marinax1 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 22 λεπτά πριν, bill999r είπε Εγώ πάντως δεν έχω δει διάφορα στα προϊόντα της λαϊκής σε σχέση με αυτά του σούπερ μάρκετ. έχω γνωστούς που βγαίνανε στη λαϊκή. Να ξέρετε ότι όλοι αυτοί δε είναι απαραίτητα και παραγωγοί. Αγοράζουν τα προϊόντα τους και τα πουλάνε, όπως κάνουν και τα μαρκετ. Επίσης μερικοί, τα λαχανικά που κρατάνε για δική τους κατανάλωση τα έχουν σε ξεχωριστή μεριά του χωραφιού/κήπου και βάζουν λιγότερα χημικά. Ένας άλλος γνωστός έχει κότες. Παλαιότερα αγόραζα αυγά από αυτόν. Αυτός δίνει τα αυγά του και σε 1-2 μικρά μαρκετ της περιοχής. Κάποιοι όμως δεν αγοράζουν αυγά από τα μαρκετ επειδή θεωρούν ότι δεν είναι καλά. Αγοράζουν από αυτόν και μερικούς ακόμα που έχουν κότες (ημιαγροτική περιοχή γαρ). Κι όμως είναι τα ίδια αυγά. Αλλά αφού τα πουλάει το μαρκετ κάνει τζιζ. Χώρια ότι υπάρχει και το παράδοξο παραγωγός να πουλάει ακριβότερα από μαρκετ. που δε στέκει. Γενικά διαφορές υπάρχουν αλλά μη κολλάτε ότι μαρκετ=κακό, λαϊκή=καλό. Υπάρχουν και παραγωγοί που δίνουν στο μαρκετ και πουλάνε οι ίδιοι.
ekrepali Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 @Bitbit Στη μαναζική όταν δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση δε μπορείς να πετύχεις καλές τιμές με μικρές παραγγελίες. Επιπλέον αν καις ρεύμα αβέρτα και η κατανάλωση είναι μικρή, τότε όχι μόνο δεν έχεις κέρδος αλλά μπαίνεις και μέσα. Αν κατάλαβα καλά για το κατάστημα που λες (κι εμένα έχουν στείλει 5ευρώ κουπόνια πρόσφατα) νομίζω ότι τα μαναβικά τα έχουν για κράχτη... για άτομα που κυριολεκτικά βαριούνται ή δεν έχουν χρόνο να πάνε ψωνίσουν. Σχετικά με ξηρα τροφιμα....για να σου δώσω ένα παράδειγμα τι τρέλα επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά: Ζάχαρη... Σκλαβενίτης 0.72 (και στο MART τη πουλάνε φτηνά μέχρι στιγμής) ΑΒ 0.78 MyMarket 0.89 ΜΕTRO (χονδρική) 1.06! ... (το MΕΤRO είναι ίδιος όμιλος με το Mymarket, υποτίθεται σε επαγγελματίες πρέπει να πουλάνε φτηνότερα) Τοπικός υπερχονδρέμπορας 1.13 (τιμή προπερασμένης εβδομάδας) Spoiler Εγώ στο μαγαζί πόσο να τη πουλήσω δηλαδή; Ή θα τη δίνω "τζάμπα" ή θα νομίζει ο πελάτης ότι τον κλέβω. Είναι εκατοντάδες τα προϊόντα που επικρατεί αυτό το χάλι.
Bitbit Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, ekrepali είπε @Bitbit Στη μαναζική όταν δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση δε μπορείς να πετύχεις καλές τιμές με μικρές παραγγελίες. Επιπλέον αν καις ρεύμα αβέρτα και η κατανάλωση είναι μικρή, τότε όχι μόνο δεν έχεις κέρδος αλλά μπαίνεις και μέσα. Αν κατάλαβα καλά για το κατάστημα που λες (κι εμένα έχουν στείλει 5ευρώ κουπόνια πρόσφατα) νομίζω ότι τα μαναβικά τα έχουν για κράχτη... για άτομα που κυριολεκτικά βαριούνται ή δεν έχουν χρόνο να πάνε ψωνίσουν. Σχετικά με ξηρα τροφιμα....για να σου δώσω ένα παράδειγμα τι τρέλα επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά: Ζάχαρη... Σκλαβενίτης 0.72 (και στο MART τη πουλάνε φτηνά μέχρι στιγμής) ΑΒ 0.78 MyMarket 0.89 ΜΕTRO (χονδρική) 1.06! ... (το MΕΤRO είναι ίδιος όμιλος με το Mymarket, υποτίθεται σε επαγγελματίες πρέπει να πουλάνε φτηνότερα) Τοπικός υπερχονδρέμπορας 1.13 (τιμή προπερασμένης εβδομάδας) Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εγώ στο μαγαζί πόσο να τη πουλήσω δηλαδή; Ή θα τη δίνω "τζάμπα" ή θα νομίζει ο πελάτης ότι τον κλέβω. Είναι εκατοντάδες τα προϊόντα που επικρατεί αυτό το χάλι. εγώ δέχομαι ότι για κάποιους λόγους (ενοίκια, παραγγελίες μικρές.....) κάποιοι πουλάνε σε παράλογες τιμές σε σχέση με άλλα καταστήμα. Ας πούμε ότι καταλαβαίνω ότι δε μπορούν να κάνουν αλλιώς, Δε τους θεωρώ κλέφτες, ούτε θεωρώ ότι αισχοκερδούν. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι πως κρατιούνται ανοιχτά αυτά τα καταστήματα και ποιος ψωνίζει από αυτούς από τη στιγμή που υπάρχουν εναλλακτικές με πολύ χαμηλότερες τιμές. Αυτό το βλέπεις και στο σκρουτζ που ένα προιόν μπορεί να ξεκινάει από 5€ και να φτάνει ο άλλος να το πουλάει 15€. ούτε εγώ επιλέγω πάντα το φθηνότερο κατάστημα. Παίζουν και άλλα ρόλο. Αλλά δε θα έδινα τα διπλάσια ή τριπλάσια για το τίποτα κι ας τα είχα εμένα μου στείλαν 7€, έχουν στείλει τόσες φορές επειδή δε το χρησιμοποιώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις