Sadako Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Νοικιάζουμε σε παλιά πολυκατοικία στο κέντρο και έχουμε ένα θέμα με τον γείτονα, που δεν είναι ακριβώς δική του ευθύνη. Το μπαλκόνι είναι από τα κλασσικά στενά μπαλκόνια του κέντρου, διπλά με χώρισμα στην μέση. Το θέμα είναι ότι έχει ανάποδη κλίση προς την μεριά μας, οπότε όταν βάζουν το κλιματιστικό τα νερά τρέχουν προς την μεριά μας και το μπαλκόνι γίνεται λίγο λούτσα. Τους έχουμε ενημερώσει, δεν μπορώ να τους καταλογίσω κακή πρόθεση, εξάλλου 2 καλόβολα γεροντάκια είναι, έχουν βάλει ένα κουβά εκεί που τρέχει το νερό που το αδειάζουν κάθε τρεις και λίγο, αλλά κι αυτός γεμίζει για πλάκα και μετά από λίγο πάλι βλέπουμε νερά στο μπαλκόνι, μιας και τα νερά αντί να τρέχουν στην δική τους αποχέτευση τρέχουν προς το μέρος μας. Από την δική μου μεριά, στο δικό μας κλιματιστικό έχω βάλει ένα σωλήνα για να έρχεται το νερό απευθείας προς την αποχέτευση και να μην τρέχει στο μπαλκόνι, αλλά δεν θέλω να μπω στην ίδια διαδικασία να κάνω το ίδιο για αυτούς (δεν ξέρω αν θέλουν κιόλας). Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από την μεριά μου για να μπλοκάρω τα νερά. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, μιλάμε για βάθος μπαλκονιού κανά μέτρο, και το ύψος του χωρίσματος είναι στο κέντρο 5-6 πόντους, στις άκρες λίγο πιο μεγάλο. Έχει καμιά ουσία να βάλω κάτι σαν στοπ από πέρα ως πέρα για να μην περνάει το νερό; Ή ότι και να βάλω θα μαζευτεί θα μαζευτεί και θα περάσει στην μεριά μου; Αν έβαζα κάτι ως προς το υλικό κάτι σε πλαστικό πάει το μυαλό μου, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι έτοιμο (έστω κι αν υπάρχει για άλλο σκοπό και μπορώ να το προσαρμόσω) ή πρέπει να κάνω κάποια πατέντα.
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Βάλε τους ένα λάστιχο να αδειάζει κατευθείαν στην αποχετεσυση τους. 2
_Biohazard_ Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 56 λεπτά πριν, Sadako είπε Καλησπέρα σε όλους. Νοικιάζουμε σε παλιά πολυκατοικία στο κέντρο και έχουμε ένα θέμα με τον γείτονα, που δεν είναι ακριβώς δική του ευθύνη. Το μπαλκόνι είναι από τα κλασσικά στενά μπαλκόνια του κέντρου, διπλά με χώρισμα στην μέση. Το θέμα είναι ότι έχει ανάποδη κλίση προς την μεριά μας, οπότε όταν βάζουν το κλιματιστικό τα νερά τρέχουν προς την μεριά μας και το μπαλκόνι γίνεται λίγο λούτσα. Τους έχουμε ενημερώσει, δεν μπορώ να τους καταλογίσω κακή πρόθεση, εξάλλου 2 καλόβολα γεροντάκια είναι, έχουν βάλει ένα κουβά εκεί που τρέχει το νερό που το αδειάζουν κάθε τρεις και λίγο, αλλά κι αυτός γεμίζει για πλάκα και μετά από λίγο πάλι βλέπουμε νερά στο μπαλκόνι, μιας και τα νερά αντί να τρέχουν στην δική τους αποχέτευση τρέχουν προς το μέρος μας. Από την δική μου μεριά, στο δικό μας κλιματιστικό έχω βάλει ένα σωλήνα για να έρχεται το νερό απευθείας προς την αποχέτευση και να μην τρέχει στο μπαλκόνι, αλλά δεν θέλω να μπω στην ίδια διαδικασία να κάνω το ίδιο για αυτούς (δεν ξέρω αν θέλουν κιόλας). Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από την μεριά μου για να μπλοκάρω τα νερά. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, μιλάμε για βάθος μπαλκονιού κανά μέτρο, και το ύψος του χωρίσματος είναι στο κέντρο 5-6 πόντους, στις άκρες λίγο πιο μεγάλο. Έχει καμιά ουσία να βάλω κάτι σαν στοπ από πέρα ως πέρα για να μην περνάει το νερό; Ή ότι και να βάλω θα μαζευτεί θα μαζευτεί και θα περάσει στην μεριά μου; Αν έβαζα κάτι ως προς το υλικό κάτι σε πλαστικό πάει το μυαλό μου, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι έτοιμο (έστω κι αν υπάρχει για άλλο σκοπό και μπορώ να το προσαρμόσω) ή πρέπει να κάνω κάποια πατέντα. 45 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Βάλε τους ένα λάστιχο να αδειάζει κατευθείαν στην αποχετεσυση τους. Ή αυτό (καλύτερα) ή θα πρέπει να χτίσεις το σημείο που είναι το μικρό τζαμακι, μέχρι το ύψος που φτάνει το περβάζι του μπαλκονιού, ώστε ότι νερό μαζεύεται να μένει στη δική τους πλευρά. Αλλά αφού λες είναι καλοβολα γεροντακια, δοκίμασε την πρώτη λύση, δεν νομίζω να πουν όχι.
ekrepali Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Sadako είπε Από την δική μου μεριά, στο δικό μας κλιματιστικό έχω βάλει ένα σωλήνα για να έρχεται το νερό απευθείας προς την αποχέτευση και να μην τρέχει στο μπαλκόνι, αλλά δεν θέλω να μπω στην ίδια διαδικασία να κάνω το ίδιο για αυτούς (δεν ξέρω αν θέλουν κιόλας). Τι θα πει δε θέλουν... δε γίνεται να έρχονται τα νερά στο μπαλκόνι σου. Με το καιρό θα έχεις πρόβλημα φθοράς στο μωσαϊκό, θα σου τραβάει υγρασία. 1η λύση Με συνδέσμους, ύψιλον και προεκτάσεις σπιράλ θα ενώσεις όλες τις εξόδους απ'τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες (και τις δικές σου και του γείτονα)... και θα φεύγουν όλα τα νερά στην αποχέτευση σου. https://www.skroutz.gr/s/2920601/FrigoHellas-B-N-OEM-ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ-Πλαστικός-Σύνδεσμος-Ø16mm-Κατάλληλος-Για-Σύνδεση-Λάστιχου-Αποχέτευσης-Κλιματιστικού-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΨΥΚΤΙΚΩΝ.html https://www.skroutz.gr/s/34206951/Τρίοδος-Πλαστικός-Σύνδεσμος-Αποχέτευσης-Ø16mm-Κατάλληλος-Για-Σύνδεση-Λάστιχου-Αποχέτευσης-Κλιματιστικού.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/36229375/OEM-Σωλήνας-Σπιράλ-Αποχέτευσης-Κλιματιστικών-με-το-μέτρο-Φ16.html?from=catspan *Ο σύνδεσμος κοστίζει 1 - 1.5 ευρώ, τα 8 ευρώ στο skroutz είναι εξωφρενική τιμή. Η τυπική διάμετρος στα κλιματιστικά νομίζω είναι Φ16, δε παίρνω και όρκο. 2η λύση Θα φέρουν υδραυλικό να περάσει χαλκοσωλήνα περιμετρικά στο μπαλκόνι τους με κατηφορική κλήση προς τη δική τους αποχέτευσης (αν έχουν) στην απέναντι πλευρά του μπαλκονιού. Αυτό έκανα εγώ για να μη πηγαίνουν τα νερά του λέβητα στο μπαλκόνι του διπλανού. Επειδή όμως η σωλήνα είναι γύρω στα 9 μέτρα... κάθε 1-2 μήνες ρίχνω νερό με πίεση για να ξεβουλώσει (πιάνει μέσα κάτι σαν γλίτσα από στάσιμο νερό). 3η λύση Χτίσιμο με τσιμέντο στη δική σου πλευρά του μπαλκονιού. Κάτω απ'το διαχωριστικό τζάμι ο χώρος είναι κοινόκτητος, στη δική σου πλευρά μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Αυτό φυσικά με την προϋπόθεση ότι έχουν αποχέτευση στο δικό τους μπαλκόνι και μπορούν να πάνε στη 2η λύση. Αν έχετε μόνο 1 αποχέτευση σε όλο το μήκος του μπαλκονιού, τότε δε γίνεται να χτίσεις. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2022 από ekrepali
StamTheMan Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Θελουν δε θελουν,μονο με σωληνα θα λυθει το προβλημα. Οποιαδηποτε αλλη λυση θα προκαλεσει ζημιες στο μελλον. Εισαι τυχερος που ειναι καλοβολοι ηλικιωμενοι,πρακτικα δεν εχεις καποιο προβλημα. Ισα ισα που δε θα χρειαζεται να αδειαζουν και τον κουβα καθε λιγο.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Έχω το ίδιο πρόβλημα μόνο που δεν έχουν καθόλου αποχέτευση οι γείτονες. Κοινό μπαλκόνι με διαχωριστικό, και η αποχέτευση στη δική μου πλευρά. Πριν πολλά χρόνια ήταν ένα διαμέρισμα που χωρίστηκε μου είπαν. Χώματα, νερά κτλ όλα έρχονται στη πλευρά μου. Μόνη λύση το χτίσιμο, αλλά μετά θα γίνουμε μπίλιες με τους δίπλα (ήδη έχουμε γίνει 2-3-4 φορές λόγω σαπουνάδας τους.
lector Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Σε αντιστοιχο προβλημα που ειχαμε εμεις ηρθε μαστορας και "εχτισε" ενα μακροστενο μαρμαρακι σα σοβατεπι απο ακρη σε ακρη κατω απο το γυαλινο διαχωριστικο.
SilentVoice Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Σε αυτήν την περίπτωση θα προτείνω μια ζαρτινιερα και να πέφτει το νερό μέσα εκεί με σωλήνα. Ή μπορείς να τους την κάνεις δώρο εσύ. Φυσικά θα μπορεί να δουλεύει παράλληλα με τον κουβά. Ή μπορείς να τους βάλεις σωλήνα μέχρι το δικό σου σημείο και να αναλάβεις τον κουβά.
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Άμα δεν ήτανε τόσο μεγάλο και μιλούσαμε για ύψος ως 0.5cm θα σου έλεγα πάρε σιλικόνη και σφράγισε το όλο. Μάλλον η καλύτερη επιλογή κατ εμέ είναι να το χτίσει μάστορας με κάτι σαν μικρό τοιχακι εκεί οπότε τα μετά δεν θα περνάνε. Το κοστος είναι το θέμα. Και στο δικό μας μπαλκόνι δεν κάνει να πέφτουν καθόλου νερά λόγω παλαιότητας, στα κλιματιστικά έχω βάλει δύο μεγάλους κουβάδες για καλοκαίρι και κάτι λεκάνες κάτω απο τις μονάδες για Χειμώνα διότι βγάζουν νερά από τον συμπυκνωτη.
rus Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Nα πω οτι συμφωνα με τις οδηγιες που υπαρχουν στα κλιματιστικα, το σωληνακι αυτο της αποστραγγισης πρεπει να τοποθετειται με συγκεκριμενους τροπους για να λειτουργει σωστα. Καποια απο αυτα που προταθηκαν εδω απο τους φιλους ειναι εκτος προδιαγραφων. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από rus
kage Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Τι να χτιστεί ρε παιδιά...έτσι έφτιαχναν οι εργολάβοι παλιά 80s τις πολ.κιες ένα σιφώνι ανα Χ μέτρα ...οποτε αν χτιστει θα πλημμυρίσει λιμνάζει κ θα μπει μέσα στο σπίτι το νερό από την πιο κοντινή μπαλκονόπορτα ,πέρα από τις υγρασίες που θα δημιουργηθούν κάτω δίπλα σπιτια κ σιγά σιγά στον σιδερένιο οπλισμο Δεν μπορείς να κάνεις οτι θες στο μπαλκόνι αν είναι πρόσοψεως..θεωρητικά δεν πρέπει να φαίνονται ούτε μονάδες a/c ή να απλώνεις έξω από μπαλκονι προς το δρομο Μπορείς να χτίσεις το κενό αλλά να Φτιάξεις ένα σιφώνι δίπλα από μεσοτοιχία π ενώνεται με το δικό σου αν είναι κοντά...δεν πρόκειται να πετύχεις μεγάλη κλιση...κ θες γέμισμα με μάρμαρο ή τοποθέτηση πλακάκια ή ντεκ. Αν βλέπει κήπο θεωρητικά είσαι οκ αν ανοίξεις λούκια υδροροης Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από kage 2
Sadako Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Για αρχή ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Χτίσιμο και κάποια άλλη μόνιμη λύση δεν την συζητάω γιατί και μπελάς είναι, αλλά και δεν είναι δικό μου το σπίτι. Για να μπω εγώ στην διαδικασία να βάλω σωλήνα, να το τρέξω μέχρι την άλλη μεριά του μπαλκονιού που (αν κατάλαβα καλά από μια φορά που πέτυχα τον γιο τους και του εξήγησα) είναι η αποχέτευση (τα κλιματιστικά είναι και τα 2 προς το κέντρο του μπαλκονιού ενώ οι αποχετεύσεις -τουλάχιστον η δικιά μου- στα 2/3 της απόστασης προς την άλλη μεριά), να το στερεώσω για να μην σκοντάφτουν κλπ, μου φαίνεται μπελάς που δεν θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος να το κάνω και δεν ξέρω αν είναι διατεθειμένοι να μπουν στην διαδικασία να το κάνουν αυτοί με δικά τους έξοδα (αν δεν μαλώσουμε δηλαδή). Γι'αυτό ήλπιζα να υπάρχει κάποια πιο προσωρινή λύση που να μπορώ να κάνω μόνο από την μεριά μου. Δεν μπορώ να προβλέψω προφανώς πόσο νερό μπορεί να μαζευτεί μετά από συνεχόμενες ώρες χρήσης (ειδικά στις καλοκαιρινές μέρες που έρχονται και προβλέπονται ζεστές) και αν υπάρχει φόβος να γίνει ζημιά από την δικιά τους μεριά από λιμνάζοντα νερά (όσο προλαβαίνουν να λιμνάσουν βέβαια και δεν στεγνώσουν από την ζέστη). Την λύση με το σπιράλ και τον σύνδεσμο την έχω ήδη κάνει για το δικό μου κλιματιστικό για να μην γεμίζει το μπαλκόνι μου νερά από το δικό μας κλιματιστικό.
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Αν λιμνιάζουν τα νερά θα σας φάνε τα κουνούπια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα