Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

Λοιπόν είχα iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4s, iPhone 6 Plus , iPhone 6s Plus , iPhone 7 Plus , iPhone X, iPad , iPad 2, iPad 3, iPad Air, iPad mini 4,  και έχω iPad 2021 11 pro από το οποίο γράφω τώρα νομίζω ότι ειχα μια μικρή εμπειρία από το iOS απλά μας περνάει για χαζούς δίνοντας πράγματα που στο android τα είχαν εδώ και χρόνια 

Μαζί σου. Τελικά, όμως τί μετράει: ποιος το κάνει πρώτος ή ποιος το κάνει πιο σωστά. Σαν καταναλωτής ψηφίζω με άνεση το δεύτερο. Το πρώτο είναι μόνο για να δημιουργείς εντυπώσεις.

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, martisaul είπε

Χίλιες φορές και τα δύο. Πολλές φορές το face-id δεν λειτουργεί αμέσως και θα ήταν πολύ πιο εύχρηστο να ακουμπήσεις το δάχτυλο 

Ακριβώς! Το ιδανικό είναι να υπάρχουν και τα δυο! Στην χειρότερη περίπτωση, σε περίπτωση ανάγκης, το δακτυλικό αποτύπωμα είναι βασικότερο καθώς ξεκλειδώνεις χωρίς να καταλάβει ο άλλος. Αυτό από μόνο του εξηγεί γιατί κινησιολογικά είναι το αποτύπωμα καλύτερο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fotoalexandros είπε

1. Οδηγώ αυτοκίνητο (ακόμα χειρότερα μοτοσυκλέτα με κράνος) και θέλω να το ξεκλειδώσω π.χ. σε ένα φανάρι. 2. τρέχω και πρέπει να φέρνω το κινητό στο πρόσωπο να ξεκλειδώσει κάθε φορά που θέλω να ρίξω μια ματιά στις ενδείξεις. Υπό πλάγια θέση, για μια σύντομη ματιά, ξεκλειδώνεις με αποτύπωμα χωρίς να σηκώσεις το κινητό. Είσαι σε κόσμο, σε λεωφορείο, και κάνεις διακριτικά το ξεκλείδωμα χωρίς να χρειάζεται να φέρεις το τηλέφωνο στα μούτρα σου. Τα παραδείγματα είναι άπειρα. Σημασία έχει κινησιολογικά το εξής: το χέρι κινείται ευκολότερα από το κεφάλι και φτάνει σε σημεία που δεν φαίνονται, ακόμα και σε κατάσταση ανάγκης ξεκλειδώνεις χωρίς ο άλλος να το καταλάβει!   

Όλα τα παραδείγματα που έφερες μπορούν να γίνουν και με το Face ID, πραγματικά πες μου ένα παράδειγμα που θέλεις να ξεκλειδώσεις το κινητό σου χωρίς να χρειαστεί να το κοιτάξεις…

για να καταλάβεις το άτοπο που αναφέρεις:

6 λεπτά πριν, fotoalexandros είπε

ακόμα και σε κατάσταση ανάγκης ξεκλειδώνεις χωρίς ο άλλος να το καταλάβει! 

Και μετά τι???

α) του το πετάς στο κεφάλι και καθάρισες…

β) τον απειλείς ότι ξεκλείδωσες το κινητό σου, αυτός τα κάνει πάνω του και εξαφανίζεται…

γ) το φέρνεις μπροστά στο πρόσωπο σου για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις…

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αυτό ακριβώς…

το πρόβλημα φίλε μου όμως ξεκινάει όταν με την στάση της η εταιρία επιβεβαιώνει ότι το AoD δεν το θεωρούσε κάτι σημαντικό και για αυτό δεν το έδινε. Πως ξαφνικά θα το θεωρήσει σημαντικό και μάλιστα για να το προσφέρει μόνο στα ακριβά της μοντέλα? Γιατί μόνο στα ακριβά? Ποιος πραγματικά θα πιστέψει ότι θα επηρεαζότανε η διάρκεια της μπαταρίας όταν όλοι ξέρουμε ότι άντε να χάνεις ελάχιστα λεπτά μέσα στην μέρα…

Ποσά αλλά που δεν τα θεωρούσε απαραίτητα η εταιρία μετά τα έδωσε ως δίκη της επινόηση; Πρώτα δεν μας έλεγε ότι οι 5.5 ίντσες είναι υπερβολή και τώρα βγάζει θηρία με 6,5 ίντσες οθόνη; το ίδιο με την ambled το ίδιο με την ram 

Τα τηλέφωνα της και καλά και Αγία και super αλλά ένα τηλέφωνο των 1500€ πρέπει να δικαιολογεί τα 1500€ το ίδιο που λέω ισχύει και για τις android ναυαρχίδας των 1000 και 1500€.

Κυκλοφορω με ένα poco f3 8/256 ευχαρίστως να αποδεχθώ ότι έχω λάθος εάν κάποιος τεκμηριωμένα μου αποδείξει τι αξίζει παραπάνω ένα οποιοδήποτε τηλέφωνο είτε android είτε iOS ώστε να δικαιολογεί τα 1200€ διαφορά 

Δημοσ.

Χίλιες φορές και τα δύο. Πολλές φορές το face-id δεν λειτουργεί αμέσως και θα ήταν πολύ πιο εύχρηστο να ακουμπήσεις το δάχτυλο 

Στα iphone ποτε και για κανένα λόγο δεν έχεις προβλημα στο αν θα λειτουργήσει. Εκτός από τη περίπτωση της μάσκας που το διόρθωσαν σε update. Να πω ότι γενικά για την Apple χέστηκ@ κι αν κλείσει αύριο το πρωί, απλά θέλω να πω το τί ισχύει στην πράξη.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Όλα τα παραδείγματα που έφερες μπορούν να γίνουν και με το Face ID, πραγματικά πες μου ένα παράδειγμα που θέλεις να ξεκλειδώσεις το κινητό σου χωρίς να χρειαστεί να το κοιτάξεις…

για να καταλάβεις το άτοπο που αναφέρεις:

Και μετά τι???

α) του το πετάς στο κεφάλι και καθάρισες…

β) τον απειλείς ότι ξεκλείδωσες το κινητό σου, αυτός τα κάνει πάνω του και εξαφανίζεται…

γ) το φέρνεις μπροστά στο πρόσωπο σου για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις…

Παίζεις με τις λέξεις και τα νοήματα για να παρουσιάσεις το μαύρο ως άσπρο. Το ξεκλειδώνεις λοιπόν και το κοιτάς πλάγια, χαμηλά ή πίσω από μια κάλυψη. Όπως και να έχει αυξάνεις τις πιθανότητες να μην γίνεις αντιληπτός. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Μαζί σου. Τελικά, όμως τί μετράει: ποιος το κάνει πρώτος ή ποιος το κάνει πιο σωστά. Σαν καταναλωτής ψηφίζω με άνεση το δεύτερο. Το πρώτο είναι μόνο για να δημιουργείς εντυπώσεις.

Μα δεν το είδαμε ακόμα από την apple πως προεξοφλείς ότι θα το κάνει πιο σωστά;  Το μονο που ξέρουμε είναι ότι θα το κάνει πιο ακριβά 

Επεξ/σία από PLHROPPP
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tlykog είπε

Στα iphone ποτε και για κανένα λόγο δεν έχεις προβλημα στο αν θα λειτουργήσει. Εκτός από τη περίπτωση της μάσκας που το διόρθωσαν σε update. Να πω ότι γενικά για την Apple χέστηκ@ κι αν κλείσει αύριο το πρωί, απλά θέλω να πω το τί ισχύει στην πράξη.

κάτσε φίλε μου, πώς δεν έχεις. Το 13ρι έχω. Πολύ καλά δουλεύει το face id, αλλά άψογα όχι. Ιδίως όταν είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι και σκρολάρεις, λόγω γωνίας, μαξιλαριών κλπ. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fotoalexandros είπε

Παίζεις με τις λέξεις και τα νοήματα για να παρουσιάσεις το μαύρο ως άσπρο. Το ξεκλειδώνεις λοιπόν και το κοιτάς πλάγια, χαμηλά ή πίσω από μια κάλυψη. Όπως και να έχει αυξάνεις τις πιθανότητες να μην γίνεις αντιληπτός. 

Μα πιο το νόημα να κανείς κάτι τέτοιοι??? Αυτό προσπαθώ να σου πω, κάνεις φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα κάνει ακροβατικά για να δει το τηλέφωνο του… το τηλέφωνο για λειτουργήσει πρέπει να το κοιτάς!

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MrRush είπε

Κάτι που ΔΕΝ συμβαίνει στα σοβαρά Android σοβαρών κατασκευαστών (δεν μιλάμε για κινεζιές)

Στο Pixel που έχω, είτε κλειστό είτε ανοιχτό, μεγάλη διαφορά στην μπαταρία δεν βλέπω. 

Σε S7 Edge που ηταν και το τελευταιο Αndroid που ειχα, ειχα απωλεια μπαταριας 10-12% overnight με το always on.

To αν το εφτιαξαν στην πορεια δεκτο αλλα δεν ειναι το θεμα μας.

Αυτο που λεω ειναι οτι η Αpple μπορει να καθυστερει να δωσει τετοια features αλλα οταν το κανει εισαι σιγουρος οτι θα δουλεψει σωστα, κατι που ΔΕΝ συμβαινει στην αλλη μερια.

• Like 1
Δημοσ.

κάτσε φίλε μου, πώς δεν έχεις. Το 13ρι έχω. Πολύ καλά δουλεύει το face id, αλλά άψογα όχι. Ιδίως όταν είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι και σκρολάρεις, λόγω γωνίας, μαξιλαριών κλπ. 

Το ίδιο και στο iPad Pro 11 2021 έχω φάει αρκετά άκυρα από το Face ID ιδίως νύχτα 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Μα πιο το νόημα να κανείς κάτι τέτοιοι??? Αυτό προσπαθώ να σου πω, κάνεις φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα κάνει ακροβατικά για να δει το τηλέφωνο του… το τηλέφωνο για λειτουργήσει πρέπει να το κοιτάς!

Το κινητό τηλέφωνο είναι ταυτόχρονα - και κύρια - μια συσκευή ανάγκης. Πράγμα που το έχουμε ξεχάσει στην καθημερινότητά μας. Κάποιες αρχές ευελιξίας και πρόνοιας είναι λοιπόν απαραίτητες. Δεν κατηγορώ το face id καθώς είναι πρακτικό, λέω ότι το να υπάρχει μόνο αυτό είναι λάθος.  

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αυτό ακριβώς…

το πρόβλημα φίλε μου όμως ξεκινάει όταν με την στάση της η εταιρία επιβεβαιώνει ότι το AoD δεν το θεωρούσε κάτι σημαντικό και για αυτό δεν το έδινε. Πως ξαφνικά θα το θεωρήσει σημαντικό και μάλιστα για να το προσφέρει μόνο στα ακριβά της μοντέλα? Γιατί μόνο στα ακριβά? Ποιος πραγματικά θα πιστέψει ότι θα επηρεαζότανε η διάρκεια της μπαταρίας όταν όλοι ξέρουμε ότι άντε να χάνεις ελάχιστα λεπτά μέσα στην μέρα…

Θα είναι βλακεία όντως να το δώσει μόνο στα pro μοντέλα και πιθανότατα το κάνει για να λέει την επόμενη χρονιά ότι το πρόσθεσε και στα άλλα.. Βέβαια όλα αυτά είναι ακομη παραφιλολογίες μιας και δεν είναι επίσημες ανακοινώσεις. Επίσης δεν θεωρώ ότι τα θεωρησε ξαφνικά σημαντικά, δεδομένου ότι πλεον τα iphone έχουν καλύτερη μπαταρία απο την πλειοψηφία των android (σε διαχείριση, όχι σε specs), απλώς όπως είπα, κάτι πρέπει να προσθέτει κάθε χρόνο! Αυτό είναι το κακό του καπιταλισμού, είσαι υποχρεωμένος να βγάζεις πάντα κάτι καινούριο, ακόμη και όταν δεν έχεις τι άλλο να βγάλεις..!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Σε S7 Edge που ηταν και το τελευταιο Αndroid που ειχα, ειχα απωλεια μπαταριας 10-12% overnight με το always on.

To αν το εφτιαξαν στην πορεια δεκτο αλλα δεν ειναι το θεμα μας.

Αυτο που λεω ειναι οτι η Αpple μπορει να καθυστερει να δωσει τετοια features αλλα οταν το κανει εισαι σιγουρος οτι θα δουλεψει σωστα, κατι που ΔΕΝ συμβαινει στην αλλη μερια.

Το S7 Edge ήταν ακόμα στην εποχή όπου η Samsung είχε τελείως σκουπιδοsoftware οπότε λογικό να ήταν μάπα. Τότε έπαιρες κινητό με Android Version X και το πολύ να έβλεπες update σε X+2 σε χρονική περίοδο όπου είχαν βγάλει στα Pixel X+3 και την Beta του X+4

2 λεπτά πριν, ektordesign είπε

είσαι υποχρεωμένος να βγάζεις πάντα κάτι καινούριο, ακόμη και όταν δεν έχεις τι άλλο να βγάλεις..!

Και κλασσικά η Apple θα βγει on stage και θα κάνει λες και ανακάλυψε ζωή στον Άρη την στιγμή που θα μπορούσε να το έχει βάλει από το 2017 όπως όλος ο κόσμος. Κρατάει επίτηδες features από τους χρήστες και τα δίνει στους "εκλεκτούς" πελάτες των Pro iPhones, λες και τα "απλά" δεν κοστίζουν ήδη ένα σκασμό λεφτά, και σου λέει ιννοβέισιο.

Είναι λίγο ειρωνία που αυτά τα γράφω από MacBook αλλά η Apple στο Mac με την Apple γενικά έχει τεράστια διαφορά, είναι σαν άλλες εταιρίες.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

Ποσά αλλά που δεν τα θεωρούσε απαραίτητα η εταιρία μετά τα έδωσε ως δίκη της επινόηση; Πρώτα δεν μας έλεγε ότι οι 5.5 ίντσες είναι υπερβολή και τώρα βγάζει θηρία με 6,5 ίντσες οθόνη; το ίδιο με την ambled το ίδιο με την ram 

Τα τηλέφωνα της και καλά και Αγία και super αλλά ένα τηλέφωνο των 1500€ πρέπει να δικαιολογεί τα 1500€ το ίδιο που λέω ισχύει και για τις android ναυαρχίδας των 1000 και 1500€.

Κυκλοφορω με ένα poco f3 8/256 ευχαρίστως να αποδεχθώ ότι έχω λάθος εάν κάποιος τεκμηριωμένα μου αποδείξει τι αξίζει παραπάνω ένα οποιοδήποτε τηλέφωνο είτε android είτε iOS ώστε να δικαιολογεί τα 1200€ διαφορά 

Το τί θεωρεί μία εταιρεία δεν είναι πανάκεια. Αν οι καταναλωτές θέλουν κάτι άλλο, στο τέλος υποκύπτουν στο τί ζητάει ο πελάτης. Η Apple δεν αποτελεί εξαίρεση.

Πώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει, για εσένα, τα 1500€; Κάτι μου λέει ότι δεν υπάρχει σοβαρή απάντηση σε αυτό. Ο λόγος είναι ότι οι απαιτήσεις σου σε ένα κινητό δε συμπίπτουν με τους άλλους ανθρώπους. Πράγμα λογικό. Για κάποιον το να είναι πχ το κινητό του από ατσάλι ή το να έχει αναβαθμίσεις (στην ώρα τους) για 6 χρόνια, το να έχει πολύ καλή και σταθερή λειτουργία κτλ μπορεί να δικαιολογεί αυτό το πόσο.

Οι κάμερες ενός ακριβού κινητού, ειδικά στα βραδυνά, πετάνε το poco f3 στο πάτωμα και κάνουν σφουγγάρισμα. Επιπλέον, το MiUI, υποκειμενικά πάντα, είναι ο βασικότερος λόγος να ΜΗΝ αγοράσεις κανένα Xiaomi. Πάντα, όταν αγόραζα Xiaomi, μετά τη πρώτη βδομάδα (που περίμενα να ξεκλειδώσει ο bootloader) εγκαθιστούσα custom ROM. Αν κάποιος δε μπορεί/θέλει να εγκαταστήσει custom ROM και τον ενδιαφέρει να έχει μία κορυφαία κάμερα ή το κινητό του να μην είναι πλαστικό δεν παίρνει Poco F3. Σου έγραψψα 3 λόγους. Θα μπορουσα να γράψω κι άλλους, αλλά θα βγαίναμε πολύ εκτός θέματος και αυτό το post θα γίνονταν τεράστιο χωρίς λόγο.

To poco F3 είναι από τα καλύτερα κινητά στην κατηγορία του, αλλά δε θα το έπαιρνα ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ αν ήταν να μείνω στο άθλιο/εμετικό MiUi... και δεν είμαι ο μόνος... Αν δεις reviews όλοι λένε ότι είναι ένα flagship killer, αλλά το MiUi είναι τροχοπέδη για το hardware.

• Like 5
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...