούν για να δικαιολογήσουν αυξήσεις. Αυτό το κάνουν ΟΛΟΙ αρκεί να μπορούν.

Ένα άλλο παράδειγμα ακριβώς στην ίδια λογική για να το καταλάβετε.

Ας πάρουμε τα τυριά. Τα τυριά για όσους δε ξέρουν δε γίνονται αμέσως όπως ένα γλυκό. Θέλει κάποιο διάστημα να ωριμάσουν. Σαν το κρασί. Ανάλογα το τυρί, το διάστημα μπορεί να είναι και αρκετά μεγάλο. Πάνω από χρόνο.

Κοιτάξτε τώρα το δούλεμα.

Ανεβαίνει η τιμή του γάλακτος και σου λέει ο τυροκόμος ότι ανέβηκε το γάλα οπότε θα ανέβει και η τιμή του τυριού. Καλά λες εσύ και το δέχεσαι σαν φυσιολογικό.

Το τυρί όμως αυτό έχει φτιαχτεί με γάλα το οποίο είχε αγοραστεί καιρό πριν (βδομάδες, μήνες) οπότε η δικαιολογία του τυροκόμου είναι για ηλίθιους όπως θα έλεγε και ο συμπαθής Κυρίτσης.

Το γάλα που θα αγοραστεί τώρα, με αυξημένη τιμή, θα γίνει τυρί και θα βγει στην αγορά μετά από εβδομάδες. Άρα αυτό πρέπει να έχει αυξημένη τιμή.

Οπότε, το αυξήθηκε το γάλα ΤΩΡΑ, αυξάνω την τιμή του τυριού ΤΩΡΑ,  είναι απλά για ηλίθιους.

Αντί για τυρί βάλτε την βενζίνη ή μπορείτε να βάλετε κι άλλα προϊόντα. Έτσι λειτουργεί η πιάτσα και μη ψάχνετε να βρείτε λογική

Πως θα σου φαινόταν να πλήρωνες όμως σήμερα 30% πάνω στο τυρί, επειδή το γάλα είχε 30%+ πέρυσι που αγοράστηκε και ξεκίνησε η παραγωγή του τυριού που θα πουληθεί σημερα?  Δεν είναι άσπρο / μαύρο όλα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sphinxgr είπε

Πως θα σου φαινόταν να πλήρωνες όμως σήμερα 30% πάνω στο τυρί, επειδή το γάλα είχε 30%+ πέρυσι που αγοράστηκε και ξεκίνησε η παραγωγή του τυριού που θα πουληθεί σημερα?  Δεν είναι άσπρο / μαύρο όλα. 

ασχέτως πως θα μου φαίνοταν, αυτό είναι που έπρεπε να γίνει. Βέβαια χτυπάει άσχημα αυτό το καταλαβαίνω. Πες σε κάποιον ότι του πουλάς ακριβότερα το τυρί επειδή πριν ένα χρόνο είχε ακριβύνει. Θα γελάει και θα σε λέει κλέφτη. Ενώ τώρα που τον κλέβεις το θεωρεί και φυσιολογικό

Οπότε η λύση που προτείνετε είναι να ακριβύνει από τώρα το τυρί για να μη μου κακοφανεί 1 χρόνο μετά. Εξάλλου αν γίνει τώρα μπορούμε να το δικαιολογήσουμε δείχνοντας την αύξηση του γάλακτος. Αφού θα ακριβύνει που θα ακριβύνει....

Το ότι το τυρί φτιάχνεται με παλιό γάλα θα στο θυμίσουν όμως αν πέσει η τιμή του γάλακτος. Εκεί θα σου πουν ότι είχε φτιαχτεί με ακριβότερο. οπότε δε μπορούμε να ρίξουμε την τιμή.

Κοινώς, όπως μας βολεύει

εγώ απλά παρέθεσα ένα παράδειγμα για το πως δουλεύει η αγορά.

όταν είναι να ανεβάσουμε τις τιμές λέμε ότι αυξήθηκε η τάδε πρώτη ύλη, όταν όμως πέφτει η πρώτη ύλη λέμε ότι είχαμε απόθεμα σε υψηλή τιμή.

όταν εμφανίζονται οι προυποθέσεις να αυξηθεί κάτι, γίνεται μπαμ μπαμ, όταν για να μειωθεί....έχει ο Θεός

Ο καθένας χρησιμοποιεί όποια δικαιολογία μπορεί για να κερδίσει περισσότερα οπότε μην αναρωτιέστε γιατι αφού μειώθηκε το βαρέλι ο βενζινάς δε μείωσε την τιμή. Και όχι μόνο ο βενζινάς, βάλτε όποιον θέλετε

Δημοσ.
5 ώρες πριν, filidonas είπε

Τιμές τα πρατήρια παίρνουν κάθε μέρα απο την εταιρεία

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Τιμές τα πρατήρια παίρνουν κάθε μέρα απο την εταιρεία

Εγώ προσωπικά έχω παρατηρήσει σε δύο διαφορετικά πρατήρια shell στην περιοχή μου ότι αλλάζουν τιμές μόνο μετά από ανεφοδιασμό.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα να απαντήσει καποιος που γνωρίζει πάνω στο θέμα ποσο είναι περίπου το κέρδος από ένα πρατήριο 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, CptNikk είπε

Καλησπέρα θα ήθελα να απαντήσει καποιος που γνωρίζει πάνω στο θέμα ποσο είναι περίπου το κέρδος από ένα πρατήριο 

Απο οτι διαβασα ψαχνοντας, από 9 λεπτα και πανω, ανάλογα την περιοχή

https://www.google.com/search?q=κερδος+πρατηριο+απο+ανα+λιτρο+καυσίμου&oq=κερδος+πρατηριο+απο+ανα+λιτρο+καυσίμου+&aqs=chrome..69i57j33i160.29613j0j4&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CptNikk είπε

Δεν υπάρχει απάντηση γιατί δεν δίνεις πληροφορίες.

Πχ κέρδος μονο απο καυσιμα;Κέρδος και απο το μαγαζί με τα εκτός καυσίμων;Θα είναι ιδιόκτητο ή εταιρικό;Πόσους υπαλλήλους θα έχεις;Σε ποια περιοχή είναι;Ο ανταγωνισμός πως πουλάει;

• Like 3
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ιδιόκτητο. Με καφετέρια και πλυντήριο. 1-2 υπαλλήλους. Ηράκλειο Κρήτης. Δεν υπάρχει άλλος στην περιοχή την συγκεκριμένη. Αλλά θέλω κυρίως τα κέρδη από τα καύσιμα να γνωρίζω 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CptNikk είπε

Ιδιόκτητο. Με καφετέρια και πλυντήριο. 1-2 υπαλλήλους. Ηράκλειο Κρήτης. Δεν υπάρχει άλλος στην περιοχή την συγκεκριμένη. Αλλά θέλω κυρίως τα κέρδη από τα καύσιμα να γνωρίζω 

Πιο πολλά θα βγάζεις απο το καφέ και το πλυντήριο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CptNikk είπε

πολλά παίζουν και στα ιδιόκτητα. Έχει ενα ή έχει περισσότερα;; Ο εφοδιασμός γίνεται με βυτία της εταιρείας ή βυτία ιδιόκτητα. Το πρατήριο έχει μεγάλο κυκλο πώλησης καυσίμων ή κυνηγάει τους πελάτες με το δίκανο. Σε μία ελεύθερη αγορά η τιμή χοντρικής πολλές φορές δεν είναι ίδια για όλους και κάποιος με μεγαλο κύκλο εργασιών με δικά του βυτία μπορεί να διαπραγματεύεται την τιμή από τη στιγμή που πληρώνει στο διυλιστήριο τα καύσιμα κας με την παραλαβή τους.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

πολλά παίζουν και στα ιδιόκτητα. Έχει ενα ή έχει περισσότερα;; Ο εφοδιασμός γίνεται με βυτία της εταιρείας ή βυτία ιδιόκτητα. Το πρατήριο έχει μεγάλο κυκλο πώλησης καυσίμων ή κυνηγάει τους πελάτες με το δίκανο. Σε μία ελεύθερη αγορά η τιμή χοντρικής πολλές φορές δεν είναι ίδια για όλους και κάποιος με μεγαλο κύκλο εργασιών με δικά του βυτία μπορεί να διαπραγματεύεται την τιμή από τη στιγμή που πληρώνει στο διυλιστήριο τα καύσιμα κας με την παραλαβή τους.

Μόνο κας ,ή καλύτερα πρώτα πληρώνεις και μετά σου φορτώνουν το βυτίο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...