sangelos Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ την παρέα του insomnia! Μετά από 11 χρόνια ήρθε ο καιρός να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου και θα ήθελα τη βοήθεια σας! Ποσό που διαθέτουμε : 700€-800€ Χρήση υπολογιστή : Δουλειές γραφείου και λίγο gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Έχω την Xiaomi Mi Curved Ultrawide VA Curved Gaming Monitor 34" Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα; Ένα κατάστημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Να στηθεί από το κατάστημα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Θα βάλω μόνος μου Windows Βάσει των παραπάνω απαιτήσεων, έχω κάνει μια πρώτη απόπειρα για χτίσω ένα build. Ωστόσο, είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση μιας και έχω να ασχοληθώ πολλά χρόνια με hardware. Να σημειώσω ότι υπάρχει ήδη κάρτα γραφικών ( RX 570 4GB) Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας! Επεξ/σία 29 Μαΐου 2022 από sangelos
Chris2756 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Εγω θα επελεγα τον 12600, 2x16gb μνημη και αργοτερα μια καλη για τις αναγκες μου, καρτα γραφικων 1
leros2004 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, sangelos είπε Χαιρετώ την παρέα του insomnia! Μετά από 11 χρόνια ήρθε ο καιρός να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου και θα ήθελα τη βοήθεια σας! Ποσό που διαθέτουμε : 700€-800€ Χρήση υπολογιστή : Δουλειές γραφείου και λίγο gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Έχω την Xiaomi Mi Curved Ultrawide VA Curved Gaming Monitor 34" Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα; Ένα κατάστημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Να στηθεί από το κατάστημα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Θα βάλω μόνος μου Windows Βάσει των παραπάνω απαιτήσεων, έχω κάνει μια πρώτη απόπειρα για χτίσω ένα build. Ωστόσο, είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση μιας και έχω να ασχοληθώ πολλά χρόνια με hardware. Να σημειώσω ότι υπάρχει ήδη κάρτα γραφικών ( RX 570 4GB) Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας! Όλα μια χαρά Λίγο η μητρική είναι κάπως για τα 145€, αλλά τι να κάνεις, έχει και wifi ελπίζω να το χρειάζεσαι. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2022 από leros2004 1
nickol-us Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Εφόσον στόχος είναι το αθόρυβο, κατ'επεκταση είναι και οι καλές θερμοκρασίες. Βρίσκω υπερβολικό το 750αρι τροφοδοτικό. Βάλε ένα 650αρι και ρίξε τη διαφορά στο κουτί, πηγαίνοντας στο 500dx Επεξ/σία 29 Μαΐου 2022 από nickol-us 5
sangelos Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 32 λεπτά πριν, nickol-us είπε Εφόσον στόχος είναι το αθόρυβο, κατ'επεκταση είναι και οι καλές θερμοκρασίες. Βρίσκω υπερβολικό το 750αρι τροφοδοτικό. Βάλε ένα 650αρι και ρίξε τη διαφορά στο κουτί, πηγαίνοντας στο 500dx Υπάρχει κάποια πρόταση για 650w? Ίσως και από το kavatza.gr που είναι και το υπόλοιπο build. 50 λεπτά πριν, leros2004 είπε Όλα μια χαρά Λίγο η μητρική είναι κάπως για τα 145€, αλλά τι να κάνεις, έχει και wifi ελπίζω να το χρειάζεσαι. Θα μπορούσα να επιλέξω κάποια άλλη; Το wifi δεν είναι απαραίτητο, αλλά έλεγα μετά από τόσα χρόνια ας έχει Bluetooth και wifi.
bonorov Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Αφου λογικα θα κρατήσεις το pc για πολλα χρόνια,όπως και το προηγουμενο,θα σου πρότεινα να κόψεις από μερικά parts πχ τροφοδοτικο για να χωρέσεις τον 12600k. Με τους επιπλέον efficient πυρηνες μοιάζει πιο future proof. 1
sangelos Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Κάνοντας ένα update βάσει των αναφορών, θα ήθελα τη γνώμη σας. + Samsung 980 1tb Αξίζει η χρηματική υπέρβαση; Επεξ/σία 29 Μαΐου 2022 από sangelos
nickol-us Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Ότι έψαχνα για να δω τα τροφοδοτικά στο kavatza. Στα 650w δεν έχει κάποιο gold που να έβγαινε πιο φθηνά απο το tx 750. Όσο για τις τελευταίες επιλογές, ε καμία σχέση σχετικά με το προηγούμενο, ούτε φυσικά σε τιμή. Πολύ δυνατό μηχάνημα, θα έλεγα βέβαια οτι είναι εντελώς overkill για τις δουλειές που αναφέρεις. 3
sangelos Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Κι εγώ νομίζω ότι είναι overkill. Προτείνεις να παραμείνω στον 12400 και στα 16gb ram? Το seasonic που έβαλα ή την αρχική επιλογή καλύτερα;
nickol-us Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Αν διαθέτεις το budget και θες να το σπαταλήσεις σε ότι καλύτερο μπορείς, πάρτο να το χαρείς. Αν τα χρήματα μπορούν να πιάσουν αλλού καλύτερο "τόπο", 12400/16gb κάνει τα πάντα. Εξαρτάται σε ποιά λογική στήνεις το μηχάνημα και πόσο ποιοτικά πράγματα θες να βάλεις μέσα. Το seasonic που έβαλες, είναι απο τα καλά που λέμε αλλά και platinum, δεν χωράει σύγκριση, ανάλογα του τι θες να πληρώσεις. 3
sangelos Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Η λογική μου είναι vfm με όσο πιο ποιοτικά πράγματα μπορώ να βάλω. Αναβάθμιση δεν θα κάνω τα επόμενα χρόνια
nickol-us Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Και ο 12600k, vfm μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους και θεωρητικά θα αντέξει περισσότερα χρόνια. Οτι έχει επιλέξει είναι αρκετά ποιοτικό. Η επένδυση στο τροφοδοτικό αξίζει σίγουρα, θα στα φέρει τα λεφτά του, ακόμη και από εξοικονόμηση ενέργειας έμμεσα Ξεκίνα με τον 12400f(ή επειδή έχεις σχετικά παλιά κάρτα δώσε λίγα παραπάνω και πάρε με τα ενσωματωμένα 12400), η μητρική που έχεις επιλέξει είναι αρκετά δυνατή, σηκώνει και αναβάθμιση, η Intel κατά 99.99% θα δώσει άλλη μια γενιά επεξεργαστών σε αυτό το chipset. Μετά από 4-5 χρόνια βλέπεις. Συνήθως συμφέρει να αγοράζεις τον αντίστοιχο i5 της τότε εποχής από οποιαδήποτε αναβάθμιση, λόγω ευκολίας το αποφεύγουν οι περισσότεροι 3
Stefanos683 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, sangelos είπε Η λογική μου είναι vfm με όσο πιο ποιοτικά πράγματα μπορώ να βάλω. Αναβάθμιση δεν θα κάνω τα επόμενα χρόνια για την ρχ 570 ισως εβαζα ενα ι3 10100 κ μητρικη 50 ευρω με 16 μνημη κλπ ι5 12400κ κ σχετικα θα εβαζα αφου πρωτα ειχα αγορασει μια καρτα 6600 ή καποια αλλη μεταχειρισμενη. μαλλον δεν θα εδινα 500ευρω για να καθεται ενα συστημα χωρις ισχυρη καρτα γραφικων ι5 ξεκλειδωτος, να καθεται, πολυ χαλια επιλογη, απορω πως προτεινουν καποιοι να παει να πεταξει καποιος 300ευρω στα παραθυρα κ να δουλευει office με αυτα τα λεφτα σχεδον αγοραζεις καινουρια μια 6600 κ αν πουλησεις την 570 γλιτωνεις κ 100ευρω χαλαρα, η 6600 σου ερχεται 250 Επεξ/σία 29 Μαΐου 2022 από Stefanos683 1
sangelos Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Το gaming θα είναι περιστατικό χωρίς πολλές απαιτήσεις. Σίγουρα με ενδιαφέρει μια σχετικά future proof λύση. Δε το βλέπω πιθανό να μπαίνω στη διαδικασία αλλαγής κάρτας γραφικών.
bonorov Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, sangelos είπε Το gaming θα είναι περιστατικό χωρίς πολλές απαιτήσεις. Σίγουρα με ενδιαφέρει μια σχετικά future proof λύση. Δε το βλέπω πιθανό να μπαίνω στη διαδικασία αλλαγής κάρτας γραφικών. Σου προτεινα να κάνεις την υπέρβαση με 12600k επειδή είδα ότι το μηχάνημα σου το αλλάζεις μετά από 10 χρόνια. Προφανώς και είναι υπερβολή αυτή τη στιγμή ο 12600κ για την χρήση που το θες αλλά λόγω των επιπλέον efficient πυρήνων (τεχνολογία που ήρθε για να μείνει πιστευω)θα σου αντέξει πιο πολλα χρόνια. Για περιστασιακο gaming μια χαρά είναι 570. Προσωπικά εγώ θα τα έδινα τα 100+€ παραπανω αλλά είναι δικη σου απόφαση το τι θα κάνεις. Τροφοδοτικο μήπως να πηγαινες στο season of g12 gold; Για να μειωθεί λίγο το κόστος.Ειναι και κακή περιοδος για αγορά τροφοδοτικου γιατί οι κάρτες γραφικών θα πανε σε 12+4 pci βύσματα και τα υπάρχοντα τροφοδοτικα θα βγουν out of date.Οι ανταπτορες θα χρειάζονται τρία pci 6+2 βύσματα για να βγάλουν ένα pci 12+4 και πάλι δεν ξέρω ποσο καλά τροφοδοτούν.Θα δείξει Επεξ/σία 29 Μαΐου 2022 από bonorov 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα