Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/5/2022 στις 3:29 ΜΜ, nickmanak είπε

Γιατι θελετε privacy και μή tracking ρε παιδια στους browsers; Οι περισσοτεροι εχετε αναρτημενες τις φατσες σας και τις ζωες σας με φωτο στα social media. Αυτο δεν σας πειραζει δηλ;

Η google search engine ειναι η μονη που μπορει να σου βρει αυτο που "εσύ" προσωπικα ψαχνεις να κανεις τη δουλεια σου, γρηγορα και στοχευμενα. Αλλιως θα ψαχναμε ωρες στα αποτελεσματα να το βρουμε και δεν θα ειχε νοημα. Αυτο που σου παρεχει δωρεαν στον καναπε σου κοστιζει για αυτην και πρεπει να πληρωθει. Τον τροπο που πληρωνεται τον ξερουμε. Εσυ θα μπορουσες να δουλευεις ή να πουλας δωρεαν στους αλλους;

Επειδη αυτά τα επιχειρήματα με το facebook έχουνε γίνει καραμέλες. Όχι δεν διατρέχουμε κάποιον κίνδυνο όταν προσέχουμε κάποια βασικά πράγματα, ορισμένοι δεν βάζουν το αληθινό τους ονοματεπώνυμο στο fb, άλλοι το βάζουν αλλά προσέχουν τον κύκλο τους, έχουν ρυθμίσει σωστά το απόρρητο, δεν σηκώνουν πάντα τις φάτσες τους στο προφίλ αλλά μόνο για όσες photo τις βλέπουν οι φίλοι τους μέσα στο προφίλ τους.

Δεν ειναι όλοι με 500 άτομα στο προφίλ ούτε ανοίγουν λογαριασμό από το ένα social στο άλλο, ακομα και έτσι βέβαια όπως πχ στο insta, αν έχεις ορίσει το προφίλ σου ιδιωτικό δεν σε βρίσκει κανένας αλλος. 

Στο fb πλέον αρκετοί έχουν απενεργοποιησει την δυνατότητα να τους στείλεις αίτημα φιλίας, follow η ακόμα και μήνυμα ειδικά οι γυναίκες, και να στείλεις μήνυμα πηγαίνει στα αιτήματα και ζήτημα είναι αν θα το δει ποτέ του ο άλλος/η. 

Έχω προσπαθήσει να βρω πληροφορίες για πολλά άτομα μέσω του google και των social media, αυτό που διαπιστώνω ειναι οτι βρίσκεις τόσα όσα σου επιτρέπει ο άλλος να δεις, έχω προσπαθήσει να εφαρμόσω διαφορά κόλπα για να ψαρέψω πληροφορίες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Συνεπώς, αν δεν είσαι κανένα πολύ γνωστό η δημόσιο πρόσωπο που ήδη υπάρχουν αναρτημένες δημόσια διάφορες πληροφορίες για εσένα, αν δεν κοιμάσαι όρθιος και δεν δώσεις πουθενα τα στοιχεία σου να πέσεις θύμα hacking, δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κίνδυνος. 

Όλες οι άλλες περιπτώσεις τώρα, κινδυνεύεις μόνο αν είσαι κανένας που σε αναζητούν αστυνομικές αρχές η σε κυνηγάνε τίποτα καθεστώτα με κατασκοπία, με πρόσβαση χωρίς άδεια σε συστήματα και servers του fb, με άτομα και κονε που λύνουν και δένουν και σε αναζητούν με λυσσα, περιπτωσεις απειροελαχιστες. 

Δεν ειμαι κανένας που τρελαίνομαι πλέον με όλα αυτά με τα δεδομένα. Είμαι ένας στα τόσα δις κόσμου σε ένα τεράστιο δίκτυο που η πιθανότητα να κινδυνεύσω υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Εχει και browser η duckduckgo;

Τον εχει δοκιμασει κανεις;

Σε android τον χρησιμοποιώ και έχω μείνει ικανοποιημένος, κόβει μια χαρά τις διαφημίσεις. Σε Windows όχι και τόσο ικανοποιημένος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...