Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι θελετε privacy και μή tracking ρε παιδια στους browsers; Οι περισσοτεροι εχετε αναρτημενες τις φατσες σας και τις ζωες σας με φωτο στα social media. Αυτο δεν σας πειραζει δηλ;

Η google search engine ειναι η μονη που μπορει να σου βρει αυτο που "εσύ" προσωπικα ψαχνεις να κανεις τη δουλεια σου, γρηγορα και στοχευμενα. Αλλιως θα ψαχναμε ωρες στα αποτελεσματα να το βρουμε και δεν θα ειχε νοημα. Αυτο που σου παρεχει δωρεαν στον καναπε σου κοστιζει για αυτην και πρεπει να πληρωθει. Τον τροπο που πληρωνεται τον ξερουμε. Εσυ θα μπορουσες να δουλευεις ή να πουλας δωρεαν στους αλλους;

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, poulinos είπε

ποιος και ποσοι χρησιμοποιουν duckduck. ακουω ονοματα

Εγώ και μου γλύτωσε 30 ευρώ γιατί έψαχνα για κράνος και μου έβγαλε αποτέλεσμα που δεν μου έβγαζε η Google από μαγαζί που πούλαγε φθηνότερα κι έτσι έκανα price match σε άλλο μαγαζι

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι πλέον χάλασε και η μορφή της σελίδας δεδομένου ότι την δόξα πολλοί εμίσησαν αλλά το χρήμα ουδείς 

Επισκέπτης
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, nickmanak είπε

Γιατι θελετε privacy και μή tracking ρε παιδια στους browsers; Οι περισσοτεροι εχετε αναρτημενες τις φατσες σας και τις ζωες σας με φωτο στα social media. Αυτο δεν σας πειραζει δηλ;

Το ότι είμαι ξανθός είναι μια πληροφορία. 

Το ότι έψαχνα για ηρεμιστικά χάπια είναι και αυτό μια πληροφορία. 

Στο Facebook ανεβάζουμε αν είμαστε ξανθοί ή όχι. 

Δεν ανεβάζουμε τα χάπια μας. 

Εσύ όταν πας από τον έναν τόπο στον άλλον, βγαίνεις μόνο βράδυ, ντύνεσαι με στολή νίντζα και πηδάς από κεραμίδι σε κεραμίδι; Αν όχι πως τολμάς να κρίνεις τις δικές μας ανησυχίες privacy; 

55 λεπτά πριν, nickmanak είπε

Η google search engine ειναι η μονη που μπορει να σου βρει αυτο που "εσύ" προσωπικα ψαχνεις να κανεις τη δουλεια σου, γρηγορα και στοχευμενα. Αλλιως θα ψαχναμε ωρες στα αποτελεσματα να το βρουμε και δεν θα ειχε νοημα. Αυτο που σου παρεχει δωρεαν στον καναπε σου κοστιζει για αυτην και πρεπει να πληρωθει. Τον τροπο που πληρωνεται τον ξερουμε. Εσυ θα μπορουσες να δουλευεις ή να πουλας δωρεαν στους αλλους;

Πότε δεν παρουσιάστηκε πότε μηχανή με συνδρομή ή χρέωση ανά αναζήτηση ώστε να ξέρουμε την αποδοχή του κόσμου. 

Δεύτερον, η Google χρησιμοποιεί τα δικά μου δεδομένα και προς όφελος άλλων, π.χ. για την κίνηση στους δρόμους ή σε μαγαζιά. 

Τρίτον είναι ψευδαίσθηση ότι ο αλγόριθμος τους είναι ο καλύτερος. Όλοι οι cheap content creator έχουν αφιερώσει την ζωή τους να ξεγελούν τον αλγόριθμο της Google, και συχνά τα αποτελέσματα είναι της πλάκας ή απάτη. Ένα τελευταίο φαινόμενο που εντόπισα είναι ότι όταν ψάχνεις ένα πρόβλημα του υπολογιστή σου, τα μισά αποτελέσματα είναι διαφημιστικά για προγράμματα εύρεσης drivers. 

Τέταρτον, η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται τίμια επίσης. Ήμουν ταξιδάκι αναψυχής US και εννοείτε εψάχνα συνέχεια μαγαζιά ακόμη και στο Google Maps (για να βρω που ακριβώς είναι). Σε τέσσερις περιπτώσεις μόλις περπάτησα 10 μέτρα φεύγοντας από το μαγαζί, μου πέταξε notification το Google Maps αν συμφωνώ που έχει βαθμολογία τάδε αυτό το κατάστημα. Άρα ενδεχομένως να χρησιμοποίησε ακόμη και αισθητήρες της συσκευής μου πέρα από το GPS. Σε πήρε κανένας τηλέφωνο να σε ρωτήσει για αυτό το feature; Εμένα πάντως όχι. 

Πέμπτο, τι κακό έχει χρησιμοποιούμε και άλλες εταιρείες. Πολλές φορές δεν αγοράζουμε ένα ρούχο μόνο γιατί το καλύτερο, αλλά και γιατί φθηνό ή έχει κάποια στάμπα, ή γιατί είναι ένα συγκεκριμένο χρώμα. Ακόμη και αν μας αρέσει ένα μαγαζί πολύ, θα επισκεφτούμε και άλλα. Αρέσει αυτό στους ανθρώπους. Ακόμη και αν υπάρχει εκείνος ο μαγαζάτορας που έχει τα πιο όμορφα, τα πιο ποιοτικά και τα πιο φθηνά ρούχα σε όλο το κόσμο, δεν δικαιούται να αναμένει ότι ένας πελάτης δεν θα επισκεφτεί και άλλα μαγαζιά ξανά στην ζωή του.

Φίλε, το privacy είναι σαν τα λεφτά. Άλλες φορές γουστάρω να βγάζω λεφτά, άλλες φορές να τα ξοδεύω, άλλες φορές τα αποταμιεύω και τα επενδύω και άλλες φορές να σκορπάω σε γούστα. Είναι δικά μου και τα κάνω ότι θέλω. Από την στιγμή που δεν σε διορίσαμε σαν σύμβουλο μας, δεν θα μας λες ούτε τι θα κάνουμε τα λεφτά μας, ούτε το privacy μας. 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, poulinos είπε

ποιος και ποσοι χρησιμοποιουν duckduck. ακουω ονοματα

Εγώ, γιατί έχει ένα από τα καλύτερα features, τα bangs. Πατάς, !w και ψάχνεις απευθείας σε wikipedia, !r στο reddit, !yt στο youtube, !g στο google. !tw στο twitter, κλπ. Επίσης ναι, είναι γενικά βολικό και τα αποτελέσματα δεν είναι διόλου κακά στις περισσότερες περιπτώσεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

@ChownTuen

Κυνηγατε την ιδιωτικότητα, την ελευθερία και τη βούληση εν ετει 2022, κάτι τελειως ουτοπικό μιας και δεν υπάρχει πλεον. Οσοι μεγαλώσαμε ως παιδιά και έφηβοι στα 80ς-90ς όντως εκεινη την εποχη μπορουσες να εισαι ανωνυμος, δεν σε παρακολουθουσε κανεις και ειχες την ελευθερια σου. Τωρα είμαστε ολοι πλήρως παρακολουθούμενοι και φακελωμένοι όχι μονο απο τις αμερικανικες εταιρειες, αλλα ακόμα και από το δικό μας ελληνικό κράτος με τις τόσες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται σημερα. Δεν μπορεις να κρυφτεις απο πουθενα, ούτε είσαι ελεύθερος, κάμερες βρίσκονται παντού, αλλά ουτε και μπορεις να επηρρεάσεις ή να αλλάξεις τις εξελίξεις. Θα έλεγα χωρίς αμφιβολία πως τα μεγάλα κεφάλια κατάφεραν τελικά να ελέγχουν το μεγαλο κοπάδι απο κάτω, που είμαστε εμεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, nickmanak είπε

@ChownTuen

Κυνηγατε την ιδιωτικότητα, την ελευθερία και τη βούληση εν ετει 2022, κάτι τελειως ουτοπικό μιας και δεν υπάρχει πλεον. Οσοι μεγαλώσαμε ως παιδιά και έφηβοι στα 80ς-90ς όντως εκεινη την εποχη μπορουσες να εισαι ανωνυμος, δεν σε παρακολουθουσε κανεις και ειχες την ελευθερια σου. Τωρα είμαστε ολοι πλήρως παρακολουθούμενοι και φακελωμένοι όχι μονο απο τις αμερικανικες εταιρειες, αλλα ακόμα και από το δικό μας ελληνικό κράτος με τις τόσες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται σημερα. Δεν μπορεις να κρυφτεις απο πουθενα, ούτε είσαι ελεύθερος, κάμερες βρίσκονται παντού, αλλά ουτε και μπορεις να επηρρεάσεις ή να αλλάξεις τις εξελίξεις. Θα έλεγα χωρίς αμφιβολία πως τα μεγάλα κεφάλια κατάφεραν τελικά να ελέγχουν το μεγαλο κοπάδι απο κάτω, που είμαστε εμεις!

Δεν κατάλαβες τι είπε ο φίλος. Άσχετα αυτά που λες με την ιδιωτικότητα. Να σου το συγκεκριμενοποιήσω από την απάντηση του.

1 ώρα πριν, ChownTuen είπε

Το ότι είμαι ξανθός είναι μια πληροφορία. 

Το ότι έψαχνα για ηρεμιστικά χάπια είναι και αυτό μια πληροφορία. 

Στο Facebook ανεβάζουμε αν είμαστε ξανθοί ή όχι. 

Δεν ανεβάζουμε τα χάπια μας. 

Οι κρατικές πλατφόρμες έχουν τα στοιχεία μας για να προσφέρουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Π.χ διεύθυνση, ηλικία, κρατικούς αριθμούς (ΑΦΜ κλπ). Αυτά δεν είναι διαθέσιμα σε τρίτους (τουλάχιστον από το νόμο).

Οι πλατφόρμες επίσης έχουν τα στοιχεία που ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ να ανεβάσουμε.

Το αν εγώ όμως θα ψάξω να αγοράσω ένα συγκεκριμένο προϊόν ή μου αρέσει μια συγκεκριμένη μουσική ή ένα συγκεκριμένο φαγητό κλπ, δεν έχει ΚΑΜΙΑ δουλειά η τάδε τρίτη εταιρεία να το ξέρει. Πόσο μάλλον να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για τη δημιουργία ψυχολογικού προφίλ και πειραμάτων (να ποστάρω το αντίστοιχο πείραμα που έκανε η Facebook; ). 

Αυτό εννοούμε ιδιωτικότητα. Και, αν ξέρεις, μια χαρά μπορείς να έχεις και τις νεότερες τεχνολογίες και την ιδιωτικότητα σου. Το τι συμβιβασμούς είσαι έτοιμος να κάνεις, είναι στο χέρι του καθενός. Και ναι. Μια χαρά γίνεται. Υπάρχουν δωρεάν υπηρεσίες. Μερικές τις πόσταρα πιο πάνω. Ακόμα και αν θες από ιδιωτική εταιρεία η οποία έχει σκοπό το κέρδος, υπάρχουν πολλά μοντέλα advertising που δε στηρίζονται σε προσωποποιημένη συλλογή δεδομένων.

Μας έχουν περάσει ως "απαραίτητη" και νορμάλ την άκρατη συλλογή προσωπικών δεδομένων και το έχουμε δεχτεί. 

Αυτό έλεγε ο @ChownTuen

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Βάζεις Firefox Android και ublock origin που έχει και καθάρισες γενικότερα από διαφημίσεις

Εάν βάλεις στο κινητό σου τον DuckDuckGO Browser , σου δίνει την επιλογή , να χρησιμοποιήσεις τον AD Blocker που πιάνει όλες τις εφαρμογές που είναι ηδη εγκατεστημένες στο κινητό σου.

Ο συνδιασμός που πρότεινες , είναι μόνο για το Surfing στο internet εφόσον χρησιμοποιείς τον Firefox Android , αλλά δεν μπλοκάρει διαφημίσεις και Tracking και σε άλλες εφαρμογές.

Για παραδείγμα , LIDL PLUS

Μπλοκάρει διαφημίσεις, tracking και τα πάντα.

κάθε 6-12 ώρες, η εφαρμογή LIDL PLUS , ζητάει από 9 εώς 59 στοιχεία από το κινητό μου... Σήμερα, πριν 5 ώρες πριν , προσπάθησε να πάρει αυτά τα στοιχεία αλλά έφαγε block από το DuckDuckGO AD-AppBlocker

-Ταχυδρομικό Κώδικα
-Χώρα
-Email address
-Device Model
-State
-OS Build Number
-OS Version
-Device Language
-Cookies
-Device Brand
-Unique Intentifier
-Device Total Memory
-App Name
-Timezone
-Android Advertising ID
-App Version

image.jpeg.297d6a89a25cd97a08016ed20a7becb7.jpeg

Επεξ/σία από SaiNT_84
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, SaiNT_84 είπε

Εάν βάλεις στο κινητό σου τον DuckDuckGO Browser , σου δίνει την επιλογή , να χρησιμοποιήσεις τον AD Blocker που πιάνει όλες τις εφαρμογές που είναι ηδη εγκατεστημένες στο κινητό σου.

Ο συνδιασμός που πρότεινες , είναι μόνο για το Surfing στο internet εφόσον χρησιμοποιείς τον Firefox Android , αλλά δεν μπλοκάρει διαφημίσεις και Tracking και σε άλλες εφαρμογές.

Για παραδείγμα , LIDL PLUS

Μπλοκάρει διαφημίσεις, tracking και τα πάντα.

κάθε 6-12 ώρες, η εφαρμογή LIDL PLUS , ζητάει από 9 εώς 59 στοιχεία από το κινητό μου... Σήμερα, πριν 5 ώρες πριν , προσπάθησε να πάρει αυτά τα στοιχεία αλλά έφαγε block από το DuckDuckGO AD-AppBlocker

-Ταχυδρομικό Κώδικα
-Χώρα
-Email address
-Device Model
-State
-OS Build Number
-OS Version
-Device Language
-Cookies
-Device Brand
-Unique Intentifier
-Device Total Memory
-App Name
-Timezone
-Android Advertising ID
-App Version

image.jpeg.297d6a89a25cd97a08016ed20a7becb7.jpeg

Πως λειτουργεί ο ad blocker; Στήνει vpn σύνδεση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, SaiNT_84 said:

Γι' αυτό, DNS adblocking, υπάρχει το Blokada που είναι open source και διαθέσιμο και στο F-Droid

https://f-droid.org/packages/org.blokada.fem.fdroid/
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.blokada.alarm.dnschanger

Δεν είναι τόσο δυνατό όσο το filter based adblocking όπως το uBlock Origin γιατί πολλές φορές οι διαφημίσεις υπάρχουν στο ίδιο domain και έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες μπλοκαρίσματος όπως cosmetic filtering κτλ

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Επισκέπτης
Δημοσ.
20 ώρες πριν, nickmanak είπε

@ChownTuen

Τέτοια απαισιοδοξία (sic) πια; Δεν τα δέχομαι όσα λες, αλλά αν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λες, δηλαδή δεν πρέπει να ψαχτούμε, να διαμαρτυρηθούμε και να δοκιμάσουμε νέα πράγματα; 

Αλλά φίλε, ειδικά οι Έλληνες (αλλά και οι άλλοι λάοι), ζούμε στην καλύτερη εποχή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει επέλθει μέχρι στιγμής. Μπορείς να είσαι ομοφυλόφιλος, χασικλής, παρτουζιάρης, φασίστας, αναρχικός, να ψάχνεις που γίνονται τα πιο hot rave parties, προγαμιαία συμβόλαια, υιοθετήσεις, παρένθετη μητέρα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδρυτής πολιτικού κόμματος, ιδρυτής ΜΚΟ, blogger, influencer, επιχειρηματίας, πρόσφυγας. Υπάρχουν ένα σωρό επιδόμητα. Δεν υπάρχουν αστυνομίες όπως η Στάζι. Δεν υπάρχουν οι εξορίες, δεν υπάρχουν τα πιστοποιητικά για τα πολιτικά φρονήματα. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε από τους γονείς να μας βρούνε γαμπρό και νύφη. 

Ειδικά οι Ελλάδα έχει όμως παρά πολλά προβλήματα, φορολογία, φτώχια, προφανώς δεν ζούμε στο παράδεισο. Αλλά η ελευθερία και η βούληση δεν εχουν σχέση με αυτά. Είσαι ελεύθερος να μου ζητήσεις να σου κάνω δώρο μια BMW χωρίς να έχω το δικαίωμα να σε αρχίσω στις σφαλιάρες. Αν και πιστεύω ότι πολλές μανούλες του 50 και του 40 θα είχαν οργασμό αν είχαν πληντύριο, όταν εμείς το αγοράσουμε από supermarket και με 60 δόσεις. 

Αν ήσουν κάτοικος στην Sri Larnka να κάτσω σε πάρω στα σοβαρά. Τώρα βλέπω απλά ένα μυξιάρικο που έχει πεισμώσει και κλαίει, και λυπάμαι που δεν μπορώ να το αρχίσω στις σφαλιάρες. Αν πάντως το εννοείς στο επίπεδο ποιος ρίχνει σφαλιάρες σε ποιον, όντως δεν έχουμε βούληση και μάλλον θα πρέπει να σε πάρω στα σοβαρά και κλάψουμε μαζί... 

Δημοσ.
On 28/05/2022 at 21:49, SteliosThess said:

Εγω. Στο 99% των αναζητήσεων μου, εδώ και χρόνια. 

Γιατί σου φαίνεται περίεργο; Δεν υπολείπεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Είναι πολύ σπάνιο να μη βρεις αυτό που ψάχνεις. 

δεν μου φαινεται παραξενο.για αυτο ρωταω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...