Προς το περιεχόμενο

Δεν παίρνει ρεύμα η 3060ti (;)

Shaddock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

έχω mining rig από αρχές του 2021 με 3x3060ti. Εδώ και καιρό θέλω να τσιμπήσω μία καρτούλα για τον σταθερό μου λόγω ATH difficulty κτλπ κτλπ. Πριν στήσω το mining είχα δουλέψει μία κάρτα για καναδυο βδομάδες στον σταθερό μέχρι να στήσω ολόκληρο το rig. Χθες προσπαθούσα να τις κάνω να δουλέψουν χωρίς αποτέλεσμα.. Δοκίμασα και τις 3 στον σταθερό αλλά καμία δεν κατάφερε να λειτουργήσει.

Φαίνεται ότι το PSU δεν μπορεί να δώσει την κατάλληλη ισχύ (!;) και κάθε φορά που ανοίγω το σταθερό, ανάβουν μόνο τα LED των RAM. Fans, RGB κτλπ δεν δουλεύει τίποτα. Όταν αποσυνδέω το 6+2 pin από την κάρτα, ο σταθερός ανοίγει κανονικά με την on-board GPU (επίσης τα RGB από την κάρτα ανάβουν όταν είναι συνδεδεμένη με PCIe).

Halp mi!

Specs:

MOBO: Gigabyte Z490 Aorus Elite AC

SSD: Samsung 970 EVO 500GB M.2 SSD

PSU: Corsair TX550M, 550 Watt power supply

RAM: HyperX 16 GB DDR4-3200 Kit RAM

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, Shaddock είπε

Καλησπέρα,

έχω mining rig από αρχές του 2021 με 3x3060ti. Εδώ και καιρό θέλω να τσιμπήσω μία καρτούλα για τον σταθερό μου λόγω ATH difficulty κτλπ κτλπ. Πριν στήσω το mining είχα δουλέψει μία κάρτα για καναδυο βδομάδες στον σταθερό μέχρι να στήσω ολόκληρο το rig. Χθες προσπαθούσα να τις κάνω να δουλέψουν χωρίς αποτέλεσμα.. Δοκίμασα και τις 3 στον σταθερό αλλά καμία δεν κατάφερε να λειτουργήσει.

Φαίνεται ότι το PSU δεν μπορεί να δώσει την κατάλληλη ισχύ (!;) και κάθε φορά που ανοίγω το σταθερό, ανάβουν μόνο τα LED των RAM. Fans, RGB κτλπ δεν δουλεύει τίποτα. Όταν αποσυνδέω το 6+2 pin από την κάρτα, ο σταθερός ανοίγει κανονικά με την on-board GPU (επίσης τα RGB από την κάρτα ανάβουν όταν είναι συνδεδεμένη με PCIe).

Halp mi!

Specs:

MOBO: Gigabyte Z490 Aorus Elite AC

SSD: Samsung 970 EVO 500GB M.2 SSD

PSU: Corsair TX550M, 550 Watt power supply

RAM: HyperX 16 GB DDR4-3200 Kit RAM

Συνδεσε το τροφοδοτικο του rig στον σταθερό σου να δεις αν είναι θέμα τροφοδοτικου. 

Ειδάλλως μάλλον έχει προβλημα η pci θυρα της μητρικής. 

2 minutes ago, bonorov said:

Συνδεσε το τροφοδοτικο του rig στον σταθερό σου να δεις αν είναι θέμα τροφοδοτικου. 

Ειδάλλως μάλλον έχει προβλημα η pci θυρα της μητρικής. 

Δοκίμασα και τις 2 PCIe και καμία δεν ανταποκρίθηκε. Μου κάνει εντύπωση διότι πριν ένα χρόνο δούλευε κανονικά.

Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω

6 λεπτά πριν, Shaddock είπε

Δοκίμασα και τις 2 PCIe και καμία δεν ανταποκρίθηκε. Μου κάνει εντύπωση διότι πριν ένα χρόνο δούλευε κανονικά.

Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω

Κάτι δεν θα πηγαινει καλά με τα pci lanes της μητρικής τοτε. 

Δοκίμασε το άλλο τροφοδοτικο και βλέπεις

26 minutes ago, bonorov said:

Κάτι δεν θα πηγαινει καλά με τα pci lanes της μητρικής τοτε. 

Δοκίμασε το άλλο τροφοδοτικο και βλέπεις

Δουλεύει κανονικά με το 1200 watt τροφοδοτικό. Ωστόσο η 3060ti δεν έχει θέμα με 550 watt και μου κάνει εντύπωση που παλιά δούλευε κανονικά ενώ τώρα όχι.. Σκέψεις;

5 λεπτά πριν, Shaddock είπε

Σκέψεις;

O σταθερός δούλευε με τα ενσωματωμένα γραφικά μέχρι τώρα;

Δοκιμάσατε Clear CMOS;

• Like 1

11 minutes ago, Τέρης Α. said:

Δοκιμάσατε Clear CMOS;

Ναι και ναι, τόσο καιρό τον δούλευα με τα ενσωματωμένα και χθες έκανα clear CMOS. Δεν άλλαξε κάτι δυστυχώς.. 

53 λεπτά πριν, Shaddock είπε

Δουλεύει κανονικά με το 1200 watt τροφοδοτικό. Ωστόσο η 3060ti δεν έχει θέμα με 550 watt και μου κάνει εντύπωση που παλιά δούλευε κανονικά ενώ τώρα όχι.. Σκέψεις;

Απλά τα χει παιξει το τροφοδοτικο ανεξάρτητου watts. 

Αν έχει εγγυηση το στέλνεις RMA. 

47 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Δοκιμάσατε Clear CMOS;

Τι clear cmos να κάνει αφου δουλευει κανονικά με το άλλο τροφοδοτικο.Θεμα τροφοδοτικου είναι καθαρά. 

4 minutes ago, bonorov said:

Απλά τα χει παιξει το τροφοδοτικο ανεξάρτητου watts. 

Αν έχει εγγυηση το στέλνεις RMA. 

Τι clear cmos να κάνει αφου δουλευει κανονικά με το άλλο τροφοδοτικο.Θεμα τροφοδοτικου είναι καθαρά. 

Υπάρχει τρόπος να ελέγξω αν όντως το τροφοδοτικό τα έπαιξε;

Να το βάλεις σε άλλο συστημα με απαιτήσεις ρευματος άνω των 300 watt να δεις αν θα δουλέψει. 

Αν και δεν νομίζω να τίθεται θέμα αφου ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά με το άλλο σου τροφοδοτικο. 

1 λεπτό πριν, Shaddock είπε

Κρίμα διότι δεν είναι πολυδουλεμένο.. Θα το στείλω πίσω και ό,τι γίνει

Το έχω παθει κι εγώ με ένα vs550 πολυ παλια ενώ δουλευε μια χαρά 2-3 μήνες μετά την αγορά όταν έπαιζα game ή έκανα stress test την κάρτα έκλεινε το pc.Ευτυχώς ήταν εντός εγγύησης και μου το άλλαξαν. 

Κάνε μία δοκιμή παντως για να σου φυγει η ιδέα στο pc κάποιου φίλου σου που να έχει κάρτα γραφικών να δεις αν δουλευει. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...