Leanousios Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Καλησπέρα σας, Έχω εδώ και καιρό στη περιοχή του Ταύρου βάλει με τη Cosmote FTTH 100 Ασχολούμαι αρκετά με το gaming και δυστυχώς ψάχνω να βρω γιατί έχω τόσο κακή ποιότητα σύνδεσης παρόλο που Ping είναι σταθερό στα 40-45 ms. Αυτό που βλέπω στο dslreport είναι πολύ μεγάλο bufferbloat στο upload (πάνω από 100ms) και οι μετρήσεις είναι ίδιες ακόμα και όταν έχω το wifi κλειστό. Από τον ΟΤΕ μου είπαν να αλλάξω μόνο το παλιό router με το καινούργιο καθώς δε βλέπουν πρόβλημα στις μετρήσεις. Θα ήθελα πραγματικά τα φώτα σας παρακαλώ τι μπορώ να κάνω και σε ποιον να απευθυνθώ με την ανάλογη αμοιβή πάντα . Ευχαριστώ εκ των προτέρων Νίκος 1
ulb Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν έχει να κάνει με τον πάροχο αλλά με το modem/router που αποθηκεύει περισσότερα δεδομένα στην προσωρινή μνήμη από όσα χρειάζεται. Για την επίλυση του προβλήματος χρειάζεται συσκευή που μπορεί να διαχειριστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα με διάφορους αλγορίθμους που έχουν. Μια από τις καλύτερες συσκευές σύμφωνα με αυτό εδώ είναι το MikroTik hEX RB750Gr3 το οποίο μάλιστα είναι και από τα οικονομικότερα. Θα πρέπει να τοποθετηθεί μετά το modem/router του πάροχου το οποίο χρειάζεται για την τηλεφωνία και εκεί μετά θα συνδέονται όλες οι συσκευές σας. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2022 από ulb 1
Leanousios Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Σε ευχαριστώ θερμά, γνωρίζεις κάποια εταιρία - ιδιώτη να αναλαμβάνει εγκατάσταση ;
ulb Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Δυστυχώς, όχι αλλά θεωρώ πως με λίγο ψάξιμο θα καταφέρεις να το φτιάξεις και μόνος σου. Διαφορετικά θεωρώ ότι κάποιος με βασικές γνώσεις περί δικτυακών θα είναι σε θέση να σου κάνει την εγκατάσταση.
dexsin Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 1/6/2022 στις 9:55 ΜΜ, ulb είπε Δεν έχει να κάνει με τον πάροχο αλλά με το modem/router που αποθηκεύει περισσότερα δεδομένα στην προσωρινή μνήμη από όσα χρειάζεται. Για την επίλυση του προβλήματος χρειάζεται συσκευή που μπορεί να διαχειριστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα με διάφορους αλγορίθμους που έχουν. Μια από τις καλύτερες συσκευές σύμφωνα με αυτό εδώ είναι το MikroTik hEX RB750Gr3 το οποίο μάλιστα είναι και από τα οικονομικότερα. Θα πρέπει να τοποθετηθεί μετά το modem/router του πάροχου το οποίο χρειάζεται για την τηλεφωνία και εκεί μετά θα συνδέονται όλες οι συσκευές σας. Θα αναστήσω τo thread. Όχι, έχει να κάνει με τον ISP. Το bottleneck είναι στο router του ISP, όχι στο CPE. Το router κάνει throttle τη σύνδεση στο πρόγραμμα που έχει ο συνδρομητής. H ουρά συσσωρεύεται στο router του ISP. Σε ADSL γραμμές το bottleneck μπορεί να είναι στο uplink, στο modem όμως όχι στο router. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από dexsin
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα