Mr^Robot Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε ολους . Υπάρχει περίπτωση να ενοικιάσω ένα σπίτι σε γνωστο μου περίπου 75 τετραγωνικών 1ου οροφου ( απο πανω είναι το πατρικο μου στο οποιο μενουν οι γονεις μου ) , αλλά υπάρχει μόνο μια παροχή ρεύματος προς το παρων και για της δυο οικείες ! Μεχρι να ξεκαθαριστεί λιγο η διαδικασία ( και να βρω χρονο λογο εργασίας ) για να μπει και αλλη παροχη ( το ρολοι ειναι στο ονομα της γιαγιάς μου που απεβίωσε πριν 30 χρονια ) πως μπορώ να δω τι θα χρεώσω σε αυτον που θα μπει μεσα και θα καταναλώσει ρευμα ; Υπάρχει κάποια ενημερωμένη εφαρμογή με της τωρινές τιμες ισως; Παίρνω ένδειξη που εχει γραψει ο μετρητης εκεινη την περιοδο ( ας πουμε ) και χρεώνω την διαφορα απο την τελευταία του ένδειξη και δια του δυο οι λοιποί φοροι ; ΥΓ . Μετρητής υπάρχει μεσα στον πίνακα ( μονο στο σπιτι που θα ενοικιαστεί ) καθώς και η τελευταία ένδειξη του . ΥΓ2 . Το πανω σπιτι ειναι ποιο μεγαλο απο το κατω . ΥΓ3. Καλο θα ηταν να μείνουμε επι του θέματος , γνωρίζω οτι ειναι "παράνομο¨ πρόκειται ομως για μια προσωρινή κατάσταση . Επεξ/σία 30 Μαΐου 2022 από Mr^Robot
Weiss Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Βρες ένα λογαριασμό από το πατρικό σου και δες τις χρεώσεις από πίσω πώς υπολογίζονται. Εγώ θα έφτιαχνα ένα excel και το ποσό θα έβγαινε αυτόματα με βάση την κατανάλωση του μετρητή του πίνακα. ΤΑΠ και δημοτικά τέλη υπολογίζονται βάση τα τμ Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι είσαι σε κάποιο σταθερό πρόγραμμα, γιατί αν έχεις κυμαινόμενο με ρήτρες και επιδοτήσεις μπλέκει πολύ. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Δυστηχως σωστή μέτρηση δεν μπορείς να κάνεις, επειδή θα ανέβει η κατανάλωση θα ανέβει και η τιμή της κιλιβατορας Αρχικά ξεκινά αλλάζοντας το όνομα της παροχής σε κάποιον εν ζωή, και μετά διαδικασίες για να χωρίσεις την παροχή στις οικίες Επεξ/σία 30 Μαΐου 2022 από Inuyasha 3
Mr^Robot Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Αυτο δεν το ξερω και θα πρέπει να μαθω , για το αν πρόκειται για κυμαινόμενο η μη . Κατά τα αλλα , γραφεί αναλυτικά απο πισω ο λογαριασμος ξεχωριστά την καθε χρέωση οσο αφορα τους φορους; Πχ ΤΑΠ -> $ Δημοτικά Τελη ->$ Η συνυπολογίζονται στο σύνολο τον Τετραγωνικών και απλα μπορω να πω οτι το πανω και το κατω σπίτι ειναι Χ τετραγωνικά οποτε αφαιρώντας την διαφορά βρισκω το ποσον; 3 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Δυστηχως σωστή μέτρηση δεν μπορείς να κάνεις, επειδή θα ανέβει η κατανάλωση θα ανέβει και η τιμή της κιλιβατορας Αρχικά ξεκινά αλλάζοντας το όνομα της παροχής σε κάποιον εν ζωή, και μετά διαδικασίες για να χωρίσεις την παροχή στις οικίες Καλα σιγουρά παιζει και χασουρα , αλλα μεχρι να γινει αυτο θα πρεπει κάπως να εξοφληθεί ο λαγαριασμος που θα ερθει .
ekrepali Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Πιθανολογώ ότι στο λογαριασμό ρεύματος είναι δηλωμένο τα τ.μ. του ενός σπιτιού, και το άλλο φαίνεται σαν να μην έχει πάρει ποτέ ρεύμα. Φαίνεται στο Ε9 σε ποιο απ'τα 2 σπίτια ανήκεια ο αριθμός παροχής, για το άλλο θα πρέπει να εγκατασταθεί μετρητής για αρχική ηλεκτροδότηση. Για κοινόχρηστο ρεύμα υπάρχει άλλος μετρητής ή όχι; Επεξ/σία 30 Μαΐου 2022 από ekrepali
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 10 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε Αυτο δεν το ξερω και θα πρέπει να μαθω , για το αν πρόκειται για κυμαινόμενο η μη . Κατά τα αλλα , γραφεί αναλυτικά απο πισω ο λογαριασμος ξεχωριστά την καθε χρέωση οσο αφορα τους φορους; Πχ ΤΑΠ -> $ Δημοτικά Τελη ->$ Η συνυπολογίζονται στο σύνολο τον Τετραγωνικών και απλα μπορω να πω οτι το πανω και το κατω σπίτι ειναι Χ τετραγωνικά οποτε αφαιρώντας την διαφορά βρισκω το ποσον; Καλα σιγουρά παιζει και χασουρα , αλλα μεχρι να γινει αυτο θα πρεπει κάπως να εξοφληθεί ο λαγαριασμος που θα ερθει . Για να είμαι στο όνομα της γιαγιάς που απεβίωσε πριν 30 χρόνια, έχει το κλασικό προγραμα της δεης έχει κλίμακες πχ έως 500 kwh 0,1ευρω/kwh, έως 1000 0,3ευρω/kwh και πάει λέγοντας
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 23 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε Αυτο δεν το ξερω και θα πρέπει να μαθω , για το αν πρόκειται για κυμαινόμενο η μη . Κατά τα αλλα , γραφεί αναλυτικά απο πισω ο λογαριασμος ξεχωριστά την καθε χρέωση οσο αφορα τους φορους; Πχ ΤΑΠ -> $ Δημοτικά Τελη ->$ Η συνυπολογίζονται στο σύνολο τον Τετραγωνικών και απλα μπορω να πω οτι το πανω και το κατω σπίτι ειναι Χ τετραγωνικά οποτε αφαιρώντας την διαφορά βρισκω το ποσον; . Οι φόροι υπέρ Δήμων είναι πανεύκολο να μοιραστούν δίκαια, όσο και να είναι απλά πληρώνει ο καθένας αυτό που του αναλογεί σε σχέση με τα τετραγωνικά του. Το πρόβλημα όμως όπως είπαν και παραπάνω είναι η κατανάλωση, η τιμή της κιλοβατώρας θα είναι πολύ υψηλότερη από όσο θα ήταν αν κάθε διαμέρισμα διέθετε δικό του μετρητή ΔΕΗ. Ας πούμε πως κάθε διαμέρισμα θα καταναλώνει 1.200KWh, αν είχαν ξεχωριστούς μετρητές τότε εντελώς κάθε KWh θα τους κόστιζε 0,23€, αν όμως όλες οι KWh πέσουν στον ίδιο μετρητή τότε κάθε KWh θα τους κοστίσει πάνω από 0,50€! Τα παραπάνω νούμερα που έγραψα αν και δεν είναι ακριβή είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις μόνο προβλήματα μπορεί να σου δημιουργήσει. 2
Mr^Robot Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Πιθανολογώ ότι στο λογαριασμό ρεύματος είναι δηλωμένο τα τ.μ. του ενός σπιτιού, και το άλλο φαίνεται σαν να μην έχει πάρει ποτέ ρεύμα. Φαίνεται στο Ε9 σε ποιο απ'τα 2 σπίτια ανήκεια ο αριθμός παροχής, για το άλλο θα πρέπει να εγκατασταθεί μετρητής για αρχική ηλεκτροδότηση. Για κοινόχρηστο ρεύμα υπάρχει άλλος μετρητής ή όχι; Ακολουθεί σεντόνι Το σπιτι που θα ενοικιαστεί , δηλαδή αυτο του πρώτου ορόφου προφανώς και προϋπήρχε και το οποίο ειναι το πατρικο του δικου μου πατερα , μιλάμε τωρα για ιστορία 45 ετων + καλα καλα δεν ειχαν ουτε ρευμα τοτε , αργότερα εγινε επέκταση του σπιτιου διπλα αφου υπήρχε ακομα ενα μικρο οικοπεδακι για να χτίσουν (νομιμα) και με το "ματι" υπολογίζω πως ειναι στα 120 τμ ολο μαζι πλεον . 1990-1994 Εχτισαν οι γονεις μου απο πανω οπου και "μετακομίσαμε" ( το θυμάμαι αμυδρά ) και απο τοτε μενουν εκει . Το κατω σπιτι λοιπον εμεινε κλειστο για πολλά χρονια , η περιστασιακά έμπαινε έβγαινε κάποιος νοικάρης στην ζουλα ώσπου το 2010 μοιράστηκε στην μεση 60/40 για να δημιουργηθεί στο μικρότερο κομμάτι επαγγελματική στεγη , κατι που δεν πηγε καθόλου καλα λογο κρισης , οταν ειχει γινει αυτη η κινηση ειχε μπει ξεχωριστος πινακας ανεξάρτητος τοτε μεν αλλα παλι στην ιδια παροχη δε ! Παρολαυτα εως και σημερα ειναι κατεβασμενοι οι γενικοι και δεν υπαρχει ρευμα πλεον εκει ) Το μισο του μισου λοιπον που έμεινε 😛 ανακαινίστηκε πριν μερικα χρονια για μείνω εγω αλλα αλλάξαν τα πλανα παλι οποτε ειπα να το ενοικιάσω μπας και βγαλω καμία χασούρα . Οπότε για να ειμαι σωστος θα πρεπει να δω τι εχει δηλώσει ο πατέρας μου στο E9 ( Εκανε μονος του την φορολογική δηλωση παλια , πριν γινουν της μοδας οι λογιστές ) ωστε να πράξω ανάλογα. Υπάρχει ο εξωτερικος που υπάρχει σε ολα τα σπιτια ( της ΔΕΗ ) και ενας ηλεκτρονικος στον πινακα οταν ειχε γινει η ανακαινιση ( στο σπιτι που θελω να ενοικιασω ). 1 ώρα πριν, Inuyasha είπε Για να είμαι στο όνομα της γιαγιάς που απεβίωσε πριν 30 χρόνια, έχει το κλασικό προγραμα της δεης έχει κλίμακες πχ έως 500 kwh 0,1ευρω/kwh, έως 1000 0,3ευρω/kwh και πάει λέγοντας Κατάλαβα , οποτε ανα κατανάλωση ανεβαίνει και η κλιμακα της χρέωσης . 32 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Οι φόροι υπέρ Δήμων είναι πανεύκολο να μοιραστούν δίκαια, όσο και να είναι απλά πληρώνει ο καθένας αυτό που του αναλογεί σε σχέση με τα τετραγωνικά του. Το πρόβλημα όμως όπως είπαν και παραπάνω είναι η κατανάλωση, η τιμή της κιλοβατώρας θα είναι πολύ υψηλότερη από όσο θα ήταν αν κάθε διαμέρισμα διέθετε δικό του μετρητή ΔΕΗ. Ας πούμε πως κάθε διαμέρισμα θα καταναλώνει 1.200KWh, αν είχαν ξεχωριστούς μετρητές τότε εντελώς κάθε KWh θα τους κόστιζε 0,23€, αν όμως όλες οι KWh πέσουν στον ίδιο μετρητή τότε κάθε KWh θα τους κοστίσει πάνω από 0,50€! Τα παραπάνω νούμερα που έγραψα αν και δεν είναι ακριβή είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις μόνο προβλήματα μπορεί να σου δημιουργήσει. Κατανοητά σιγουρά , απλα μιλαμε για μια κατάσταση προσωρινή , το ξερω οτι θα εχω προβλήματα η οτι μπορει και να χασω ! το θεμα ειναι να μην "μπω μεσα" έστω μέχρι να ξεκαθαρίσω την κατάσταση αφου ως γνωστόν αντε να βρεις ακρη σε τέτοιες περίπτωσης , δεν είμαστε και ελβετια .. και ειδικά στην περίπτωση που τωρα και 35 χρονια πληρώνεται παντα στην ωρα του ο λογαριασμος ενος θανούντος . Θυμάμαι πριν 10 χρονια σε μια επαγγελματική ενέργεια που ειχα κανει ειχα προσπαθήσει να γυρίσω το ρολοι στο ονομα μου για να μπω σε ενα ΕΣΠΑ και δεν έβγαζα ακρη . Πρέπει να γινει καποια ενέργεια γενικότερα βεβαία γιατι εγω θα τα βρω μπροστα μου οταν "φυγουν" και οι δικοι μου γονεις . Επεξ/σία 30 Μαΐου 2022 από Mr^Robot
korakios Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 δεν έχω καταλάβει ποιο φαίνεται στο Ε9 και τι θα νοικιαστεί/ούν σίγουρα χαμένος είσαι μιας και αυξάνονται οι ρυθμιζόμενες στο ρεύμα , επίσης με την παρούσα κατάσταση πρέπει απαραίτητα το σπίτι που υπάρχει μετρητής να φαίνεται κύρια κατοικία ο υπολογισμός αρκετά εύκολος είναι πάντως , σε κάθε εκκαθαριστικό κοιτάς τον 2ο μετρητή , βλέπεις τη διαφορά και πας αναλογικά τη χρέωση προμήθειας ρεύματος και ρυθμιζόμενες χρεώσεις με το ΦΠΑ . Τα τέλη ,ΕΡΤ ανάλογα στο τι φαίνεται , αν δε χρεώνονται φυσικά δεν τα υπολογίζεις (στην περίπτωση που νοικιάζεις αυτό που δε φαίνεται) το νερό συνήθως 50/50 ή ανα άτομα αν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση φυσικά πρέπει να υπάρξει άψογη συνεννόηση σε τέτοιες περιπτώσεις αλλιώς αν στραβώσει κάποιος παίζει και να σε δώσει στεγνά
Mr^Robot Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, korakios είπε δεν έχω καταλάβει ποιο φαίνεται στο Ε9 και τι θα νοικιαστεί/ούν σίγουρα χαμένος είσαι μιας και αυξάνονται οι ρυθμιζόμενες στο ρεύμα , επίσης με την παρούσα κατάσταση πρέπει απαραίτητα το σπίτι που υπάρχει μετρητής να φαίνεται κύρια κατοικία ο υπολογισμός αρκετά εύκολος είναι πάντως , σε κάθε εκκαθαριστικό κοιτάς τον 2ο μετρητή , βλέπεις τη διαφορά και πας αναλογικά τη χρέωση προμήθειας ρεύματος και ρυθμιζόμενες χρεώσεις με το ΦΠΑ . Τα τέλη ,ΕΡΤ ανάλογα στο τι φαίνεται , αν δε χρεώνονται φυσικά δεν τα υπολογίζεις (στην περίπτωση που νοικιάζεις αυτό που δε φαίνεται) το νερό συνήθως 50/50 ή ανα άτομα αν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση φυσικά πρέπει να υπάρξει άψογη συνεννόηση σε τέτοιες περιπτώσεις αλλιώς αν στραβώσει κάποιος παίζει και να σε δώσει στεγνά Ετσι οπως το σκέφτομαι ουτε εγω ξερω ποια κατοικία ειναι δηλωμένη ως κυρια , κατι βεβαια που θα ερευνήσω γιατι ειναι ναι μεν το κομμάτι που θα ενοικιαστεί ειναι άτυπα δικο μου αλλα στα χαρτια ειναι του πατερά μου , ασε που το πατρικο ( το πανω δηλαδη ) ειναι το μερίδιο που αντιστοιχεί στον αδερφο μου οταν "φυγουν" οι γονεις μας , θα πρεπει να βγει ακρη θέλουμε δεν θέλουμε. Καλα σιγουρά υπαρχει και αυτος ο κίνδυνος δεν το συζητάω , οσο αφορα το νερο υπαρχει ρολοι που μετραει ξεχωριστά απο την κεντρικη παροχη , δυο ψυχες μεγαλης ηλικιας ειναι 60φευγα.. ουτε παιδια ουτε σκυλια .. ποσο ρευμα και νερο να καψουν πια .. σε μικρη κοινωνία ζουμε ολοι γνωριζόμαστε μεταξυ μας .. βεβαια ποτε δεν ξερεις. Παρολαυτα εγω θελω να ειμαι νομιμος , το θεμα μου ειναι η γραφειοκρατία και ο χρονος που δεν υπαρχει για να τα ξεκαθαρίσω.
ekrepali Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Τόσο καιρό που ήταν δωρεάν οι δηλώσεις αυθαιρέτων, αδήλωτων τετραγωνικών κλπ έπρεπε να είχατε τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες με τη βοήθεια μηχανικού, λογιστή, συμβολαιογράφου. Τώρα τρέχα γύρευε... για τέτοιο πρόβλημα δε βρίσκεις λύση στο insomnia. 2
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 31 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε Κατανοητά σιγουρά , 31 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε το θεμα ειναι να μην "μπω μεσα" Τίποτα απολύτως δεν κατάλαβες τελικά. 1
Mr^Robot Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Τίποτα απολύτως δεν κατάλαβες τελικά. Ας πούμε πως δεν κατάλαβα , που μπερδεύτηκες να σε βοηθήσω . Έγραψα μεταξύ αλλων , "Προσωρινή Κατάσταση " "Γραφειοκρατία" "Ελάχιστος Χρόνος" "Γνωστος Ενοικιαστής" "Χασουρα" "Νομιμος" και μια σύντομη περιληψη στης αλλαγές που εγιναν στο κτιριο. Με το να "μπω μεσα" εννοώ = Καταγγελία γιατι ετσι η να μου έρθει 3 χιλιάρικα ο λογαριασμος ρευματος και να φυγει ο ενοικιαστής εν μια νυκτι . Αν εχεις διαθεση για αντιλογο δεν ειναι αυτο το Thread που γυρευεις. Μια ερωτηση εκανα , διαβασε ξανα την πρωτη μου αναρτηση . 21 λεπτά πριν, ekrepali είπε Τόσο καιρό που ήταν δωρεάν οι δηλώσεις αυθαιρέτων, αδήλωτων τετραγωνικών κλπ έπρεπε να είχατε τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες με τη βοήθεια μηχανικού, λογιστή, συμβολαιογράφου. Τώρα τρέχα γύρευε... για τέτοιο πρόβλημα δε βρίσκεις λύση στο insomnia. Βρε μια χαρα ειναι δηλωμένα τα τετραγωνικά , αυτο ειναι σιγουρο , γιατι το θυμάμαι περισυ που εκαναν διορθωτικές . Αυριο θα περασω απο του λογιστη να δω τι ειναι δηλωμένο στο Ε9 και πως. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2022 από Mr^Robot
korakios Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 13 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε Βρε μια χαρα ειναι δηλωμένα τα τετραγωνικά , αυτο ειναι σιγουρο , γιατι το θυμάμαι περισυ που εκαναν διορθωτικές . Αυριο θα περασω απο του λογιστη να δω τι ειναι δηλωμένο στο Ε9 και πως. τότε έπρεπε να ποστάρεις αύριο που θα ξέρεις και το τι γίνεται ακριβώς : τάδε σπίτι τόσα τμ τάδε σπίτι τόσα τμ λογαριασμός ΔΕΗ φαίνονται τόσα τμ στο Α ή Β ή ενιαία νοικιάζεις το Α με τόσα τμ ή το Β με τόσα τμ ή και τα 2 όταν τα ξεκαθαρίσεις κάνε tag 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα