Προς το περιεχόμενο

RX 6500 XT 200€ VS RTX 2060 300€ (Κανούριες)

tolis501

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, panatha1369 είπε

Με την Quadro T600 μπορει να παιξει κανεις κανενα game?

Παίζει αλλά μη φανταστείς κάτι τρελό, σε επιδόσεις με την 6500 xt καμία σχέση, πολύ κάτω...

https://www.youtube.com/results?search_query=t600+gaming

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 λεπτό πριν, panatha1369 είπε

Με την Quadro T600 μπορει να παιξει κανεις κανενα game?

Σουτ μην μας ακούσουν.... όποιος προλάβει.... 

1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Παίζει αλλά μη φανταστείς κάτι τρελό, σε επιδόσεις με την 6500 xt καμία σχέση, πολύ κάτω...

https://www.youtube.com/results?search_query=t600+gaming

εχω mobo b350 με 1400 16gb ram και εως τωρα μια gt 710 για να εχω εικονα..μεχρι 200 που ψαχνω για καρτα T600 η 6500 xt??

Μόλις τώρα, panatha1369 είπε

εχω mobo b350 με 1400 16gb ram και εως τωρα μια gt 710 για να εχω εικονα..μεχρι 200 που ψαχνω για καρτα T600 η 6500 xt??

Καθαρά σε θέμα επιδόσεων gaming (αν είναι αυτό το μοναδικό ζητούμενο σου), με κλειστά μάτια 6500xt η γνώμη μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, panatha1369 είπε

Η 6500xt θέλει b550 και cpu 5xxx χωρίς ενσωματωμένα γραφικά (ή ιντελ 12ης γενιάς) για να αποδώσει όπως πρέπει. Με όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς έχει γλαρόσουπα.

Η Quadro είναι επιδόσεων 1060 με υποστήριξη DLSS FSR και Ray tracing (Φυσικά απλή αναφορά το Ray tracing).

Επεξ/σία από leros2004

4 λεπτά πριν, panatha1369 είπε

Πάρε την 6500 και ξεκίνα να μαζευεις λεφτά για αναβάθμιση σε pcie4 το υπόλοιπο συστημα. 

Αρχές του 23 θα αρχίσουν να βγαίνουν στα μεταχειρισμένα b550 συστήματα με εγγύηση. 

4 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Η 6500xt θέλει b550 και cpu 5xxx χωρίς ενσωματωμένα γραφικά (ή ιντελ 12ης γενιάς) για να αποδώσει όπως πρέπει. Με όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς έχει γλαρόσουπα.

Η Quadro είναι επιδόσεων 1060 με υποστήριξη DLSS FSR και Ray tracing (Φυσικά απλή αναφορά το Ray tracing).

Πόσο γλαρόσουπα;

Από τον ίδιο που έχεις βάλει το video benchmark, η t600 είναι τρομερά πίσω από την χειρότερη 6400, καμία σύγκριση με την 6500.

Προφανώς και δε θα αποδώσει τα μέγιστα αλλά όχι και τέτοιο πετσόκομμα

• Like 1

4 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Πόσο γλαρόσουπα;

Από τον ίδιο που έχεις βάλει το video benchmark, η t600 είναι τρομερά πίσω από την χειρότερη 6400, καμία σύγκριση με την 6500.

Προφανώς και δε θα αποδώσει τα μέγιστα αλλά όχι και τέτοιο πετσόκομμα

Πάλι η 6400 είναι σε pcie4 seup. Σε pcie3 είναι 10+ frames κάτω, χώρια τις υπόλοιπες ελλείψεις.

3 ώρες πριν, tolis501 είπε

Θα είναι πολύ meme topic, Όπως βλέπετε και από το τίτλο συγκρίνω 

Rx 6500 xt https://bit.ly/3z38lLB 200€

RTX 2060 https://bit.ly/3PRGt2M 300€ (thank me later)

Είμαι PCIE3 μαζί με RYZEN 5 2400G ,και είμαι casual gamer φάση 144hz 1080p (γραφικά, οιοδήποτε πάνω από medium μου είναι αδιάφορο)

Λάβετε υπόψη το benchmark https://bit.ly/3M5pUO4 και το κατά πόσο αξίζει η διαφορά 100 ευρώ

Εννοείται ότι τα αξίζει τα 100€ παραπάνω η 2060. DLSS + RT και σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις, χωρίς τα προβλήματα με την vram.  Aν είσαι μεταξύ των δύο, χτύπα την 2060 χωρίς σκέψη

1 ώρα πριν, tolis501 είπε

1141318977_2022-05-30083847.png.f36f1038efcd80a6b1a68fb2bd22abc8.png

Δεν κάνεις απλά cherrypicking, κάνεις sillypicking. Kαταρχάς δεν είναι ίδια σκηνή, οπότε τι μας δείχνεις? Ότι σε διαφορετικές σκηνές βγάζουν διαφορετικά fps? Σε όλο το run η 2060 είναι σταθερά 30% πάνω από την 6500xt.

Αλλά το βασικότερο, το video που βάζεις είναι μούφα έτσι και αλλιώς. Στην "υποτιθέμενη" 6500xt τρέχει με half rate vsync για να κρατάει 72fps. Δες και το GPU usage. Γενικά όλα αυτά τα βιντεάκια από τα γνωστά "gaming benchmarks" κανάλια είναι μούφα

1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Πιθανώς αγνοείς κάποια σημαντικά προβλήματα που έχει η 6500xt...  δεν είναι απαραίτητο να σε αφορούν αλλά δεν παραμερίζονται κιόλας.

Τώρα αν σε κάποια συγκεκριμένα games/scenes,  σε ένα benchmark που κανείς δε γνωρίζει αξιοπιστία κλπ, βγάζει μικρές διαφορές, δε λέει και κάτι.

Εδώ review της 6500xt, στους πίνακες υπάρχει και η σύγκριση με την 2060

Κοντά είναι οι 2 κάρτες. Διπλάσιες επιδόσεις η 2060 από το review που λίνκαρες :P  

• Like 2

13 ώρες πριν, bonorov είπε

Ρε φίλε αγόρασε την αλλά με το συστημα σου θα έχεις αγοράσει ιπποδύναμη λίγο κάτω από την gtx 1650 την απλή συν τον περιορισμό στις πολλαπλες οθόνες κτλ. 

Αν έχεις σκοπό να αναβαθμίσεις όλο το συστημα σε pcie4 συντομα  και δεν σε ενδιαφέρουν οι υπόλοιπες ατέλειες καλώς. 

φερε μου benchmark για αυτο που ειπες, πάντως δεν ειναι ετσι οπως τα λες 

13 ώρες πριν, leros2004 είπε

Η 6500xt θέλει b550 και cpu 5xxx χωρίς ενσωματωμένα γραφικά (ή ιντελ 12ης γενιάς) για να αποδώσει όπως πρέπει. Με όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς έχει γλαρόσουπα

μιλαμε εχει 80fps διαφορα....KAPPA

13 ώρες πριν, Herald είπε

Αλλά το βασικότερο, το video που βάζεις είναι μούφα έτσι και αλλιώς. Στην "υποτιθέμενη" 6500xt τρέχει με half rate vsync για να κρατάει 72fps. Δες και το GPU usage. Γενικά όλα αυτά τα βιντεάκια από τα γνωστά "gaming benchmarks" κανάλια είναι μούφα

δε σου ειπα οτι τα fps ειναι παντα ετσι,μαλιστα το διακίνησα οτι ηταν meme cherry picking οποτε δεν ξερω που ακριβως στχευει το point σου,οσο αναφορα για μουφα benchmark,μεγάλε εχεις καποιο πιο έμπιστο source ? παντως δε νομιζω ολα τα καναλια με benchmarks να ειναι πουλημένα 

9 λεπτά πριν, tolis501 είπε

φερε μου benchmark για αυτο που ειπες, πάντως δεν ειναι ετσι οπως τα λες 

μιλαμε εχει 80fps διαφορα....KAPPA

δε σου ειπα οτι τα fps ειναι παντα ετσι,μαλιστα το διακίνησα οτι ηταν meme cherry picking οποτε δεν ξερω που ακριβως στχευει το point σου,οσο αναφορα για μουφα benchmark,μεγάλε εχεις καποιο πιο έμπιστο source ? παντως δε νομιζω ολα τα καναλια με benchmarks να ειναι πουλημένα 

Αν δεις αξιόπιστα reviews της 6500xt σε pcie3 είναι πανω κάτω τα ιδια με 1650.

Υπερεβαλα όταν σου ειπα οτι ειναι χειρότερη αλλά ανάλογα το game είναι +-5%.

Επίσης έχει και τις ατέλειες όπως σου ειπα πριν που η 1650 δεν της έχει. 

Παρόλα αυτα αν σκέφτεσαι να αναβαθμίσεις το συστημα σου σε pcie4 συντομα και ασχολείσαι αποκλειστικά με game σε 1 οθόνη παρτην. 

16 λεπτά πριν, tolis501 είπε

E που αποσκοπεί το cherry picking? Να πείσεις τον εαυτό σου? 

Δεν έχει σημασία τι νομίζεις, το 99.9% των καναλιών τέτοιου τύπου έχουν μούφες γραφήματα. Καραμπινάτο μπάμ κάνει, ειδικά σε αυτό που ανέβασες. Στο RDR2 μας δείχνει CPU bottleneck με 5900x στα 40 fps (το usage της 6500 πέφτει στο 85% lol), στο DOOM τα αποτελεσμάτα είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, από που να αρχίσεις το half rate vsync, το memory usage ή το CPU usage?

Checkare hwunboxed / guru3d / techpowerup, η 2060 έχει διπλάσια απόδοση από την 6500xt σε pcie 3, και φυσικά έχει και κάμποσα εξτραδάκια (dlss / rt κλπα)

• Like 1

bro τα benchmarks ειναι αντικειμενικά, εχω δει και review αλλα ολοι κανουν παραπονα για features τα οποια ειναι αχρηστα για εναν low budget gamer,στη κατηγορια που απευθήνεται η καρτα δηλαδη πχ

θα εχει πολλαπλές οθονες ενας low end user ?

θα κάνει demaning photoshop video editing? 

ποσο θα του χρειαστει το gpu screenrecord αμα δε κανεις livestreamings?

το av1 το τακτοποιει και ο επεξεργαστης χωρις να τρεχει θεμα (φαση ο δικος μ 2400g σηκωνει χωρις κολλήματα 4k 60 fps) που ειναι και low end επεξεργαστης

δε μλαω για θηρια της σειρας 3χχχ η 5χχχ

οποτε οι ΄ελλείψεις΄΄ δεν εχουν σε πρακτικο επιπεδο καποιο effect, αν παντως καποιος εχει προβλημα με τις ελειψεις σε πρακτικο επιπεδο τοτε απλα δεν αγοραζει τη συγκεκριμενη καρτα.......

3 λεπτά πριν, tolis501 είπε

bro τα benchmarks ειναι αντικειμενικά, εχω δει και review αλλα ολοι κανουν παραπονα για features τα οποια ειναι αχρηστα για εναν low budget gamer,στη κατηγορια που απευθήνεται η καρτα δηλαδη πχ

θα εχει πολλαπλές οθονες ενας low end user ?

θα κάνει demaning photoshop video editing? 

ποσο θα του χρειαστει το gpu screenrecord αμα δε κανεις livestreamings?

το av1 το τακτοποιει και ο επεξεργαστης χωρις να τρεχει θεμα (φαση ο δικος μ 2400g σηκωνει χωρις κολλήματα 4k 60 fps) που ειναι και low end επεξεργαστης

δε μλαω για θηρια της σειρας 3χχχ η 5χχχ

οποτε οι ΄ελλείψεις΄΄ δεν εχουν σε πρακτικο επιπεδο καποιο effect, αν παντως καποιος εχει προβλημα με τις ελειψεις σε πρακτικο επιπεδο τοτε απλα δεν αγοραζει τη συγκεκριμενη καρτα.......

Το DLSS και το RT που έχουν η 2060 είναι άσκοπα features? Τα 6gb vram και το παραπάνω bandwidth? Το διπλάσιο raster performance? Ε οκ αμα όλα αυτά είναι άχρηστα πάρε 6500xt

• Like 1

12 ώρες πριν, Herald είπε

E που αποσκοπεί το cherry picking? Να πείσεις τον εαυτό σου? 

το ΄΄cherry picking'' το εκανα use ως meme και οχι ως point....οποτε ειναι περιτο και μονο που το αναφερεις....

Δεν έχει σημασία τι νομίζεις, το 99.9% των καναλιών τέτοιου τύπου έχουν μούφες γραφήματα.

SOURCE ?

Δεν έχει σημασία τι νομίζεις, το 99.9% των καναλιών τέτοιου τύπου έχουν μούφες γραφήματα. Καραμπινάτο μπάμ κάνει, ειδικά σε αυτό που ανέβασες. Στο RDR2 μας δείχνει CPU bottleneck με 5900x στα 40 fps (το usage της 6500 πέφτει στο 85% lol), στο DOOM τα αποτελεσμάτα είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, από που να αρχίσεις το half rate vsync, το memory usage ή το CPU usage?

με αλλα λόγια προσπαθείς να κανεις debunk ενα meme σχετικα με το cpu/gpu usage?

εστω πως το bench ηταν fake εκεινο (που δεν ειναι)

μηπως κ αυτο ειναι οτι νανε ?

θελω επισης καλα source για το doom που οπως αναφερεις 

Το DLSS και το RT που έχουν η 2060 είναι άσκοπα features? Τα 6gb vram και το παραπάνω bandwidth? Το διπλάσιο raster performance? Ε οκ αμα όλα αυτά είναι άχρηστα πάρε 6500xt

η 2060 ειναι  ΠΙΟ ΓΑΜΑΤΗ δε το συζητάω

αυτο που συγκρίνω ειναι αν αξίζει τα 100 ευρω διαφορά 

παντως εγω δε βλέπω να εχει πολυ μεγάλη διαφορά  (εχω υπολογισμένα τα -10fps σε pcie3)

https://www.youtube.com/watch?v=baBHgn7mAqM

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...