D1mm1s Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, Θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου πιο γνώστη από εμένα. Έχω ένα σύστημα με έναν επεξεργαστή i5-8600k, 16gb Ram και SSD και θέλω να τον δωρίσω σε φίλο που θα το κάνει χρήση σε photoshop kai 2D σχέδια. Επειδή θέλω να του το δώσω ολοκληρωμένο μαζί με εξωτερική κάρτα γραφικών για να μη του ζορίζεται το μηχάνημα με την gpu του επεξεργαστή, τι κάρτα θα μου προτείνατε να του έβαζα πάνω? Φιλικά Δημήτρης Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από D1mm1s
Nik1239 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 39 λεπτά πριν, D1mm1s είπε Καλημέρα σας, Θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου πιο γνώστη από εμένα. Έχω ένα σύστημα με έναν επεξεργαστή i5-8600k, 16gb Ram και SSD και θέλω να τον δωρίσω σε φίλο που θα το κάνει χρήση σε photoshop kai 2D σχέδια. Επειδή θέλω να του το δώσω ολοκληρωμένο μαζί με εξωτερική κάρτα γραφικών για να μη του ζορίζεται το μηχάνημα με την gpu του επεξεργαστή, τι κάρτα θα μου προτείνατε να του έβαζα πάνω? Φιλικά Δημήτρης Budget ?
D1mm1s Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Budget ? δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 300 ευρώ αλλά αν υπάρχει αντικειμενικός λόγος για ακριβότερη κάρτα θα το συζητήσω.
elpenor Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Η αλήθεια είναι ότι και χωρίς GPU θα την κάνει τη δουλειά του. Τώρα αφού έχεις μπει στη διαδικασία να πάρεις κάτι καλύτερο χωρίς να είμαι ειδικός θα πρότεινα κάποια AMD 6400/6500, είναι πιο γρήγορη από 1050ti, μοντέλο Q2 2022 με DDR6, 6nm οπότε λογικά θα έχει ελάχιστη κατανάλωση, overkill για PS/Acad και θα παίζει και κάποια παιχνίδια στο very low. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από elpenor 1
D1mm1s Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, elpenor είπε Η αλήθεια είναι ότι και χωρίς GPU θα την κάνει τη δουλειά του. Τώρα αφού έχεις μπει στη διαδικασία να πάρεις κάτι καλύτερο χωρίς να είμαι ειδικός θα πρότεινα κάποια AMD 6400/6500, είναι πιο γρήγορη από 1050ti, μοντέλο Q2 2022 με DDR6, 6nm οπότε λογικά θα έχει ελάχιστη κατανάλωση, overkill για PS/Acad και θα παίζει και κάποια παιχνίδια στο very low. ok ευχαριστώ.. θα τις κοιτάξω.
Nik1239 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 50 λεπτά πριν, D1mm1s είπε ok ευχαριστώ.. θα τις κοιτάξω. Θα συμφωνήσω και εγώ για την 6400 , αν θες να δώσεις περισσότερα πας σε 6600 όπου δεν ξέρω αν χρειάζεται τόσο δυνατή κάρτα 1
D1mm1s Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 21 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Θα συμφωνήσω και εγώ για την 6400 , αν θες να δώσεις περισσότερα πας σε 6600 όπου δεν ξέρω αν χρειάζεται τόσο δυνατή κάρτα οκ ευχαριστώ. κοιτάζω να δω τι θα βρω σε 6400/6500.
nickol-us Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Εγώ πάλι μάλλον θα διαφωνήσω... Amd gpu αποφεύγονται συνήθως όταν πρόκειται για προγράμματα σχεδιαστικά/photoshop Επειδή οι 6400/6500 έχουν και κάποιες ελλείψεις θα ήταν καλύτερα να πας για σιγουριά σε nvidia Έτσι κι αλλιώς απαιτήσεις μεγάλες δεν έχουν αυτά που χρειάζεται να κάνει, μια 1650 θα είναι μάλλον υπέραρκετη. Aν ασχολείται μόνο με 2d, ανάλογα την χρήση που κάνει στο photoshop, κατά πάσα πιθανότητα καλύπτουν και τα γραφικά του επεξεργαστή 1
leros2004 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ακριβώς αυτό που γράφει ο απο πάνω, για αυτά που ζητάς τσάμπα θα πάει η κάρτα... Και γενικά το photoshop δεν είναι autocad που εκμεταλλεύεται μια καλή gpu Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2022 από leros2004 1
D1mm1s Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 23 ώρες πριν, nickol-us είπε Εγώ πάλι μάλλον θα διαφωνήσω... Amd gpu αποφεύγονται συνήθως όταν πρόκειται για προγράμματα σχεδιαστικά/photoshop Επειδή οι 6400/6500 έχουν και κάποιες ελλείψεις θα ήταν καλύτερα να πας για σιγουριά σε nvidia Έτσι κι αλλιώς απαιτήσεις μεγάλες δεν έχουν αυτά που χρειάζεται να κάνει, μια 1650 θα είναι μάλλον υπέραρκετη. Aν ασχολείται μόνο με 2d, ανάλογα την χρήση που κάνει στο photoshop, κατά πάσα πιθανότητα καλύπτουν και τα γραφικά του επεξεργαστή 15 ώρες πριν, leros2004 είπε Ακριβώς αυτό που γράφει ο απο πάνω, για αυτά που ζητάς τσάμπα θα πάει η κάρτα... Και γενικά το photoshop δεν είναι autocad που εκμεταλλεύεται μια καλή gpu Ευχαριστώ. Από αυτα που λέτε όλοι μάλλον θα του πω να κανει ενα τεστ με τα προγραμματα που θέλει να δουλέψει και αν δει κολλήματα τότε να μπω στη διαδικασία να του βάλω κάποια κάρτα.
Dr_Pepper Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Στις 31/5/2022 στις 11:07 ΠΜ, D1mm1s είπε Καλημέρα σας, Θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου πιο γνώστη από εμένα. Έχω ένα σύστημα με έναν επεξεργαστή i5-8600k, 16gb Ram και SSD και θέλω να τον δωρίσω σε φίλο που θα το κάνει χρήση σε photoshop kai 2D σχέδια. Επειδή θέλω να του το δώσω ολοκληρωμένο μαζί με εξωτερική κάρτα γραφικών για να μη του ζορίζεται το μηχάνημα με την gpu του επεξεργαστή, τι κάρτα θα μου προτείνατε να του έβαζα πάνω? Φιλικά Δημήτρης Δεν χρειάζεται κάρτα γραφικών για το 99% των πραγμάτων βέβαια κάποια πράματα χρειάζονται πχ πινέλα ή 3D κείμενα κτλ στο photoshop και γενικά με την συγκεκριμένη igpu του επεξεργαστή αν ειναι μια εικόνα μεγάλης ανάλυσης και σκρολάρει θα βλέπει λιγο διακεκομμένη την κίνηση αλλά τίποτα το τρομερό μόνο στιγμιαία όσο κρατήσει το scrolling του . Απο εκει και πέρα με μια κάρτα γραφικών (ακόμη και χρέπια πχ gt 1030) δεν θα έχει αυτά τα μειονεκτηματάκια αλλά το θέμα ειναι αν αξίζουν για αυτόν τα επιπλέον χρήματα. 1
D1mm1s Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 5 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Δεν χρειάζεται κάρτα γραφικών για το 99% των πραγμάτων βέβαια κάποια πράματα χρειάζονται πχ πινέλα ή 3D κείμενα κτλ στο photoshop και γενικά με την συγκεκριμένη igpu του επεξεργαστή αν ειναι μια εικόνα μεγάλης ανάλυσης και σκρολάρει θα βλέπει λιγο διακεκομμένη την κίνηση αλλά τίποτα το τρομερό μόνο στιγμιαία όσο κρατήσει το scrolling του . Απο εκει και πέρα με μια κάρτα γραφικών (ακόμη και χρέπια πχ gt 1030) δεν θα έχει αυτά τα μειονεκτηματάκια αλλά το θέμα ειναι αν αξίζουν για αυτόν τα επιπλέον χρήματα. Ευτυχώς που άνοιξα το θέμα γιατί για τέτοιες εργασίες δεν έχω καθόλου εικόνα για το πως συμπεριφέρεται ένα σύστημα. Από τα συμφραζόμενα όλων καταλαβαίνω ότι γενικά δεν χρειάζεται να του βάλω κάτι οπότε μάλλον θα πάω σε μια πιο οικονομική λύση από αυτό που υπολόγιζα λόγω άγνοιας πιο πολύ για να το υποβοηθήσω λίγο. ευχαριστώ
lary7 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Καλύτερα με το Budget βαλε του 32giga ram, εναν 2ο SSD για scratch disk. Αν βάλεις κάρτα γραφικών, κοίτα κάποια που να εχει πολύ και γρήγορη Vram και ας μην ειναι κανόνι ο επεξεργαστής της. Σε αυτά τα προγράμματα σε ενδιαφέρει να μην κολλάει παρά να κάνει μια εργασία 1sec πιο αργά. 1
D1mm1s Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 9 ώρες πριν, lary7 είπε Καλύτερα με το Budget βαλε του 32giga ram, εναν 2ο SSD για scratch disk. Αν βάλεις κάρτα γραφικών, κοίτα κάποια που να εχει πολύ και γρήγορη Vram και ας μην ειναι κανόνι ο επεξεργαστής της. Σε αυτά τα προγράμματα σε ενδιαφέρει να μην κολλάει παρά να κάνει μια εργασία 1sec πιο αργά. Ευχαριστω
SeNNinhA Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Η αληθεια ειναι οτι δεν χρειαζεται αμεσα κατι επιπλεον να μπει. Το 2D καλυπτεται ακομη και απο επεξεργαστες 10ετιας+ χαλαρα και ανετα σε καθε περιπτωση. Στο Photoshop αν και οχι ειδικός θα δει περιορισμούς μονο εαν αρχίσει να ανοίγει παρα πολλα layers αλλα εκεί δεν θα χρειαστεί κάρτα γραφικών αλλα επιπλεον RAM. Η καρτα γραφικων θα ηταν θεμα σε παιχνιδια ή επαγγελματική επεξεργασια video. Σε καθε περιπτωση θα κοιτουσα επιλογες σε μεταχειρισμενη απο ιδιωτη ή καταστημα. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από SeNNinhA 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα