Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο καθένας πουλάει όσο θέλει, εναλλακτικές υπάρχουν, απλά για συζήτηση.....

μου έρχεται ένα κουπόνι για κατάστημα, δεν είναι η πρώτη φορά και από περιέργεια μπαίνω να δω. Δε χρειάζεται να αναφέρω το κατάστημα. Δεν είναι το μοναδικό, έχω δει και άλλα απλά αυτό ήταν η αφορμή για το ποστ.

Δε μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν κάποιοι να πουλάνε σε τόσο τρελές τιμές. Υπάρχουν άνθρωποι που ψωνίζουν σε τέτοιες τιμές; 

Ενδεικτικα:

μπανάνες 2,50+€ το κιλό ενώ βρίσκεις με 1,50€ (σε μαρκετ). Σε μανάβικο είχα δει με 4€.

τομάτες 4€ /κιλό, είχα πάρει με 1,4€ και με 2€ την προηγούμενη εβδομάδα.

λεμόνια 2,34€/κιλό (0,89€ νομίζω τα έχουν οι ...φίλοι μας)

Δεν αναφέρουν κάτι για βιολογικά. Που και πάλι...

Και όλα αυτά όχι σε καμια Μύκονο.

Πως γίνεται να διατηρούνται καταστήματα ανοιχτά με τέτοιες τιμές, μια περίοδο που γίνεται χαμός και η ακρίβεια είναι πρώτο θέμα συζητήσεων. ποιος πληρώνει αυτές τις τιμές; 

Δε μιλάω για καταστήματα που μπορεί να έχουν ένα προϊόν τσιμπημένο. Μιλάμε για περιπτώσεις που είναι όλα τα προϊόντα.

Μη μου πει κανείς ότι από μανάβικο είναι φρέσκα ενώ απο μαρκετ όχι.

Δημοσ.

Ο καθε ενας πουλα τα προϊόντα του οσο γουστάρει.

Και δεν ειναι ολα ιδια, εχεις δει αν τα λεμονιά που πηρες μυρίζουν λεμονι ή οι ντομάτες αν ειναι μεσα γεμάτες κοτσάνι και με γεύση αγγουριού

Δημοσ.

Γενικα η φαση ειναι: ανέβηκαν 10% τα 5 υλικα μου, βαζω το τελικο προϊόν 50% πανω. 5x10% αύξηση = 50%αύξηση. Greek math. 

Η αισχροκερδια εχει ξεφύγει ασχημα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Ο καθε ενας πουλα τα προϊόντα του οσο γουστάρει.

αυτό το έγραψα κι εγώ στην αρχή γιατί 100% θα ήταν το πρώτο ποστ που θα έγραφε κάποιος. όπως και έγινε δηλαδή.

όσο θέλει πουλάει δε με απασχολεί απλά απορώ ποιος τα πληρώνει σε μια χώρα που όποιον και να ρωτήσεις σου λέει ότι δε βγάζει το μήνα. δηλαδή αυτός που δε βγάζει το μήνα θα πληρώσει 3πλασια τιμή τα λεμόνια επειδή ίσως να μυρίζουν λεμόνι. Τα άλλα τι μυρίζουν; castrol 5w30?

σε ένα άρθρο που κυκλοφόρησε πρόσφατα λέει ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης οι έλληνες στρέφονται σε χειρότερα προϊόντα διατροφής

Δε ξέρω, μπορεί να έχεις δίκιο και να ισχύει. Απλά ρωτάω. Οπότε η άποψη σου είναι ότι πουλάνε επειδή είναι ποιοτικότερα.

• Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Δε μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν κάποιοι να πουλάνε σε τόσο τρελές τιμές. Υπάρχουν άνθρωποι που ψωνίζουν σε τέτοιες τιμές; 

Ναι υπαρχουν. Εγω πχ δε καθομαι να ψαξω ποσο κανει το λεμονι και ποσο η ντοματα. Παω σ'ενα συγκεκριμενο ψαχμενε μαναβικο που ναι μονο βιολογικα και διαφορα περιεργα που δε βρησκεις ευκολα και ψωνιζω. Αυτος εχει 2-6 διαφορετικες ντοματες αναλογα με την εποχη , εγω παιρνω αυτες που μ'αρεσουν. Μια φορα που πηρα απο βασιλοπουλο , η μιση ντοματα ηταν κοτσανι

• Like 1
Δημοσ.

Καλα, κοιτα, ολοι λενε δεν εχουν και δε βγαζουν το μηνα, και το Πασχα και το καλοκαιρι ειναι 10μερο διακοπουλες σε γνωστα θερετρα.

Γενικα μην πολυπιστευεις οτι ακους για τα οικονομικα του καθενος, ειδικα στην Ελλαδα ολοι κλαιγονται και ολοι οι ανεργοι στις καφετεριες την βγαζουν με φραπεδια ολη μερα.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κάποτε ο Έλληνας το έπαιζε καμποσος με καταναλωτικά και διακοποδανεια τώρα το νέο τρεντ είναι να δείχνεις κακομοίρης. Πώς αλλάζουν οι καιροί.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

Ναι υπαρχουν. Εγω πχ δε καθομαι να ψαξω ποσο κανει το λεμονι και ποσο η ντοματα. Παω σ'ενα συγκεκριμενο ψαχμενε μαναβικο που ναι μονο βιολογικα και διαφορα περιεργα που δε βρησκεις ευκολα και ψωνιζω. Αυτος εχει 2-6 διαφορετικες ντοματες αναλογα με την εποχη , εγω παιρνω αυτες που μ'αρεσουν. Μια φορα που πηρα απο βασιλοπουλο , η μιση ντοματα ηταν κοτσανι

δε μιλάμε για άτομα που ψάχνουν περίεργα βιολογικά. Το έγραψα και πάνω εξάλλου ότι δεν αναφέρουν ότι είναι βιολογικά. Γιατί αν βάλω και κάτι βιολογικά με 6€/κιλό εκεί ξεφεύγουμε αλλά αυτό είναι ειδική περίπτωση.

1 λεπτό πριν, GrKata είπε

Καλα, κοιτα, ολοι λενε δεν εχουν και δε βγαζουν το μηνα, και το Πασχα και το καλοκαιρι ειναι 10μερο διακοπουλες σε γνωστα θερετρα.

Γενικα μην πολυπιστευεις οτι ακους για τα οικονομικα του καθενος, ειδικα στην Ελλαδα ολοι κλαιγονται και ολοι οι ανεργοι στις καφετεριες την βγαζουν με φραπεδια ολη μερα.

σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα. ακριβώς τα ίδια λόγια έχω γράψει τόσες στο φορουμ. Επι λέξη.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Bitbit είπε

αυτό το έγραψα κι εγώ στην αρχή γιατί 100% θα ήταν το πρώτο ποστ που θα έγραφε κάποιος. όπως και έγινε δηλαδή.

όσο θέλει πουλάει δε με απασχολεί απλά απορώ ποιος τα πληρώνει σε μια χώρα που όποιον και να ρωτήσεις σου λέει ότι δε βγάζει το μήνα. δηλαδή αυτός που δε βγάζει το μήνα θα πληρώσει 3πλασια τιμή τα λεμόνια επειδή ίσως να μυρίζουν λεμόνι. Τα άλλα τι μυρίζουν; castrol 5w30?

σε ένα άρθρο που κυκλοφόρησε πρόσφατα λέει ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης οι έλληνες στρέφονται σε χειρότερα προϊόντα διατροφής

Δε ξέρω, μπορεί να έχεις δίκιο και να ισχύει. Απλά ρωτάω. Οπότε η άποψη σου είναι ότι πουλάνε επειδή είναι ποιοτικότερα.

Αν μιλαμε για φρεσκα ήδη διατροφής, φρουτα λαχανικα κλπ, τα σμ ειναι η χειροτερη επιλογή ολα εκει εναι για πεταμα.

Αν θελετε σωστα προϊόντα να πηγαίνετε λαϊκή και εκει πάλι ψαξιμο θελει αλλα αν το εχεις θα βρεις αυτο που θέλεις και καποιες φορες βεβαια θα το πληρώσεις.

Τωρα αν φτώχινε ο κόσμος ή οχι αυτο ειναι ενα άλλο κεφάλαιο που αφορα την πολιτικη και δεν θα ασχοληθώ εδω, αλλα κανείς δεν θα δουλέψει τσάμπα για να φάει ο φτωχός.

Δημοσ.

Οι ντομάτες από τα σούπερ μάρκετ είναι σκατα. Μου πήρε χρόνια να το καταλάβω. Για τα υπόλοιπα λαχανικά δεν έχω σχηματίσει ακόμα άποψη. 

Δημοσ.

διαβάζω τα ποστ και δε το διευκρίνισα σωστά.

Ανέφερα κάποια προϊόντα τυχαία. Δεν είναι μόνο αυτά. Διότι βλέπω κάποιοι κολλήσαν στα λαχανικά και πόσο φρέσκα είναι. Σε αυτά είδα μεγάλες διαφορές.

Και σε άλλα προϊόντα σφραγισμένα, ακριβώς τα ίδια, συμβαίνει το ίδιο

Δημοσ.

Όσο τα θέματα ανταγωνισμού σε επίπεδο πολυεθνικής αλλά και μικροεπιχείρησης σε αυτή τη χώρα αντιμετωπίζονται ως ανέκδοτο, τόσο τα φαινόμενα αυτά θα πληθαίνουν και θα μένει μονο στον καταναλωτη ο ρόλος του ¨τιμωρου" του εμπόρου. Ενδεικτική ειναι η κατάσταση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και άλλων αντιστοιχων φορέων οι οποίοι τεχνιέντως διατηρούνται σε κατάσταση ζόμπι για να μην μπορούν να κάνουν ούτε τα στοιχειώδη.

Κατα συνέπεια, ο καθένας κάνει οτι γουστάρει και εφαρμόζει τα μαθηματικα που βολευουν τον κωλο του.

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν έχω δει διάφορα στα προϊόντα της λαϊκής σε σχέση με αυτά του σούπερ μάρκετ.

Ειδικά για τον Σκλαβενίτη που πάω κ ψωνίζω πάντα η μαναβική του είναι ποιοτική.

Η ντομάτα που αναφέρθηκε γενικά είναι δύσκολη περίπτωση. Πρέπει να την πετύχεις στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης.

Πάντως οι τιμές γενικά έχουν ξεφύγει. Τόσο στο σούπερ μάρκετ όσο και στη λαϊκή τα πράγματά έχουν εκτροχιαστεί. 

Εγώ πάντως κοιτώντας την τσέπη μου επιμένω να ψωνίζω στο σούπερ μάρκετ που πολλά προϊόντα τα βάζει σε προσφορά, πχ ντοματινια, μπανάνες, κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

εξηγήσεις υπάρχουν πολλές.

Κάποιοι έχουν λεφτά και δεν τους ενδιαφέρει.

Κάποιοι πιστεύουν ότι αφού είναι ακριβότερα θα είναι καλύτερα.

Άλλοι βαριούνται να περπατήσουν μέχρι το μεγάλο μαρκετ και τους τον πιάνει το μικρό μαρκετ. Τα μικρά έχουν πάντα ακριβότερες τιμές όπως και τα περίπτερα, όμως ο κόσμος πηγαίνει. Που να τρέχω τώρα στο μαρκετ για μια κόκα κόλα σου λέει και την πληρώνει στη διπλάσια τιμή.

ο κυριότερος όμως λόγος κατα τη γνώμη μου είναι άλλος.

εσύ προφανώς τώρα είσαι στο σπιτάκι σου και βλέπεις τις τιμές μέσω του ιντερνετ. Έλα όμως που οι περισσότεροι ούτε αυτό δεν είναι ικανοί να κάνουν, πηγαίνουν και τα σκάνε στον πρώτο τυχόντα. Φανταστείτε ακόμα για το fuel pass τρέχανε στα κεπ. Αν δεν είσαι ικανός να πληκτρολογήσεις ένα username κι ένα password μαζί με τον αριθμό κυκλοφορίας, θα είσαι ικανός να βρεις αυτά που θέλεις σε καλύτερη τιμή;

ήθελα να βοηθήσω έναν φίλο μου να κάνει το service στο αμάξι του. και του λέω να σου παραγγείλω λάδια φίλτρα από το ιντερνετ να μη πληρώνεις κερατιάτικα, και πας να στα περάσουν. Και ήταν τόσο ηλίθιος που αρνήθηκε, δεν είχε εμπιστοσύνη μη τυχόν του παραγγείλω κάτι λάθος. Άσε καλύτερα θα πάω στο συνεργείο που ξέρουν..... Πήγε και του τον πιάσανε, μυαλό δε βάζει και πηγαίνει πάλι

Από τότε δεν ασχολούμαι με κανέναν, ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει κι ας πληρώνει διπλά και τριπλά. Τι ασχολείσαι; άστους να πιστεύουν ότι αφού πληρώνουν ακριβά είναι καλύτερα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nojom είπε

εξηγήσεις υπάρχουν πολλές.

Κάποιοι έχουν λεφτά και δεν τους ενδιαφέρει.

Κάποιοι πιστεύουν ότι αφού είναι ακριβότερα θα είναι καλύτερα.

Άλλοι βαριούνται να περπατήσουν μέχρι το μεγάλο μαρκετ και τους τον πιάνει το μικρό μαρκετ. Τα μικρά έχουν πάντα ακριβότερες τιμές όπως και τα περίπτερα, όμως ο κόσμος πηγαίνει. Που να τρέχω τώρα στο μαρκετ για μια κόκα κόλα σου λέει και την πληρώνει στη διπλάσια τιμή.

ο κυριότερος όμως λόγος κατα τη γνώμη μου είναι άλλος.

εσύ προφανώς τώρα είσαι στο σπιτάκι σου και βλέπεις τις τιμές μέσω του ιντερνετ. Έλα όμως που οι περισσότεροι ούτε αυτό δεν είναι ικανοί να κάνουν, πηγαίνουν και τα σκάνε στον πρώτο τυχόντα. Φανταστείτε ακόμα για το fuel pass τρέχανε στα κεπ. Αν δεν είσαι ικανός να πληκτρολογήσεις ένα username κι ένα password μαζί με τον αριθμό κυκλοφορίας, θα είσαι ικανός να βρεις αυτά που θέλεις σε καλύτερη τιμή;

ήθελα να βοηθήσω έναν φίλο μου να κάνει το service στο αμάξι του. και του λέω να σου παραγγείλω λάδια φίλτρα από το ιντερνετ να μη πληρώνεις κερατιάτικα, και πας να στα περάσουν. Και ήταν τόσο ηλίθιος που αρνήθηκε, δεν είχε εμπιστοσύνη μη τυχόν του παραγγείλω κάτι λάθος. Άσε καλύτερα θα πάω στο συνεργείο που ξέρουν..... Πήγε και του τον πιάσανε, μυαλό δε βάζει και πηγαίνει πάλι

Από τότε δεν ασχολούμαι με κανέναν, ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει κι ας πληρώνει διπλά και τριπλά. Τι ασχολείσαι; άστους να πιστεύουν ότι αφού πληρώνουν ακριβά είναι καλύτερα.

Ενώ αν πας τα λάδια στο συνεργείο δεν θα στον "πιάσουν", πολύ απλά στην επόμενη επισκευή θα στο βάλουν πάνω, μαγκιές στους μηχανικούς δύσκολα κάνεις. Και εγώ τους πάω τα λάδια/φίλτρα γιατί θέλω συγκεκριμένη μάρκα αλλά φροντίζω να πληρώνω και με το παραπάνω το κέρδος που θα είχε από αυτά.

Τώρα σχετικά με τις τιμές γενικά, λογικό είναι να έχουν αυξηθεί τα πάντα με τέτοιους λογαριασμούς και καύσιμα 2 φορές πάνω...Πολλοί θα κλείσουν το μόνο σίγουρο από Σεπτέμβρη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...