darkpsyelf Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Καλησπέρα νοικιάζω ένα σπίτι 60τ.μ ανακαινισμενο με τα παντα μέσα είναι πολύ βολικό και cozy στον 5ο Αθήνα σε καλό σημείο. Λείπω σεζόν και σκεφτόμουν με τον αδερφό μου που είναι Αθήνα να το κάνουμε airbnb έτσι ώστε να γλιτώνω εγώ το νοίκι και να βγάζει και αυτός κάτι. Αξίζει γενικά? Τι γίνετε σε περίπτωση που γίνει κάποια ζημιά στα έπιπλα η γενικά στο σπίτι? Αναλαμβάνει τη ζημιά το airbnb? Πόσο γρήγορα στήνετε η φάση και τι έγγραφα χρειάζομαι? Επίσης φαντάζομαι η ιδιοκτήτρια λογικά θα αγχωθεί με την όλη φάση οπότε κάπως πρέπει να την πείσω ότι οποιαδήποτε ζημιά είναι καλυμμένη. Βλέποντας τιμές σε παρόμοια διαμερισματα θα μπορούσα να το νοικιάζω άνετα 50-70 ηνερισιως. Είναι καλά λεφτά και είναι κρίμα να πάνε χαμένα εφόσον δε μένει κάνεις εκεί τώρα. 1
gpapadakis Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 H υπενοικιαση απαγορευεται σε ολα τα συμβολαια. Δε μπορεις να το κανεις αν δε συμφωνησει η ιδιοκτητρια. 15 2
darkpsyelf Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, gpapadakis είπε H υπενοικιαση απαγορευεται σε ολα τα συμβολαια. Δε μπορεις να το κανεις αν δε συμφωνησει η ιδιοκτητρια. Το φαντάζομαι εννοείται δεν θα το έκανα αυτό χωρίς την συγκατάθεση της. Αυτό που θέλω να μάθω είναι εάν σε περίπτωση ζημιας το airbnb καλύπτει αυτά τα έξοδα έτσι ώστε η ιδιοκτήτρια και μεις να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Επίσης αρκεί ένα "Οκ" από μεριάς της η πρέπει να γίνουν αλλαγές στο συμβόλαιο? 5 λεπτά πριν, vs_skg είπε Εχεις συμβόλαιο που επιτρεπει την υπενοικιαση; Όχι πρώτη φορά το σκέφτηκα και μπήκα εδώ να ρωτήσω γενικά και σε φόρουμ για να δω πως να προσεγγίσω το θέμα και να την πείσω εφόσον είναι καλλυμενες οποιεσδήποτε ζημιές από την ασφάλεια του airbnb 15 λεπτά πριν, gpapadakis είπε H υπενοικιαση απαγορευεται σε ολα τα συμβολαια. Δε μπορεις να το κανεις αν δε συμφωνησει η ιδιοκτητρια.
vs_skg Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, darkpsyelf είπε Το φαντάζομαι εννοείται δεν θα το έκανα αυτό χωρίς την συγκατάθεση της. Αυτό που θέλω να μάθω είναι εάν σε περίπτωση ζημιας το airbnb καλύπτει αυτά τα έξοδα έτσι ώστε η ιδιοκτήτρια και μεις να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Επίσης αρκεί ένα "Οκ" από μεριάς της η πρέπει να γίνουν αλλαγές στο συμβόλαιο? Όχι πρώτη φορά το σκέφτηκα και μπήκα εδώ να ρωτήσω γενικά και σε φόρουμ για να δω πως να προσεγγίσω το θέμα και να την πείσω εφόσον είναι καλλυμενες οποιεσδήποτε ζημιές από την ασφάλεια του airbnb Γιατί να πειστεί; Δεν έχει τίποτα να κερδίσει και πολλά να χάσει από φθορές/μικρό ζημιές τις οποίες δεν θα καλύψει το airbnb. Ακόμα και για μεγάλες ζημιές που θεωρητικά καλύπτει, μάλλον δεν είχες πολλά πάρε-δώσε με ασφαλιστικές στη ζωή σου για να λες τόσο αψήφιστα "θα τα πληρώσει η ασφάλεια και όλα κομπλέ" 1 1
TuXaKoS Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, vs_skg είπε Γιατί να πειστεί; Δεν έχει τίποτα να κερδίσει και πολλά να χάσει από φθορές/μικρό ζημιές τις οποίες δεν θα καλύψει το airbnb. Ακόμα και για μεγάλες ζημιές που θεωρητικά καλύπτει, μάλλον δεν είχες πολλά πάρε-δώσε με ασφαλιστικές στη ζωή σου για να λες τόσο αψήφιστα "θα τα πληρώσει η ασφάλεια και όλα κομπλέ" Μην ξεχνάμε φασαρία, προβλήματα με γείτονες κτλ κτλ. Προφανώς αν κάποιος ιδιοκτήτης ήθελε να μπλέξει με όλα αυτά θα το νοίκιαζε ο ίδιος μέσω κάποιας τέτοια πλατφόρμας ή θα έβαζε τον κατάλληλο μεσάζοντα που θα του έδινε πιθανόν και περισσότερα από ότι ο TS.
Maurikycli Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 46 λεπτά πριν, gpapadakis είπε H υπενοικιαση απαγορευεται σε ολα τα συμβολαια. Δε μπορεις να το κανεις αν δε συμφωνησει η ιδιοκτητρια. 41 λεπτά πριν, darkpsyelf είπε Το φαντάζομαι εννοείται δεν θα το έκανα αυτό χωρίς την συγκατάθεση της. Αυτό που θέλω να μάθω είναι εάν σε περίπτωση ζημιας το airbnb καλύπτει αυτά τα έξοδα έτσι ώστε η ιδιοκτήτρια και μεις να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Επίσης αρκεί ένα "Οκ" από μεριάς της η πρέπει να γίνουν αλλαγές στο συμβόλαιο? Όχι πρώτη φορά το σκέφτηκα και μπήκα εδώ να ρωτήσω γενικά και σε φόρουμ για να δω πως να προσεγγίσω το θέμα και να την πείσω εφόσον είναι καλλυμενες οποιεσδήποτε ζημιές από την ασφάλεια του airbnb Αν πειστεί,το πιθανότερο είναι να σου κάνει έξωση και να το μετατρέψει η ίδια σε μπ μπ τζιμ 4
zio10 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Αν ήταν δικό σου και είχες άτομο να ασχοληθεί, από την επικοινωνία, ως την πληρωμή και την καθαριότητα ίσως άξιζε. Αφού δεν είναι δικό σου για μένα μην μπλέξεις, δύσκολα θα συμφωνήσει έτσι κι αλλιώς και ο ιδιοκτήτης. Ή αν το κάνει θα σου αλλάξει το ενοίκιο.
Bitbit Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 εγώ δε θα συμφωνούσα διότι δε θα κέρδιζα κάτι. Ο ιδιοκτήτης μόνο να χάσει έχει σε αυτή την περίπτωση. Φθορές, πιθανές φασαρίες με γείτονες... για ποιο λόγο; Αν συμφωνούσα, θα σου άλλαζα το ενοίκιο. Γενικά πρέπει να είναι κορόιδο για να συμφωνήσει Κοίτα μη σε διώξει και το κάνει αυτή airbnb. 8
korakios Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, gpapadakis είπε H υπενοικιαση απαγορευεται σε ολα τα συμβολαια. Δε μπορεις να το κανεις αν δε συμφωνησει η ιδιοκτητρια. είσαι σίγουρος ? Το αντίθετο νόμιζα , οτι δηλαδή πρέπει να υπάρχει σαν όρος που να απαγορεύεται
lector Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Χωρια απο την ιδιοκτητρια και το συμβολαιο παντως, εμενα δε θα μου αρεσε το σπιτι που μενω (και θα μενω ξανα μετα απο μερικους μηνες αν εφευγα σαιζον) να γινει κεντρο διερχομενων, εστω και επ'αμοιβη... Τα προσωπικα σου αντικειμενα ας πουμε τι θα τα κανεις; 5
SabotazNic Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 44 λεπτά πριν, korakios είπε είσαι σίγουρος ? Το αντίθετο νόμιζα , οτι δηλαδή πρέπει να υπάρχει σαν όρος που να απαγορεύεται Επειδη κατι αλλο εβλεπα στο δικο μου συμβολαιο, υπαρχει σαν ορος, οποτε μηπως ειναι By default? Παντως στο δικο μου υπηρχε και ορος οτι ο εκμισθωτης δεν εχει ευθυνες για θερμοσιφωνες κτλ, αλλα ο ιδιοκτητης ηταν οκ σε αυτες τις ζημιες και τις αλλαζε μπαμ μπαμ. Οποτε δεν ξερω.
giorgos4ever Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 45 λεπτά πριν, korakios είπε είσαι σίγουρος ? Το αντίθετο νόμιζα , οτι δηλαδή πρέπει να υπάρχει σαν όρος που να απαγορεύεται επιτρέπεται Fixed
korakios Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, giorgos4ever είπε Fixed link? 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Επειδη κατι αλλο εβλεπα στο δικο μου συμβολαιο, υπαρχει σαν ορος, οποτε μηπως ειναι By default? σαν όρος μπορεί να υπάρχει σε σένα αλλά όπως και το άλλο που ανέφερες , είναι ανάλογα το συμβόλαιο και το τι συμφωνήσατε , ήμουν 99% σίγουρος οτι επιτρέπεται η υπενοικίαση ,αλλά έχουν περάσει κάποια χρόνια που είχα ρωτήσει συγκεκριμένα γιαυτό (μπήκε βέβαια σαν όρος στο συμφωνητικό) Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από korakios
Προτεινόμενες αναρτήσεις