Postmort3m Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος δικηγόρος στο φόρουμ που να μπορεί να βοηθήσει? Έχω διαβάσει ότι ακόμα και αν το συμβόλαιο αναγράφει συμφωνία για 1 χρόνο, το ελάχιστο είναι 3 χρόνια. Ισχύει? Συγκεκριμένα το συμβόλαιο μου έχει τους παρακάτω όρους που θεωρώ ότι είναι σχετικοί: Σε περίπτωση που κατόπιν κοινής εγγράφου συμφωνίας των μερών η μίσθωση θα παραταθεί και πέραν του συμφωνηθέντος με το παρόν χρόνου είτε αναγκαστικά από το νόμο είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο εκτος αν συμφωνηθεί διαφορετικά κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια του εκμισθωτή, το συμφωνηθέν μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται κατα 5% ετησίως. Η μισθώτρια δηλώνει απο τώρα ότι ρητά και ανεπιφύλακτα παραιτείται απο κάθε προστασία ή μελλοντική ισχύ ενοικιοστάσιου ή οποιουδήποτε άλλου προστατευτικού νόμου, ιδιαίτερα δε παραιτείται απο καθε γενικο ή ειδικό ευεργέτημα για να παραμείνει στο μίσθιο πέρα από το χρόνο της μίσθωσης είτε με μορφή αναγκαστικής παράτασης είτε με μορφή τυχόν ανεκτέλεστης εξωστικής απόφασης που θα έχει εκδοθεί είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Η σιωπηρή αναμίσθωση ή παράταση του χρόνου μίσθωσης αποκλείεται και κατα κανένα τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοια η τυχόν παραμονή της μισθώτριας στο μίσθιο μετά τη λήξη της μίσθωσης. Το μίσθωμα που θα εισπραχθεί απο τον εκμισθωτή για το χρόνο αυτό θα θεωρείται ότι καταβλήθηκε σε αυτόν για αποζημίωση τους για την μη εκπρόθεσμη παράδοση του μισθίου και όχι ως μίσθωμα σιωπηρής παράτασης της μίσθωσης. Καθε πιθανή τροποποιήση των όρων του παρόντος καθώς και η αναμίσθωση ή παράταση της μίσθωσης θα αποδεικνύονται αποκλειστικά και μόνο έγγραφα, αποκλεισμένου κάθε άλλου αποδεικτικού μέσου ακόμα και του όρκου. H τυχόν έγκαιρη ἀσκηση απο τον εκμισθωτή οποιουδήποτε δικαιώματος τους μια φορά ή πολλές δεν σημαίνει παραίτηση από το δικαίωμα αυτό. Ο λόγος που ρωτάω είναι οτι μου έκαναν μείωση μισθού και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στο ποσό που είχαμε συμφωνήσει αρχικά. Βέβαια στα χαρτιά δηλώθηκε άλλο ποσό απο αυτο που είχαμε συμφωνήσει για να πέρνει τα υπόλοιπα μαύρα. Οπότε αναγκαστικά μέχρι να βρω κάτι άλλο πιο φθηνό μπορώ να πληρώνω μόνο αυτό που είναι στα χαρτιά πλέον.. 1
NikosKallithea Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Υπέγραψες; Αν ναι υπαρχουν τα δικαστήρια εκει θα κριθεί αν εχεις αντιρρήσεις
Postmort3m Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Ναι εχω υπογράψει, δεν έχω αντιρήσεις, απλά θέλω να ξέρω αν βάση αυτών των όρων ειναι όντως 1 χρόνος ή αν μπορώ να μείνω παραπάνω μέχρι να βρω κατι αλλο.
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Ετοιμάζεις γερή πιστολιά βλέπω... Όσο για αυτό που ρωτάς όντως ισχύει η ελάχιστη διάρκεια των 3 ετών, ανεξαρτήτως τι γράφει το μισθωτήριο.
sphinxgr Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 3 έτη ελάχιστη διάρκεια, ανεξάρτητα απ ότι αναγράφει το συμβόλαιο. Στα 3 χρόνια γίνεται νέο συμβόλαιο, με νέα διαπραγμάτευση. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, Postmort3m είπε Έχω διαβάσει ότι ακόμα και αν το συμβόλαιο αναγράφει συμφωνία για 1 χρόνο, το ελάχιστο είναι 3 χρόνια. Ισχύει? Ναι ισχύει αυτό,με την βασική προϋπόθεση ότι πληρώνεις κανονικά το μισθιο, αλλιώς δεν ισχύει και σε βγάζει έξω και μετά από μερικούς μήνες αν δεν πληρώνεις. Τωρα εσύ λες ότι μπορείς να πληρώνεις το ποσό που λέει στο συμβόλαιο, οπότε βάση συμβολαίου εσύ είσαι οκ με την πληρωμή. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να μιλήσεις ήρεμα με την ιδιοκτήτρια,να την αναφέρεις τον λόγο που δεν μπορείς να πληρώσεις το συμφωνηθέν ποσό, και αν είναι λογικός άνθρωπος θα βρεθεί μια μέση λύση.
Postmort3m Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, jmmys είπε Ναι ισχύει αυτό,με την βασική προϋπόθεση ότι πληρώνεις κανονικά το μισθιο, αλλιώς δεν ισχύει και σε βγάζει έξω και μετά από μερικούς μήνες αν δεν πληρώνεις. Τωρα εσύ λες ότι μπορείς να πληρώνεις το ποσό που λέει στο συμβόλαιο, οπότε βάση συμβολαίου εσύ είσαι οκ με την πληρωμή. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να μιλήσεις ήρεμα με την ιδιοκτήτρια,να την αναφέρεις τον λόγο που δεν μπορείς να πληρώσεις το συμφωνηθέν ποσό, και αν είναι λογικός άνθρωπος θα βρεθεί μια μέση λύση. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, ναι προφανώς και σκοπεύω να μιλήσουμε και να του εξηγήσω την κατάσταση και μέχρι τώρα φαίνεται λογικός άνθρωπος απλά και εγω έχω στρεσαριστεί με την κατάσταση και θέλω να ξέρω τι επιλογές έχω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα