Προς το περιεχόμενο

Μπαγκαζιέρα και μπάρες

dimitris05

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ έχω της Modula (Ιταλική) και τη δουλειά μου την κάνω.

Δεν είναι αεροδυναμική όπως οι Thule, αλλά μπορώ να βάλω και πιο ψηλά πράγματα.

Και τέλος πάντων, υποτίθεται ότι το ανώτατο όριο ταχύτητας στην Ελλάδα είναι τα 130 km/h. Όσοι θέλουν να πηγαίνουν με 180 km/h και μπαγκαζιέρα πάνω, τι να πω, συγχαρητήρια.

Έχω οβάλ μπάρες οι οποίες είναι καλύτερες από τις τετράγωνες, αν και να πω την αλήθεια ήθελαν λάστιχο απ' την κάτω μεριά για να μην ακούγονται καθόλου.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Καταρχάς, δεν έχω λόγο να μην σας πιστέψω.

Από την άλλη, μήπως ισχύει το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις";  Δεν μπορεί οι μεν να κοστίζουν Χ€ και οι δε, 2xX ή και 3xX€. Κάτι συμβαίνει, διαφορετικά αν ήταν έτσι απλά, οι μεν δεν θα προλάβαιναν να πουλήσουν και οι δε είτε θα είχαν κλείσει είτε θα ειχαν κόψει από ποιότητα για να έρθουν πιο κοντά στις τιμές ανταγωνισμού.

Απλοί κανόνες της αγοράς είναι.

Το ιδιο ισχυει και για τα αυτοκινητα. Αλλο κανει 12Κ αλλο 100Κ. Η ουσιαστικη εννοια ομως ειναι μια. Η ευκολη και ξεκουραστη μεταφορασου απο ενα μερος σε ενα αλλο. Ετσι ειναι και η μπαγκαζιερα. Εξτρα χωρος για αποθηκευση. Εχω προσωπικα εχω την μπαγκαζιερα 7 χρονια και την χρησιμοποιω  για ταξιδια/διακοπες μονο, μιας και εχω 2 μικρα παιδια. Η αξια της ειναι ο εξτρα χωρος αποσκευων και οτι καθονται τα κοριτσια ανετα, χωρις να γεμιζεις με πραγματα την καμπινα.

• Like 1

22 λεπτά πριν, tsaltinho είπε

Η ουσιαστικη εννοια ομως ειναι μια. Η ευκολη και ξεκουραστη μεταφορασου απο ενα μερος σε ενα αλλο. Ετσι ειναι και η μπαγκαζιερα. Εξτρα χωρος για αποθηκευση. Εχω προσωπικα εχω την μπαγκαζιερα 7 χρονια και την χρησιμοποιω  για ταξιδια/διακοπες μονο, μιας και εχω 2 μικρα παιδια. Η αξια της ειναι ο εξτρα χωρος αποσκευων και οτι καθονται τα κοριτσια ανετα, χωρις να γεμιζεις με πραγματα την καμπινα.

Μα δεν διαφωνούμε πουθενά σε αυτό, ούτε και έγραψα πουθενά το αντίθετο !

Για αυτό την χρησιμοποιούμε και εμείς (όπως και ο περισσότερος κόσμος άλλωστε), για τις αποσκευές που προκύπτουν λόγω των δύο παιδιών μας.

• Like 1

15 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Καταρχάς, δεν έχω λόγο να μην σας πιστέψω.

Από την άλλη, μήπως ισχύει το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις";  Δεν μπορεί οι μεν να κοστίζουν Χ€ και οι δε, 2xX ή και 3xX€. Κάτι συμβαίνει, διαφορετικά αν ήταν έτσι απλά, οι μεν δεν θα προλάβαιναν να πουλήσουν και οι δε είτε θα είχαν κλείσει είτε θα ειχαν κόψει από ποιότητα για να έρθουν πιο κοντά στις τιμές ανταγωνισμού.

Απλοί κανόνες της αγοράς είναι.

Ναι δεν διαφωνώ , θεωρώ ότι η διαφορά είναι στην αεροδυναμική , για αυτό έγραψα ότι στο Αστρα είχα θόρυβο.

Αν εξαιρέσουμε τον θόρυβο όμως και την ομορφιά (γιατί της Thule είναι πολύ ομορφότερες) απο πρακτικότητα και αντοχή δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι.

Τώρα περί τιμής όταν πληρώνεις κάτι 2 ή 3 φορές πάνω δεν σημαίνει ότι αντίστοιχα αγοράζεις και διπλή ή τριπλή "ποιότητα"

• Like 1

7 ώρες πριν, tsofras είπε

Ναι δεν διαφωνώ , θεωρώ ότι η διαφορά είναι στην αεροδυναμική , για αυτό έγραψα ότι στο Αστρα είχα θόρυβο.

Αν εξαιρέσουμε τον θόρυβο όμως και την ομορφιά (γιατί της Thule είναι πολύ ομορφότερες) απο πρακτικότητα και αντοχή δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι.

Τώρα περί τιμής όταν πληρώνεις κάτι 2 ή 3 φορές πάνω δεν σημαίνει ότι αντίστοιχα αγοράζεις και διπλή ή τριπλή "ποιότητα"

Δεν γνωριζόμαστε αλλά επειδή έχω παρακολουθήσει την "οδύσσειά σου" στον χώρο της αυτοκίνησης πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο το ότι θα "μαγάριζες" έστω και στυλιστικά ένα leon με hermes μπαγκαζιέρα :) (χωρίς διάθεση προσβολής πάντα το σχόλιο)

Προφανώς το σημαντικό είναι η πρακτικότητα και το κόστος. Αλλά κυρίως η αίσθηση ασφάλειας καθώς, άσχετα αν δεν το ανέφερε κανείς, για ότι συμβεί εν κινήσει που να αφορά τη μπαγκαζιέρα, τη σχάρα, τις μπάρες, κλπ μοναδικός υπόλογος και υπεύθυνος είμαστε εμείς. Γι' αυτό και όπως ξαναείπα για αγορά που θα γίνει (μάλλον) μία φορά, αξίζει τον κόπο. Κατά τη γνώμη μου πάντα αυτό. Μου έχει συμβεί να είναι overkill η μπαγκαζιέρα ή η σχάρα του ποδηλάτου σε σχέση με το αυτοκίνητό μου, αλλά όχι το αντίθετο :P

Και αν για κάποιο λόγο χρειαστεί κάποια στιγμή να δοθεί/πουληθεί ισχύει ότι και για τα αυτοκίνητα. Άλλα κρατάνε τιμή και άλλα όχι

9 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Δεν γνωριζόμαστε αλλά επειδή έχω παρακολουθήσει την "οδύσσειά σου" στον χώρο της αυτοκίνησης πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο το ότι θα "μαγάριζες" έστω και στυλιστικά ένα leon με hermes μπαγκαζιέρα :) (χωρίς διάθεση προσβολής πάντα το σχόλιο)

Προφανώς το σημαντικό είναι η πρακτικότητα και το κόστος. Αλλά κυρίως η αίσθηση ασφάλειας καθώς, άσχετα αν δεν το ανέφερε κανείς, για ότι συμβεί εν κινήσει που να αφορά τη μπαγκαζιέρα, τη σχάρα, τις μπάρες, κλπ μοναδικός υπόλογος και υπεύθυνος είμαστε εμείς. Γι' αυτό και όπως ξαναείπα για αγορά που θα γίνει (μάλλον) μία φορά, αξίζει τον κόπο. Κατά τη γνώμη μου πάντα αυτό. Μου έχει συμβεί να είναι overkill η μπαγκαζιέρα ή η σχάρα του ποδηλάτου σε σχέση με το αυτοκίνητό μου, αλλά όχι το αντίθετο :P

Και αν για κάποιο λόγο χρειαστεί κάποια στιγμή να δοθεί/πουληθεί ισχύει ότι και για τα αυτοκίνητα. Άλλα κρατάνε τιμή και άλλα όχι

Δύσκολοι καιροί φίλε μου , ήρθε 2ο παιδί , καρότσια , πάνες , κουβαδάκια την έβαζα 15 μέρες τον χρόνο. Οπότε θεώρησα ότι δεν χρειάζονται παραπάνω χρήματα , δεν τρέχω σε ταξίδια και οι μπάρες ήταν για το μοντέλο του αυτοκινήτου μου.

Το μαγάρισμα ήταν μόνο της μάρκας , προφανώς δεν παρεξηγώ . Σε κάποια πράγματα μπορεί να είμαι σπάταλος όταν πιστεύω ότι αξίζουν , σε άλλα όχι. 360 λίτρα ήταν και όπως είπα δεν έπαθε ποτέ τίποτα.

Η εταιρεία μπορεί να είναι Ελληνική , είναι πολλά χρόνια στον χώρο και εγώ την εμπιστεύτηκα. Και μάλιστα δεν το μετάνιωσα , άνετα θα ξανά αγόραζα απο την εταιρεία , απλά την είδα παλιατζής σε κάποια φάση και φόρτωσα μία κουκέτα επάνω στις μπάρες και μου έκαναν βαθούλωμα.

Δεν φταίνε οι μπάρες , εγώ την φόρτωσα πολλά κιλά, για αυτό όμως μου δημιουργήθηκε φοβία και δεν θέλω να ξαναπάρω με μπράτσα .

Αν όμως αγόραζα αμάξι με μπάρες άνετε θα πήγαινα πάλι για Hermes για τις 15 μέρες τον χρόνο που την χρειάζομαι

• Like 2

Εγώ για πολλούς και διαφόρους λόγους, είχα πάνω την μπαγκαζιέρα μόνιμα, για 3+ χρόνια. Την έβγαλα τώρα που θα αλλάξω αυτοκίνητο.

Έχω μια της FARAD 400 περίπου λίτρα, (ίσως next best thing μετά τις Thule) και μπάρες οβάλ της GS (Ιταλική) και αυτή.

Πληρώνεις ποιότητα κατασκευής αλλά και εργονομία. Το πόσο εύκολα μπαίνει και βγαίνει. Αν ανοίγει και από τις 2 πλευρές (σημαντικό), αεροδυναμική και αντοχή του χρώματος/υλικών στις καιρικές συνθήκες, αν έχει αντικλεπτικό (και καλά) κλειδί και διάφορα άλλα τέτοια.

Γενικώς, αν έχεις χώρο αποθήκευσης της, η μπαγκαζιέρα, είναι must για ασφαλές ταξίδι, και για να βάζεις μέσα ότι θέλεις χωρίς να σε νοιάζει αν θα λερωθεί , γιατί λόγω υλικού, πλένεται πανεύκολα.

Στα κατά, σαν πρόσθετος όγκος + βάρος, η αυξημένη κατανάλωση, ο θόρυβος στα πολλά (αν και ευθύνονται τα κάγκελα κυρίως για αυτό) και το "άγχος" σε μερικά μέρη αν "χωράω-δεν χωράω" στο ύψος (μιας και την έχω σε T-Roc)

• 3 μήνες μετά...
30 λεπτά πριν, Mr_Laptop είπε

Φιλε μ HERMES 450 και θα ηρεμήσεις βέβαια πάνω από τα 130 θα ακούς κάποιους θορύβους σε ταξίδι αλλά δεν τρέχει τίποτα….

Πως ακριβως τις βρισκω αυτες; Μονο στις μπαρες αναφερομαι. Ευχαριστω

• Like 1

Άμα της γκουγκλάρετε  υπάρχουν εξουσιοδοτημένα μαγαζια της συγκεκριμένης εταιρίας που έχουν τα πάντα.  Δεν στα γράφω εδώ μην κάνουμε διαφήμιση….. σου κάνουν τοποθέτηση οι ιδιοι αν και ειναι κατι εύκολο αν θες να το κανείς και μόνος σου.

• Like 1

Στην μπαγκαζιέρα το όνομα έχει να κάνει και με την ασφάλεια. Σε συγκριτικά τεστ πριν αγοράσω είδα μπαγκαζιέρες να ανοίγουν ή να ξεκουμπώνουν από τις μπάρες. Μόνο Thule πλέον και σημαντικό οι μπάρες να είναι σε σχήμα φτερού και όχι τετράγωνος σωλήνας. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά στον θόρυβο ειδικά όταν έχεις βγάλει τη μπαγκαζιέρα.

59 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Στην μπαγκαζιέρα το όνομα έχει να κάνει και με την ασφάλεια. Σε συγκριτικά τεστ πριν αγοράσω είδα μπαγκαζιέρες να ανοίγουν ή να ξεκουμπώνουν από τις μπάρες. Μόνο Thule πλέον και σημαντικό οι μπάρες να είναι σε σχήμα φτερού και όχι τετράγωνος σωλήνας. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά στον θόρυβο ειδικά όταν έχεις βγάλει τη μπαγκαζιέρα.

Καταλαβαινω το σκεπτικο αλλα υπαρχουν αρκετες καλες επιλογες εκτος απο thule. Πχ απο αναζητηση menabo πολυ καλες κριτικες και πολυ καλες τιμες.

32 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε

Καταλαβαινω το σκεπτικο αλλα υπαρχουν αρκετες καλες επιλογες εκτος απο thule. Πχ απο αναζητηση menabo πολυ καλες κριτικες και πολυ καλες τιμες.

Επειδή πρόσφατα αγόρασα το toyota c-hr και σκέφτομαι πολύ σοβαρά την μπαγκαζιερα όμως επειδή το ταξίδι θα είναι Γερμανία Ελλάδα και επιστροφή και χρειάζομαι και ταχύτητες άνω τον 130χλμ αρκετές φορές θα έχω πρόβλημα και αν όχι τη προτείνετε? Να πάρω από την toyota με κόστος στο χιλιάρικο η υπάρχει καλύτερη επιλογή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...