Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Ενα μηνα τωρα με την νεα τεχνολογια εχω να πω ότι το αυτοκίνητο ειναι άψογο σε ολα, επίσης σε προτρέπει να μην πατας το γκάζι, γιατι βαζει μπροστα τον κινητήρα και λες, οχι ρε γμτο τωρα καιω βενζινη😂 (και εγω να φανταστείτε είμαι του γκαζιου)

Αυτο που δεν μου αρεσε ειναι το ηλεκτρικό χειρόφρενο, ο λεβιες των ταχυτήτων που το D το εχει πίσω και το R μπροστά, ήμαρτον.

Επισης εχει μια μλκ... στον διακοπτη της μηχανής, γυρνας ανάβουν τα λαμπακια,  ραδιοφωνο, οθόνες, συνδεσεις και όλα καλα, αλλά το αυτοκίνητο δεν ξεκινάει, πρέπει να δώσει και αλλη μια σαν "μιζιά", οπως κάνουμε δηλαδή στα απλα αυτοκίνητα για να πάρουν μπροστά, μόνο που σε αυτο, η "μιζιά" αυτη δεν κανει απολύτως τίποτα, απλά σου δινει το δικαίωμα να ξεκινήσεις 😁

Η δε κίνηση αυτή κάνει ρεσετ στην οθόνη και τις συνδέσεις που εχουν ήδη γίνει με κινητό σταθμούς κλπ και άντε παλι απο την αρχή, αυτόματα μεν αλλά κουραστικό και ανώφελο, ισως ειναι απομεινάρι του παρελθόντος που μεταφέρθηκε εδω, δεν ξερω αλλα υβριδικα μπορεί να μην το εχουν αυτο το προβληματάκι.

...αυτά 👍

Εγώ αν πατάω το φρένο και πατήσω το start απευθείας ανάβει η μηχανή και όλα τα ηλεκτρονικά. 

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Ενα μηνα τωρα με την νεα τεχνολογια εχω να πω ότι το αυτοκίνητο ειναι άψογο σε ολα, επίσης σε προτρέπει να μην πατας το γκάζι, γιατι βαζει μπροστα τον κινητήρα και λες, οχι ρε γμτο τωρα καιω βενζινη😂 (και εγω να φανταστείτε είμαι του γκαζιου)

Αυτο που δεν μου αρεσε ειναι το ηλεκτρικό χειρόφρενο, ο λεβιες των ταχυτήτων που το D το εχει πίσω και το R μπροστά, ήμαρτον.

Επισης εχει μια μλκ... στον διακοπτη της μηχανής, γυρνας ανάβουν τα λαμπακια,  ραδιοφωνο, οθόνες, συνδεσεις και όλα καλα, αλλά το αυτοκίνητο δεν ξεκινάει, πρέπει να δώσει και αλλη μια σαν "μιζιά", οπως κάνουμε δηλαδή στα απλα αυτοκίνητα για να πάρουν μπροστά, μόνο που σε αυτο, η "μιζιά" αυτη δεν κανει απολύτως τίποτα, απλά σου δινει το δικαίωμα να ξεκινήσεις 😁

Η δε κίνηση αυτή κάνει ρεσετ στην οθόνη και τις συνδέσεις που εχουν ήδη γίνει με κινητό σταθμούς κλπ και άντε παλι απο την αρχή, αυτόματα μεν αλλά κουραστικό και ανώφελο, ισως ειναι απομεινάρι του παρελθόντος που μεταφέρθηκε εδω, δεν ξερω αλλα υβριδικα μπορεί να μην το εχουν αυτο το προβληματάκι.

...αυτά 👍

1.  Όλα τα αυτόματα έτσι είναι. Πάνω το R (μπροστά) κάτω το D (πίσω).

2. Διάβασε το προηγούμενο post.

3. Μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου υπάρχει ενα βιβλιαράκι (manual/εγχειρίδιο χρήσης λέγεται). Επειδή ειμαι σίγουρος δεν το έχεις ανοίξει καν,  διαβασέ το και τα ξανά λέμε.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, flampouras είπε

3. Μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου υπάρχει ενα βιβλιαράκι (manual/εγχειρίδιο χρήσης λέγεται). Επειδή ειμαι σίγουρος δεν το έχεις ανοίξει καν,  διαβασέ το και τα ξανά λέμε.

Εξυπναδες!

Να πουμε τι δηλαδη, βλεπεις πουθενα να ρωταω κατι, ή ετσι για να έχουμε λεμε

Δημοσ.

ισχυει οτι η toyota εχει αναποδα τις ταχυτητες σχεδον σε ολα τα αυτοματα κιβωτια:

απο το πριους μεχρι και τα τελευταια μοντελα μια ζωη η οπισθεν ειναι στη θεση drive

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

Για το ηλεκτρικό χειρόφρενο έχω να πω πως είναι ότι χειρότερο στα νέα αυτοκίνητα. Πανάκριβη επισκευή, γλιτώνεις περίπου 1 θέση για καφέ ενδιάμεσα και αν κολλήσει θες οδική. 

Εγώ πάλι, έχω να δηλώσω ότι αυτοκίνητο ΧΩΡΙΣ ηλεκτρικό χειρόφρενο, δε πρόκειται να ξαναπάρω. Λύνει και δένει μόνο του, ρυθμίζεται μόνο του, και δεν έχω κι αυτό το απαίσιο μαρκούτσι στην καμπίνα, λες και κι έχω... τσοκ.

Τώρα αν ποτέ μου χαλάσει, χαλάλι του, δε βάζω ως #1 κριτήριο το τι θα γίνει αν χαλάσει το οτιδήποτε (μάλλον τελευταίο το βάζω). 

Γούστα και προτεραιότητες είναι αυτά, όπως βλέπεις. 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Haldol είπε

Εγώ πάλι, έχω να δηλώσω ότι αυτοκίνητο ΧΩΡΙΣ ηλεκτρικό χειρόφρενο, δε πρόκειται να ξαναπάρω. Λύνει και δένει μόνο του, ρυθμίζεται μόνο του, και δεν έχω κι αυτό το απαίσιο μαρκούτσι στην καμπίνα, λες και κι έχω... τσοκ.

Τώρα αν ποτέ μου χαλάσει, χαλάλι του, δε βάζω ως #1 κριτήριο το τι θα γίνει αν χαλάσει το οτιδήποτε (μάλλον τελευταίο το βάζω). 

Γούστα και προτεραιότητες είναι αυτά, όπως βλέπεις. 

Δνε μένεις όμως 15κμ μακριά από τον πολιτισμό :D . Ούτε ντελίβερι δεν έρχεται εδώ.

Δημοσ.

Εχει να κανει με το μαρκουτσι, της BMW που ειναι ομορφο με το δερμα του το γουσταρω! Στο fiesta ειναι χαλια.... το Scenic που εχω επισης εχει το ηλεκτρικο χειροφρενο, μου αρεσει....αλλα με φοβιζει η αισθηση του. 

Το μαρκουτσι ειναι σταθερη αξια...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SeriesX είπε

Εχει να κανει με το μαρκουτσι, της BMW που ειναι ομορφο με το δερμα του το γουσταρω! Στο fiesta ειναι χαλια.... το Scenic που εχω επισης εχει το ηλεκτρικο χειροφρενο, μου αρεσει....αλλα με φοβιζει η αισθηση του. 

Το μαρκουτσι ειναι σταθερη αξια...

Ακριβώς. 

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα και καλώς σας βρήκα ως πλέον νέος ιδιοκτήτης Yaris Hybrid μοντέλο Chic.

Καταρχάς να κάνω 2 ερωτήσεις για όσους ξέρουν και μπορούν να με βοηθήσουν.

1ο Υπάρχει ή όχι προ εγκατεστημένο το σύστημα χαρτών στο αυτοκίνητό; γιατί εμένα δεν έχει χάρτες και το βρίσκω λίγο παράλογο στην πλούσια υποτίθεται έκδοση να μην έχει καθόλου χάρτες...

2ο Επειδή το προϋγούμενο μου αυτοκίνητο δεν είχε αυτόματα φώτα, τώρα το yaris έχει αλλά μου φαίνεται περίεργο που δεν μπορώ να τα σβήσω (το ξέρω ίσως ρωτάω κάτι παράλογο) αλλά δεν μου αρέσει που περνάει δίπλα μου π.χ. ένα φορτηγό και αναβοσβήνουν τα φώτα, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να τα σβήσω και να τα ανοίγω όποτε θέλω εγώ.

Πάντως να αφήσω και εγώ αξιολόγηση για το αμάξι, σχεδόν για τον μισό μήνα που το έχω πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί πολύ και η κατανάλωση είναι απίστευτη, είναι απλά φοβερό.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Qman είπε

Χαιρετώ την παρέα και καλώς σας βρήκα ως πλέον νέος ιδιοκτήτης Yaris Hybrid μοντέλο Chic.

Καταρχάς να κάνω 2 ερωτήσεις για όσους ξέρουν και μπορούν να με βοηθήσουν.

1ο Υπάρχει ή όχι προ εγκατεστημένο το σύστημα χαρτών στο αυτοκίνητό; γιατί εμένα δεν έχει χάρτες και το βρίσκω λίγο παράλογο στην πλούσια υποτίθεται έκδοση να μην έχει καθόλου χάρτες...

2ο Επειδή το προϋγούμενο μου αυτοκίνητο δεν είχε αυτόματα φώτα, τώρα το yaris έχει αλλά μου φαίνεται περίεργο που δεν μπορώ να τα σβήσω (το ξέρω ίσως ρωτάω κάτι παράλογο) αλλά δεν μου αρέσει που περνάει δίπλα μου π.χ. ένα φορτηγό και αναβοσβήνουν τα φώτα, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να τα σβήσω και να τα ανοίγω όποτε θέλω εγώ.

Πάντως να αφήσω και εγώ αξιολόγηση για το αμάξι, σχεδόν για τον μισό μήνα που το έχω πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί πολύ και η κατανάλωση είναι απίστευτη, είναι απλά φοβερό.

θα πω για το δικο μου

1. χαρτες δεν εχει γιατι σου εμφανίζει στην οθονη τους χαρτες της google απο το τηλεφωνο σου

2. Τα φωτα εχουν στον λεβιε αριστεα ενα Auto αν το απενεργοποιήσεις αναβουν με το χερι

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

θα πω για το δικο μου

1. χαρτες δεν εχει γιατι σου εμφανίζει στην οθονη τους χαρτες της google απο το τηλεφωνο σου

2. Τα φωτα εχουν στον λεβιε αριστεα ενα Auto αν το απενεργοποιήσεις αναβουν με το χερι

01. Θα ήθελα να πιστέψω ότι δεν ισχύει αυτό γιατί νομίζω θα έπρεπε να έχει χάρτες όπως νομίζω όλα τα άλλα έχουν, ιδιαίτερα στην τιμή που πουλάνε την έκδοση μου.

02. Κατάλαβα, αλλά αυτό νομίζω δεν τα απενεργοποιεί απλά επιλέγεις εσύ ποια φώτα ανάβουν, σωστά; γιατί εγώ θέλω απλά να τα σβήσω (Αν γίνεται).

Δημοσ.

Και να έχει η έκδοση σου χάρτες, πολύ καλύτερα να χρησιμοποιείς αυτούς του κινητού σου, εννοείται είναι πάντοτε up-to-date, βγάζουν κίνηση, κάμερες ταχύτητας, έχουν τα περισσότερα μέρη ως entries για να τα χτυπάς κατευθείαν κλπ. 

Αν το βγάλεις απο το αυτόματο, τι πρόβλημα υπάρχει; Την ημέρα θα έχεις τα ημέρας και όταν νυχτώσει θα ανάβεις τα πορείας όπως έκανες και σε άλλα αυτοκίνητα. Παντως μου φαίνεται παράξενο που είναι τόσο ευαίσθητο το σύστημα σου που να σου ανάβουν τα φώτα πορείας αν περάσει απο δίπλα σου φορτηγό, κι εγώ Τογιότα έχω, ΜΥ21, το εχω στο αυτοματο και δεν ειναι επ ουδενι τοσο ευαίσθητο 🤨

Δημοσ.

Να προσθέσω και εγώ την πρώτη μου αρνητική και θετική εμπειρία με yaris υβριδικό...

Σήμερα στο yaris (2015, 110.000κμ) της συζύγου άναψαν όλα τα λαμπάκια σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο...abs, trc, υβριδικο συστημα, check engine.

Έτυχε και μπορούσα να το πάω στην αντιπροσωπία, όπου μετά από 5 λεπτά με ενημέρωσαν οτι χρειάζεται η αλλαγή της υβριδικής μπαταρίας καθώς είναι στα τελευταία της......το κόστος λιανικής είναι 3.000€...  Ευτυχώς βέβαια υπάρχει η δεκαετής εγγύηση στην μπαταρία και κανονίστηκε να αλλαχθεί χωρίς κανένα  θέμα. έσβησαν τα λάθη και είπαν οτι θα πρέπει να παραγγείλουν την μπαταρία, καθώς δεν έχουν στοκ (1 μήνα), αν στο μεταξυ ξανανάψει πάλι επίσκεψη για να το σβήσουν καθώς δεν λειτουργεί καθόλου το υβριδικό και το abs....

Δεν θέλω να σκέφτομαι καν τι θα γινόταν αν δεν το κάλυπτε η εγγύηση.......ή την επόμενη φορά που θα είναι εκτός εγγύησης μπαταρίας.

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

Να προσθέσω και εγώ την πρώτη μου αρνητική και θετική εμπειρία με yaris υβριδικό...

Σήμερα στο yaris (2015, 110.000κμ) της συζύγου άναψαν όλα τα λαμπάκια σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο...abs, trc, υβριδικο συστημα, check engine.

Έτυχε και μπορούσα να το πάω στην αντιπροσωπία, όπου μετά από 5 λεπτά με ενημέρωσαν οτι χρειάζεται η αλλαγή της υβριδικής μπαταρίας καθώς είναι στα τελευταία της......το κόστος λιανικής είναι 3.000€...  Ευτυχώς βέβαια υπάρχει η δεκαετής εγγύηση στην μπαταρία και κανονίστηκε να αλλαχθεί χωρίς κανένα  θέμα. έσβησαν τα λάθη και είπαν οτι θα πρέπει να παραγγείλουν την μπαταρία, καθώς δεν έχουν στοκ (1 μήνα), αν στο μεταξυ ξανανάψει πάλι επίσκεψη για να το σβήσουν καθώς δεν λειτουργεί καθόλου το υβριδικό και το abs....

Δεν θέλω να σκέφτομαι καν τι θα γινόταν αν δεν το κάλυπτε η εγγύηση.......ή την επόμενη φορά που θα είναι εκτός εγγύησης μπαταρίας.

βασικά είσαι ο 1ος που ανέφερε κόστος μπαταρίας , ούτε η ίδια η αντιπροσωπία δε μου απαντούσε .

Μιας και σε βρήκα, τα 3 χιλιάρικα αφορούν με την τοποθέτηση και ΦΠΑ ? πάντως πολύ λίγα είναι όταν άλλες εταιρίες χρεώνουν σχεδόν τόσο τη μπαταρία σε mild-hybrid

Η μπαταρία φαντάζομαι θα είναι καινούρια ? με νέα εγγύηση ?

επίσης δε γίνεται παράκαμψη ? το να μη δουλεύει το abs ακούγεται επικίνδυνο τουλάχιστον

σε τάραξα στις ερωτήσεις 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, korakios είπε

βασικά είσαι ο 1ος που ανέφερε κόστος μπαταρίας , ούτε η ίδια η αντιπροσωπία δε μου απαντούσε .

Μιας και σε βρήκα, τα 3 χιλιάρικα αφορούν με την τοποθέτηση και ΦΠΑ ? πάντως πολύ λίγα είναι όταν άλλες εταιρίες χρεώνουν σχεδόν τόσο τη μπαταρία σε mild-hybrid

Η μπαταρία φαντάζομαι θα είναι καινούρια ? με νέα εγγύηση ?

επίσης δε γίνεται παράκαμψη ? το να μη δουλεύει το abs ακούγεται επικίνδυνο τουλάχιστον

σε τάραξα στις ερωτήσεις 😁

κανένα πρόβλημα! άλλωστε μας εχεις σώσει τόσες φορές με τις αναρτήσεις σου για το ρεύμα που με χαρά να απαντήσω.

τα 3000 αφορούν την λιανική αγορά με ΦΠΑ και φαντάζομαι η τοποθέτηση είναι εξτρα. Για τοποθέτηση είπαν οτι θα χρειαστούν 2-3 ώρες. Η μπαταρία του yaris ειναι mild hybrid  καθώς μπορεί να κινηθεί υβριδικά μόνο μέχρι συγκεκριμένη ταχύτητα και ορισμένη απόσταση και αυτό υπό προϋποθέσεις (όχι ανηφόρα, απότομες επιταχύνσεις κλπ).

Η μπαταρία από οτι κατάλαβα θα είναι καινούργια. Η εγγύηση ΔΕΝ ξεκινά από την αρχή, αλλά συνεχίζει από το σημείο που είσαι.... Δηλαδή εγώ που μου χάλασε στα 7,5 χρόνια και με καλύπτουν συνολικά από την αγορά για 10 έτη θα έχω εγγύηση μπαταρίας για τα επόμενα 2.5 έτη..... Η αλήθεια είναι οτι δεν μου άρεσε η απάντηση, αλλά ήμουν αρκετά χαρούμενος που είχα γλυτώσει ενα τέτοιο "κουστούμι". Θα ρωτήσω πάλι όταν πάω για την αλλαγή και για το ακριβές κόστος.

Παράκαμψη δεν γίνεται  από οτι είδα και η μοναδική λύση είναι πας αντιπροσωπία για να σου σβήσουν το σφάλμα ώστε να επανέλθουν όλα τα ηλεκτρονικά που τροφοδοτούνται από την μπαταρία. Αυτα που είδα εγώ είναι οτι ο κινητήρας λειτουργούσε συνέχεια (λογικό) και δεν είχα abs. ισως υπάρχουν και αλλα...  Το ABS δεν με προβλημάτισε τόσο καθώς  φρένα λειτουργούσαν κανονικά απλά δεν θα είχα το συστημα σε κάποιο απότομο φρενάρισμα.

Γενικά το αυτοκίνητο ήταν πλήρως λειτουργικό αλλά εμφανώς πιο βαρύ στην συμπεριφορά του, αφού "έλειπαν" πολύ τα έξτρα άλογα του ηλεκτροκινητήρα

ότι αλλη απορία υπάρχει πολύ ευχαρίστως να εξυπηρετήσω!

Επεξ/σία από konstantin79
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...