MessengerOfGood Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Για δουλειές γραφείου, ελαφρύ προγραμματισμό (MS Access), μουσική (καλά ηχεία και μικρόφωνο) και ταινίες. Καθόλου gaming. Θα ήθελα RJ-45 (για πιο γρήγορο internet) αλλά περιορίζει πολύ τις επιλογές γιατί όλα είναι λεπτά. Οθόνη ξεκούραστη στα κείμενα (βασικό). IPS? Θα με βόλευε θέση για 2ο δίσκο (το λειτουργικό και τα βασικά αρχεία (documents) στον πρώτο) για άμεσο backup. Δεν σκάω για Win11 και τα 10 καλά είναι. Μέγεθος 15.6 (δεν θα είναι για συχνό κουβάλημα εδώ κι εκεί). HDMI, USB3 (όσο πιο πολλές τόσο πιο καλά) Περίβλημα αλουμινίου καλύτερα αλλά βολεύομαι και με πλαστικό (καλή κατασκευή όμως) Μου κάνει και χωρίς λειτουργικό για να βάλω μια από τις άδειες windows 10 home που έχω. Επίσης και χωρίς σκληρό για να βάλω έναν SSD 512GB που επίσης έχω. Έχω δει αυτά: https://www.mgmanager.gr/laptops/110923-lenovo-thinkbook-15-g2-itl-i5-1135g7156-fhd-ips8gb256gb-ssdwebcamwin10-home-mineral-grey.html https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/laptops/windows-laptops/huawei-matebook-d15-laptop-15-6-full-hd-ips-ryzen-5-5500u-8-gb-512-gb-iris-xe-graphics-windows-11-home-_3923363 αλλά κάθε πρόταση θα εξεταστεί. Δεν έχω δικαίωμα για ψηφιακή μέριμνα. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2022 από MessengerOfGood Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MessengerOfGood Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Μου πρότειναν αυτό που ξεφευγει από το budget αλλά έχει 16GB και κυρίως έχει πολύ πιό ξεκούραστη οθόνη LED. https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/laptops/windows-laptops/asus-vivobook-oled-km513ua-l521w-zone-alarm-for-institutions-laptop-15-6-oled-full-hd-ryzen-5-5500u-16-gb-512-gb-_3977110 Η αλήθεια είναι ότι η ASUS με τις οθόνες τις OLED και τα 16 GB RAM με έχει κερδίσει. Ξεκινάνε από 800 ευρω (Media Markt). Υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας στις OLED? Πρέπει να πάρω την έξτρα εγγύηση? Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από MessengerOfGood Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evakousk Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MessengerOfGood Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Είναι κυρίως για πολύωρη χρήση γραφείου καθημερινά. Φοβάμαι το burn in . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MessengerOfGood Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Για αυτό που σκέφτομαι https://www.skroutz.gr/s/33088686/Asus-VivoBook-15-15-6-Ryzen-5-5500U-16GB-512GB-SSD-W11-Home-GR-Keyboard.html η Msystems λέει ότι η ASUS με 34,90€ προσφέρει διεθνή εγγύηση 3 αντί 2 ετών., Με τηλεφώνημα στην ASUS Eλλάδας δεν βγαίνει άκρη, οι τύποι είναι αλλού. Λένε ότι η εργοστασιακή εγγύηση είναι 1 χρόνος και λόγω ΕΕ άλλος ένας. Σε ερώτημα για την επέκταση της εγγυησης μου ζητάνε serial number μηχανήματος (!!!). Και τελικά με παρέπεμψαν στην MSystems! Έχω μεγάλες αμφιβολίες για την αντιπροσωπεία της ASUS και διάβασα και κάτι πολύ αγανακτισμένες κριτικές! Τέλος πάντων αν το παρω από την logitech (πουλάει μόνο μέσω Skroutz) 28 € φτηνότερα, θα μπορώ να έχω αυτή την επέκταση? Με την οθόνη OLED είναι νομίζω must... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε Για αυτό που σκέφτομαι https://www.skroutz.gr/s/33088686/Asus-VivoBook-15-15-6-Ryzen-5-5500U-16GB-512GB-SSD-W11-Home-GR-Keyboard.html η Msystems λέει ότι η ASUS με 34,90€ προσφέρει διεθνή εγγύηση 3 αντί 2 ετών., Με τηλεφώνημα στην ASUS Eλλάδας δεν βγαίνει άκρη, οι τύποι είναι αλλού. Λένε ότι η εργοστασιακή εγγύηση είναι 1 χρόνος και λόγω ΕΕ άλλος ένας. Σε ερώτημα για την επέκταση της εγγυησης μου ζητάνε serial number μηχανήματος (!!!). Και τελικά με παρέπεμψαν στην MSystems! Έχω μεγάλες αμφιβολίες για την αντιπροσωπεία της ASUS και διάβασα και κάτι πολύ αγανακτισμένες κριτικές! Τέλος πάντων αν το παρω από την logitech (πουλάει μόνο μέσω Skroutz) 28 € φτηνότερα, θα μπορώ να έχω αυτή την επέκταση? Με την οθόνη OLED είναι νομίζω must... Πολυ πολύ πολύ σύντομα γιατι το θεμα δεν ειναι μικρο. Υπαρχουν δυο κατηγοριες εγγυήσεων: α) Εμπορική εγγύηση. Ειναι η εγγύηση στην πράξη του κατασκευαστή (ή και κατα περίπτωση του πωλητή). Δεν υπάρχει ελάχιστο χρονικό όριο για αυτή (με την επιφύλαξη των παρακάτω). Αυτή την παρέχει και ειναι υποχρεος ο κατασκευαστής (ή όποιος αλλος τυχον την παρέχει αντ'αυτου). Το καλό σε αυτή ειναι ότι δεν υποχρεούται ο καταναλωτής να αποδείξει ότι το ελλάτωμα προυπήρχε της αγοράς του προϊόντος. Το κακό ειναι ότι συνήθως είναι μικρότερη των δυο χρόνων σαν διαρκεια. Εμπορική εγγύηση 1. Κάθε πωλητής ή παραγωγός μπορεί να παρέχει εμπορική εγγύηση, η οποία συνίσταται στην ανάληψη από μέρους του κάθε μορφής υποχρέωση έναντι του καταναλωτή, επιπλέον της νόμιμης εγγύησης, για επιστροφή του καταβληθέντος τιμήματος, αντικατάσταση, επισκευή ή φροντίδα με οποιονδήποτε τρόπο του καταναλωτικού αγαθού, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, αν αυτό δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στη δήλωση εγγύησης ή στη σχετική διαφήμιση. 2. Ο πωλητής ή παραγωγός παρέχει την εγγύηση της προηγούμενης παραγράφου εγγράφως ή πάνω σε άλλο σταθερό μέσο αποτύπωσης το οποίο είναι διαθέσιμο και προσιτό στον καταναλωτή. Η εγγύηση περιλαμβάνει, με απλή, ευανάγνωστη και κατανοητή διατύπωση στην ελληνική γλώσσα, τουλάχιστον την επωνυμία και τη διεύθυνση του εγγυητή, το αγαθό στο οποίο αναφέρεται η εγγύηση, το ακριβές περιεχόμενό της, τη διάρκεια και την έκταση της εδαφικής της ισχύος. Στην εγγύηση αυτή δηλώνονται με σαφήνεια και πληρότητα τα δικαιώματα του καταναλωτή και διευκρινίζεται ότι τα δικαιώματα αυτά δεν θίγονται από την εμπορική εγγύηση. Η εγγύηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της καλής πίστης και να μην αναιρείται από υπερβολικές ρήτρες εξαιρέσεων. 3. Η παράβαση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου δεν θίγει το κύρος της εγγύησης, την οποία ο καταναλωτής μπορεί να επικαλεστεί και να απαιτήσει την τήρησή της. Όταν για διαρκή καταναλωτικά αγαθά με εκτιμώμενη πιθανή διάρκεια ζωής άνω των δύο (2) ετών δεν παρέχεται εμπορική εγγύηση, ο πωλητής το γνωστοποιεί στον καταναλωτή με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο εγγράφως ή πάνω σε σταθερό μέσο πριν από την πώληση και ταυτόχρονα γνωστοποιεί με τον ίδιο τρόπο ότι σε κάθε περίπτωση ισχύουν τα δικαιώματά του καταναλωτή από τη διετή νόμιμη εγγύηση, όπως αυτά εξειδικεύονται στο άρθρο 5 του παρόντος νόμου και στα άρθρα 534 επ. του Αστικού Κώδικα. H πιθανή διάρκεια ζωής του αγαθού είναι ο εύλογα αναμενόμενος χρόνος κατά τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τον προορισμό του, έστω και έπειτα από επισκευή ή αντικατάσταση ανταλλακτικών, μέχρις ότου η φθορά από την τακτική χρήση καταστήσει το προϊόν άχρηστο ή την περαιτέρω χρήση του οικονομικά ασύμφορη. Ο πωλητής φέρει το βάρος απόδειξης ότι έλαβε χώρα η ενημέρωση αυτή. β) Νομιμη εγγύηση. Είναι η εγγύηση με την οποία που υποχρεώνει η Ε.Ε. να καλύπτεται κάθε προϊόν (εκτος αυτών που η αναμενόμενη χρονική διάρκεια ζωής τους ειναι μικρότερη). Ως νόμιμη εγγύηση ορίζεται η ευθύνη που έχει ο πωλητής αν το προϊόν, κατά την παράδοσή του στον αγοραστή, είναι ελαττωματικό ή δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του, όπως αυτά περιγράφονται από τον πωλητή. Υπόχρεος της κάλυψης της νόμιμης εγγύησης είναι ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ του προϊόντος και όχι ο κατασκευαστής ή η αντιπροσωπεία. Δηλαδή το μαγαζί που το αγοράσατε. Το πως θα την καλύψει είναι δικό του θέμα. Το καλό με την νόμιμη εγγύηση είναι ότι έχει ελάχιστη διάρκεια 2 χρόνια. Το κακό με αυτή είναι ότι μετά από 6 μήνες πρέπει ο καταναλωτής να αποδείξει ότι το ελλάτωμα προϋπήρχε της αγοράς του προϊόντος (όχι παντα ευκολο). Για τους έξι πρώτους μήνες, από την παράδοση του προϊόντος, είναι ευθύνη του πωλητή να αποδείξει ότι δεν είναι ελαττωματικό. Μετά την περίοδο αυτή και ως το τέλος της νόμιμης εγγύησης, την απόδειξη της ελαττωματικότητας φέρει ο αγοραστής. Δικαιώματα: Ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει: ή την επιδιόρθωση ή την αντικατάσταση του προϊόντος,αρκεί αυτή να είναι δυνατή και να μην απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες για τον πωλητή, ή την υπαναχώρηση από την σύμβαση, εφόσον το ελάττωμα δεν είναι ασήμαντο, ή την μείωση του τιμήματος. Ο πωλητής οφείλει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος να επιδιορθώσει ή να αντικαταστήσει το ελαττωματικό προϊόν. Σε περίπτωση αντικατάστασης του αγαθού ή ανταλλακτικού του, η εμπορική εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη τη διάρκειά της ως προς το νέο αγαθό ή ανταλλακτικό, εκτός αν σε αυτή ορίζεται διαφορετικά. Αν κατά τη διάρκεια ισχύος της εμπορικής εγγύησης, η οποία παρέχει επισκευή καταναλωτικού αγαθού, το αγαθό εμφανίσει κάποιο ελάττωμα και ο απαιτούμενος χρόνος επισκευής του υπερβαίνει τις δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες, ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την προσωρινή αντικατάστασή του για όσο χρόνο διαρκεί η επισκευή Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2022 από SeNNinhA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zacharis1955 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Βοήθεια για αγορά φορητού υπολογιστή (part 2) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα