Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Νέος κάτοχος Cosmote tv box (Skyworth) αλλαγή από δοριφορικο. Η σύνδεση μου είναι γύρω στα 50mbps (10mbps adsl + Speed booster).

Όλα τα streaming στην Samsung tv παίζουν άψογα! Στο tv box έχω εκνευριστικο frame lag τόσο στο streaming όσο στο replay tv ακόμα και στις ταινίες από τον σκληρό δίσκο (με VLC)!

Άλλαξα Hdmi καλώδιο με 8k απόδοση, η σύνδεση γίνεται μέσω ethernet, στις ρυθμίσεις έχω απενεργοποιημένο το Dolby Vision, το HDR στο αυτόματο και κατέβασα την ανάλυση στο 1080p/60hz (το χρώμα μου κλειδώνει μόνο του στο υψηλότερο επίπεδο). 

Καμία διαφορά πουθενά... 

Αν κάποιος έχει λύσει αυτό το πρόβλημα ή έχει εικόνα από το μπορεί να προκαλείται παρακαλώ ας με βοηθήσει!

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από kritikos29
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kritikos29 είπε

Καλησπέρα σας,

Νέος κάτοχος Cosmote tv box (Skyworth) αλλαγή από δοριφορικο. Η σύνδεση μου είναι γύρω στα 50mbps (10mbps adsl + Speed booster).

Όλα τα streaming στην Samsung tv παίζουν άψογα! Στο tv box έχω εκνευριστικο frame lag τόσο στο streaming όσο στο replay tv ακόμα και στις ταινίες από τον σκληρό δίσκο (με VLC)!

Άλλαξα Hdmi καλώδιο με 8k απόδοση, η σύνδεση γίνεται μέσω ethernet, στις ρυθμίσεις έχω απενεργοποιημένο το Dolby Vision, το HDR στο αυτόματο και κατέβασα την ανάλυση στο 1080p/60hz (το χρώμα μου κλειδώνει μόνο του στο υψηλότερο επίπεδο). 

Καμία διαφορά πουθενά... 

Αν κάποιος έχει λύσει αυτό το πρόβλημα ή έχει εικόνα από το μπορεί να προκαλείται παρακαλώ ας με βοηθήσει!

Ευχαριστώ

1) είναι μάπα έτσι και αλλιώς η συσκευή

2) Το καλώδιο HDMI δεν ειναι το θέμα κατα 99% κάτι παίζει με την σύνδεση (μάλλον το "3" πιο κατω)  αλλιώς αν δεν ειναι αυτό τότε με το καλώδιο LAN

Για να δοκιμάσεις αν ειναι "εντάξει" χωρίς εργαλεία αν έχεις λάπτοπ, ξεκούμπωσε το απο απο tv box και βάλτο στο λαπτοπ μετά (μιας και είπες ότι έχεις σκληρό φαντάζομαι με USB στο router) μετέφερε ένα αρχείο απο τον σκληρό στο λάπτοπ αν η μεταφορά γίνεται με 12 MB/s και πάνω (γιατί νομίζω 100Mbps ethernet έχει το ρούτερ του OTE και όχι 1Gbit ) εννοείται ότι κλείνεις το WIFI του λάπτοπ όσο το κάνεις αυτό, αν δεν έχεις λάπτοπ τότε ίσως έχεις εκει κοντά κάποιον υπολογιστή; 

3) επειδή έχει booster δεν σημαίνει ότι "ενώνεται" η ταχύτητα σου το router θα επιλέξει να σου δώσει ή απο τα 10mbps ή απο το speedbooster δεν ξέρω τι παίζει με ρυθμίσεις QoS όσο αφορά το speedbooster γιατί δεν το έχω πιάσει στα χέρια εκείνο το huawei (αν δεν κάνω λάθος) που δίνουν με το speedbooster.
Πάντως θεωρητικά φαντάζομαι θα μπορούσες να ρυθμίσεις το ρουτερ έτσι ώστε να δίνει στην θύρα ethernet που συνδέεται με το tv box απο το speedbooster. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

1) Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

2) έχω ήδη παραγγείλει καλώδιο δικτύου Cat 7 S/FTP (απόσταση από modem 1.5m). 

3) Ο σκληρός (USB σωστά) λειτουργεί άψογα και ταχύτατα στην τηλεόραση ή όπου αλλού συνδεθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή mkv κτλ αρχείων βίντεο, πρώτη φορά και μόνο στο tv box έχω τέτοιο θέμα..

4) Στην Smart tv το streaming στα συνδρομητικά γίνεται ομαλά, απροβληματιστα και χωρίς διακοπές όπως και στον προηγούμενο υβριδικό αποκωδικοποιητή μέσω δορυφόρου και δικτύου της Cosmote.

5) Ο λόγος που άλλαξα σε tv box ήταν το πάγιο (περίπου 12€ φθηνότερα), η κατάργηση του Replay tv μέσω δορυφόρου και το ζουζούνια tv που έβλεπε μέχρι πρότινος η μικρή μόνο στο κινητό γιατί δεν υποστήριζε την εφαρμογή η Samsung ώστε να την εγκαταστήσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kritikos29Τι ακριβώς το θέλεις το σάπιο tv box; Εγώ το έχω αφήσει όπως μου το δώσανε... Ποιος ο λόγος να πάρεις 8K HDMI και Cat7 S/FTP αφού πάνω από 20Mbit και 4K/30fps δεν δίνει κανένας... ακόμα και wifi3 ή μεταχειρισμένο καλώδιο ethernet 15 ετών είναι αρκετό για να παίζουν χωρίς frame drop...

Το πρόβλημα σου φαίνεται να είναι αργός επεξεργαστής στο box...

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.

Χαχαχαχα! Έχεις δίκιο και το ξέρω και σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Είμαι αρκετά ψυχαναγκαστικος με την τεχνολογία και ούτως ή άλλως δεν θα πάνε χαμένα τα χρήματα για τα καλώδια!

Απλά μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό το Frame Lag (παντού) και δεν βλέπω τρόπο να επιλυθεί ή λόγο να υπάρχει...?!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kritikos29 είπε

3) Ο σκληρός (USB σωστά) λειτουργεί άψογα και ταχύτατα στην τηλεόραση ή όπου αλλού συνδεθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή mkv κτλ αρχείων βίντεο, πρώτη φορά και μόνο στο tv box έχω τέτοιο θέμα..

Δοκίμασε όμως το ίδιο το καλώδιο που έχεις για το tv box για να δεις αν φταίει το καλώδιο έτσι ώστε να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανόν εννοείς να αλλάξω καλώδιο USB, γιατί κατά τα άλλα λειτουργεί σωστά όπου αλλού και να συνδεθεί! Θα δοκιμάσω ένα καλύτερο και πιο καινούργιο καλώδιο USB και θα σου απαντήσω. Ενημερωτικά πάντως το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε usb stick που δοκίμασα...

Επεξ/σία από kritikos29
Δημοσ.

το usb καλωδιο συνηθως και ο αργος επεξεργαστης πιθανες αιτιες......

Δημοσ.
Στις 30/5/2022 στις 5:44 ΜΜ, kritikos29 είπε

5) Ο λόγος που άλλαξα σε tv box ήταν το πάγιο (περίπου 12€ φθηνότερα), η κατάργηση του Replay tv μέσω δορυφόρου και το ζουζούνια tv που έβλεπε μέχρι πρότινος η μικρή μόνο στο κινητό γιατί δεν υποστήριζε την εφαρμογή η Samsung ώστε να την εγκαταστήσω.

Εκτός απο το μικρότερο πάγιο (που δεν το έχω ψάξει τι και πως) τι εννοείς κατάργηση του replay TV???? αρχίζω να πανικοβάλομαι!!!!!!!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nkarama είπε

Εκτός απο το μικρότερο πάγιο (που δεν το έχω ψάξει τι και πως) τι εννοείς κατάργηση του replay TV???? αρχίζω να πανικοβάλομαι!!!!!!!

Όπως με ενημέρωσαν από την COSMOTE, το Replay tv οδεύει προς κατάργηση στο δοριφορικο και γενικά κινούνται περισσότερο προς το streaming μέσω διαδικτύου. Σίγουρα από το τηλεφωνικό κέντρο θα σε ενημερώσουν αναλυτικά.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kritikos29 είπε

Όπως με ενημέρωσαν από την COSMOTE, το Replay tv οδεύει προς κατάργηση στο δοριφορικο και γενικά κινούνται περισσότερο προς το streaming μέσω διαδικτύου. Σίγουρα από το τηλεφωνικό κέντρο θα σε ενημερώσουν αναλυτικά.

Πολύ κακό νέο αυτό.... θα τους καλέσω για να μάθω. Τα motoGP και η Formula1 καθώς και το replayTV είναι ο μόνος λόγος που το κρατάω... και για τα δύο πρώτα υπάρχουν εναλακτικές....  Θα μου πεις ότι θα συνεχίζει να υπάρχει, απο το ιντερνετ, αλλά δεν είναι ίδιο... Αλλο να τα έχεις όλα σε ένα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, nkarama είπε

Πολύ κακό νέο αυτό.... θα τους καλέσω για να μάθω. Τα motoGP και η Formula1 καθώς και το replayTV είναι ο μόνος λόγος που το κρατάω... και για τα δύο πρώτα υπάρχουν εναλακτικές....  Θα μου πεις ότι θα συνεχίζει να υπάρχει, απο το ιντερνετ, αλλά δεν είναι ίδιο... Αλλο να τα έχεις όλα σε ένα....

Βασικά το Replay tv ήταν η άμεση ανάγκη μου και για να πω την αλήθεια, αν το συνηθίσεις στο streaming μέσω διαδικτύου είναι καλύτερο (απευθείας από Smart Tv)! Παρ όλα αυτά χρειάζεσαι καλή σύνδεση (όχι απαραίτητα υπερβολικά γρήγορη, εγώ τρέχω με 10mbps καλώδιο + 30mbps που μου δίνει από δεδομένα μέσω του speed booster και είμαι σχετικά εντάξει). Το tv box της Cosmote είναι κυριολεκτικά άχρηστο αφού

1) Κάθε φορά που βγαίνει από το ρεύμα χρειάζεται να μπεις στις ρυθμίσεις για να δει το router σου...

2) Δεν υποστηρίζει Netflix, Disney κ.α

3) Υπάρχει ενοχλητικό και συνεχές Frame lag τόσο στο streaming όσο και στα video από σκληρό δίσκο.

4) Η εικόνα απ' ευθείας από την Tv είναι πολύ καλύτερη από αυτό, όπως και οι εφαρμογές τρέχουν πιο γρήγορα στη τηλεόραση!

Εν κατακλείδι και από τα σχόλια που θα διαβάσεις παραπάνω από φίλους το πιθανότερο πρόβλημα είναι το hardware που έχει και εννοείται ότι ακόμα πιο πιθανό είναι ο επεξεργαστής του που είναι για τα σκουπίδια.... Ο μόνος λόγος που υπάρχει ακόμα σε μένα είναι ότι βλέπει ζουζούνια Tv η μικρή από εκεί αλλιώς θα το είχα επιστρέψει ή αν ήταν απαραίτητο να υπάρχει θα αγόραζα άλλο!!!

Επεξ/σία από kritikos29

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...