kostis1979 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα ! Διαμορφωνω ενα ψηλοταβανο καταστημα σε airbnb με προοπτικη να μπορει να σταθει και σαν μονιμη κατοικια. Στο εμπρος μερος υπαρχει ψηλοταβανος χωρος 5.5 μετρων 28 τετραγωνικων και αντιστοιχα στο βαθος κατω και πανω απο το παταρι δυο υπνοδωματια που θα εχουν ξεχωριστο κλιματισμο. Δεν φαινεται πως θα εχω τοσο προβλημα στην ψυξη οσο στην θερμανση λογω του ψηλου ταβανιου ... σκοπευω για αυτο να χρησιμοποιησω και ανεμιστηρα ταβανιου για σπρωχνω θερμοτητα κατω ανακατευοντας τον αερα. Καταρχην μου αρεσουν τα καναλατα αλλα δεν ειμαι βεβαιος αν δουλεψουν καλα στην θερμανση του χωρου. Οποτε αρχικα θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με τα καναλατο ( στο μετωπο του ταβανιου - δειτε φωτογραφια ) αν πιστευετε πως θα ηταν αποδοτικο σε αυτο το χωρο ή αν θεωρειτε το split ( τοποθετημενο κάτω απο το παταρι ) ως καλυτερη λυση μιας και βρισκεται στο συνορο οπου συνδεονται ολοι οι χωροι. Ειμαι αναμεσα σε 18000 btu εως 24000 με το μηχανολογο να λεει πως η αναγκη μας ειναι γυρω μεταξυ 18000 ελαχιστο - 24000 btu max. Σε split ειμαι αναμεσα σε shorai edge, gree pular ή tcl ocarina και aux j smart ή φασον sendo σαν πιο φτηνες επιλογες? Παρακαλω τα φωτα σας : Γνωμη για καναλατο ή split ? και την αποψη σας για επιλογη split. Επιθυμητά features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο, ιδανικα follow me λειτουργια, μεγαλο seer και ειδικα scop, καλο after sales και mat φινιρισμα ( εξου και οι παραπανω επιλογες αν και το edge υστερει αρκετα σε περιφερειακες λειτουργιες πχ ιονιστη, follow me, οχι τοσο αμεσο after sales απο οτι ακουω κλπ ) . Aυτα εν ολιγοις. Ελπιζω καποιοι να με βοηθησουν. Σας ευχαριστω προκαταβολικα ! · Ποσό που διαθέτουμε : 800 - 1200€ για μηχανημα συν οτι εξτρα για καναλατο ( στομια , πλενουμ κλπ ) · Νέα αγορά · Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος Αδιάφορο · Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 40% ψύξη / 60% θέρμανση · Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, περιστασιακή σε ψύξη · Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ Ενιαίος χώρος 30τμ σαλόνι-κουζίνα με ταβανι 5.5 μετρα · Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Ηράκλειο Κρητης · Απαραίτητα / επιθυμητά features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο, ιδανικα follow me λειτουργια, μεγαλο seer και ειδικα scop, καλο after sales · Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις, νοτιος προσανατολισμός, διπλα ενεργειακα κουφωματα, λογω ψηλου ταβανιου δεν υπαρχει τοσο προβλημα στην ψυξη οσο ενδεχομενως στην θερμανση. Γενικα δεν τον χτυπαει ηλιος το καλοκαιρι καθολου ενώ το χειμωνα μπαινει μεσα ολος ο ηλιος από κουφωμα πλατους 2.5 μετρων και υψους 5 μετρων ΑΠΩΛΕΙΕΣ 3506.20Watt 3015.34KCal/h 116.87Watt/m2 100.51KCal/h/m2 Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από kostis1979
@pnea1973 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Για το καναλατο να υπολογίσεις ότι έχει και το κόστος καναλιών, και γύψο σανίδας και στομιων. Νομίζω ότι με τα χρήματα δεν μπορείς να πας σε καναλατο.
kostis1979 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 28 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Για το καναλατο να υπολογίσεις ότι έχει και το κόστος καναλιών, και γύψο σανίδας και στομιων. Νομίζω ότι με τα χρήματα δεν μπορείς να πας σε καναλατο. Ναι προφανως ... το διορθωσα στο κειμενο για να ειναι ξεκαθαρο ... επειδη μου αρεσει το καναλατο ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω τα εξτρα αρκει να κανει δουλεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις