Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε lenovo laptop

vmaria

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένη μέχρι στιγμής απ' το laptop,κάποιες φορές δυστυχώς μου βγάζει πρόβλημα στη μονάδα δίσκου.

Συνημμένα ανέβασα το μήνυμα που μου εμφανίζει. Επίσης,η αυτόματη επιδιόρθωση που κάνει διαρκεί τουλάχιστον 3-4-5 ώρες χωρίς βέβαια να μπορώ παράλληλα να λειτουργώ το λαπτοπ.

Η αγορά έχει γίνει το 2019-20.

Γνωρίζετε τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό και τι θα μπορούσα να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ.

PXL_20220530_084752046 (1).jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικα εχει HDD και μαλλον τα εχει φτυσει.

Καλο ειναι οταν με το καλο θα μπεις επιφανεια εργασιας να Κατεβασετε το hdd-sentinel να δειτε την υγεια του.

και αμεσως αλλαγη σε εναν ssd εαν μπορειτε εσεις η καποιος τεχνικος pc.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, vmaria είπε

Καλησπέρα σας,

Ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένη μέχρι στιγμής απ' το laptop,κάποιες φορές δυστυχώς μου βγάζει πρόβλημα στη μονάδα δίσκου.

Συνημμένα ανέβασα το μήνυμα που μου εμφανίζει. Επίσης,η αυτόματη επιδιόρθωση που κάνει διαρκεί τουλάχιστον 3-4-5 ώρες χωρίς βέβαια να μπορώ παράλληλα να λειτουργώ το λαπτοπ.

Η αγορά έχει γίνει το 2019-20.

Γνωρίζετε τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό και τι θα μπορούσα να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ.

PXL_20220530_084752046 (1).jpg

Ο σκληρός δίσκος αρχίζει και σε αφήνει.

Καλύτερα πήγαινε σε έναν τεχνικό και άλλαξε τον με έναν ssd (αν δεν έχει).

Βάλτου έναν μεγάλο.

Πες του επίσης ότι θες να μεταφέρεις τα αρχεία σου από τον έναν δίσκο στον άλλον ώστε έτσι να μην τα χάσεις.

Επεξ/σία από GATE123

1 ώρα πριν, kremenarasi είπε

Λογικα εχει HDD και μαλλον τα εχει φτυσει.

Καλο ειναι οταν με το καλο θα μπεις επιφανεια εργασιας να Κατεβασετε το hdd-sentinel να δειτε την υγεια του.

και αμεσως αλλαγη σε εναν ssd εαν μπορειτε εσεις η καποιος τεχνικος pc.

45 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Ο σκληρός δίσκος αρχίζει και σε αφήνει.

Καλύτερα πήγαινε σε έναν τεχνικό και άλλαξε τον με έναν ssd (αν δεν έχει).

Βάλτου έναν μεγάλο.

Πες του επίσης ότι θες να μεταφέρεις τα αρχεία σου από τον έναν δίσκο στον άλλον ώστε έτσι να μην τα χάσεις.

Οκ σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ελπίζω να αξίζει η αλλαγή σε ssd.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Dionisakos4 είπε

μέρα με την νύχτα.

Καμία σχέση ο hdd με τον ssd,όντως. Δε το διατύπωσα σωστά.

Εννοούσα πως ελπίζω να μη χαλάσει σε ένα χρόνο λόγω της παρέμβασης.

Επεξ/σία από vmaria

Επειδή έχω καεί με τεχνικούς και αρχεία που χάθηκαν για μια απλή επισκευή, σε συμβουλευω να κάνεις άμεσα backup τα αρχεία σου.

Ενα οποιοδήποτε cloud πιστευω θα σου ειναι αρκετό.

Προσωπικα το έχω μόνιμα να κάνει backup όλα τα αρχεία μου ούτως ή άλλως.

Προτείνεται σαν πρακτική ακόμη και με την αλλαγή σε SSD. Ειδικά οι SSD μπορούν να αστοχησουν ακόμη πιο εύκολα από τους HDD και γίνεται χωρίς προειδοποίηση. Ενώ ο HDD δειχνει σημάδια όπως τώρα.

Εάν έχεις κανένα παλιότερο δίσκο μπορείς να το κάνεις και με ένα usb-Sata ανταπτορα.

• Thanks 1

5 ωρες disk repair σε δισκο 3 ετών δεν είναι και το πιο φυσιολογικό πάντως. Drive D γιατί; Αν είναι Lenovo Ideapad (ιδίως AMD) είχαν διάφορα προβλήματα με controllers. Γράψε ποιό ακριβώς μοντέλο έχεις (το γραφει απο κάτω, π.χ. Lenovo IdeaPad 320-15ABR).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 2/6/2022 στις 10:16 ΜΜ, @11h είπε

5 ωρες disk repair σε δισκο 3 ετών δεν είναι και το πιο φυσιολογικό πάντως. Drive D γιατί; Αν είναι Lenovo Ideapad (ιδίως AMD) είχαν διάφορα προβλήματα με controllers. Γράψε ποιό ακριβώς μοντέλο έχεις (το γραφει απο κάτω, π.χ. Lenovo IdeaPad 320-15ABR).

Το λάπτοπ μου είναι αυτό Lenovo Ideapad S340-15IWL (i5-8265U/8GB/512GB/GeForce MX250/FHD/W10 S)

Παρατήρησα αυτές τις μέρες πως αυτό το μήνυμα το εμφανίζει μερικές φορές και μόνο όταν έχω ήδη συνδεδεμένο εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Μόλις τον αποσυνδέσω και πατήσω το κουμπάκι της εκκίνησης του λάπτοπ ανοίγει κανονικά χωρίς να χρειάζεται όλες αυτές τις ώρες που προανέφερα στο αρχικό ποστ.

Δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει....

Damaged file system, improper device removal ή ο εξωτερικός δίσκος κουναεί το μαντήλι. Τρέξε HDSentinel να δείς την υγεία του, κάνε backup τα αρχεία σου και ετοιμάσου να αγοράσεις άλλο. Εντωμεταξύ μην ξεκινάς τον υπολογιστή με αυτόν τον δίσκο συνδεδεμένο. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι η στιγμή να βάλουμε τα γέλια 😂

Είναι δυνατόν να μας περιγράφεις πρόβλημα σε λάπτοπ ενώ συγχρόνως να έχεις συνδεδεμένο εξωτερικό σκληρό δίσκο?.

Είχα παρατηρήσει Στην φωτογραφία το Γράμμα D:\ αλλά σκέφτηκα ότι έχει 2 διαμερίσματα ο δίσκος και έχει γίνει εγκατάσταση στο γράμμα D 😂😂.

Επεξ/σία από kremenarasi
  • Confused 1

21 ώρες πριν, vmaria είπε

Παρατήρησα αυτές τις μέρες πως αυτό το μήνυμα το εμφανίζει μερικές φορές και μόνο όταν έχω ήδη συνδεδεμένο εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Μόλις τον αποσυνδέσω και πατήσω το κουμπάκι της εκκίνησης του λάπτοπ ανοίγει κανονικά χωρίς να χρειάζεται όλες αυτές τις ώρες που προανέφερα στο αρχικό ποστ.

Δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει....

Πολύ απλά ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ USB ΔΙΣΚΟΣ σου έχει αρχίσει και τα φτύνει.

Αγοράζεις έναν άλλον και μεταφέρεις σε αυτόν όλα τα σημαντικά αρχεία σου πριν αν είναι αργά.

Και ΕΝΝΟΕΙΤΕ ότι το λάπτοπ σου ΔΕΝ ΕΧΕΙ κανένα πρόβλημα.

• Thanks 1

Λογω του ότι έχω πάντα τον εξωτερικό δίσκο πάνω στο λάπτοπ ,η απρόσεκτη, δε τον σκέφτηκα καθόλου. Ευτυχώς μ έκοψε στις καθυστερήσεις πριν την αλλαγή δίσκου.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους και σόρρυ για την ελλιπή πληροφόρηση 😛

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...