Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Γνωστοί μου νοικιάζουν διαμέρισμα σε (πρωην) ζευγάρι, οπου και τον Σεπτέμβρη κανονικά έληγε το συμβολαίο.  Το συμβόλαιο έγινε στο όνομα του άντρα. Όπως ήρθαν τα πράγματα όμως, το  ζευγάρι χώρισε. Ο άντρας θέλει να σπάσει το συμβόλαιο πρακτικά τον επόμενο μήνα και οι γνωστοι μου συμφώνησαν.

Λογαριασμοί πλην του νερού είναι στο όνομά του. Έχουν γίνει οι αντίστοιχες εργασιες για την διακοπή ρευματος κλπ, έχει μαζέψει και τα πράγματα του κλπ και μέσα στο επόμενο μήνα φεύγει.

Το θέμα είναι η πρωην γυναίκα του, η οποία δεν έχει κάνει ακόμα κάποια κίνηση για να φύγει και γενικότερα δε φαίνεται διατεθειμένη. Σε γενικές γραμμές αυτή δεν είναι συννενοήσιμη, και έχει προκαλέσει στο παρελθον αρκετές φασαρίες και υπήρξαν τραβήγματα και με την αστυνομία.

Μετά την λήξη του συμβολαίου, την διακοπή ρεύματος και την παράδοση των κλειδιών από τον πρώην άντρα της, αν αυτή φέρνει ακόμα αντιρρήσεις και δεν φεύγει, πως μπορεί να αντιμετωπιστεί, καθώς πρακτικά δεν θα υπάρχει κάποιο συμβόλαιο?

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά των γνωστών μου να γίνει κάποια ανανέωση.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Λογαριασμοί πλην του νερού είναι στο όνομά του

Πεστου να παει στη δεη να πληρωσει και να κοφει το ρευμα.

Πρακτικα αν υπαρχει κατι ειναι μεχρι το Σεπτεμβρη.

Δημοσ.

Όταν κοπεί το ρεύμα και φέρεις έναν υδραυλικό να κόψει και το νερό με την δικαιολογία ότι υπάρχει διαρροή… ε πόσο θα καθίσει καλοκαίρι χωρίς ρεύμα (ψυγείο, φως, κλιματιστικό) και χωρίς νερό;;;

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Καλησπέρα,

Γνωστοί μου νοικιάζουν διαμέρισμα σε (πρωην) ζευγάρι, οπου και τον Σεπτέμβρη κανονικά έληγε το συμβολαίο.  Το συμβόλαιο έγινε στο όνομα του άντρα. Όπως ήρθαν τα πράγματα όμως, το  ζευγάρι χώρισε. Ο άντρας θέλει να σπάσει το συμβόλαιο πρακτικά τον επόμενο μήνα και οι γνωστοι μου συμφώνησαν.

Λογαριασμοί πλην του νερού είναι στο όνομά του. Έχουν γίνει οι αντίστοιχες εργασιες για την διακοπή ρευματος κλπ, έχει μαζέψει και τα πράγματα του κλπ και μέσα στο επόμενο μήνα φεύγει.

Το θέμα είναι η πρωην γυναίκα του, η οποία δεν έχει κάνει ακόμα κάποια κίνηση για να φύγει και γενικότερα δε φαίνεται διατεθειμένη. Σε γενικές γραμμές αυτή δεν είναι συννενοήσιμη, και έχει προκαλέσει στο παρελθον αρκετές φασαρίες και υπήρξαν τραβήγματα και με την αστυνομία.

Μετά την λήξη του συμβολαίου, την διακοπή ρεύματος και την παράδοση των κλειδιών από τον πρώην άντρα της, αν αυτή φέρνει ακόμα αντιρρήσεις και δεν φεύγει, πως μπορεί να αντιμετωπιστεί, καθώς πρακτικά δεν θα υπάρχει κάποιο συμβόλαιο?

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά των γνωστών μου να γίνει κάποια ανανέωση.

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα, πως είναι δυνατόν ο ενοικιαστής να παραδώσει το διαμέρισμα και τα κλειδιά εφόσον η πρώην του είναι ακόμα μέσα? Άδειο πρέπει να το παραδώσει, και οι γνωστοί σου επ ουδενί δεν πρέπει να δεχτούν να το παραλάβουν με την πρώην και τα πράγματα της μέσα, δεν τους αφορούν τα προβλήματα του.

Για τον νοικάρη πάντως η λύση είναι εύκολη, κάποια στιγμή που αυτή θα λείπει μπορεί να βγάλει τα πράγματα της έξω και να αλλάξει κλειδαριές. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

1. Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα, πως είναι δυνατόν ο ενοικιαστής να παραδώσει το διαμέρισμα και τα κλειδιά εφόσον η πρώην του είναι ακόμα μέσα? Άδειο πρέπει να το παραδώσει, και οι γνωστοί σου επ ουδενί δεν πρέπει να δεχτούν να το παραλάβουν με την πρώην και τα πράγματα της μέσα, δεν τους αφορούν τα προβλήματα του.

2. Για τον νοικάρη πάντως η λύση είναι εύκολη, κάποια στιγμή που αυτή θα λείπει μπορεί να βγάλει τα πράγματα της έξω και να αλλάξει κλειδαριές. 

Κατανοώ οτι το για το 1ο μιλάμε πρακτικά όπως ορίζει η νομοθεσία, αλλα για το 2ο, επειδή αυτή έχει κάνει αρκετά σκηνικά και είναι ευέξαπτη, και αυτοί είναι μεγάλοι άνθρωποι, φοβούνται για την αντίδραση της, μην προβεί σε τίποτα αντίποινα, χειροδικίες κλπ. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωην άντρας απο το ξύλο που έχει φαει, ρωταει πρωτα τους γνωστους μου αν είναι εκει αυτή πριν πάει σπιτι, για να μην συμπέσουν.

Επεξ/σία από jimakos234
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Κατανοώ οτι το για το 1ο μιλάμε πρακτικά όπως ορίζει η νομοθεσία, αλλα για το 2ο, επειδή αυτή έχει κάνει αρκετά σκηνικά και είναι ευέξαπτη, και αυτοί είναι μεγάλοι άνθρωποι, φοβούνται για την αντίδραση της, μην προβεί σε τίποτα αντίποινα, χειροδικίες κλπ. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωην άντρας απο το ξύλο που έχει φαει, ρωταει πρωτα τους γνωστους μου αν είναι εκει αυτή πριν πάει σπιτι, για να μην συμπέσουν.

Όσον αφορά το 2ο σου έχω ήδη απαντήσει, το τι θα κάνει ο νοικάρης με την πρώην του ούτε ενδιαφέρει ούτε αφορά τους γνωστούς σου.

9 λεπτά πριν, greekfragma είπε

είναι λέει καμιά τέτοια...άντε να την κάνεις καλά.

brain roar GIF

• Like 1
Δημοσ.

Εφόσον δεν υπάρχει συμβόλαιο -και δεν ήταν ποτέ το όνομά της στο συμβόλαιο- δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να την διώξει για καταπάτηση ακινήτου;

• Moderators
Δημοσ.
13 hours ago, jimakos234 said:

Καλησπέρα,

Ότι σου είπε ο @Joshua21.

Ο μισθωτής (αυτός που έχει την υπογραφή του στο συμφωνητικό) πρέπει να παραδώσει το διαμέρισμα άδειο ή όπως το παρέλαβε τελοσπάντων. Το πως θα λύσει τα ζητήματά του με την πρώην του είναι δικό του πρόβλημα και κακώς ασχολούνται οι εκμισθωτές, δεν θα έπρεπε να τους προβληματίζει καν.

Από εκεί και πέρα, σε γενικές γραμμές είναι κακή ιδέα να κόβεται το ρεύμα και το νερό σε σπίτια τα οποία κατοικούνται. Αφενός μπορεί να βρεθούν μπλεγμένοι οι ιδιοκτήτες με ποινικά δικαστήρια, αφετέρου δεν θα την σταματήσει κάτι να κάνει παράνομη επανασύνδεση σε ένα ακίνητο που δεν είναι στο όνομα της και να βρεθούν και πάλι μπλεγμένοι οι ιδιοκτήτες.

Σε κάθε περίπτωση και για παν ενδεχόμενο, αφού παραδώσει τα κλειδιά ο μισθωτής (κανονικά, με πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής και υπογραφές), ας αλλάξουν επιτόπου οι ιδιοκτήτες κλειδαριά καλού κακού. Εγώ αυτό θα έκανα στην θέση τους.

• Thanks 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Εφόσον δεν υπάρχει συμβόλαιο -και δεν ήταν ποτέ το όνομά της στο συμβόλαιο- δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να την διώξει για καταπάτηση ακινήτου;

Όποιος εισέρχεται παράνομα ή παραμένει παρά τη θέληση του δικαιούχου στην κατοικία άλλου ή στο χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του ή σε χώρο περικλεισμένο που αυτός κατέχει, τιμωρείται με φυλάκιση ως ένα έτος ή χρηματική ποινή. Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση

334 ΠΚ

Επίσης και κάτι ενδιαφέρον για τους γνωστούς του ts. Από τη στιγμή που θα φύγει ο άνδρας και η γυναίκα αρνείται να αποχωρήσει, τότε έχουν προθεσμία 3 μήνες για να υποβληθεί έγκληση (να κάνουν μήνυση δηλαδή). 

194/2020 του ΑΠ

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...