Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Odyss3us said:

...

- Apple consumers are much more comfortable spending money on creative content.
- Android users like to buy utility items such as launchers, antivirus apps, productivity tools and performance boosters for their smartphone, doing so about five times more often. 😂

- More than 62% (almost two-thirds) of iPhone customers are highly satisfied with their device, and at least 80% of them have previously owned another Apple device.
 - With a 48% satisfaction rate, Android consumers also maintain a reasonable percentage.

...

Αυτά δεν λένε τίποτα και είναι φουλ subjective. Τι σχέση έχει αν ένας χρήστης αγοράζει productivity tools και ο άλλος χαλάει λεφτά στο creative content. Θα αλλάξει αυτό το γεγονός ότι μέχρι το iPhone 12 η μπαταρία στα iPhone ήταν για γέλια? έφτιαξε λίγο στο 13 αλλά παραμένει πίσω. Αλλάζει αυτό το γεγονός ότι το 99,99% των χρηστών έχουν εφαρμογές που είναι και για τα 2 λειτουργικά και προσφέρουν ακριβώς το ίδιο user experience? όχι! Την ουσία να κοιτάμε. Το ότι πχ κάποιος νιώθει πιο σουπερ ντουπερ παραγωγικός επειδή ανήκει στο οικοσύστημα της Apple είναι ξεκάθαρα ψυχολογικό. Δηλαδή κοροϊδεύει τον εαυτό του με την καλή έννοια.

7 hours ago, whoever81 said:

Προφανώς ότι γουστάρει ο καθένας. Και τα δύο προσωπικά. Έχω πάντα τουλάχιστον ένα Android στο σπίτι που χρησιμοποιώ. Νομίζω όμως είναι κοινή αλήθεια ότι η εμπειρία χρήσης του iPhone είναι πιο συνεπής και απρόσκοπτη. Λιγότερα bugs, restarts, lags. Και σε βάθος χρόνου. Καλύτερο optimization γενικά, Α-Series επεξεργαστές, τοπ κάμερες. Βέβαια υπάρχουν μεγάλα αρνητικά, ειδικά για τους advanced χρήστες. Κλειστό λειτουργικό με περιορισμούς.Όχι ελεύθερη πρόσβαση στα αρχεία. Όχι εφαρμογές εκτός Store/Torrents. Δυσκολία μεταφοράς/διαχείρισης αρχείων από/σε PC. Deal breakers για πολλούς και όχι άδικα.

Θα έλεγα ότι αποδεδειγμένα δεν έχει την τοπ κάμερα όπως πολλοί λένε, έχει νομίζω την 3η καλύτερη? αλλά δεν είναι το θέμα μας.

Κλειστό λειτουργικό με περιορισμούς; και ποιος λέει ότι ένα κλειστό λειτουργικό είναι καλό; ποιος λέει ότι ένα όχι κλειστό δεν έχει περιορισμούς;

Όχι εφαρμογές εκτός store? καταρχάς το iOS έχει εφαρμογές εκτός store. Και στα 2 λειτουργικά δεν μπορείς να βάλεις by default εφαρμογές εκτός store με τη διαφορά ότι στα Android υπάρχει επιλογή να μπορείς ενώ στο iOS υπάρχει non-officially. Ξαναλέω... στο android δεν μπορείς by default να βάλεις εκτός store.

Ναι η Apple είχε και νομίζω ακόμα έχει καλύτερη εμπειρία μεταφοράς αρχείων προς/από PC. Αλλά πόσες φορές μεταφέρεις αρχεία και σε πειράζει πχ να χρησιμοποιήσεις ένα Android με την εφαρμογή PhoneLink των windows? Προφανώς δεν σου λέω να πας σε Android αν σε ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι, απλά σου λέω ότι και στα Android μια χαρά είναι η εμπειρία. Όχι σαν το iOS αλλά μια χαρά.

Σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητώ ότι το iPhone/iOS είναι καλύτερο. Τις υπερβολές δεν μπορώ. (Γενικά μιλάω)

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
13 hours ago, doomya said:

Με όλο το θάρρος,

αλλά άμα λερώνει χέρι τότε θα είναι καμία φτωχάτζα οπότε εκ τον πραγμάτων δεν μπορεί να αποκτήσει iPhone λόγο τιμής.

Άρα ο Face ID ειναι μια χαρα ειναι για τους μανατζαρεους γραφειου που βγαζουν 5Κ. Ετσι και αλλιως τα χέρια τους δεν λερωνωνται αλλα  και  μπορουν να αποκτησουν iPhone.

Ελπίζω να είναι χιουμοριστικο το μήνυμα! 

15 hours ago, whoever81 said:

Mικρό μέγεθος συσκευής! Δεν υπάρχει πλέον μικρό Android. 

To S22 πάντως είναι μικρότερο από το 13. Αν μιλάμε για το μέγεθος του mini ναι, δεν έχει κάτι. 

13 hours ago, Odyss3us said:

δε νομιζω να υπαρχει ασφαλεστερο κινητο απο iphone οπου μεσα μπορεις να εχεις αποθηκευμενα ευαισθητα προσωπικα δεδομενα και δεν αναφερομαι στο data tracking, αλλα κωδικους απο τραπεζικους λογαριασμους, ψηφιακο πορτοφολι, e-banking κλπ

Έχουμε περιπτώσεις που είχαν αυτά τα δεδομένα σε Android και τα πήραν? 

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, AtiX είπε

Σε καμία Android συσκευή δεν είχα σοβαρή απώλεια μπαταρίας λόγω AoD, άντε να έχανα 10 με 15 λεπτά την ημέρα…

Τι εννοείς 10 με 15 λεπτά; Του Ευρώ η της ώρας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Αυτά δεν λένε τίποτα και είναι φουλ subjective. Τι σχέση έχει αν ένας χρήστης αγοράζει productivity tools και ο άλλος χαλάει λεφτά στο creative content. Θα αλλάξει αυτό το γεγονός ότι μέχρι το iPhone 12 η μπαταρία στα iPhone ήταν για γέλια? έφτιαξε λίγο στο 13 αλλά παραμένει πίσω. Αλλάζει αυτό το γεγονός ότι το 99,99% των χρηστών έχουν εφαρμογές που είναι και για τα 2 λειτουργικά και προσφέρουν ακριβώς το ίδιο user experience? όχι! Την ουσία να κοιτάμε. Το ότι πχ κάποιος νιώθει πιο σουπερ ντουπερ παραγωγικός επειδή ανήκει στο οικοσύστημα της Apple είναι ξεκάθαρα ψυχολογικό. Δηλαδή κοροϊδεύει τον εαυτό του με την καλή έννοια.

Θα έλεγα ότι αποδεδειγμένα δεν έχει την τοπ κάμερα όπως πολλοί λένε, έχει νομίζω την 3η καλύτερη? αλλά δεν είναι το θέμα μας.

Κλειστό λειτουργικό με περιορισμούς; και ποιος λέει ότι ένα κλειστό λειτουργικό είναι καλό; ποιος λέει ότι ένα όχι κλειστό δεν έχει περιορισμούς;

Όχι εφαρμογές εκτός store? καταρχάς το iOS έχει εφαρμογές εκτός store. Και στα 2 λειτουργικά δεν μπορείς να βάλεις by default εφαρμογές εκτός store με τη διαφορά ότι στα Android υπάρχει επιλογή να μπορείς ενώ στο iOS υπάρχει non-officially. Ξαναλέω... στο android δεν μπορείς by default να βάλεις εκτός store.

Ναι η Apple είχε και νομίζω ακόμα έχει καλύτερη εμπειρία μεταφοράς αρχείων προς/από PC. Αλλά πόσες φορές μεταφέρεις αρχεία και σε πειράζει πχ να χρησιμοποιήσεις ένα Android με την εφαρμογή PhoneLink των windows? Προφανώς δεν σου λέω να πας σε Android αν σε ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι, απλά σου λέω ότι και στα Android μια χαρά είναι η εμπειρία. Όχι σαν το iOS αλλά μια χαρά.

Σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητώ ότι το iPhone/iOS είναι καλύτερο. Τις υπερβολές δεν μπορώ. (Γενικά μιλάω)

δεν νιωθει παραγωγικος, ειναι πιο παραγωγικος by default

αυτα τα  data ερευνων βγαινουν αυτοματα απο βασεις δεδομενων οπως ακριβως  δε χρειαζεται να σε παρουν τηλεφωνο και να σε ρωτησουν ποια  εκδοση windows και ποιον browser χρησιμοποιεις 😄

αυτη η καραμελα με τη συνδεση στο pc και τη μεταφορα αρχειων ειναι απαρχαιωμενη, επιτελους καταλαβετε οτι το κινητο ειναι μια συσκευη που απο αυτη μπορεις να κανεις τα παντα, ο περισσοτερος κοσμος απο αυτο σερφαρει, ερευνα, ψαχνει, διαβαζει, ενημερωνεται, επικοινωνει, αλληλεπιδρα, ταξιδευει, αγοραζει,  βγαζει φωτο τις επεξεργαζεται και τις ποσταρει μεσα απο αυτο, το κινητο δεν ειναι ενα gadget που περιμενεις τη στιγμη που θα γυρισεις σπιτι και θα το συνδεσεις  στο pc  για να κατεβασεις τα data, κι αλλωστε εφοσον υπαρχει το cloud τα αρχεια μεταφερονται αυτοματα σε ολες τις συσκευες

2 ώρες πριν, NickTG είπε

Έχουμε περιπτώσεις που είχαν αυτά τα δεδομένα σε Android και τα πήραν? 

το μονο σιγουρο ειναι οτι αν χασεις ή σου κλεψουν το iphone θα παει για ανταλλακτικα, το android κινητο αν το εχει ο αλλος κλεμμενο στα χερια του μπορει να αποσπασει τα δεδομενα που βρισκονται μεσα και κατοπιν με ενα reset να το πουλησει σα καινουριο!

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
14 minutes ago, Odyss3us said:

το μονο σιγουρο ειναι οτι αν χασεις ή σου κλεψουν το iphone θα παει για ανταλλακτικα, το android κινητο αν το εχει ο αλλος κλεμμενο στα χερια του μπορει να αποσπασει τα δεδομενα που βρισκονται μεσα και κατοπιν με ενα reset να το πουλησει σα καινουριο!

Άρα από ότι καταλαβαίνω δεν έχουμε τέτοιες περιπτώσεις. 

Έχουμε παραδείγματα κλοπής κλειδωμένων android που έγινε αυτό που λες? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

Ναι, αλλα όχι :P

Ένα απλό Pin Code Αυτόματα των βγάζει εκτός αρχείων σου, και αν έχει προσθέσει απλά ένα Google Account, ενεργοποιείται το FRP lock, οπότε θές ΠΟΛΥ περισσότερο κόπο απο "ενα απλό reset" για να το πουλήσεις σαν καινούργιο.

Ναι, το FPR δεν είναι σε καμία περίπτωση iCloud Lock, αλλα για την ώρα είναι γάτα-ποντίκι η δουλειά, αφού βρίσκουν τρόπους το σπανε, το φτιαχνουν, το ξανασπάνε κ.ο.κ, αλλα αργά η γρήγορα θα κερδίσει η γάτα.

Επεξ/σία από papp0us
Δημοσ.
Στις 31/5/2022 στις 2:00 ΜΜ, Morfoniosv είπε

Να μου φέρει ένας ανδροειδής τύπος, κινητό του 2018 να πατήσει σε ευθεία αλλά και σε στροφές με iphone Χ. 

Όροι και προυποθέσεις.
Να συμπεριληφθεί και η μπαταριούλα. 😂

*Κάνουνε (τα IOS) τέτοια διαχείρηση πόρων κτλ, που ούτε το 2040 δε θα λύσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

**Κοιτάξτε λοιπόν να λύσετε ουσιαστικότερα προβλήματα και όχι προβλήματα εφέ 😉 

***Και όχι δε κάνω παρέα με τον Αλέκο τον Καρπά, 😂😂😎 απλά μ αρέσει να λέω αλήθειες.

Το note 10+ που έχω δεν θυμάμαι του ποτε είναι και ούτε ξέρω specs εγω αυτό που ξέρω ότι δίπλα δίπλα τα κινητά δεν έχουν καμία σχέση απο εμφανιση; ούτε καν (τωρα μιλάμε ούτε και το 13ρι μου αρέσει η παντόφλα) αλλά και σε χρήση δίπλα δίπλα που φαίνεται καλύτερο? Στη  οθόνη? Στην ταχύτητα? Άσχετα που οι χρήστες λένε user friendly για το ios  και ανάθεμα αν ξέρουν  τι σημαίνει..   πήρα Mac book pro για το μαγαζί  και ακομη κλαίω τα λεφτά μου πιάνω της γυναίκας το 13ρι να κάνω 2 πράγματα και μου φαίνεται απίστευτα δύσκολο... πραγματικά ο καθενας ας παίρνει ότι θέλει αλλά μην έχουμε τη  κάθε πλευρα να κατηγορεί την άλλη γιατί δεν έχει νόημα εγω προσωπικά βλέπω τα iPhone δύσκολα και άσχημα  όσα και να μου πει κάποιος την σειρά note δεν την αλλάζω.. το κινητό  μου βγάζει ωραίες photo δεν έχει κολλήσει ποτε δεν το έχω σβήσει ένα χρόνο τώρα μόνο για να κάνει κάποιες ενημερώσεις και δεν νιώθει... τωρα τι λέτε εσείς ότι κολλάνε κλπ τα ακούω βερεσέ   12g ram αλλωστε και τα μισά είναι άδεια σχεδόν πάντα ο επεξεργαστής αν και δεν θυμάμαι ποιος είναι δεν έχει κανένα θέμα δεν βλέπω τι παραπάνω να μου δώσει ένα iPhone

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ducatista είπε

Το note 10+ που έχω δεν θυμάμαι του ποτε είναι και ούτε ξέρω specs εγω αυτό που ξέρω ότι δίπλα δίπλα τα κινητά δεν έχουν καμία σχέση απο εμφανιση; ούτε καν (τωρα μιλάμε ούτε και το 13ρι μου αρέσει η παντόφλα) αλλά και σε χρήση δίπλα δίπλα που φαίνεται καλύτερο? Στη  οθόνη? Στην ταχύτητα? Άσχετα που οι χρήστες λένε user friendly για το ios  και ανάθεμα αν ξέρουν  τι σημαίνει..   πήρα Mac book pro για το μαγαζί  και ακομη κλαίω τα λεφτά μου πιάνω της γυναίκας το 13ρι να κάνω 2 πράγματα και μου φαίνεται απίστευτα δύσκολο... πραγματικά ο καθενας ας παίρνει ότι θέλει αλλά μην έχουμε τη  κάθε πλευρα να κατηγορεί την άλλη γιατί δεν έχει νόημα εγω προσωπικά βλέπω τα iPhone δύσκολα και άσχημα  όσα και να μου πει κάποιος την σειρά note δεν την αλλάζω.. το κινητό  μου βγάζει ωραίες photo δεν έχει κολλήσει ποτε δεν το έχω σβήσει ένα χρόνο τώρα μόνο για να κάνει κάποιες ενημερώσεις και δεν νιώθει... τωρα τι λέτε εσείς ότι κολλάνε κλπ τα ακούω βερεσέ   12g ram αλλωστε και τα μισά είναι άδεια σχεδόν πάντα ο επεξεργαστής αν και δεν θυμάμαι ποιος είναι δεν έχει κανένα θέμα δεν βλέπω τι παραπάνω να μου δώσει ένα iPhone

Φυσικά και ότι βολεύει τον καθένα και τι είδους εργασίες έχει να κάνει. Το σημαντικότερο είναι να κάνουμε τον χαβαλέ μας, εφόσον δεν έχουνε μετοχές 😆. Πάνω απ όλα να αγαπάς το μηχάνημα που δουλεύεις γιατί πλέον είναι προέκταση του χεριού μας!! 🙂

Δημοσ.
Στις 31/5/2022 στις 2:49 ΜΜ, tsarouc είπε

Κουταμαρες. Αν εξαιρέσουμε μερικές νονειμ κινεζικές εταιρίες σε στυλ ουλεφον κλπ οι σοβαρές εταιρίες το έχουν υλοποιήσει τέλεια. Ειδικά η Χαβάη με τις υπέρυθρες βάθους αισθητήρες που είχε σε πολλά της κινητά στην μπροστινή κάμερα δεν παίζει αυτό που λες. Ούτε καν με καθρέπτη δεν το ξεγελουσε κανείς και με ταχύτητα που το face id της apple ήταν απλά ανέκδοτο. 

Οποτε εντελώς άκυρο αυτό που λες.

Το ψωμάκι η απλ αργεί αλλά το κάνει σωστά είναι πλέον τόσο μπαγιάτικο που ούτε σκύλος δεν το πλησιάζει..λολ

Κουταμάρες γράφεις εσυ φίλε μου. Δεν το γράφω εχθρικά. Απλά αντιδράς για να αντιδράσεις. Δε διαβάζεις σωστά αυτό που γράφει ο άλλος ΠΡΙΝ απαντήσεις. 
Σε προκαλώ να μου πεις το ακριβώς έγραψα και που ακριβώς αναφέρω ότι η Apple είναι η μοναδική εταιρεία που το κάνει σωστά.

Αν και η Huawei το έκανε σωστά δεν το ξέρω. Έχει κάποιο εξειδικευμενο hardware για το Face ID ΕΚΤΟΣ από τη μπροστινή κάμερα. Αν ναι, τότε οκ. Παρόλα αυτά ΠΟΤΕ δεν έγραψα ότι η Apple είναι η μοναδική εταιρεία που προτιμάει να κάνει κάτι σωστά, αλλιώς δεν το κάνει καθόλου. Αν πχ το Face ID το εφαρμόζει σωστά και η Huawei δε σημαίνει ότι η Apple δεν προτιμάει να κάνει σωστά κάτι, αλλιώς δεν το κάνει καθόλου, γιατί αυτό έγραψα, ενώ σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές Android εφευρίσκουν μια τεχνολογία και απλά τη βάζουν στο επόμενο μοντέλο. Τόσο απλά.

Αυτο έχει μια λογική που συμβαίνει. Η Apple θέλει να σε κρατήσει στο οικοσύστημα της, γιατί βγάζει πολλά χρήματα από την παραμονή σου σε αυτό, ενώ οι κατασκευαστές Android βγάζουν κάθε φορά που αγοράζεις μια συσκευή. Άρα η πρώτη θέλει να σου δώσει ένα ολοκληρωμένο και σταθερό σύνολο και οι υπόλοιποι θέλουν να σε πείσουν να αγοράσεις το επόμενο μοντέλο, όπου “τα πάντα δουλεύουν πολύ καλυτερα από ότι στο προηγούμενο”…

Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τη λογική σε αυτό. 

Στις 31/5/2022 στις 5:02 ΜΜ, NotAliki177 είπε

To "...η Apple το τελειοποίησε" 2κ22 είναι αρκετά αστείο θα λεγα, και μια ψευδαίσθηση για τον κόσμο που δεν ασχολείται με την τεχνολογία, οπότε πιστεύει ότι ακούει. Αν περιμέναμε από την Apple θα είμασταν ακόμα στις σπηλιές.

Όντως η Apple "οδηγούσε" τις εξελίξεις αλλά εδώ και 2-3 χρόνια έχει γίνει "απλά μια εταιρία". Μια εταιρία που πλέον ακολουθεί τις τάσεις που ορίζουν άλλοι.

Σε αυτό που γράφεις δεν έχεις δίκιο. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με όλα τα bugs και τα προβλήματα και αυτοί που θέλουν τεχνολογία που να δουλεύει σωστά και σταθερά, θυσιάζοντας την εμπειρία των πιο σύγχρονων τεχνολογιών. Δεν είναι σωστό ή λάθος, αλλά θέμα γούστου. 
Πχ στα Linux υπάρχουν οι σταθερές εκδόσεις και οι rolling releases. Οι πρώτες προσφέρουν σταθερότητα και οι δεύτερες ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί στο λειτουργικό.

Ειναι μια ακόμα εταιρεία που ακολουθεί τις ανάγκες των καταναλωτών της. Στην αρχή που η αγορά των smartphones ήταν στα σπάργανα εκτίμησε καλύτερα από του άλλους τις ανάγκες του κοινού. Τώρα η αγορά είναι πολύ πιο ώριμη και οι καταναλωτές ξέρουν τι θέλουν. Η πραγματικά χρήσιμη καινοτομία είναι πολύ πιο περιορισμένη. Από android μεριά βλέπουμε πολύ σαβούρα καινοτομία, αν και η Apple έκανε λάθη πχ 3D Touch….

Προσωπικά θέλω σταθερότητα και τεχνολογία που να δουλεύει σωστά σαν επαγγελματίας. Σαν ιδιώτης πειραματίζομαι και μου αρέσει. Γι αυτό σέβομαι και τις 2 πλευρές.

Δημοσ.
On 31/05/2022 at 15:20, billdanos said:

Θα πρέπει να σε τσιμπήσουν πολλές μέλισσες στο πρόσωπο ή να φας πολύ ξύλο ώστε να παραμορφωθείς σημαντικά για να μη σε αναγνωρίσει το face id. :) 

πρεπει να το δοκιμασουμε:p

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...